Wedstrijdverslag VCW 1

 VCW  1 - Raamsdonk 1  2 - 5 

vcw1

VCW begon uitstekend aan de wedstrijd en dat leidde tot een aantal kansen. De eerste kans was voor Robbie die diep werd gestoken door Joris. Helaas belandde het schot van Robbie op de keeper. Niet veel later werd Riley diep gestuurd maar de bal was net te scherp en de keeper kon hem gemakkelijk buiten zijn 16 meter wegwerken. Althans dat dacht hij, door een polletje in het veld verstapte de keeper zich en kon Riley gemakkelijk voor een leeg doel de bal binnen werken. 1-0.

30ste minuut, ingooi Martijn aan de linkerkant. De bal werd hoog aangegooid en Robbie kopte hem door naar Joris, die wederom een goede steekpass gaf. Ditmaal op Riley. Riley kapte nog een man uit in de zestien en schoot hem perfect met links in de verre hoek. 2-0. 

Na de rust stond er een heel ander VCW op het veld en Raamsdonk maakte al snel de 2-1 en de 2-2. VCW was wederom nog niet wakker na de theepauze en Raamsdonk bleef maar kansen krijgen. Uiteindelijk werd het 2-5. VCW kwam nog wel opzetten in de slotfase, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Blauw Wit '81 1 - VCW 1  5 - 2 (16-02-2020)
VCW ging zondagmiddag op bezoek bij Blauw Wit.
Om van de een na laatste plek af te komen was winst belangrijk.
VCW begon heel slecht aan de wedstrijd en kwam al na 6 minuten op een 2-0 achterstand.
In de 22e minuut kwam het eerste gevaar van VCW, Max van der Sanden werd neergehaald maar er werd niet voor gefloten.

In de 36e minuut had Hans Gelens een redding op een lage inzet. Een minuut later werd het toch 3-0.

De 2e helft zette VCW aan wat leidde tot de 3-1 in de 57e minuut.
Hierna kwam Martijn Jochems nog met een inzet die gekeerd werd.
In de 65e minuut werd het 4-1. VCW geloofde erin en zette nog eens aan waar de 4-2 van Kelvin Koppelaar uitkwam.
Helaas VCW was niet sterk genoeg en kreeg in de 87e minuut de 5-2 tegen wat tevens de eindstand was.

VCW 1  - DIA 1 5 - 4 (26-01-2020)

Zondag 26 januari stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop van VCW weer op de agenda. VCW dat 13e staat kan de punten goed gebruiken en begon daarom ook heel sterk. Een perfecte corner van Ard belandde op het hoofd van Robbie die hem op de lat kopte.Een paar minuten later schoot Robbie van 20 meter op goal, maar deze viel simpel te redden door de doelman. Diezelfde Robbie kwam nog een keer tot een kans in de 16 meter door een goede steekpass van Stef.

Helaas was het schot te zwak en de keeper kon hem gemakkelijk oppakken. VCW speelde een goede eerste helft maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt. Gelukkig kwam daar dan uiteindelijk de verlossing in de 40ste minuut. Ard die op ongeveer eigen helft stond zag Robbie in de diepte vertrekken en plaatste dan ook de bal perfect achter de verdediging. De linksback van DIA had hier niet op gerekend en kwam veel te laat. De keeper twijfelde om uit te komen dus Robbie kon hem gemakkelijk aannemen en met links binnen schieten in de verre hoek. 1-0. Kort daarna kwam er weer een goede pass, waarna Robbie weer een kans had. Dit keer was de keeper de baas en verwerkte hem tot een corner. Door weer een goede corner van Ard, kreeg Riley de bal op kniehoogte bij de eerste paal. Riley nam hem goed aan en schoot hem perfect binnen binnenkant paal erin. 2-0. Tevens ook ruststand. In de 2de helft gaf DIA  nog steeds niet thuis en VCW ging door met scoren. Door weer een goede corner van Ard kreeg Robbie de bal aan de buitenkant van het 16-metergebied en gaf de bal opnieuw voor. Stef won het kopduel en kopte in eerste instantie tegen de lat maar de rebound was voor hem en kopte hem binnen 3-0. In de 73ste minuut scoorde VCW weer met een aanval uit het boekje. Stef die die bal had op ongeveer 40 meter van het doel van DIA. Robbie liep opnieuw de diepte waar de verdedigers niet op rekenden. Stef gaf een perfecte lage steekpass door het midden, waardoor Robbie op randje 16 meter af kon leggen aan Joris die hem bij de 2e paal makkelijk in kon schieten. 4-0. Na de 4-0 liet VCW het wat lopen Dia kwam in de 77ste minuut op 4-1. In de 81ste minuut werd Joris alleen voor de keeper gezet. Joris slalomde nog om de keeper heen en schoot weer raak 5-1. Na dit moment dacht VCW de punten al binnen te hebben en begonnen wat minder te spelen waardoor DIA wat kansen kreeg. In de 85ste minuut was daar dan ook de 5-2. En in de 90ste minuut na een handsbal was daar ook de 5-3 die van 11 meter goed werd binnengeschoten. VCW begon het moeilijk te krijgen tegen de slotfase en DIA begon er weer in te geloven. In de 95ste minuut diep in blessuretijd, maakte DIA zelfs nog de 5-4. De scheids liet weten nog 1 minuut door te voetballen. Het was even ongelofelijk spannend, maar uiteindelijk kwam daar het verlossende fluitsignaal en had VCW de 3 nodige punten binnen. Volgende week wacht Right’Oh uit, maar VCW kan met een goed gevoel naar Geertruidenberg reizen.

