VCW jouw voetbalclub!

Wedstrijdverslag VCW 1

GSC/ODS 1 - VCW 1 1-2 (10-6-2018)

VCW moest druk gaan zitten tegen GSC/ ODS Dordrecht nadat het thuisduel met 1-3 werd verloren. VCW startte scherp en zette veel druk op GSC echter waren het toch de spitsen van GSC die een aantal schoten op de doel wisten te lossen. Deze schoten werden goed geweerd door de doelman van VCW.

VCW kreeg een grote kans door een steekbal van Toine van Oers op Jens Verschuren, Verschuren liep richting de goal maar wist het net niet te vinden, hij schoot naast. VCW nam de wedstrijd over en creëerde meer kansen door de bal vaker de 16 meter in te pompen. GSC onderschept de bal op de middenveld en in een ijzersterke counter waar beide spitsen bij betrokken waren werd er goed afgerond en schoot GSC de 1-0 binnen, tevens de ruststand. De tweede helft was VCW de bovenliggende partij. Al na 5 minuten spelen viel een afdraaiende voorzet van Toine van Oers bij de keeper van GSC in de handen maar de keeper liet de bal door zijn handen glijden: 1-1. In de 66e minuut was het na druk zetten van VCW een actie van Tim van Dongen met een puik schot in de verre hoek wat de stand op 1-2 zette. GSC speelde verdedigend en probeerde vooral te counteren. De spitsen van GSC loste nog een aantal afstandsschoten waarvan er 1 onderkant lat terug in het veld belandde. Het laatste kwartier was dan weer voor VCW. Er werden veel ballen de 16 meter in gepompt en hieruit ontstonden gevaarlijke scrimmages. De verdediging van GSC wist in combinatie met de doelman toch telkens te blokken of te keren en na 90 minuut spelen was het dan toch afgelopen. VCW degradeert naar de 5e klasse.

VCW 1 - GSC/ODS 1 1-3  (3-6-2018)

Zondagmiddag 4 juni stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van VCW. Zij Spelen deze middag tegen GSC/ODS uit Dordrecht voor lijfsbehoud in de 4de klasse.

De wedstrijd begon wat rommelig voor VCW, maar ondanks dat kreeg Ruud in de 2de minuut al een kans, maar deze werd geblokt door de verdediger van GSC/ODS. Na ongeveer 20 minuten moet Lars het veld al verlaten met een hemstring blessure, wat natuurlijk erg jammer was voor hem, maar ook voor VCW, want daarmee verlies je ook veel snelheid voorin.

Toch lijkt VCW het veldoverwicht te nemen en gaat wat beter combineren, waardoor er toch wat kansen ontstaan. In de 36ste minuut rukt Jens op vanaf middenveld en met een schot van buiten de zestien schiet hij net naast. Kort daarna wordt Ruud de diepte ingestuurd door Jens, Ruud legt de bal goed terug op Stef en deze heeft een goed geplaatst schot op het doel, maar de keeper weet hem te pakken., GSC/ODS breekt wel een paar keer door, maar met een aantal schoten over het doel zijn ze niet echt gevaarlijk.Net voor rust krijgt VCW nog een kans, maar deze wordt over geschoten.
Ruststand 0-0
VCW komt na rust goed uit de startblokken. Na een goede voorbereiding van Stef werkt Jens de bal binnen en staat VCW na 1 minuut in de tweede helft voor met 1-0. VCW weet druk te blijven zetten en dat resulteert 10 minuten later in weer een grote kans. Jens zet voor vanaf de achterlijn, via Stef komt de bal bij Kelvin, deze weet de bal van dichtbij niet goed te raken en de keeper weet alsnog te redden. Zoals het vaak gaat in het voetbal gaat het nu ook, als je zelf de kansen niet maakt doet de tegenstander dat wel. En dat is ook wat er gebeurt, nadat de bal wat rommelig wordt weg gewerkt weet GSC/ODS de bal achter Hans te werken. 1-1. Nu gaat VCW met nog wat meer druk naar voren voetballen, met als gevolg dat er ook ruimte komt voor de tegenstander. Na een snelle omschakeling van GSC/ODS bij balverlies van VCW weten zij dit goed uit te spelen en maken in de 72ste minuut de 1-2. Als de tegenstander dan in de 81ste minuut een vrije trap krijgt net buiten de zestien en deze heel goed ingeschoten wordt staat het 1-3.Dit is ook de eindstand. Volgende week staat de return op het programma uit bij GSC/ODS. Het zal een moeilijke klus worden voor VCW om deze achterstand om te buigen, maar zolang de bal rolt zijn er kansen.

WDS’19 1 – VCW 1 1-3  (27-5-2018)

Zondagmiddag stond de wedstrijd WDS’19 1 tegen VCW 1 op het programma, een wedstrijd die weinig betekenis had voor beiden. VCW had zichzelf vorige week veilig gespeeld voor de nacompetitie door te winnen van OMC waardoor zij direct zijn gedegradeerd. WDS’19 was al een aantal weken veilig voor nog een seizoen in de 4e klasse. 14:30u begon de wedstrijd die wat rustig begon. In de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig.

Toch was VCW de bovenliggende partij en creëerde wat kleine kansjes. De 23e minuut brak aan en Lars kwam met een voorzet op maat die Nick net niet op goal wist te krijgen. Niet kort daarna kwam Tim opstomen vanuit het middenveld en haalde uit vanuit 30 meter. De bal werd licht getoucheerd waardoor de keeper van WDS’19 in de problemen kwam maar net op tijd de bal kon schrammen waardoor de bal over het goal vloog. Uit de corner was het wederom Tim met een goede trap die op het hoofd van Nick viel die op de lat belandde. Na deze kans was het voor het eerst deze wedstrijd dat WDS’19 echt gevaarlijk werd. Toch werd het de 1-0 voor de thuisploeg. Na een staking van een kwartier vanwege onweer ging het spel verder waar verder niets in gebeurde tot aan de rust. De 2e helft was begonnen en het weer was wat rustiger geworden. In de 55e minuut kreeg VCW een vrije trap die goed voor werd gegeven en op de wreef van Ruud belandde die de bal niet op goal wist te krijgen. Een kwartier daarna was het weer Ruud die vanuit een corner de bal kreeg en rakelings naast het goal kopte. Een minuut daarna was het wel raak voor Ruud. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde bij Ruud die de bal strak in de korte hoek schoot. In de 80e minuut kwam Guus goed tussen 2 man in en de slechte terugspeelbal naar de keeper wist af te pakken en kon zo met links schieten en de bal belandde in het zijnet. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de net ingevallen Stijn de bal panklaar en kon vanaf de 5 meterlijn een niet te missen bal binnen prikken. Eindstand 1-3 winst voor een beter spelende VCW.

VCW 1 – OMC 1 3-2  (21-5-2018)

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen OMC op het programma. In de strijd tegen degradatie was het voor VCW zaak om de volle buit te pakken tegen OMC, dat bivakkeert op de laatste plaats.

Dat leek tegen dovemansoren, want VCW begon absoluut niet goed aan de wedstrijd. Al na 1 minuut spelen namen de bezoekers brutaal een 0-1 voorsprong. Hierna herpakte VCW zich en kwam de eerste grote kans, uit een vrije trap van Tim van Dongen, die de keeper goed pakte.

In het vervolg van de eerste helft was VCW duidelijk de betere ploeg, met bij tijd en wijlen goed spel en aardige kansen. Eerst uit een hoekschop kopbal van Stef Simons en even later via Pim van Oers die vervolgens maar net over schoot. Een paar minuten later kreeg Jens Verschuren via een strakke voorzet vanaf de rechterzijde een kans op de gelijkmaker, maar resultaat bleef uit.

Lange tijd gebeurde niet veel, totdat Wessel Verschuren in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter was resoluut in zijn oordeel en wees direct naar de penaltystip. Dat bleek een koud kunstje voor Pim van Oers, die gedecideerd de 1-1 tegen de touwen knalde.

Ondanks dat VCW in de 2e helft wat scherper begon, dan de afgelopen weken steeds het geval was, ontstond de eerste kans voor OMC. Een goede redding van jubilaris Hans Gelens stond een tweede doelpunt voor de bezoekers echter in de weg.

Vrijwel direct na dit spannende moment kreeg VCW een vrije trap toegewezen. Met Tim van Dongen achter de bal brengt dat vaak mogelijkheden. Een goede voorzet op Toin van Oers, die hem goed naar de 2e paal kopte en zodoende Joris van Duijnhoven bediende, leverde de verdiende 2-1 op. De vreugde bleek jammer genoeg van korte duur; met de voorsprong vers in het geheugen scoorde OMC tegen verwachting in de 2-2.

OMC rook bloed en bleef aandringen, maar werd nooit echt gevaarlijk en het leverde ook geen nieuwe kansen op. De spreekwoordelijke storm ging al snel weer liggen en dat leidde een nieuwe aanval van VCW in. Joris dook ineens voor de keeper op en de verdediger van OMC moest daardoor aan de handrem trekken: penalty VCW.

Pim van Oers durfde opnieuw aan te leggen voor de pingel en als een waar ijskonijn schoot hij de bal hard door het midden. De keeper was kansloos, wat de eindstand bepaalde op 3-2. Drie broodnodige punten in de strijd om nacompetitie veilig te stellen.

VCW 1 – WDS`19 1 0-3 (10-5-2018)

Na de slechte wedstrijd tegen Emma moesten de mannen van trainer Daan Uithof zich revancheren tegen WDS`19 uit Breda. Punten om na-competitie veilig te stellen zijn namelijk nog hard nodig doordat OMC ook zijn puntjes bij elkaar blijft sprokkelen.

VCW begon zonder de geblesseerde Joris van Duijnhoven, Wessel Verschuren, Rudi Peeters, Rob van Gageldonk en de afwezige Lars Verschuren. Een half elftal afwezigen is voor een kleine club als VCW moeilijk op te vangen. Door de veel afwezige kon Rik van Strien vandaag verdienstelijk zijn basis debuut maken. Ook jeugd speler Ruud Baay stond aan de aftrap. De jeugd heeft namelijk toch de toekomst.

 

De 1ste 25 minuten gebeurde er weinig op het veld. WDS had het betere van het spel, maar tot grote kansen waren ze nog niet gekomen. Toch was het na 25 minuten raak. Onnauwkeurigheid aan de linkerflank van VCW, wat resulteerde in een gevaarlijke voorzet die door de aanvoerder van WDS werd binnen gewerkt achter VCW Goalie Hans Gelens. Na ruim een half uur spelen kreeg VCW de 1ste kansen van de wedstrijd. Het waren de jongelingen Ruud Baay en Rik van Strien met pogingen van afstand. Een doelpunt leverde het echter niet op. Ruststand 0-1.

Wederom slap uit de rust komen van VCW resulteerde direct in de 0-2 van WDS. Nu een voorzet vanaf de rechtsflank en opnieuw kon de WDS captain vrij inkoppen. VCW ging opportunistischer spelen om de aansluitingstreffer proberen te maken. Een schot van Tim van Dongen gaat over het doel, en een schot van Ruud welke de doelman kon pareren. Dom balverlies op de helft van WDS lijd een counter in. De aanvaller van WDS slalomt door de VCW defensie en schiet de 0-3 binnen. Kansen van Pim van Oers en Tim van Dongen (beide op het houtwerk) leverde geen doelpunt meer op. Net voor tijd moest de jonge Rik van Strien na een harde overtreding het veld met rood verlaten. Een iets wat zware straf aangezien de scheidsrechter net na rust de opgefokte en natrappende linkshalf van WDS geel in plaats van rood gaf.

VCW kan zich nu gaan richting op de derby tegen Terheijden. Aanstaande zondag gaan de mannen uit Wagenberg proberen om de punten mee naar huis te nemen.

Sc Emma 1 - VCW 1 3-0  (6-05-2018)
 
Op een zomerse zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Sc Emma op het programma voor VCW. Na de winst van vorige week tegen Right'Oh ging VCW met vertrouwen richting Dordrecht.
 
In de eerste fase van de wedstrijd wisten beiden ploegen weinig gevaar te creëren voor het doel van de tegenstander. Na 20 minuten moest Wessel Verschuren het veld verlaten vanwege een blessure. Voor hem kwam Kelvin Koppelaar binnen de lijnen. Even later leed VCW slordig balverlies op het middenveld waardoor Emma richting de goal van VCW kwam en de 1-0 binnen kon schieten.Het restant van de eerste helft verliep verder zonder grote kansen aan beide kanten.
 
Kort na rust brak de aanvaller van Emma door en probeerde de keeper van VCW de omspelen. Tijdens deze actie werd hij aangetikt waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Hans Gelens wist de penalty nog te toucheren, echter was dit niet genoeg om hem te stoppen, 2-0. Halverwege de tweede helft kon de aanvaller van Emma uithalen vanaf de zestien, zijn schot verdween in de rechterhoek, 3-0. VCW kreeg in de rest van de wedstrijd weinig mogelijkheden meer om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd waardoor het bij 3-0 bleef.
 
