Seizoen 2016-2017

VCW 1 - VVR 1 (1-3)

(14-05-2017)

Zondag 14 mei 2017 stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. VCW had zich vorige week veilig gespeeld tegen de buurman uit Terheijden. Voor VCW stond alleen de eer op het spel. VVR moest winnen op de laatste periode te pakken.

VCW begon sterker aan de wedstrijd als VVR. Het was niet aan VVR te zien dat er voor hun nog wat te halen viel. In de 20ste minuut was het Wessel Verschuren die goed druk zette op de doelman van VVR. De doelman verslikte zich in de VCW aanvaller. Wessel kon de bal van de keeper afpakken en breed leggen op de vrijstaande Joris van Duinhoven.Joris maakte een van z`n mooiste doelpunten van het seizoen. 1-0. Vervolgens ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Hans Gelens moest net voor rust nog een bal uit zijn goal rammelen. Ruststand 1-0 voor VCW.

VVR begon wat feller aan de 2de helft. Het mocht echter de scheidsrechter bedanken voor de ommekeer in de wedstrijd. Eerst wuifde hij een penalty voor VCW weg, om een minuut later wel de bal op de stip te leggen voor VVR. De bal werd door  Joris van Ham binnen geschoten. Direct na de gelijkmaker was er een grote kans voor VCW. Het was Rudy Peeters die een mooie voorzet afleverde aan Joris van Duinhoven. Joris kopte de bal echter net over de dwarsligger. Een paar minuten later was het de scheidsrechter die geen overtreding zag op het middenveld van VCW. De verwarde man liet door spelen en VVR ronde de aanval beheerst af. 1-2. VCW gaf niet op en had met mogelijkheden van Tim van Dongen, Ruud Baay en Kelvin Koppelaar nog voldoende mogelijkheden op de 2-2 op het bord te laten noteren. De bal ging er echter niet in. In de laatste minuut was het VVR die met een mooi afstand schot de eindstand noteerde 1-3. Een geflatteerde nederlaag maar toch sluiten we een mooi seizoen af. 

Aanvoerder Frank Meeuwissen bedankte na afloop nog Raymond Sponserlee, Ton van Gils, Rajiv Chitoe, Rob Vrolijk en Cees vd made voor hun inzet het afgelopen jaar. Op naar weer een jaar 4de klasse. 

Terheijden 1 - VCW 1 (2-3)

(07-05-2017)

Zondag 7 mei stond de klassieker uit 4C weer op het programma, Sv Terheijden – VCW. Gezien de thuiswedstrijd voor VCW met 0-2 verloren ging, had de club uit Wagenberg wat recht te zetten. Ook wist VCW dat het definitief veilig was wanneer er minimaal een punt mee naar huis werd genomen. 

In de beginfase van de wedstrijd wist de thuisploeg enkele kansen te creëren, maar VCW goalie Hans Gelens wist de schoten van Terheijden te keren. In de 23e minuut kwam het eerste echte gevaar van VCW.Een vrije trap vanaf 20 meter van Jens Verschuren werd met een lastige stuit richting goal geschoten, maar de keeper van Terheijden wist de inzet te keren. Na een half uur spelen was het aanvoerder Wessel Verschuren die met een goede actie twee man voorbij liep om vervolgens de bal in de korte hoek te schuiven, 0-1 VCW. Het antwoord van Terheijden liet niet lang op zich wachten. In de 33e minuut maakte de thuisploeg gelijk door een bekeken schot in het zijnet, 1-1. Vlak voor rust was VCW nog gevaarlijk toen Joris van Duijnhoven in een scrimmage met links uit de draai uit kon halen, maar zijn poging belandde over het doel. 

In het eerste deel van de tweede helft werd er door beide ploegen weinig gevaar gesticht. Het eerste echte gevaar leverde VCW opnieuw een voorsprong op. In de 71e minuut glipte spits Joris van Duijnhoven aan de rechterkant langs zijn tegenstander om vervolgens een scherpe voorzet af te leveren. Zijn voorzet was net te hoog voor de ingelopen Wessel Verschuren, maar werd door een Terheijden speler achter de eigen keeper gekopt, 1-2 VCW. Terheijden ging offensiever spelen om niet ten onder te gaan tegen concurrent VCW. In de 85e minuut scoorde Terheijden dan ook uit een corner en dacht de thuisploeg een punt binnengesleept te hebben met de 2-2 stand. Dit bleek twee minuten later enkel een illusie. Tim van Dongen wist een vrije trap langs de muur te krullen om hem laag in de linkerhoek tegen de touwen te schieten, 2-3 VCW. 