 

Dussense Boys 1   - VCW 1 5- 1 (15-12-2019)

Dussen schiet met scherp.

zondag 15 december 2019 14:00 stond de laatste wedstrijd Dussense boys – VCW van de 1e seizoenshelft op de agenda. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Wie gaat de aansluiting maken, wie zakt er na vandaag een aantal plaatsen naar beneden net voor de winterstop. Na dat de scheidsrechter al zijn zegjes heeft kunnen uitspreken kon er eindelijk begonnen worden aan de wedstrijd.

Vcw begint de wedstijd met de aftrap, na de bal een aantal keren rond te hebben laten gaan word er in de laatste linie van Vcw een fout gemaakt. De nummer 9 van Dussen is scherp en veroverd de bal en vertrekt gelijk met de bal richting de achterlijn van de 16 waar hij via de binnenkant van de 2e paal het net vind. Na de 1-0 is Vcw sterk aan de bal en creëert een aantal kansen schot van Riley net naast, Stef vind de verre hoek alleen mist het schot wat kracht en de keeper kan deze gestrekt tegen houden. Robbie neemt de bal even later goed aan in de 16 alleen schiet over. Na dat Vcw de kansen niet weet te benutten in de 1e 20 minuten. Gaat de nummer 9 er met de bal vandoor, hij word nergens door spelers van Vcw echt aangepakt en steekt heel het veld over en schiet vanuit de zelfde hoek als zijn 1e doelpunt van de wedstrijd raak 2-0. Na de 1e 20 minuten gaat de wedstrijd over en neer maar worden er aan beide kanten niet echt grote kansen gecreëerd. In de 40e minuut krijgt Dussen een hoekschop, deze word strak genomen en beland op de 11 m bij Dussen op de kop. Keeper hans weet deze poging goed te pakken en houd Vcw in de wedstrijd net voor rust. 

Rust 2-0  

Vcw begint sterk aan de 2e helft en laat de bal goed rond gaan. Dussen zakt wat verder in dan wat ze in de 1e helft hadden laten zien. Hierdoor krijgt Vcw de ruimte om op te bouwen en de aanval te zoeken. Echt grote kansen worden er niet gecreëerd tot dat Robbie in de 63 minuut de bal krijg aan de rechter zijde van een meter over 25 van het doel. Met een goede dribbel richting de linker zijde van de 16e  en schiet goed binnen met zijn linker been 2-1. Vcw leeft weer op en gelooft er weer in. Echter is dit geloof van korte duur na een langen bal die Dussen middenvelder net weet binnen te houden word de bal terug gelegd in de 16e waar deze vrij binnen geschoten kan worden 3-1. Het geloof is bij Vcw verdwenen en de opdrachten die waren afgesproken worden niet overal meer uitgevoerd. Hierdoor worden er geen grote kansen meer gecreëerd door Vcw. Dussen komt er een aantal keren sterk uit met de lange bal. Waardoor ze nog de 4-1 en de 5-1 weten te maken. Dussen schiet met scherp en is beter in de afronding dan Vcw. Eindstand Dussense Boys 5 – VCW 1

VCW 1   - SAB 1 0- 3 (08-12-2019)

VCW verliest tegen tien man.