Aankomende week staan er twee wedstrijden voor VCW op het programma. Op Hemelvaartsdag zal de thuiswedstrijd tegen WDS gespeeld worden en zondag de derby uit tegen Terheijden. Hierin zal VCW punten moeten behalen om zich veilig te spelen voor de nacompetitie.

VCW 1 – Right ’Oh 1 2-1 (29-04-2018)

Op een regenachtige zondagmiddag in Wagenberg kwam de tegenstander uit Geertruidenberg op bezoek. Voor VCW was het een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie, het team ging vol voor de 3 punten.

Het eerste gevaar kwam na 8 minuten. Een scherpe voorzet vanaf de rechterflank van Stef Simons werd door Lars Verschuren gemist bij de 1e paal, Tim van Dongen kwam bij de 2e paal ook niet aan afronden toe. Right ‘Oh was zeer sterk uit standaardsituaties. Zo hadden ze rond het halfuur een indraaiende vrije trap die vervolgens op de paal werd gekopt, met 5 minuten later een gevaarlijke hoekschop die door de spits net over gekopt werd. In de 38e minuut was daar de openingstreffer.

Toin van Oers stoomde over de rechterkant naar voren, waar hij een afgemeten voorzet had op Wessel Verschuren, die goed voor zijn directe tegenstander kwam en bij de 1e paal binnen wist te koppen. VCW ging met een prima gevoel de rust in.

Na de theepauze ging VCW door, wat resulteerde in een schietkans voor Wessel, helaas werd het schot goed gekraakt door de verdediger. Zo’n 10 minuten na de rust maakte Right ‘Oh de gelijkmaker. Deze kwam tot stand na onoplettendheid van de VCW defensie. De aanvaller van Right ‘Oh nam de bal op de pantoffel en de bal verdween onder in de hoek achter goalie Hans Gelens. Right ‘Oh kreeg daarna nog een goede kans op een voorsprong. Met nog zo’n 20 minuten te spelen kreeg Right ‘Oh een vrije trap op een mooie positie, maar keeper Gelens pareerde uitstekend en kon het leer net over de deklat tillen. Een kwartier voor tijd nam VCW weer de leiding in de wedstrijd. Een crosspass van Tim van Dongen werd heerlijk met de borst meegenomen door Lars Verschuren. Na de knappe aanname bleef de snelle aanvaller de verdedigers voor en kon hij richting het doel. De koelbloedige afmaker faalde niet en schoot de bal keurig diagonaal in het zijnet, 2-1. Na deze goal waren er verder weinig gevaarlijke kansen voor beide teams.

VCW trok de belangrijke 3 punten over de streep en vierde daarna de overwinning met een kleine versnapering.

 

VCW 1- RFC 1 1-3 (22-04-2018)

Op een warme zondagmiddag op sportpark Heesterbosch moest VCW aantreden tegen RFC uit Raamsdonksveer. De missie was duidelijk vooraf, zoveel mogelijk punten halen richting het eind van de competitie om zo OMC onder VCW te houden.

Door de warmte lag in het begin bij beide ploegen het tempo erg laag de eerste kans was voor Wessel Verschuren na een goede voorzet van Jens zag hij zijn schot geblokt worden door Lars, die toevallig in de weg stond. RFC had wel de bal, maar kon in deze fase niet echt tot kansen komen. Na een half uur kwam een pass over de verdediging bij Wessel terecht, ondanks dat de vlag omhoog ging liet de scheidsrechter doorgaan.

Wessel miste het doel oog in oog met de RFC keeper, schot over. Door onoplettendheid in de mandekking bij een afgeslagen corner kwam VCW toch op achterstond vanaf vijf meter kon de spits van RFC vrij aanleggen 0-1. Vlak voor rust kreeg RFC nog een vrije trap, deze werd snel genomen en de aanvoerder vlamde de bal richting de bovenhoek, maar doelman Hans Gelens wist deze ter nauwer nood te pareren. Ruststand 0-1

Na de thee ging VCW op zoek naar de gelijkmaker, maar het was RFC die de kansen kreeg. De doorgeschoven verdediger kon op de rand 16 de bal vrij meenemen en kwam oog in oog met doelman Hans Gelens, deze had wederom een prachtredding in huis en hield zo VCW op de been. VCW probeerde wel druk te zetten en kansen te creëren, maar telkens viel de val net niet goed of miste de afwerking richting. Na driekwart wedstrijd schoot de linkshalf van RFC rand 16 meter richting de kruising, maar Hans wist de bal nog net over het doel te tikken. 1 minuut later was het wel raak, wederom stond een speler van RFC op 5 meter helemaal vrij en knalde bal verwoestend in de bovenhoek 0-2. VCW gaf niet op en bleef aanzetten, dit resulteerde in de 1-2 vijf minuten voor tijd door Stef Simons, die een afgeslagen bal hard in het doel knalde. Daarna was het alles of niets om nog een punt uit het vuur te slepen, maar het was RFC die de eindstand bepaalde op 1-3, een buitenspelgoal werd toch goedgekeurd, einde wedstrijd.

De missie van VCW blijft hetzelfde na deze nederlaag, zoveel mogelijk punten pakken om niet direct te degraderen.

 

Raamsdonk 1 – VCW 1 3-2 (15-04-2018)

Na de midweekse overwinning van VCW op concurrent OMC, stond de uitwedstrijd met Raamsdonk op het programma voor de mannen van trainer Daan Uithof. In de vierde minuut stoomde Toin van Oers op aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam terecht op het hoofd van Jens Verschuren. Hij kopte de bal rakelings over het doel. Er ontstond een wedstrijd waarin voornamelijk veel fouten werden gemaakt door beide ploegen, met af en toe een kans voor beide teams.

Na een kwartier voetballen mocht Jens Verschuren aanleggen voor een vrije trap net buiten het zestien meter gebied. De bal werd door de keeper van Raamsdonk goed gepareerd. Niet veel later moest Hans Gelens in actie komen op in laag schot van Raamsdonk. Na een half kwam Raamsdonk op voorsprong. Een aantal zwakke momenten achter elkaar werden VCW fataal, waardoor de linkshalf van Raamsdonk de bal binnen kon schieten. In de 41e minuut kreeg Raamsdonk wederom een grote kans. Deze werd echter net naast geschoten. Een paar minuten voor rust verdubbelde Raamsdonk de voorsprong. Een ingestudeerde variant op een vrije trap werd vlekkeloos uitgevoerd. Ruststand 2-0.

Na rust kwam VCW heel anders uit de startblokken. Na een snel genomen vrije trap ontsnapte Wessel Verschuren aan de rechterkant, hij sneed naar binnen en zijn schot werd getoucheerd door een verdediger van Raamsdonk, waardoor de bal in het doel verdween. 2-1. In de 56e minuut moest keeper Hans Gelens handelend optreden op een schot van Raamsdonk. Na een ruim uur voetballen tekende Wessel Verschuren voor een doelpunt. Stef Simons gaf de steekpass en Verschuren schoot de bal vol overtuiging binnen. De 2-2 verscheen op het scorebord. Even later werd een tweede gele kaart getoond aan een speler van VCW en Raamsdonk rook bloed. Niet veel later scoorde een aanvaller van Raamsdonk de 3-2. VCW probeerde nog aan te zetten, maar verder dan hard schot op de vuisten van de keeper kwam het niet.

Aanstaande zondag 22 april staat de thuiswedstrijd tegen RFC op het programma. In deze wedstrijd moet het de wonden likken en een resultaat zien te behalen.

 

OMC 1-VCW 1  0-5 (12-4-2018)

Op Donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen OMC op het programma. Het tijdstip van de wedstrijd kwam al niet helemaal lekker uit voor de werkende mens. Uiteindelijk had iedereen zijn weg gevonden naar het voetbal veld te Dordrecht en kon de wedstrijd om half 7 van start.

VCW begon sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een bal van Tim vanaf de linkerkant die sterk werd ingeschoten door Kelvin in de 10e minuut. Kort daarna had Kelvin er 0-2 van kunnen maken, echter liet hij de kans liggen.

Kort daarna was het Tim die door een goede steekbal 1 op 1 voor de keeper werd gezet. Hij schoot de bal met een boog over de keeper maar de grensrechter stak daar een stokje voor, buitenspel. Hetzelfde met een bal van Jens waar de grens alweer met zijn vlag stond te zwaaien. Door het goede optreden van beste man stond het met rust nog 0-1.

VCW kwam sterk de rust uit en ging door waar het mee bezig was, vol de druk erop. Wat resulteerde dat Wessel weggestuurd werd. De 12e man uit Dordrecht probeerde hier echter weer een stokje voor te steken, maar de goed fluitende scheidsrechter was er nu wel klaar mee en liet doorgaan, 0-2. VCW bleef voetballen wat resulteerde in een doelpunt van Jens,0-3. Kort daarna werd Wessel gevloerd in de 16,penalty! Pim mocht aanleggen voor de 0-4 en schoot de bal beheerst langs de keeper. Kort voor tijd was het de sterk spelende Stef die doorbrak over de rechterkant en de bal precies bij Rob op zijn hoofd legde. Rob knikte deze simpel binnen wat de eindstand op het scorebord zette van 0-5. VCW heeft de rode lantaarn in Dordrecht achter gelaten en kan zich op gaan maken voor alweer een belangrijke wedstrijd uit bij Raamsdonk. Bij winst zijn er nog kansen de nacompetitie te ontlopen en bij verlies wordt dat een lastig verhaal.

 

VCW 1-Boeimeer 1 2-2 (8-4-2018)

Beide ploegen konden de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Dit was gedurende de wedstrijd ook goed te merken aan het spel van beide ploegen. Het was een wedstrijd met 2 gezichten op sportpark Heesterbosch. In de eerste helft won VCW veel van de persoonlijke duels en de 1-0 viel dan ook al na 5 minuten nadat Wessel Verschuren werd diep gestuurd. Na wat tegendruk van het uitspelende Boeimeer, pakte VCW richting het einde van de 2de helft het initiatief weer op. Dit resulteerde in een aantal kansen die niet verzilverd konden worden door de spitsen van VCW. Vlak voor de rest (minuut 39) werd Wessel Verschuren nogmaals diegestuurd uit een vrije trap, hij schoot vervolgens in de korte hoek de ruststand op het scorebord.

 

In de tweede helft kwam Boeimeer fel uit de kleedkamer, wat meteen resulteerde in de aansluitingstreffer. Een schitterend afstandsschot belandde vanaf 30 meter in de kruising. Boeimeer putte vertrouwen uit de aansluitingstreffer en begon meer persoonlijke duels te winnen. VCW begon door de tegentreffer en een 2-tal gele kaarten achteruit te lopen. In de 53e minuut raakte Boeimeer via een afstandsschot de binnenkant van de paal en ongeveer 10 minuten later had keeper Gerben Dudok een wereldredding nodig om een kopbal uit de hoek te frommelen. Nadat de druk van Boeimeer wat ging liggen viel de 2-2 alsnog in minuut 80. Na een lange bal en miscommunicatie in de verdediging bij VCW werd de bal over de keeper heen gekopt. Een slotoffensief van VCW met een serie schietkansen leverde geen doelpunt op. Eindstand VCW 1 – Boeimeer 1: 2-2.

VCW 1 – Hoge Vucht 1 1-5  (25-03-2018)

Op de eerste mooie lentedag van het jaar moest VCW aantreden tegen Hoge Vucht. Op papier een zware tegenstander voor de mannen van Daan Uithof. Omdat spelers hersteld waren van blessures en schorsingen uitgezeten, stonden we in een iets andere samenstelling aan de aftrap.

Al na 8 minuten kreeg VCW een opgelegde kans op de voorsprong. Een voorzet van Jens (Verschuren) kon vrij worden aangenomen door Kelvin (Koppelaar).

Hij schoot hard in, maar de bal werd op de lijn door een verdediger gekeerd. De rebound was voor Joris en hij schoot helaas tegen dezelfde verdediger. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Een diepe bal van achteruit werd door de spits aangenomen en zeer degelijk afgemaakt door middel van een wippertje in de kruising, achter doelman Hans Gelens. 0-1.

Lang kon Hoge Vucht niet genieten van de voorsprong, vrijwel direct daarna was het alweer gelijk. Geknoei achterin bij Hoge Vucht leverde via Tim van Dongen de 1-1 op; een slechte terugspeelbal werd -ondanks twee geblokkeerde pogingen- alsnog gepromoveerd tot een doelpunt. Hoge Vucht ging vervolgens weer op zoek naar een doelpunt en kwam bijna op voorsprong, maar het schot richting de bovenhoek werd door doelman Hans Gelens geweldig gepareerd en spatte uiteen op de kruising. Ruststand 1-1

Meteen na rust, kwam VCW niet goed uit de kleedkamer en stond het alweer snel achter. 1-2. VCW bleef de aanval zoeken -vaak met diepe ballen- maar telkens ging de vlag omhoog voor buitenspel. Een aantal van deze momenten was echter discutabel en daarop werd gereageerd op het veld en langs de kant. De scheidsrechter besloot daarom het spel kort stil te leggen om de gemoederen te laten bedaren. Na 5 minuten werd het spel hervat.