Met deze overwinning in het hol van de leeuw weet VCW zich definitief veilig te spelen in 4C. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze zal gespeeld worden in Wagenberg tegen VVR.

GESTA 1 - VCW 1 (4-1)

(30-04-2017)

Op zondag 30 april ging VCW voor de volle 3 punten tegen Gesta, omdat het nog niet veilig is in 4e klasse 4C. VCW begon sterk aan de eerste helft. In de 7e minuut was er een dieptepass van Frank Meeuwissen op Kelvin Koppelaar. Via een boogbal belandde deze net naast het doel van Gesta. In minuut 12 kwam het eerste gevaar van Gesta. Een vrije trap werd keurig met een snoekduik uit de hoek getikt door doelman Hans Gelens.Na ruim een kwartier was het Kelvin Koppelaar die langs zijn man ging en een schot loste, deze werd door de keeper in de korte hoek gestopt.
In de 20e minuut was het raak. Kelvin Koppelaar ging met een fraai hakje langs zijn man, waarna hij Rudi Peeters op randje ‘16’ zag lopen. Rudi Peeters aarzelde niet en vond de korte hoek, 1-0. Wessel Verschuren kon uit een inworp van Rudi Peeters nog een kopbal plaatsen, helaas ging deze over. Op slag van rust was er een zware domper voor VCW. Door een overtreding werd er balverlies geleden, maar de scheids liet doorgaan. Uit de daaruit volgende aanval kwam een voorzet en de Gesta spits ging naar de grond, penalty. Deze werd rustig binnengeschoven. Deze klap zou VCW niet meer te boven komen. Zo’n 10 minuten na rust was er een vrije trap voor Gesta, waarbij ze de 2-1 scoorden uit de rebound. VCW kreeg nauwelijks kansen in de tweede helft. Een kwartier voor tijd was daar ineens een kans voor Tim van Dongen, die na een voorzet van Rudi Peeters over het doel volleerde. In minuut 79 en 84 volgde de 3-1 en 4-1 uit aanvallen van Gesta, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Tim van Dongen had nog iets terug kunnen doen maar zijn schot suisde net langs de paal. 

VCW 1 - WDS'19 1 (1-1)

(23-04-2017)

VCW moest het vandaag opnemen tegen een van de titelkandidaten in 4C. De ploeg van oud trainer Wouter van de Vendel begon sterk aan de wedstrijd. Ze kwamen al na 2 minuten op voorsprong uit een goed genomen vrije trap. Hans was kansloos. WDS had wel het beter van het spel maar werd niet echt gevaarlijk meer in de 1e helft. VCW daarentegen had 3 goede mogelijkheden om gelijk te maken.Eerst was het Jens Verschuren met een afstandsschot. In de 30e minuut was het Wessel Verschuren die uit een corner de bal goed voor gaf op Joris van Duijnhoven die de bal achter zijn standbeen op de paal schoot. WDS kwam hier goed weg. Hierna gebeurde er tot de 44e minuut niet veel. Maar toen was het Wessel Verschuren met een actie die Robin van Loon in stelling bracht. Maar zijn schot miste precissie.

In de 2e helft had WDS de wedstrijd kunnen beslissen maar dat deden ze niet. Eerst werd er een doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter en hierna was het de spits die faalde oog in oog met de keeper van VCW. VCW had sporadish wat kansen. Tim van Dongen kopte uit een corner naast. En Frank Meeuwissen had een schot op doel. Maar gescoord werd er niet. Het leek erop dat WDS ging winnen. Maar in de 85e minuut was het Jens Verschuren die na een goede actie van Joris van Duijnhoven de 1-1 binnenschoot. VCW pakt hierdoor een belangrijk punt om weg te blijven uit de nacompetitie. Het gat naar de nummer 11 is 6 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Gesta.