Het was afgelopen zondag een frisse dag voetbal in Wagenberg. Er stond een stevige wind en er was een laagstaande zon. De wedstrijd tussen SAB 1 en VCW 1 startte fel. VCW zette de tegenstander het eerste kwartier goed onder druk en had het voor zeggen.

Na 18 minuten maakte VCW echter een klein foutje achterin waardoor de spits van SAB alleen richting de keeperging. De keeper van VCW, Marijnissen, hield bal knap tegen en hield daarmee VCW op de been. Enkele minuten later werd er een doeltrap genomen, een middenvelder van SAB kreeg de bal in bezit en stak de spits de diepte in. De spits van SAB rondde de kans goed af, 0-1. De aanvallende middenvelder van SAB was het een aantal keer niet eens met de scheidsrechter en liet dit ook merken tot ergernis van de scheidsrechter. Toen de scheidsrechter zijn laatste waarschuwing gaf aan de speler, bleef de middenvelder doorgaan. De scheidsrechter kende geen genade en gaf de speler een directe rode kaart, nog een uur voetballen met nog maar tien man. In de 38e minuut kreeg SAB een kans die door de kluts op goal kwam waarna een goede redding van Marijnissen volgde. De corner die uit deze kwam werd niet goed verdedigd, 0-2. Na rust moest VCW aan de bak om de achterstand te herstellen. Na 60 minuten kwam de eerste kans voor VCW na rust, Kerremans kwam met de bal het zestienmetergebied in gedribbeld. De bal belandde in het vangnet. Enkele minuten later kreeg VCW nog een kans. Dudok en Kerremans combineerde door de verdediging van SAB. Er ontstond een schietkans voor Dudok, maar de bal ging naast het doel. Weer 2 minuten later was VCW weer in de aanval. De eindpass leek niet goed te zijn, maar uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Koppelaar die hierdoor oog in oog met de keeper stond. Hij schoot de bal op goal, maar de keeper van SAB hield de bal goed tegen. Uit de counter van deze kans kwam SAB over de linker flank naar het zestienmetergebied van VCW. De voorzet werd eerst goed verdedigd door Van Oers, maar door een dekkingsfout kwam de bal voor de voeten van een andere speler van SAB. Die schoot de bal rustig langs de keeper van VCW, 0-3. Hierna was de hoop weg bij VCW en speelde SAB de wedstrijd gemakkelijk uit. In de 83e minuut ontstond er na een goede steekpass van Dudok nog wel een grote een op een kans voor de ingevallen Sergeant. Maar hij wist zijn goede invalbeurt niet te belonen met een doelpunt, een goede redding van de keeper van SAB. Het niet felle VCW verliest van de tien man van SAB.

WDS'19 1 1  - VCW 1 1- 4 (01-12-2019)

VCW pakt 3 belangrijke punten uit bij WDS’19

De maand december werd door VCW ingeluid met een uitwedstrijd in Breda. VCW mocht op bezoek komen bij de ploeg van oud VCW-trainer Alkan Uzun. Zowel voor VCW, als voor WDS was dit een hele belangrijke wedstrijd. Winnen betekend namelijk aansluiten bij de middenmoot. 

In het eerste kwartier op sportpark Paradijs was het voor beide teams zoeken naar gaten in de verdediging. In de 16de minuut werd er een overtreding gemaakt op de aanvaller van WDS op 25 meter van het doel van VCW. Ricky Staneke ging achter de bal staan en schoot deze over de, niet helemaal kansloze, Giovanni Marijnissen. 1-0. Nog geen kwartier later werd Ard Baaij diep gestuurd. Baaij stond oog in oog met debutant van Oorschot. Zo koel als het op deze zondag was, zo koel omspeelde Baaij de doelman en schoot de 1-1 binnen. Net voor rust kreeg Ard Baaij nog een kans om de 1-2 binnen te schieten. Helaas ging deze via de tegenstander net naast het doel van van Oorschot. Na de thee was het WDS dat het beste uit de startblokken kwam. Bayram Avci werd door de lucht aangespeeld en schoot de bal direct op doel. Marijnissen kon met 1 hand de 2-1 gelukkig voorkomen. Na dit gevaar van WDS was het VCW dat steeds meer de aanval zocht. Na 54 minuten spelen was het een voorzet van Riley Dudok die belandde voor de voeten van Kelvin Koppelaar. Helaas raakte hij de bal niet goed waardoor deze naast ging. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw VCW dat aandrong. Via een voorzet van Koppelaar was het Robin van Loon die de bal net naast het WDS-doel schoot. Zoals verwacht was het VCW dat op 1-2 voorsprong kwam via Koppelaar. Hierna ging het hard voor de ploeg van trainer Kwaaitaal. 1 minuut na de goal van VCW was er opnieuw een grote kans voor Dudok en Baaij. Beide weten van Oorschot niet te passeren. In de 66ste minuut daarentegen was het Dudok die de bevrijdende 1-3 voor VCW binnen schoot. Ongeveer 10 minuten daarna werd de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt. Via een perfect uitvoerde aanval gaf Robbie Kerremans een voorzet aan Koppelaar die deze op een prachtige manier binnen kopte. 1-4. Na deze uitstekende fase van VCW was het WDS dat naar een aansluitingstreffer op zoek was. Een voorzet vanaf de flank werd ingekopt door een speler van WDS. Via een katachtige reflex wist Marijnissen VCW op een 1-4 voorsprong te houden. Na dit Bredase offensief was het VCW dat nogmaals een aanval opzette. Koppelaar kapte zijn tegenstander uit en schoot op doel. Dit schot werd gekeerd door de doelman van WDS’19. Zo kwam er langzaam een einde aan een koude voetbal zondag in Breda. VCW deed waar het voor kwam en neemt de 3 zeer belangrijke punten mee naar Wagenberg. 