Alle inspanningen ten spijt viel kort daarna de 1-3 op te tekenen. Het laatste kwartier leverde twee penalty’s op voor Hoge Vucht en een rode kaart voor onze goalie. Ook de tegenstander eindigde de wedstrijd niet met 11 man. De eindstand werd bepaald op 1-5.

Al met al een treurige middag voor VCW. De komende periode wordt cruciaal voor het vlaggenschip van de vereniging met veel wedstrijden tegen directe concurrenten. Komende maandag speelt VCW in Dussen op tweede paasdag tegen Dussense boys.

 
Irene’58 1 – VCW 1 3 – 0 (18-03-2018)
Zondag 18 maart stond de uitwedstrijd tegen Irene’58 uit Den Hout op het programma. Een zware tegenstander, omdat Irene’58 nog meedoet om het kampioenschap en daarin de punten goed kan gebruiken, maar zoals iedereen wel weet heeft ook VCW de punten heel hard nodig om directe degradatie te voorkomen. Dus werden deze koude zondag de mouwen weer eens opgestroopt om de wedstrijd naar een goed eind te brengen.
De eerste 18 minuten was het een rommelige wedstrijd, de eerste 2 kansen waren voor Irene, maar Hans wist zijn goal schoon te houden. In de 25ste minuut kreeg VCW de eerste echte kans, door een goede combinatie van Jens en Wessel, kwam de bal bij Kelvin, maar deze kopte helaas in de handen van de keeper. In de 30ste minuut kreeg Wessel ook 2 kop kansen, maar deze miste kracht. Net voor rust kwam VCW nog goed weg, want een vrije trap van Irene’58 belandde op de lat. Met een 0-0 stand de rust in was niet slecht, dus dit gaf ook weer hoop voor de tweede helft. 
Na rust begon VCW  slecht aan de tweede helft, binnen 14 minuten wist Irene’58 de wedstrijd te beslissen door 3 maal te scoren. In de 65ste minuut kreeg Wessel nog een kans, maar schoot deze over het goal. Ook daarna kregen Wessel en Jens nog kansjes, maar wisten deze niet te verzilveren in doelpunten. Zo eindigt deze wedstrijd in een teleurstellende 3-0 nederlaag.
Volgende week is Hoge Vught de tegenstander, ook dit zal niet makkelijk worden, maar uit hebben we ook een puntje gepakt, dus mouwen omhoog en er weer volle bak  tegenaan.
 
 
DIA 1 – VCW 1 5 – 5  (04-02-2018)
Op een koude zondagmiddag stond de wedstrijd DIA – VCW op het programma. Beide ploegen hadden de punten hard nodig. VCW is in de strijd om degradatie te ontlopen, DIA speelt mee voor de titel in 4C. Nadat trainer Daan Uithof zijn mannen op scherp had gezet werd er om half 3 gefloten voor het begin van de wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat VCW niet bang was voor DIA en gelijk de aanval zocht. Na 6 minuten was Rint Vermunt al dichtbij de 0-1, echter werd zijn schot geblokt.Een minuut later was het wel raak. De afvallende bal uit een corner werd goed binnen geschoten door Stef Simons, 0-1. Na 20 minuten kwam de thuisploeg gelijk door een benutte penalty, 1-1. Jens Verschuren gaf de bal na een half uur spelen voor in de 16 van DIA. Deze voorzet werd door een speler van DIA achter de eigen keeper gekopt, 1-2. DIA kreeg in de 36e minuut een vrije trap welke snel werd genomen. Doordat de verdediging van VCW hier te laat op reageerde kreeg DIA een goede kans op de gelijkmaker. Deze poging werd goed gepareerd door keeper Hans Gelens. In de 40e minuut wist de thuisploeg de stand wel weer gelijk te brengen. DIA wist de 2-2 te maken in een aanval welke een sterk luchtje van buitenspel had. In de laatste minuut voor rust wist DIA zelfs nog op voorsprong te komen. De bal werd vanaf de rechterkant voorgetrokken waarna de bal gemakkelijk tegen de netten getikt kon worden. Ruststand 3-2. 
De ploeg uit Wagenberg begon sterk aan de tweede helft en had het betere spel. Toch duurde het tot de 61e minuut voordat VCW weer op gelijke hoogte kon komen. Joris van Duijnhoven wist uit een voorzet van Rob van Gageldonk goed weg te draaien en de bal binnen te schieten, 3-3. In de 65e minuut was het Kelvin Koppelaar die met een perfect geplaatst schot de bal vanaf zijn linker in de verre bovenhoek liet vallen, 3-4. Nog geen 10 minuten later was het wederom Kelvin Koppelaar die binnenschoot. Na een steekpass van Jens Verschuren bleef de aanvaller van VCW rustig in de 1-tegen-1 met de keeper van DIA, 3-5. Met nog een kwartier te spelen leek de winst binnen voor de ploeg uit Wagenberg. In de 88e minuut wist DIA op 4-5 te komen door een afgeslagen voorzet binnen te schieten. Toen het scorebord al enige tijd de ‘90’ aangaf, was het wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Echter liet dit laatste fluitsignaal opmerkelijk lang op zich wachten. Hierdoor wist DIA diep in de blessuretijd nog op gelijke hoogte te komen door een schot dat van richting werd veranderd, 5-5. 
VCW verdiende de 3 punten, maar nam er maar 1 mee naar huis vanuit Teteringen, waar de club uit Wagenberg weinig mee opschiet. Over twee weken (volgende week vrij vanwege carnaval) zal de ploeg dan ook alles op alles moeten zeggen om de thuiswedstrijd tegen WDS tot een goed resultaat te brengen.
 
VCW 1 - Raamsdonk 1 1 - 2  (28-01-2018)
VCW verliest van Raamsdonk:
Om half 3 werd afgetrapt in Wagenberg voor een belangrijke wedstrijd van VCW.
VCW start goed en krijgt een aantal kansen op een vroege 1-0 voorsprong. Zo stuurde Tim v. Dongen in de 6de minuut Jens Verschuren de diepte in die op zijn beurt een mooie lob over de keeper zag verdwijnen in het zijnet. 3 minuten later kreeg de spits van Raamsdonk de bal voor zijn voeten die van grote afstand de bal in het net schoot. 0-1 was hierdoor een feit.VCW drong hierna extra aan om zo snel mogelijk een 1-1 te scoren. Rob kreeg de bal van Kelvin en schoot vervolgens nog over. Raamsdonk kreeg in de 15de minuut zijn tweede kans die voortkwam uit knullig verdedigen van VCW. Raamsdonk was wel effectief en schoot de 0-2 op het bord. Hierna was er een periode dat VCW wat minder voetbalde maar wel kansjes bleef creëren. In de 34ste minuut was Tim dicht bij de aansluitingstreffer maar die zag zijn bal op de paal belanden. Een minuut later zag Lars na aangeven van Rob de bal wel in het net belande. 1-2. VCW ging in de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker. Tim die met een hard schot op de lat schoot zou nog het dichtste bij komen. De tweede helft heeft voor beide teams weinig opgeleverd. De eindstand is op 1-2 blijven hangen waardoor VCW nu verder achter raakt op zijn concurrenten. VCW zal zijn rug moeten rechten en er volgende weken weer alles aan moeten doen de punten binnen te slepen.
 
RFC 1 – VCW 1 0 – 1 (03-12-2017)
Zondagmiddag, een herfstachtige dag, stond het duel RFC 1 – VCW 1 op het programma. In het eerste kwartier is er weinig tot niets gebeurd. Na het eerste kwartier was het RFC dat de 1-0 had kunnen maken maar de grote kopkans eindigde naast het doel. Niet veel later was het Rudi die uitbrak en zo een schot kon lossen op de doelman van RFC.De keeper wist de bal naast het doel te tikken. Na de goede redding van de doelman werd de corner genomen waarbij Tim van Dongen uit de lucht de bal op de binnenkant van zijn voet nam. Helaas voor VCW vloog de bal hard over het doel. In de 25e minuut was het Rudi die 2 man weet te passeren op de middellijn. Rudi sprong op zijn brommer en vloog zo naar de achterlijn waar hij een goede voorzet gaf op Kelvin die alle ruimte had en zo beheerst de bal in het netje schoot. 0-1 VCW. De wedstrijd bleef heen en weer gaan waarbij weinig kansen werden gecreëerd. Toch was het RFC wat in de laatste minuut van de 1e helft  een 100% kans had. De kans vloog van dichtbij over en allebei de teams mochten de kleedkamer in. Na het opwarmen in de kleedkamer kwam VCW scherper de kleedkamer uit en binnen een minuut werd Rudi alweer diep gestuurd door een mooie steekbal van Wessel. Helaas schoot Rudi via de keeper de bal uit. In de 60e minuut was het weer Rudi die loskwam en de 0-2 erin schoot. De scheids dacht er anders over en keurde de 0-2 onterecht af wegens hands. Tot de 85e minuut gebeurde er weinig in de wedstrijd. In de 85e minuut kreeg RFC weer een 100% kans die van dichtbij en vanuit de kluts via de lat niet in het goal van Hans terecht kwam. Uit de counter stuurde de net ingevallen Ruud Jens goed diep die zich vrij kapt maar het schot ging via een verdediger over de achterlijn. In een van de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Ruud een grote kans die jammer genoeg naast het doel eindigde.  Na de kans floot de scheids voor het einde van de wedstrijd en zo kon VCW voor het eerst de 3 punten mee naar Wagenberg nemen.
 
 
VCW 1 - Terheijden 1 1 - 1 (26-11-2017)
Afgelopen zondag stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de planning. VCW mocht buurman Terheijden ontvangen op het prachtige sportpark Heesterbosch. Terheijden had voor de wedstrijd 7 punten en VCW 3. Beide teams moesten winnen om mee aan te sluiten met de middenmoot. Inhouden kon dus ook echt niet.
 
Om half 3 begon de wedstrijd waarbij veel publiek aanwezig was om een zeer matige wedstrijd van beide kanten te aanschouwen. Zowel VCW als Terheijden verdedigde sterk en dus hadden beide keepers een rustige eerste helft en waren er niet veel kansen. De enige kans die werd gecreëerd was voor de rood witten. Joris op zijn nieuwe schoenen (zonder doos eromheen) draaide sterk weg bij zijn tegenstander en kon uithalen. Zijn schot miste precisie en zo kwam de bal nog langs Rudi. Rudi kon hier niet meer op reageren dus de bal schoot voorlangs. Beide teams gingen thee drinken met de brilstand op het scorebord.
 
Na de thee moesten beide teams een schepje bijzetten om de punten binnen te halen. VCW begon iets scherper aan de 2e helft. Wederom was het Joris die makkelijk kon weg draaien. Hij maakte een actie over de rechter flank en kon laag en strak voorgeven. Bij de 2e paal was het vervolgens Wessel die zijn 1e doelpunt kon meepikken. 1-0! Verder stond het achterin bij VCW als een huis met de ingevallen Rint (tijdens de rust ingevallen voor Robin), Pim, Toin en Dennis. Laatst genoemde speelde een geweldige wedstrijd en het schijnt dat de vleugelspeler van Terheijden nog in zijn broekzak zit.. VCW kon nog een paar keer aanvallen via Jens die goed de verdediging te kijk zette met een slimme beweging. Jens kon vervolgens over links door lopen op de keeper. Echter verdween zijn schot in het zij net. Vanaf minuut 65 toen de scheids zijn gele kaart vond in zijn binnenzak is de het de scheids die de wedstrijd bepaalde. 8 kaarten zou achteraf blijken. Dennis moest vervolgens vroegtijdig afhaken met een liesblessure. Stef Simons kwam hiervoor in de plaats. Hij mocht na 10 minuten spelen alweer inrukken toen hij zijn 2e geel pakte. Daarna kon Terheijden hiervan profiteren en het spel veranderde compleet met vele schoten richting het doel van Hans Gelens. Deze liet zich niet zomaar verschalken uiteraard. Toch was het in de 89e minuut Terheijden dat gelijk maakte met een kopbal. De wedstrijd had 8 minuten blessure tijd en voor VCW was dit vooral zorgen dat het geen doelpunt meer tegen zou krijgen. Dit gebeurde ook niet en dus eindigde dit beladen duel in een 1-1 stand.
Beide teams waren content met een gelijkspel en dus kon de 3e helft beginnen.
  
Volgende week spelen de rood witte matadors uit tegen het nieuwe RFC. VCW zal hier onder leiding van interim trainer Johan op jacht gaan voor de eerste 3 punter van het seizoen.
 
Be Ready 1 - VCW 1 3 - 2 (05-11-2017)
Zondag stond de wedstrijd Be Ready 1 - VCW 1 op het programma.
Na de blamage van vorig weekend moest er gestreden worden om de eerste overwinning van het seizoen binnen te harken. Na een inspirerende toespraak in de kleedkamer voor aanvang door Wessel ging VCW met een alles of niets mentaliteit naar buiten!
Dit resulteerde in goed samenspel, sterk verdedigen en vele aanvallen voor VCW. Toch was het echter Be Ready dat in de 17 minuut een vrije kans kreeg om binnen te werken. Echter was de spits nog niet scherp genoeg en schoot deze uitgelegen kans via de lat over het doel. VCW was wakker geschut en zette door. Na goed verdedigend werk van Kelvin en Lars begon een snelle counter die via Wessel naar kelvin ging met een slim steekballetje. Kelvin die het nog steeds in zich heeft werkte de bal tegendraads in het hoekje binnen. 0-1! Vervolgens was het spelbeeld veelal het op en neer voetballen en hadden beide teams kansen. Toch was het Rudi die de beste kans kreeg in de 43e minuut. Een goede steekbal en een snelle actie van de aanvaller bracht hem 1 op 1 met de keeper van Be ready. Die ontweek hij slim en kon toen met rechts binnen schieten, maar koos ervoor om de bal terug te kappen en terug te leggen. Helaas zat toen de verdediging van Be Ready er alweer tussen. Door een botsing in de laatste minuut van de eerste helft koos de scheids ervoor om de laatste 2,5 minuut (incl. blessuretijd) voor de 2e helft te spelen. Dus na de thee begon VCW aan de 1e helft waarin het in de slotseconde nog de 1-1 tegen kreeg. Na de aftrap van de 2e helft was het spelbeeld anders dan in de 1e helft. VCW had meer moeite met de aanval anderzijds kwam Be Ready ook niet tot kansen. Totdat de meeste matige scheids van het seizoen besloot om de bal op de stip te leggen in het voordeel van Be Ready. Toine bescherm zijn borst tijdens een sliding met zijn armen en dit werd gezien als overtreding door de man van 1 meter 20 hoog. Hans zat er nog dicht bij maar helaas kon hij het schot niet keren 2-1 Be Ready. VCW rechtte zijn rug direct want door een snelle aanval kwam de bal 1 minuut na de 2-1 per ongelijk bij Rudi op zijn neus na een goede voorzet. 2-2! VCW zag de kansen en Be Ready ging fouten maken achterin. Helaas werd hier door de aanvallers van VCW niet zorgvuldig mee omgegaan. En als je ze zelf niet maakt vallen ze aan de andere kant… Be Ready maakte in de 88e minuut de 3-2 vanuit een vrije trap.
VCW speelde zijn beste wedstrijd tot dusver dit seizoen en dat zal ook perspectief bieden naar de komende wedstrijden! Komende week is VCW 1 vrij en die week daarop speelt het thuis tegen Dussense Boys. VCW in goede staat en veel publiek zou hier toch zijn eerste 3 punter moeten gaan pakken dus tot 19 november!
 
VCW 1 – Irene’58 1 0- 4 (29-10-2017)
Zondag stond de wedstrijd VCW 1-Irene’58 1 op het programma.
Voor ieder uit de selectie van VCW 1 was het overduidelijk dat een goed resultaat een must was. Voorafgaand aan de wedstrijd stond VCW op 3 uit 5 en heeft daarmee de laatste positie op de ranglijst. Ondanks een reeks goede wedstrijden maar met 3 gelijke spelen was een 3-punter hard welkom, dit om een aansluiting te kunnen maken met de middenmoot.
Echter toen de wedstrijd begon ontbrak alle scherpte en gretigheid bij VCW. De duels en het balbezit was dan ook in de 1e helft voor Irene’58, en dit resulteerde in een 0-2 ruststand.
Na wat omzettingen in de rust kwam VCW de 2e helft beter in het spel maar kon de achterstand niet meer ombuigen. Na wat kansjes voor VCW was het wederom Irene’58  dat met een snelle counter toesloeg en de 0-3 op het scorebord zette. Nadat in de 82e minuut ook nog de 0-4 was gemaakt was de wedstrijd gespeeld.  
Conclusie, een collectief falen van de gehele ploeg. VCW zal zijn rug moeten rechten en het goede spel vanuit de voorbereiding op moeten pakken om uit de onderste zone van de ranglijst weg te komen.
 
SC Hoge Vucht 1 – VCW 1 2- 2 (22-10-2017)
Op een onstuimige herfstzondag moest VCW aantreden tegen koploper sc Hoge Vucht, dat vorig weekend Terheijden met 5-1 nederlaag terug de brug over had gestuurd. Iedereen was dus gewaarschuwd voor de individuele klasse van sc Hoge Vucht.
Het eerste kwartier was duidelijk voor sc Hoge Vucht. VCW doelman Hans Gelens moest een aantal keer ingrijpen om de 1-0 voorsprong te voorkomen.VCW kwam wat beter in de wedstrijd en meer en meer duels werden gewonnen. In de 21e minuut mocht Jens Verschuren aanleggen voor een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. De bal werd om de muur gekruld en viel keurig binnen, 0-1. Acht minuten later creëerde VCW een volgende mogelijkheid. Rudi Peeters kwam tot een schot dat echter werd gekeerd door de doelman van sc Hoge Vucht. Vanuit de tegenaanval kwam de 1-1. De spits van sc Hoge Vucht schoot de bal diagonaal hard binnen. 1-1 was tevens de ruststand.
Na de rust stond VCW beter gepositioneerd in het veld. Desondanks leek het erop dat het in de 55e minuut 2-1 achter zou komen, ware het niet dat de arbiter het doelpunt later alsnog afkeurde vanwege een overtreding op de neus van voorstopper Toin van Oers. Daarna liepen de gemoederen aan de zijde van sc Hoge Vucht hoog op. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na een kwartier overleg werd de wedstrijd vervolgd. Na de afkoelperiode ontstond een zeer warrige wedstrijd. Sc Hoge Vucht kwam op een 2-1 voorsprong. Het slotakkoord was voor Rudi Peeters, die deze middag een gretige indruk maakte. Hij knalde de bal kiezelhard letterlijk op de winkelhaak van het doel. Eindstand 2-2. Conclusie: een lelijke voetbalmiddag met een terechte remise als resultaat. 
VCW heeft op dit moment met drie gelijke spelen en twee verlies partijen 3 punten verzameld. Volgende week zondag 29 oktober ontvangt VCW op sportpark Heesterbosch Irene ’58, dat momenteel op 7 punten staat.  
 
 
Right'Oh 1 - VCW 1 1 - 0 (15-10-2017)
Een warme middag. VCW begint slecht en komt na 24 minuten op achterstand. De witte panter behoedt VCW van een grotere nederlaag dan 1-0. Samen met pietje zaag hielden ze het doel de rest van de wedstrijd schoon. VCW kreeg een paar kleine kansjes maar het spel werd vooral gedomineerd door Right Oh. Witte toon had nog een kans op de 1-1 maar verzaakte te scoren.Vervolgens werd er nog een goal afgekeurd door de grens van Right Oh die tijdens een aanval van Joris een wesp wilde verjagen met zijn vlag waardoor de gelijkmaker onterecht afgekeurd werd. Een ware deceptie voor VCW.
 
Boeimeer 1 - VCW 1 1 - 1 (01-10-2017)
In de eerste 20 minuten van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. 
Na z’n 22 minuten spelen kreeg VCW de eerste kans van de wedstrijd.  Joris van Duijnhoven werd de diepte ingestuurd door Jens Verschuren, maar kon de bal niet voorbij de keeper spelen.
Na wat kleine kansjes voor Boeimeer, kregen ze in de 36 minuut pas de echte eerste kans van de wedstrijd.Maar die bal werd net naast geschoten.
Enkele minuten later kreeg Boeimeer op de rand van de 16 een vrije trap die op de paal belandde.
In de 2e helft kwam VCW niet goed uit de kleedkamer, maar naar z’n 47 minuten spelen kwam VCW toch op voorsprong door een doelpunt van Joep van Gageldonk. 0-1
5 minuten na de 0-1 kreeg Joris van Duijnhoven de grote kans op de 0-2, maar de keeper onderschepte de bal.
Voor de rest kreeg Boeimeer nog diverse kopkansen maar gingen er niet in.
Tot de 91 minuut toen scoorde Boeimeer de 1-1.
 
VCW 1- Dia 1 1 - 2 (24-09-2017)
De eerste competitie wedstrijd moest VCW het opnemen tegen Dia. Het was stralend weer op sportpark Heesterbosch. Het fluitsignaal werd gegeven en Dia ging gelijk op de aanval wat resulteerde in de eerste kans in de 1e minuut, maar onze keeper Hans hield VCW op de been.  Na een sterk eerste kwartier van Dia kwam Joris via de zijkant in de 16 en kon tot een schot komen.Het schot mistte echter kracht. Na 20 minuten spelen komt Dia op voorsprong, 0-1. In de 35e minuut was het Joris die mocht aanleggen na een goede voorzet van Wessel. Ook dit werd geen doelpunt. VCW kreeg steeds meer grip op Dia, maar nog zonder gelijkmaker voor de rust, 0-1. 
Na rust begon VCW sterk wat gelijk resulteerde in een kans voor Rudi. De keeper van Dia voorkwam de gelijkmaker. Na een afgekeurd doelpunt voor Dia kwam VCW er in de 66e minuut goed uit en rondde Jens beheerst af, 1-1. Lars moest helaas het veld geblesseerd verlaten en Stef kwam hiervoor in de plek. Kelvin werd gebracht voor Wessel. Een kwartier voor tijd kreeg VCW een corner welke afsloeg en Tim uit kon halen. Deze pegel belandde helaas op de lat. 5 minuten later kreeg VCW een goede kans, maar Wessel mistte. Het laatste kwartier was voor VCW met kansen voor Kelvin en Joris. Beide kwamen niet tot scoren door goed keeperswerk en de paal. Een paar minuten voor tijd werd een bal niet goed weggewerkt achterin en stond de Dia spits ineens voor Hans en rondde zeer bekwaam af, 1-2. Deze domper kwam VCW niet meer te boven en Dia nam de 3 punten mee naar Teteringen.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Boeimeer op het programma. 
 
VCW 1 – VVR 1 1 – 3 (14-05-2017)
Zondag 14 mei 2017 stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. VCW had zich vorige week veilig gespeeld tegen de buurman uit Terheijden. Voor VCW stond alleen de eer op het spel. VVR moest winnen op de laatste periode te pakken.
VCW begon sterker aan de wedstrijd als VVR. Het was niet aan VVR te zien dat er voor hun nog wat te halen viel. In de 20ste minuut was het Wessel Verschuren die goed druk zette op de doelman van VVR. De doelman verslikte zich in de VCW aanvaller. Wessel kon de bal van de keeper afpakken en breed leggen op de vrijstaande Joris van Duinhoven.Joris maakte een van z`n mooiste doelpunten van het seizoen. 1-0. Vervolgens ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Hans Gelens moest net voor rust nog een bal uit zijn goal rammelen. Ruststand 1-0 voor VCW.
VVR begon wat feller aan de 2de helft. Het mocht echter de scheidsrechter bedanken voor de ommekeer in de wedstrijd. Eerst wuifde hij een penalty voor VCW weg, om een minuut later wel de bal op de stip te leggen voor VVR. De bal werd door  Joris van Ham binnen geschoten. Direct na de gelijkmaker was er een grote kans voor VCW. Het was Rudy Peeters die een mooie voorzet afleverde aan Joris van Duinhoven. Joris kopte de bal echter net over de dwarsligger. Een paar minuten later was het de scheidsrechter die geen overtreding zag op het middenveld van VCW. De verwarde man liet door spelen en VVR ronde de aanval beheerst af. 1-2. VCW gaf niet op en had met mogelijkheden van Tim van Dongen, Ruud Baay en Kelvin Koppelaar nog voldoende mogelijkheden op de 2-2 op het bord te laten noteren. De bal ging er echter niet in. In de laatste minuut was het VVR die met een mooi afstand schot de eindstand noteerde 1-3. Een geflatteerde nederlaag maar toch sluiten we een mooi seizoen af. 
Aanvoerder Frank Meeuwissen bedankte na afloop nog Raymond Sponserlee, Ton van Gils, Rajiv Chitoe, Rob Vrolijk en Cees vd made voor hun inzet het afgelopen jaar. Op naar weer een jaar 4de klasse. 
 