Volgend weekeinde staat de wedstrijd thuis tegen een andere Bredase ploeg gepland. Ditmaal is SAB de tegenstander om 14:00. VCW zal hier ook in deze wedstrijd er alles aan doen om de punten in Wagenberg te houden.

Raamsdonk 1 1 - VCW 1 2 - 2

VCW speelt gelijk in uitwedstrijd tegen Raamsdonk

Afgelopen zaterdag 16- november- 2019 ging VCW op bezoek bij Raamsdonk.
VCW had de punten hard nodig dus ging vol voor de 3 punten. Dat was in eerste 5 minuten al
duidelijk te zien, omdat VCW direct de eerste grote kans van de wedstrijd creëerde.

Martijn Jochems gaf een goede voorzet die bij de 2e paal terecht kwam, waar Robbie Kerremans hem
via de keeper naast schoot. Dus volgde er een corner. Wederom is VCW gevaarlijk uit deze corner,
maar de bal werd net naast geschoten door Stef Simons.
In de 14 e minuut kreeg Raamsdonk hun eerste kans van de wedstrijd.
VCW zette door en kreeg in de 22 e minuut nog een kans via Robbie Kerremans, die een schot loste
van buiten de zestien maar dit schot werd gekeerd door de keeper van Raamsdonk. Dus gingen beide
ploegen rusten met een 0 – 0 tussenstand.

Na de rust begon VCW sterk, want ze maakte al in de 46 e minuut de 0 – 1 via Martijn Jochems. Kort
na de 0 – 1, wordt er balverlies geleden op de middellijn en schiet Raamsdonk de 1 – 1 binnen in de
49 e minuut. VCW heeft de punten nodig dus zetten ze opnieuw aan, waardoor Stef Simons in de 53 e
minuut door een goed uitgespeelde aanval VCW weer op voorsprong kon schieten: 1 – 2.
In de 69 e minuut kreeg VCW wederom een goede kans na een goed lopende aanval, maar het schot
van Ard Baaij werd gekeerd door de keeper van Raamsdonk.
Na 82 minuten spelen kreeg Raamsdonk weer een goede kans en deze kans werd ook benut en zo
was het opnieuw gelijk: 2 – 2, waardoor VCW weer opnieuw kon beginnen.
Robbie Kerremans geeft een voorzet op Coen Diepstraten die hij goed tegendraads binnen schiet en
VCW dacht zo de overwinning in de 88 e minuut veilig te stellen, maar de scheidsrechter keurde na
een lang overleg met de grensrechter het doelpunt af. Zo eindigde de wedstrijd in 2 – 2.

Komend weekend op zondag 24-11-2019 staat de derby tegen Terheijden op het programma.
Aanvang: 14.30 uur !!!
Wij hopen op de steun van vele VCW- supporters.