 
Terheijden – VCW 2 - 3  (07-05-2017)
Zondag 7 mei stond de klassieker uit 4C weer op het programma, Sv Terheijden – VCW. Gezien de thuiswedstrijd voor VCW met 0-2 verloren ging, had de club uit Wagenberg wat recht te zetten. Ook wist VCW dat het definitief veilig was wanneer er minimaal een punt mee naar huis werd genomen. 
In de beginfase van de wedstrijd wist de thuisploeg enkele kansen te creëren, maar VCW goalie Hans Gelens wist de schoten van Terheijden te keren. In de 23e minuut kwam het eerste echte gevaar van VCW.Een vrije trap vanaf 20 meter van Jens Verschuren werd met een lastige stuit richting goal geschoten, maar de keeper van Terheijden wist de inzet te keren. Na een half uur spelen was het aanvoerder Wessel Verschuren die met een goede actie twee man voorbij liep om vervolgens de bal in de korte hoek te schuiven, 0-1 VCW. Het antwoord van Terheijden liet niet lang op zich wachten. In de 33e minuut maakte de thuisploeg gelijk door een bekeken schot in het zijnet, 1-1. Vlak voor rust was VCW nog gevaarlijk toen Joris van Duijnhoven in een scrimmage met links uit de draai uit kon halen, maar zijn poging belandde over het doel. 
In het eerste deel van de tweede helft werd er door beide ploegen weinig gevaar gesticht. Het eerste echte gevaar leverde VCW opnieuw een voorsprong op. In de 71e minuut glipte spits Joris van Duijnhoven aan de rechterkant langs zijn tegenstander om vervolgens een scherpe voorzet af te leveren. Zijn voorzet was net te hoog voor de ingelopen Wessel Verschuren, maar werd door een Terheijden speler achter de eigen keeper gekopt, 1-2 VCW. Terheijden ging offensiever spelen om niet ten onder te gaan tegen concurrent VCW. In de 85e minuut scoorde Terheijden dan ook uit een corner en dacht de thuisploeg een punt binnengesleept te hebben met de 2-2 stand. Dit bleek twee minuten later enkel een illusie. Tim van Dongen wist een vrije trap langs de muur te krullen om hem laag in de linkerhoek tegen de touwen te schieten, 2-3 VCW. 
Met deze overwinning in het hol van de leeuw weet VCW zich definitief veilig te spelen in 4C. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze zal gespeeld worden in Wagenberg tegen VVR.
 

 

Gesta – VCW 4 – 1 (30-04-2017)

Op zondag 30 april ging VCW voor de volle 3 punten tegen Gesta, omdat het nog niet veilig is in 4e klasse 4C. VCW begon sterk aan de eerste helft. In de 7e minuut was er een dieptepass van Frank Meeuwissen op Kelvin Koppelaar. Via een boogbal belandde deze net naast het doel van Gesta. In minuut 12 kwam het eerste gevaar van Gesta. Een vrije trap werd keurig met een snoekduik uit de hoek getikt door doelman Hans Gelens.Na ruim een kwartier was het Kelvin Koppelaar die langs zijn man ging en een schot loste, deze werd door de keeper in de korte hoek gestopt. In de 20e minuut was het raak.Kelvin Koppelaar ging met een fraai hakje langs zijn man, waarna hij Rudi Peeters op randje ‘16’ zag lopen. Rudi Peeters aarzelde niet en vond de korte hoek, 1-0. Wessel Verschuren kon uit een inworp van Rudi Peeters nog een kopbal plaatsen, helaas ging deze over. Op slag van rust was er een zware domper voor VCW. Door een overtreding werd er balverlies geleden, maar de scheids liet doorgaan. Uit de daaruit volgende aanval kwam een voorzet en de Gesta spits ging naar de grond, penalty. Deze werd rustig binnengeschoven. Deze klap zou VCW niet meer te boven komen. Zo’n 10 minuten na rust was er een vrije trap voor Gesta, waarbij ze de 2-1 scoorden uit de rebound. VCW kreeg nauwelijks kansen in de tweede helft. Een kwartier voor tijd was daar ineens een kans voor Tim van Dongen, die na een voorzet van Rudi Peeters over het doel volleerde. In minuut 79 en 84 volgde de 3-1 en 4-1 uit aanvallen van Gesta, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Tim van Dongen had nog iets terug kunnen doen maar zijn schot suisde net langs de paal. 

 
VCW – WDS’19 1 – 1 (23-04-2017)
VCW moest het vandaag opnemen tegen een van de titelkandidaten in 4C. De ploeg van oud trainer Wouter van de Vendel begon sterk aan de wedstrijd. Ze kwamen al na 2 minuten op voorsprong uit een goed genomen vrije trap. Hans was kansloos. WDS had wel het beter van het spel maar werd niet echt gevaarlijk meer in de 1e helft. VCW daarentegen had 3 goede mogelijkheden om gelijk te maken.Eerst was het Jens Verschuren met een afstandsschot. In de 30e minuut was het Wessel Verschuren die uit een corner de bal goed voor gaf op Joris van Duijnhoven die de bal achter zijn standbeen op de paal schoot. WDS kwam hier goed weg. Hierna gebeurde er tot de 44e minuut niet veel. Maar toen was het Wessel Verschuren met een actie die Robin van Loon in stelling bracht. Maar zijn schot miste precissie.
In de 2e helft had WDS de wedstrijd kunnen beslissen maar dat deden ze niet. Eerst werd er een doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter en hierna was het de spits die faalde oog in oog met de keeper van VCW. VCW had sporadish wat kansen. Tim van Dongen kopte uit een corner naast. En Frank Meeuwissen had een schot op doel. Maar gescoord werd er niet. Het leek erop dat WDS ging winnen. Maar in de 85e minuut was het Jens Verschuren die na een goede actie van Joris van Duijnhoven de 1-1 binnenschoot. VCW pakt hierdoor een belangrijk punt om weg te blijven uit de nacompetitie. Het gat naar de nummer 11 is 6 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Gesta.
 

VCW – Advendo 5 – 0 (17-04-2017)

Het was tweede Paasdag en het vlaggenschip van VCW mocht aantreden tegen het al gedegradeerde Advendo. Van onderschatting was geen sprake en iedereen besefte dat als er vandaag drie punten werden bijgeschreven, VCW bijna zeker volgend jaar ook weer in de vierde klasse uit zou komen.

VCW komt fel uit de startblokken wat al na vijf minuten de 1-0 van Tim van Dongen oplevert. De vrije trap van Jens Verschuren wordt makkelijk ingekopt. Er worden hierna nog tal van kansen gecreëerd voor onder andere Wessel en Joris, maar de scherpte ontbreekt. Na een half uur is het wel raak voor Joris, hij omzeild de keeper en schiet binnen 2-0. Meteen vanaf de aftrap onderschept Jens de bal alweer en stuurt Wessel diep. Deze kan zo doorlopen op de keeper en maakt 3-0. Vlak voor rust wordt Joris nog een keer onhandig gevloerd in de 16 meter en mag Pim van Oers aanleggen voor de strafschop. 4-0

Na rust werd het debuut gemaakt door Glenn Sergeant. Deze had na 10 seconden in de geschiedenis boeken kunnen verdwijnen, maar zijn inzet ging er net niet in. VCW liep te kloten en Advendo probeerde nog enigszins te voetballen in de tweede helft. Op de counter en lange ballen van doelman Hans Gelens werd VCW nog enigszins gevaarlijk. Het slotakkoord was voor Pim van Oers die een bal vanaf een meter of 20 ineens nam en liet deze bal nou per toeval ook nog eens in de kruising verdwijnen. 5-0

Al met al verdiende overwinning voor VCW op naar volgende week tegen WDS.

 
Dia  – VCW 4 – 0 (09-04-2017)
Vandaag de lastige uitwedstrijd bij titelkandidaat Dia uit Teteringen. Het 1e kwartier was de wedstrijd nog gelijk opgaand met allebei de kanten enkele kansen. Maar na 17 minuten was het Niek Akkermans met een voorzet op de spits Frank Phenikx 0-1.  Hierna kreeg VCW de eerste goede kans. Lars Verschuren gaf de bal goed af aan Joris van Duijnhoven. Deze wist Jens Verschuren te vinden maar deze kon de kans niet verzilveren.Uit de counter hierna wist de keeper de spits te bereiken van DIA. Deze werd onderuit gehaald door Toin van Oers in de 16. Penalty voor Dia. Hans was wederom kansloos 0-2. De 2e helft begon VCW goed. Met in de 50e minuut een grote kans voor Jens Verschuren. Wessel legde hem goed klaar voor Jens maar de keeper pakte de bal goed uit de hoek. Uit een vrije trap maakte de aanvoerder van DIA de 0-3. Hij krulde de vrije trap mooi in de kruising. Hierna maakte de man van de wedstrijd , Niek Akkermans de 0-4. Wat deze voetballer bij Dia doet is voor mijn een raadsel. VCW kreeg nog enkele goede kansen met Wessel Verschuren en Joris van Duijnhoven maar deze hadden het vizier niet op scherp staan. Voor VCW wacht 2e paasdag de belangrijke wedstrijd tegen het al gedegradeerde Advendo. Als deze gewonnen word doen we goede zaken om volgend seizoen ook weer in de 4e klasse te acteren.
 
VCW – Boeimeer  4 – 1 (02-04-2017)
Vandaag stond de wedstrijd tegen Boeimeer op het programma. Na het verlies van vorige week moest VCW vandaag resultaat behalen om de nacompetitie verder achter zich te laten. Boeimeer begon iets sterker aan de wedstrijd wat resulteerde in de eerste kans, maar onze goalie Hans redde knap. Na een kwartier spelen werd VCW sterker wat resulteerde in een drietal kansen, waarvan de 3e kans benut werd na een goede aanval over links in de 28e minuut. Wessel was de aangever en Joris schoot de bal beheerst tegen de touwen. Tot het eind van de eerste helft waren er een aantal kansen over en weer wat niet resulteerde in doelpunten. 
VCW begon sterk na rust wat een aantal kansen opleverde, maar zonder gevolg. In de 75e minuut werd een voorzet knap terug gelegd door Wessel waardoor Tim de bal tegen de touwen kon jagen, 2-0. Boeimeer schoof mensen door naar voren om nog wat te forceren. In de 79e minuut kwam de goed invallende Kelvin door over rechts en legde de bal perfect neer voor Jens, 3-0. Even daarna kon Jens aanleggen via een vrije trap, deze werd ongelukkig geraakt door de toch goed spelende nummer 4 van Boeimeer, 4-0. VCW was goed op weg om de 0 te houden vandaag, maar in de 89e minuut mocht Boeimeer het proberen via een vrije trap. Deze werd beheerst langs de muur geschoten waarna onze keeper Hans te laat in zijn hoek was, 4-1. Al met al een boeiende wedstrijd op sportpark Heesterbosch met een belangrijke drie punter voor de club uit Wagenberg. Volgende week staat de uit wedstrijd op het programma tegen Dia. De mannen uit Teteringen zijn echter in slechte doen dus er valt wat te halen.
 
 
Emma – VCW  3 – 1 (26-03-2017)
 
VCW krijgt een lesje in effectiviteit.
 
Zondag 26 maart stond de wedstrijd tegen SC Emma op het programma. VCW heeft de punten hard nodig om boven de streep te blijven. Deze middag zou echter resulteren in een les effectiviteit  van Emma aan VCW. 
VCW begon sterk aan de wedstrijd en dat betaalde zich in de eerste helft uit in een handjevol kansen.Na een kwartier kwam het 1e gevaar van Rob van Gageldonk die na een goede aanval via Lars en Jens net over schiet. Een kwartier later had het raak moeten zijn voor VCW Toin van Oers legt de bal terug op Tim van Dongen. Tim lost een schot maar de keeper van Emma had hier een goed antwoord op. Een paar minuten later maakt Jens Verschuren een panna bij de verdediger van Emma en stuurt hierna Tim weg. Hij wordt gevloerd in het strafschopgebied, maar de arbiter oordeelt geen penalty. Na deze kansen is het de beurt aan Emma. Na eerder in de wedstrijd al een waarschuwing te hebben afgegeven is het nu wel raak uit een corner, 1-0. 
Na rust is het VCW dat op zoek is naar de gelijkmaker, echter komt het eerste gevaar van Emma. Keeper Hans Gelens brengt knap redding op de inzet van de Emma-aanvaller. Vervolgens benut VCW een 3-tal kansen niet, waardoor het Emma is die de voorsprong uitbreid naar 3-0. Jens kan na een kopbal van Lars Verschuren de 3-1 nog tegen de touwen volleyen, maar daar blijft het bij voor VCW. Er vallen nog wat kansjes over en weer maar de einduitslag blijft op 3-1 staan. Volgende week staat de wedstrijd tegen Boeimeer op het programma.
 
VCW - DSE 2- 1  (19-3-2017)
Vandaag de dag dat de wedstrijd VCW-DSE op het programma stond. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd aangezien beide teams rond de nacompetitie zone hangen. Sportpark heesterbosch 14:30 start wedstrijd. Er waait een harde wint over het sportpark waar de mannen van VCW het in de eerste heft moeilijk mee hebben.
Na 12 min komt VCW op waaruit een voorzet van Jens Verschuren wordt ingeschoten door Toine van Oers waarop de keeper van DSE knap redding bied.DSE pakt later in de eerste helft her overwicht en dat resulteert in een kans voor de spits van DSE waarop keeper hans Gelens goed red.
Na de rust schiet VCW uit de startblokken en geeft alle druk vooruit, vanuit de counter komt echter de eerste kans na rust voor de bezoekers. Hans Gelens red, VCW schakelt om en dat resulteert via een snelle aanval met als doelpuntenmaker Joris van Duijnhoven in de  1-0.Vanaf de aftrap zet vcw gelijk goed druk en verovert snel de bal. Weer opnieuw weet vcw Joris van Duijnhoven te vinden die  met een knappe actie twee man uitspeelt de 16 binnen dribbelt, terug legt op Jens Verschuren die  vervolgens een schot kan plaatsen waarop DSE op de lijn red. Ondertussen zitten we in de 51min en weer opnieuw is daar Joris van Duijnhoven die via links passeert van grote afstand schiet, via de lat eruit waarop Tim van Dongen reageert en de 2-0 in schiet. Na de 2-0 blijft VCW nog even druk zetten en krijgt hierin 2 grote kansen waar VCW de  3-0 en misschien wel de 4-0 had moeten maken. DSE komt terug in de wedstrijd en weet het overwicht weer  te nemen en hieruit de aansluitingstreffer in de 68min weet te maken.
De laatste 20 min is het van de kant van DSE vooral met de lange bal inpompen om de aansluitingstreffer te maken. Dit lukt de bezoekers echter niet en zo wint VCW de belangrijke wedstrijd tegen om de strijd tegen degradatie.
 
Na afloop van de wedstrijd  werd aanvoerder Frank Meeuwissen door voorzitter Jack Rasenberg in het zonnetje gezet voor het spelen 
van zijn 300e officiële wedstrijd in de hoofdmacht van VCW.
frank meeuwissen 300e wedstrijd
 
UVV’40 – VCW  4 – 1 (12-03-2017)
Zondag 12 maart staat de wedstrijd UVV’40-VCW op het programma.
Het zal een zware pot worden , want UVV staat 3de en heeft zijn punten nodig om aansluiting te houden bovenin, maar VCW heeft ook zijn punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen.
De eerste helft is de wedstrijd aardig in evenwicht en voetbalt VCW lekker mee.
De eerste echte kans komt echter na 2 minuten al van UVV kant. Met een hard schot komt de bal op binnenkant paal, maar Gerben staat op de juiste plaats en de bal komt recht in zijn handen.In de 5de minuut krijgt ook VCW zijn eerste grote kans. Jens Verschuren krijgt een steekpass en haalt uit , maar ook deze bal wordt door de keeper gekeerd. De 14de minuut krijgt VCW weer een kans, door een goed uitgespeelde aanval en een mooi steekpass van Joris op Jens Verschuren. Jens Verschuren draait zichzelf goed vrij maar schiet de bal net naast het doel. Na 20 minuten krijgt UVV iets meer grip op de wedstrijd en dat resulteert in de 25ste minuut dan ook in een eerste doelpunt van de thuisploeg. Even later wordt VCW ook nog een keer gered door de lat. In de 40ste minuut wordt er een overtreding gemaakt door UVV en krijgt VCW een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Tim van Dongen gaat er even goed voor staan en schiet de bal goed in. 1-1. Een lekkere opsteker zo net voor rust. In de 42ste minuut krijgt UVV nog een grote kans, maar door een goede redding van Gerben kan VCW met een 1-1 ruststand de rust in.
Na rust komt UVV goed uit de kleedkamer en neemt het overwicht in de wedstrijd over. In de 51ste minuut krijgen ze dan ook al een hele goede kans, door een afvallende bal uit een corner, maar deze bal wordt nog geblokt. De druk van UVV neemt toe en door een paar snelle uitbraken bij balverlies door VCW weten ze verdediging van VCW goed onder druk te zetten. Dit leid in de 54ste minuut dan ook tot een 2-1 voorsprong van UVV. VCW probeert het nog wel, maar komen zelf niet meer aan voetballen toe. UVV komt in de 64ste minuut op een 3-1 voorsprong . VCW zet nog wel alles op alles, maar dit zorgt ook voor veel ruimte voor UVV. Zij weten dit ook goed te benutten en maken in de 80ste de 4-1 wat ook de eindstand zal zijn.
Door schorsingen is er ook deze zondag weer een beroep gedaan op jeugdspelers en hebben Ruud Baaij en Uncas Rasenberg hun debuut gemaakt voor VCW1.
 
TVC - VCW 4 - 2 (05-03-2017)
De strijd onderin 4c eindigt in een deceptie voor VCW. Waar VCW had moeten winnen, verloren ze door slecht spel. VCW begon redelijk aan de wedstrijd tegen TVC. VCW heeft een aantal kansen gecreëerd maar zoals vaker dit seizoen werd er te weinig benut. TVC die wel zijn kansen benut zet VCW met een één-tweetje tussen de twee spitsen op 1-0 achterstand.De enige speler die de kansen goed benutte deze wedstrijd was Frank Meeuwissen. Bij de 1-1 staat hij op de juiste plek om de bal binnen te tikken. Vervolgens laat VCW zich afleiden door een opstootje met TVC en maakt TVC hier gebruik van met slim spel door een corner snel te nemen en de bal binnen te schieten 2-1. Rust. De tweede helft begon VCW sterk. De 2-2 viel snel door Frank Meeuwissen die wederom op de juiste plek stond en de bal met een puik schot achter de keeper legde. Echter sloeg de wedstrijd ondanks verwachtingen totaal om. TVC krijgt in de 75e minuut een kans en benut deze wederom 3-2. Dit was de nekslag. Het voetbal was geen voetbal meer. In de 90e minuut legt de witte panter Hans Gelens de spits van TVC plat in de 16 en kan vertrekken met rood. TVC benut de penalty en de wedstrijd eindigt met 4-2. Drama.
 
VCW - Sprundel 1 - 1 (19-02-2017)
Op zondag 19 februari stond voor VCW de kraker tegen Sprundel op het programma. Dit was voor VCW op voorhand een lastige thuiswedstrijd. 
 
VCW begon fel aan de wedstrijd, dit resulteerde al in de 4e minuut tot een mogelijkheid voor Tim van Dongen. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied, de scheidsrechter zag hier echter geen penalty in. In de 10e minuut probeerde Stan de Meijer het met een schot van afstand, deze poging werd door Frank Meeuwissen van richting veranderd en ging rakelings naast de goal van Sprundel.In de 41e kwam VCW op voorsprong door een geweldige kopstoot van Jens Verschuren vanuit een goed genomen corner van Stan de Meijer. Direct na de 1-0 van VCW kreeg VCW een grote mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Rudi Peeters kwam goed langs zijn tegenstander en bereikte met zijn voorzet Joris van Duijnhoven, hij kon de bal net niet goed controleren om de 2-0 binnen te schuiven. Kort voor rust kwam Sprundel toch langszij. Vanuit een corner kwam de bal in de kluts, het schot van een Sprundel speler werd van richting veranderd waardoor keeper Hans Gelens kansloos was.
 
Na rust kwam Sprundel sterker uit de kleedkamer. In de 69e minuut resulteerde dit in een gevaarlijk schot wat rakelings naast ging. VCW deed al snel iets terug. In de 77e minuut was het Joris van Duijnhoven die na een prachtige actie langs de achterlijn de bal voorzette, maar er was niemand in een kansrijke positie die de bal af kon maken. Na nog wat spannende slotminuten bleef de wedstrijd steken op een 1-1 stand. 
 
Volgende week wordt er door VCW niet gevoetbald in verband met carnaval. De spelers van het vlaggenschip van VCW zullen dan uiteraard in de kroeg te bewonderen zijn.
 
RSV -VCW 1 - 2 (5-2-2017)
Op zondag 5 februari stond de wedstrijd tegen RSV op het programma. in deze wedstrijd moest de 3 punten gepakt worden om van de onderste posities weg te blijven.
 
We begonnen niet scherp aan de wedstrijd RSV kreeg in het begin wat kansjes. Maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 15ste minuut kregen wij pas de eerste echte kans van de wedstrijd. Een vrijetrap van Tim van dongen die de keeper redde. Maar in 2 instantie pakte Joris van Duijnhoven de bal gaf hem voor en frank Meeuwissen  kon hem rustig binnen  tikken voor de 0-1 voorsprong. Een paar minuten later kreeg RSV pas hun eerste echte kans.Maar die ging net naast het doel. 10 minuten na de 0-1 van VCW werd het toch 1-1 door niet goed uitverdedigen van VCW. In de 31ste minuut kreeg RSV nog een goede kans na een ongelukkige terugspeel bal op Hans maar die werd net naast geschoten. RSV kreeg in de eerste helft nog wat kleine kansjes maar meer ook niet. De laatste echt grote kans was voor VCW met een mooie vrijetrap van Tim van Dongen die op de kruising belande. 
In de 2e helft was het VCW die de beste kansen kreeg,  RSV kreeg niet echt meer grote kansen. Rudi Peeters die in de rust was ingevallen voor Kelvin Koppelaar  werd in de 57ste minuut de diepte ingestuurd en Joris van Duijnhoven maakte het af voor de 1-2 voorsprong. Een paar minuten na de 1-2 kregen we nog wat grote kansen via Frank Meeuwissen na een goede voorzet van Stan de Meijer en Rudi Peeters die met een goede actie net naast schoot. RSV had niks meer te laten zien het stond goed bij VCW. RSV ging nog wat wisselen maar dat leverde ook geen echte grote kansen op. In de laatste paar minuten van de wedstrijd kregen wij nog een goede kans via Joris van Duijnhoven die tegen de keeper aanschoten. 
Volgende week moet VCW tegen TVC Breda en daar moeten ook weer 3 punten gepakt worden. 
 
VVR - VCW 1 – 1 (11-12-2016)
Afgelopen zondag stond de wedstrijd VVR-VCW op het programma in Rijsbergen.
De wedstrijd begon gelijk opgaand zonder al te weinig bijzonderheden.
VCW had het eerste half uur wat moeite om de spitsen te bereiken en om in balbezit te blijven.
VVR had iets meer balbezit, maar kwam ook niet tot echte doelkansen.
Na een kleine omzetting in de opstelling  werd VCW wat sterker.
Dit resulteerde in een goede kans van Kelvin Koppelaar die helaas over schoot.
2 minuten later kwam een afgeslagen vrije trap bij de 2e paal voor de voeten bij Toin v. Oers.
Deze aarzelde geen moment en schoot de 1-0 binnen.
5 minuten later kwam VVR terug in de wedstrijd door gelijk hun eerste en enige kans in de 1e helft te benutten. Ruststand 1-1.
Na de rust kwam VCW sterk uit de kleedkamer, wat gelijk een aantal goede kansen opleverde.
Helaas werden deze niet benut en bleef de stand gelijk.
In de 55 minuut kreeg onze rechtsback Lars Verschuren zijn 2e gele kaart en kwam VCW met 10 man te staan.
Door een paar kleine omzetting bleef VCW wel gevaarlijk voor het doel.
Joris van Duijnhoven kreeg nog een zeer goede kans, maar helaas eindigde zijn doelpoging op de paal.
VVR zette wel iets meer druk op de VCW verdediging , maar deze bleef vrij makkelijk overeind.
Ondanks de 1 man meer situatie durfde VVR niemand door te schuiven van de verdediging, dit omdat VCW gevaarlijk loerde op de counter.
VCW kreeg zelfs nog een aantal kansen op de winst.
VVR kreeg alleen nog gevaar uit een vrije trap of wat afstandsschoten.
Deze gingen naast of werden gepareerd door de doelman Hans Gelens.
Door de juiste inzet en wedstrijdinstelling haalde VCW vrij makkelijk het einde van de wedstrijd.
Aangezien het aantal kansen dat VCW kreeg verdiende ze misschien wel 3 punten.
De afgelopen weken werden de trainingen gegeven door Johan Raessen wegens afwezigheid van trainer Raymond Sponselee.
Deze was 2 weken afwezig i.v.m. gezondheidsklachten.
Op de wedstrijddagen werd de coaching gedaan door  Johan geassisteerd door Frans van Duuren (trainer 2e).
Wij willen Johan en Frans hier voor bedanken dat ze hier bereid toe waren om dit te doen.
Gelukkig is Raymond de komende week weer aanwezig voor de voorbereiding op de derby tegen Terheijden. 
 
VCW  – GESTA 1-1 (27-11-2016)
GESTA begon fel aan de wedstrijd en zette VCW gelijk onder druk. Het eerste gevaar kwam van VCW in de 5e minuut af, een goed schot van Tim van Dongen werd gestopt door de keeper. In de 16e minuut werd Joris van Duijnhoven diep gestuurd door Pim van Oers, ook zijn schot werd gestopt door de keeper. VCW was in de eerste helft erg slordig in balbezit, wat resulteerde in een tegendoelpunt van GESTA. Ruststand 0-1.VCW kwam veel sterker uit de rust, in de 50e minuut brak Tim van dongen goed door, helaas schoot hij naast.VCW bleef aanzetten en kreeg in de 61e minuut een vrije trap.Tim nam de vrije trap, Joris kopte hem door in de 16 en het was de jongeling Toin van Oers die zijn eerste doelpunt in dienst van VCW 1 maakte. In de 67e minuut schoot GESTA op doel, de bal ging via de binnenkant van de paal eruit. In de 70e minuut gaf Tim een dieptepass op Joris, Joris hield goed overzicht en zag Stan de Meijer inlopen, ook hij schoot naast. VCW bleef doordrukken en ging vol voor de overwinning.In de 90e minuut had Rudi Peeters nog een goede kans op de 2-1, hij passeerde zijn tegenstander goed en kwam een op een met de keeper, zijn inzet werd geblokkeerd door de keeper. VCW bleef goed aanzetten en in de 92e had Joris nog een goed schot, deze ging net naast. 
Aankomende zondag 4 december staat de derby VCW-Terheijden op het programma. 
VCW gaat vol vertrouwen deze wedstrijd in. Graag zien wij jullie zondag 4 december om half 3 op sportpark Heesterbosch.
 
WDS`19 – VCW 2 - 3 (20-11-2016)
Zondag 20-11-2016 moesten de laatste 30 minuten van de wedstrijd WDS`19 – VCW worden uit gevoetbald.  VCW had vorige week een 1-3 voorsprong genomen. De mannen van trainer Raymond Sponselee hadden maar 1 opdracht, en dat was de 3 punten mee naar Wagenberg nemen.
WDS`19 starten zoals verwacht met veel druk naar voren.Dat leverde wel druk op de defensie van VCW op, maar tot grote kansen kwam WDS`19 niet. De mannen uit Breda konden er niet tegen dat VCW slim de tijd nam voor uitballen en vrije trappen. Dat leverde WDS`19 gelijk al een aantal gele kaarten op. In de 79ste minuut vond de scheidsrechter het genoeg en vond het nodig om 5 minuten af te koelen in het kleedlokaal. Nadat de wedstrijd weer  was hervat kreeg WDS`19 een vrije trap te nemen. De bal werd goed ingedraaid en achter de invallende doelman Gerben Dudok gekopt. VCW moest de laatste 5 minuten nog aan de bak om de overwinning binnen te slepen. Joris van Duijnhoven had VCW in de 92ste minuut wat lucht kunnen geven om de 2-4 binnen te schieten maar zijn schot werd geblokt door de keeper van WDS`19. De laatste minuten lukte het WDS`19 niet meer om te scoren en hiermee was de overwinning binnen.
Volgende week de thuis wedstrijd tegen Gesta.
 
 WDS`19  – VCW 1 – 3 (13-11-2016) Gestaakt
Op zondag 13 november stond de uitwedstrijd tegen WDS`19 op het programma. Deze wedstrijd mocht bestempeld worden als 6 punten wedstrijd. Bij winst werd er aangesloten bij de subtop, en bij verliest zou er naar beneden gekeken moeten worden.
VCW begon goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een vroege 0-1 voorsprong. Het was Wessel Verschuren die een voorzet vanaf links in 1 keer uit de lucht haalde en het net liet bollen. VCW was niet van plan om WDS`19 terug in de wedstrijd te laten komen.Halverwege de 1ste helft was het Rudy Peeters die met een goede actie 2 tegenstanders zijn hielen liet zijn, echter zijn voorzet was onvoldoende om de vrijstaande Kelvin Koppelaar en Frank Meeuwissen te bereiken.
In de 32ste minuut kreeg Wessel Verschuren de bal aangespeelde, hij wierp even een blik op de goalie van WDS`19 en haalde vervolgens vanaf 40 meter uit. Zijn schot viel mooi onder de laat en dat betekende  de verdiende 0-2. WDS`19 leek even wakker te worden wat resulteerde in wat druk. Het was Pim v Oers die een gevaarlijk schot moest blokken. Net voor rust was het Wessel Verschuren die goed door ging op links, zijn voorzet kwam bij Kelvin Koppelaar terecht die beheerst de 0-3 binnen kopte. Dit was tevens de ruststand.
In de rust werd er afgesproken om op dezelfde voet als de eerste helft door te gaan. WDS`19 ging echter alles of niks spelen wat resulteerde in wat druk op de defensie van VCW. In de 55ste minuut was het WDS`19 die de 1-3 achter Hans Gelens schoot.
In de 60ste minuut raakte de scheidsrechter geblesseerd.  De beste man kon de wedstrijd helaas niet meer hervatten en de wedstrijd werd gestaakt.
Momenteel is nog niet bekend wanneer de laatste 30 minuten gespeeld gaan worden.
 
VCW-UVV 1-1 (6-11-2016)
Op een regenachtige zondagmiddag nam VCW het op tegen de winnaar van de eerste periode, UVV. VCW had wat goed te maken na de teleurstellende wedstrijd tegen Boeimeer.
In de negende minuut kwam de eerste kans voor VCW na een goede opening van Stan de Meijer. Helaas was de hoek te moeilijk voor Tim Van Dongen om tot een goed schot te komen. Na twintig minuten spelen kwam het eerste gevaar van de bezoekers.Goalie Hans Gelens wist een afstandsschot en een vrije trap uit zijn goal te rammelen.Na een half uur spelen werd hij wel verschalkt, maar Stijn Verschuren wist een doelpunt te voorkomen door de bal van de lijn te halen. Na 37 minuten kwam Joris van Duijnhoven tot een schot, uit de rebound wist hij de bal nog voor te krijgen op Frank Meeuwissen die VCW op voorsprong schoot, 1-0. Niet veel later wist UVV op gelijke hoogte te komen door een schot vanaf de 16, 1-1. Net voor rust waren de bezoekers nog gevaarlijk uit een corner, maar de kopbal belandde op de paal.
In de tweede helft was UVV meteen gevaarlijk met een vrije trap en een voorzet die op de lat belandde. In de 50ste minuut wist Joris van Duijnhoven zijn tegenstander op de achterlijn te passeren en de bal voor te trekken. Helaas kon deze voorzet niet omgezet worden in een gevaarlijk schot. Het laatste gevaar kwam van UVV, een goed afstandsschot buiten bereik van de goalie spatte uiteen op de paal. De punten werden uiteindelijk verdeeld in Wagenberg.
Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd tegen WDS voor VCW. Aangezien zij in punten gelijk staan met VCW zullen de drie punten hier zeer belangrijk zijn.
 
Boeimeer – VCW 2 – 0 (30-11-16)
VCW begon aan deze belangrijke wedstrijd niet met hun sterkste opstelling, wegens verschillende redenen konden sommige spelers niet aan de aftrap verschijnen.
Het eerste gevaar kwam van Boeimeer. Een afstandsschot werd gepareerd door keeper Hans Gelens. Snel daarna kwam VCW met het eerste gevaar. Joris van Duijnhoven was met een gevaarlijk schot dichtbij een treffer, helaas ging deze net over de deklat. Na een half uur spelen was er pas de volgende kans voor Boeimeer, Gelens stond goed en redde bekwaam. Vlak voor rust was daar weer Van Duijnhoven, die met een actie knap wegdraaide van zijn tegenstander en een schot op goal loste.Menig toeschouwer zag de bal in het net vliegen, totdat daar ineens de keeper van Boeimeer op dook en de leer knap over de dwarsligger tilde. In de laatste minuut van de 1e helft was daar de openingstreffer van Boeimeer. De linksbuiten brak door, waarna de bal ietwat gelukkig bij de aanvaller terecht kwam. De bal werd hard tegen het net geknald, Gelens had hier geen antwoord op.
 
In de 2e helft kwam VCW met vers bloed in het veld weer op. Mitchel Philippa en Jens Verschuren kwamen in de ploeg. Voor Jens was het zijn debuut in VCW 1. Na rust was daar meteen het gevaar van VCW. Philippa bezorgde de bal bij Van Duijnhoven, die de bal helaas in het zijnet schoot. Vlak daarna was er een uitval van Boeimeer, de aanvaller kwam ‘1 op 1’. Gelens schoot zijn goal uit, waardoor hij knap redding bracht. 10 minuten na de rust viel de 2-0 na balverlies, dit leek de beslissing. Na nog een aanvallende wissel met Toine van Oers als pinchhitter erbij lukte het VCW maar niet om er goed doorheen te komen. Er waren nog gevaarlijke afstandsschoten van Jens Verschuren en Rudi Peeters, helaas troffen deze geen doel, of werd gekeerd door de keeper van Boeimeer. 5 minuten voor tijd was daar nog een kans voor Toine van Oers na een voorzet van Philippa, zijn volley ging ternauwernood net langs de paal. 
 
Na de wedstrijd was de teleurstelling goed te zien aan de spelers, die zelf door hadden dat het gemis van sommige spelers goed te merken was in het veld. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen UVV’40, dan moeten de 3 punten weer gepakt worden.
 
VCW  – DIA 2-2 (16-10-2016)
Vandaag op een zonnig sportpark Heesterbosch de thuiswedstrijd tegen DIA. VCW was de afgelopen weken wat afgezakt op de ranglijst dus het was zaak om punten te gaan pakken. Er werd daarom ook goed aan de wedstrijd begonnen en de eerste twintig minuten werden er diverse kansen gecreëerd, deze leverden echter niet het gewenste resultaat op.
Een fout in de verdediging van zorgde dan ook uit het niets voor een 0-1 tussenstand .VCW was van slag en vijf minuten later stond het 0-2 door een eigen doelpunt van VCW. Een voorzet kwam per ongeluk op het hoofd van Lars Verschuren en belande in het doel. Dit was ook tevens de ruststand.
In de rust waren er een paar omzettingen in de ploeg van trainer Raymond Sponselee.Rudi Peeters ging het veld betreden en dit leverde binnen een minuut het gewenste resultaat, zijn voorzet werd door Tim van Dongen tot doelpunt gepromoveerd. VCW had wat het wilde en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Rudi Kreeg nog een goede kans, maar schoot blind over. Wessel Verschuren had inmiddels ook de keeper al getest, maar nog steeds de achterstand. Na een uur gebeurde het dan toch, Joris van Duynhoven ging werd gevloerd in de 16 meter en de scheidsrechter, wees resoluut naar de stip. Koud kunstje voor Pim van Oers 2-2
Vcw wilde meer, maar ook DIA ging weer voetballen om op voordsprong te komen. DIA kreeg in deze fase, rond de 70ste minuut de beste kansen maar doelman Hans Gelens van VCW had op deze middag ook weer eens een paar solide reddingen in huis zodat de thuisploeg niet op achterstand kwam. Een hard schot in de korte hoek werd klemvast gepakt en even later nog een krulbal richting de hoek tikte “de witte panter” netjes naast. In de 82ste minuut kwam dan toch de uitgelezen kans voor VCW om het duel te beslissen maar helaas raakte Wessel Verschuren de bal finaal verkeerd vrij voor de keeper en werd het zelfs in ingooi.
Vandaag was er ook een debutant bij VCW, die tien minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. Toine van Oers van de A jeugd speelde de wedstrijd uit alsof hij er al jaren stond. De toekomst van VCW ziet er met zulke spelers zeker rooskleurig uit om een stabiele vierdeklasser te worden. 
Al met al was een gelijkspel terecht alleen schieten beide ploegen er weinig mee op. VCW is volgende week vrij, zodat de komende weken het vizier gericht kan worden op de wedstrijd tegen boeimeer.
 
DSE – VCW  3 - 3 (09-10-2016)
Deze zondag stond de uitwedstrijd op het programma tegen DSE uit Etten-Leur. VCW had wat goed te maken na de verloren partij tegen SC Emma. Het vlaggenschip begon goed aan de wedstrijd met na 3 minuten de eerste kans voor Rudi Peeters na een voorzet van Wessel Verschuren. Rudi schoot hem goed op het doel maar de keeper had een fraaie redding in huis. Na 20 minuten kreeg DSE zijn eerste kans. De spits maakte deze kans meteen af 1-0
De volgende kans was weer voor DSE. Vanaf rechts gaf de middenvelder een goede voorzet op de spits. Maar daar was weer de goed keepende Hans Gelens met een katachtige redding.
Uit het niets was het net voor rust Tim van dongen die vanaf links de 16 meter inging. Hij werd gevloerd en dit betekende een penalty voor VCW. Pim van Oers verzilverde deze kans vanaf de stip.
We dachten met 1-1 te gaan rusten. Maar dit was toch niet het geval. Na balverlies op het middenveld was het de spits van DSE die goed raakschoot 2-1. 
VCW moest wat aan de stand gaan doen. En begon sterk aan de 2e helft. In de 55e minuut was het Rudi Peeters die alleen op de keeper afging. Hij lobde de bal over de keeper maar hij ging rakelings naast.  Hierna was het Tim van Dongen met een goede vrije trap. Maar de keeper had hem weer. In de 68e minuut was het VCW dat verdiend op 2-2 kwam uit een corner. Het was Wessel Verschuren die op de lat kopte en de rebound was voor Joris van Duijnhoven die de bal binnenkopte. Deze bal werd van de lijn gehaald, maar de scheidsrechter oordeelde dat dit gebeurde toen de bal de lijn al had gepasseerd. De wedstrijd werd wat feller en er ontstonden wat irritaties bij beide teams.
In de 73e minuut was het Stan de Meijer met een ingooi op Joris van Duijnoven. Deze draaide goed weg van de tegenstander en schoot hem uit de stuit in de korte hoek. Maar de keeper had hier een goed antwoord op. Kort hierna was het DSE met een van de weinige kansen in de 2e helft. De spits schoot de bal helemaal verkeerd maar door een gelukje kwam die bij een speler van DSE terecht die uit buitenspel positie de onverdiende 3-2 maakte. 
VCW begon hierna direct met een offensief om toch nog een puntje mee te nemen naar Wagenberg.
Dit resulteerde in de 3-3 van Lars Verschuren in de 6e minuut van de blessuretijd. Lars schoot de bal goed in de hoeken en hier had de keeper geen antwoord op.
Na de wedstrijd waren we uiteindelijk tevreden met een punt. Maar als iedereen scherp was geweest dan hadden er wel meer in gezeten. Volgende week wacht er weer een nieuwe test. Tegen DIA uit Teteringen. Het verschil bedraagt 1 punt op de ranglijst in 4C. 
 
VCW 1 -  SC Emma 1 1 - 3 (02-10-2016)
VCW begon aan deze wedstrijd als koploper in de vierde klasse C. Het eerste half uur was er een duidelijk veldoverwicht voor mannen van trainer Raymond Sponselee. Op enkele schoten van Joris van Duijnhoven en Wessel Verschuren na ontbrak het aan kansen aan de zijde van VCW. Zoals het zo vaak in het voetbal gaat vliegt de bal er dan op een onverwachts moment aan de andere kant in.Een van richting veranderde vrije trap bleek voor keeper Hans Gelens te machtig, omdat hij op het verkeerde been stond. 0-1 voor sc Emma.Niet veel later in de 38e minuut werd het 0-2. VCW trachtte op te bouwen maar dat ging mis en sc Emma strafte dat direct af. Vanaf de linkerflank ging de buitenspeler naar binnen en vond de vrije man bij de tweede paal, die de bal in het dak van het doel schoot. Vlak voor rust kreeg Wessel Verschuren een kop kans uit een vrije trap van Stan de Meijer, maar deze mistte helaas het doel.
 
Na rust probeerde VCW zicht te herpakken en met vlagen lukte dat ook. Er werden links en rechts felle duels uitgevochten en opvallend was dat sc Emma vaak de tweede bal won. Hierdoor bleef VCW achter de feiten aanlopen. Desondanks werd VCW letterlijk een handje geholpen door de keeper van sc Emma. Uit een hoekschop van Stan de Meijer bokste de keeper de bal in eigen doel, 1-2. Hierna had VCW nog een half om de stand gelijk te trekken. Het creëerde nog een aantal kansen, maar het balletje viel telkens niet goed. Uiteindelijk via slap verdedigen besliste sc Emma in de 85e minuut de wedstrijd door uit een counter de 1-3 te maken. 
 
Volgende is het DSE – VCW en zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt.  
 
 
Sprundel 1 - VCW 1 1 - 1 (25-09-2016)
VCW blijft koploper en ongeslagen
Vandaag de wedstrijd tegen vv Sprundel. Een onbekende ploeg voor velen van ons. We begonnen de wedstrijd uitstekend. Joris van Duijnhoven onderschepte de bal in de 1e minuut en kon alleen op de keeper af lopen. Maar de keeper pakte het schot goed. Hierna kreeg VCW een hoekschop die Frank Meeuwissen net naast kopte. 
In een counter maakte vv Sprundel onterecht de leiding. 1-0 VCW maakte al snel gelijk.Uit een vrije trap van Tim van Dongen kopte Wessel Verschuren beheerst de 1-1 binnen. VCW begon hierna beter te voetballen. In de 20e minuut was het Wessel die Joris wegstuurde. Joris speelde 2 man voorbij en legde de bal klaar voor Wessel. Wessel schoot hem goed binnen maar hij werd van de lijn gehaald door de verdediger. 
In de 30e minuut was het de thuisploeg met een goede aanval. De voorzet van de linksbuiten werd door de spits op de lat gekopt.
 
De 2e helft een veel ander spelbeeld dan de 1e. VCW leunde op zijn verdediging. En kwam er sporadisch uit. Ze hadden geluk dat Hans de witte panter met een 5 tal reddingen de ploeg op 1-1 hield. Het hadden er nog 3 kunnen zijn maar de keeper van Sprundel pakte aan het eind van de 2e helft een goed schot van Stan de Meijer uit de kruising. VCW blijft hierdoor ongeslagen en staat nog steeds bovenaan. Volgende week moeten de mannen proberen om dit voor te zetten. SC Emma is de tegenstander. 
 
VCW 1- TVC Breda 1  (2-1) (18-09-2016)
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen TVC op het programma. De vorige twee wedstrijden werden gewonnen en dit smaakte naar meer. De eerste kans was voor TVC maar deze werd handig gepareerd door de altijd steady doelman Hans. De volgende kans was voor VCW, Joris werd diep gestuurd door Tim. Joris legde hem terug op Kelvin maar de keeper van TVC pakte hem goed. Daarna kwam de snelle buitenspeler van TVC  tot ver in de 16 meter, hij schoot maar Hans pareerde weer.Daarna was er weer een uitbraak van VCW met Joris, maar de aansluiting mistte. Na 26 minuten kwam VCW op voorsprong door een goed uitgespeelde aanval en het was Lars die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte, 1-0. In de  tweede helft moest Hans een lastige bal met stuit pareren, maar dat was wederom geen probleem voor Hansie.  Na een dik uur spelen kreeg TVC op de rand van de 16 een vrije trap na een knullige handsbal. Deze verdween stijf in de haak,1-1.VCW kwam er gelijk weer uit via Joris die Wessel voor de goal positioneerde, maar deze werd te zacht ingeschoten waarna de keeper redde. In de 68e minuut was het Joris die weer doorbrak en werd gevloerd wat resulteerde in een strafschop. Pim mocht aanleggen en rondde beheerst af, 2-1. Een minuut voor tijd was het de ingevallen Rudi die doorbrak en zichzelf een 1 op 1 kans oplegde, maar hij schoot met zijn chocolade been tegen de keeper aan. De wedstrijd werd uit gevoetbald  en de volgende 3 punten zitten weer in de tas. Door de 3 zeges op rij staat VCW nog aan kop in 4C. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Sprundel. Als VCW deze weet te winnen blijven we koploper. Maar eerst even de overwinning vieren in de feesttent, waar gisteren ook al te veel jongens een klein glaasje bier hadden gedronken op de Bierfeste.

 

VCW 1 - RSV 1 4 - 3 (11-09-2016)

VCW pakt de koppositie in 4C

Opstelling VCW: Hans Gelens, Lars Verschuren, Stijn Verschuren, Dylan van Dijk, Pim van Oers, Tim van Dongen, Stan de Meijer(Dennis Rooijakkers’85), Frank Meeuwissen, Wessel Verschuren, Joris van Duijnhoven(Rob vrolijk ‘90), Kelvin Koppelaar(Rudi Peeters’67).

Het strijdplan was vooraf bekend, na de overwinning op Advendo van vorige week moest er ook deze week gewonnen worden. Voor VCW was dit het eerste echte duel van de competitie.

VCW begon sterk en creëerde meteen in de 3e minuut al een kans. De voorzet van aanvaller Joris van Duijnhoven werd echter goed gepakt door de doelman. Door goed druk zetten kreeg VCW een vrije trap op 25 meter van de goal. Wessel Verschuren, teruggekomen bij VCW na uitstapjes bij Dinteloord en Madese Boys, nam de vrije trap die net te hoog bleek voor Frank Meeuwissen. 5 minuten later kwam Frank in een kansrijke positie via een voorzet van Joris, deze werd echter te zacht ingeschoten. In de 17e minuut kwam kelvin, na een 1 tweetje met Wessel, net een teen te kort voor de goed uitkomende doelman.  6 minuten later kreeg Frank de uitgelezen kans op de 1-0, maar benutte deze niet. In de 25e minuut kwam RSV geheel tegen de verhouding in op voorsprong. VCW deed snel iets terug via een vrije trap van Tim van Dongen. Enkele kansen volgde nog, maar de 2-1 viel eigenlijk uit het niets. Tim kwam op via de linkerkant waarnaar hij met een bekeken afstandsschot van 45 meter afstand de keeper verschalkte, 2-1. VCW bouwde de voorsprong uit via een prachtig dieptepass van Tim op Kelvin Koppelaar die op slinkse wijze de keeper omzeilde en koel afrondde. Voor rust deed RSV echter alweer wat terug. De bezoekende partij kreeg op gelukkige wijze een penalty mee. Deze werd goed benut door de goed spelende nummer 7 van RSV.

De tweede helft ging van start en RSV benutte een fout in de verdediging van VCW. Tim van Dongen kopte een bal de verkeerde kant op, er was verder geen rugdekking waarna de snelle nummer 7 de bal koeltjes binnenschoot. Tim herstelde dit meteen weer door een prachtige actie tussen 2 man door. Hij gaf een niet te missen voorzet op Frank die deze koelbloedig binnen kopte, 4-3. De wedstrijd vorderde met nog vele kansen voor VCW. Een hoekschop werd goed gepareerd door de doelman,  Joris zette Wessel vrij voor de doelman die te gemakzuchtig mis schoot en een goed ingestudeerde vrije trap van Tim werd helaas gemist door Wessel. In de 73e minuut vloog een vrije trap van Tim rakelings naast het vijandige doel. Een speler van RSV kreeg in de 76e minuut zijn 2e gele kaart na een blinde trap op Joris zijn 2e gele kaart waardoor hij kon vertrekken. Uit de vrije trap die hieruit voortkwam werd de keeper van RSV nogmaals getest door Tim van Dongen. Ditmaal kwam de keeper als winnaar uit de strijd. De laatste minuten zijn de wapenfeiten van VCW nog maar magertjes. In de 79e minuut verdween een schot van Wessel nog via de linkerpaal terug het veld in en de laatste minuut werd een puntgave voorzet van Dennis Rooijakkers helaas over gekopt door Wessel. 

 
Advendo 1 - VCW 1 1 - 7 (04-09-2016)
Opstelling VCW1: Hans, Robin, Pim, Dylan, Stijn, Joep, Stan, Frank, Dennis, Tim en Joris
Wissels: Lars (46e min erin voor Robin), Rudi (59e min erin voor Joris), Kelvin (73e min erin voor Dennis).
 
VCW begon meteen scherp aan de wedstrijd. Joris van Duijnhoven begon al in de eerste minuut met een knappe actie voorin: hij zag Stan de Meijer vrijlopen op 20 meter van de goal. Stan kreeg alle tijd om rustig aan te nemen en met een lage schuiver in de rechterhoek stond na 40seconden de 0-1 op het scorebord. 2min later kreeg ons aller VCW een vrije trap op rechts. Tim van Dongen legde aan, maar wat leek op een simpel rolletje voor de keeper, was zelfs voor de hem een lastige bal.

De bal kwam via z'n borst in de voeten van Joris die de bal makkelijk kon intikken, waardoor VCW op rozen zat. In de 4e minuut kon linksback Joep van Gageldonk VCW al op 0-3 zetten, maar helaas vond zijn bal het net niet. In de 5e minuut kwam Tim van Dongen (die vandaag verassend als 2e spits werd opgesteld) via een pass van Joris op vanaf rechts. Tim kapte zn man uit en met een mooie boogbal over de keeper maakte hij de 0-3. Daarna vergat VCW verder te voetballen, werd het slordig en werden de duels opeens verloren..Via rechts kwam Advendo met een aanval en zowaar kopte een middenvelder in de 35e min de terechte 1-3 tegen de touwen. Gelukkig wankelde VCW niet en binnen 1,5minuut gaf Dennis Rooijakkers vanaf rechts een puntgave voorzet op Joris die de bal keihard binnen kopte en zo de 1-4 liet aantekenen.

In de rust was er een rechtsback wissel bij VCW (Lars Verschuren voor Robin van Loon).

De tweede helft kon VCW in de eerste 15minuten scoren via Tim zn schot voorlangs, Joep zn schot op de paal en Joris zn schot op de paal. Daarna werden er in een periode van 12 minuten weer veel duels verloren, wat gepaard ging met veel onrust in het spel van VCW. Toch bleef VCW de beste kansen krijgen en zagen we Dennis in de 65e min met een leep balletje Tim bedienen die zijn kopbal net over/naast zag gaan. Daarna kreeg VCW weer 3 kansen via Lars (schot geblokt), Joris (schot voorlangs) en Rudi (schot geblokt). Toch werd ook de 1-5 aangetekend. Joep stuurde Rudi weg op de brommer en via een voorzet op maat vanaf links schoot Tim in de 77e minuut de bal tegen de touwen. 1 minuut later had het zomaar 2-5 kunnen staan, maar een vrije trap van Advendo belandde op de lat.

In de 84e minuut werd Dylan van Dijk neergehaald in de 16 en kon penaltyspecialist Pim van Oers de 1-6 binnenschieten. 2 minuten later werd de 1-7 (en tevens eindstand) binnen geschoten door Kelvin Koppelaar na een dieptepass van Stan.

De eerste 3 punten zijn een feit en tuurlijk zijn er nog genoeg aanknopingspunten (kansen benutten, niet te nonchalant worden), maar we kunnen met deze overwinning voortborduren op meer punten en dan een erg leuk seizoen tegemoet zien.

Geschreven door: Rajiv Chitoe