VCW 1 - Waspik 1 0 - 1 (10-11-2019)
VCW verliest thuis nipt van Waspik
VCW ontving thuis het hoger geklasseerde Waspik.
VCW ging met een goed gevoel de wedstrijd in,omdat het vorige week een goed resultaat had geboekt tegen PCP. Toch was het Waspik dat gelijkgevaarlijk werd.
Al na 2 minuten werd er gescoord door Waspik, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
Na een klein kwartier spelen had VCW zijn 1 e goede aanval waarbij het uiteindelijk Bram Schouwenaars was die op goal schoot maar de keeper keerde zijn inzet.
Tot het half uur was het eigenlijk vrij rustig, totdat keeper Gerben Dudok een lage inzet keerde en zo was het Waspik datweer eens gevaarlijk werd.
Kort daarna was het weer Gerben die uitstekend redding bracht op een kopbal van dichtbij door Waspik.
Kort voor rust werd VCW nog een keer gevaarlijk, waarbij er uit een voorzet twee keer werd ingeschoten maar beide schoten werden geblokt door de verdedigers van Waspik.
Daardoor gingen we met een 0 - 0 stand rusten.Net na de rust ging het in de opbouw achterin fout, waarbij Waspik er snel uit kwam. Rik van Strien probeerde nog met een sliding het gevaar te stoppen, maar speelde de man in plaats van de bal.
Zo was het een penalty voor Waspik, die uiteindelijk binnengeschoten werd. VCW bleef goed voetballenen creëerden nog kansen met Ard Baaij en Riley Dudok.
Kort voor tijd kreeg VCW nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied.
Rik van Strien ging achter de bal staan en krulde de bal richting de rechter kruising, maar de bal miste wat kracht waardoor de keeper van Waspik de inzet kon keren.
VCW verliest uiteindelijk met 0 – 1 maar speelde een aardige wedstrijd.
Komend weekend wordt er op zaterdag uit gespeeld tegen Raamsdonk. Aanvang: 17.00 uur !!!

PCP 1 - VCW 1 2 - 6

VCW wint belangrijke uitwedstrijd van PCP !

Op een regenachtige zondagmiddag trad VCW aan tegen PCP uit Breda. Beide ploegen begonnen redelijk aan de wedstrijd en al gauw ontstonden er enkele kansen. Na 10 minuten ontstond de eerste grote kans voor VCW. Een schot van Kelvin Koppelaar dat net naast het doel belandde. 

Enkele minuten later is het Ard Baaij die de bal ook net naast de goal mikte. Hoewel VCW al meerdere kansen gecreëerd had, kwam ook PCP tot enkele kansjes. 

Na 20 minuten ontstond er door een aanval over de linkerflank een kans voor VCW, de bal werd uiteindelijk op randje zestien naar Ruud Baaij gespeeld die de bal goed opzij legde, maar de bal daarnan ruim naast het doel schoot. Vlak daarna ontstond er een kans voor PCP, het was een laag schot, maar keeper Giovanni Marijnissen wist de bal met een goede redding te keren. Daarna was het weer PCP dat een kans creëerde, ditmaal een schot dat net naast het doel verdween. 

Ietsje later kwam VCW ook nog tot een kans. Een voorzet van rechts werd weggekopt, maar belandde in de voeten van Ruud Baaij, die bal in de hoek schoot, maar de bal werd met een sliding van de doellijn gehaald door een PCP- verdediger. Daarna was VCW enigszins slordig achterin en daardoor ontstond ook de 1-0 door toedoen van de nummer 9 van PCP. PCP mocht echter niet lang genieten van hun voorsprong, want aan de rechterkant werd Ard Baaij aangespeeld en die op zijn beurt opendraaide en de bal keurig op maat de hoek inspeelde richting Robbie Kerremans. 

Robbie Kerremans gaf een afgemeten voorzet die Joris van Duijnhoven laag in de korte hoek wist te koppen: Ruststand 1 – 1. 

Na de rust was VCW de sterkere partij dat al snel na rust op voorsprong kwam door Ruud Baaij, hij schoot de bal in de verre hoek vanaf randje 16: 1 – 2. Even later was het PCP dat weer bijna de gelijkmaker wist te maken. Een corner vanaf de rechterzijde werd op de lat gekopt door de centrale verdediger van PCP. Enkele minuten later was VCW weer aan zet. 

Ruud Baaij krijgt de bal ingespeeld en zag Joris van Duijnhoven helemaal vrij staan voor een leeg doel, Joris van Duijnhoven kon de bal eenvoudig binnentikken voor de 1 – 3. 

PCP was na de 1 – 3 gebroken en zag ook al snel de 1 – 4 in het net verdwijnen. Het was een knappe aanval, waarbij Ard Baaij de bal breed legt op Robbie Kerremans, die zijn man uitspeelde en de bal tegen de touwen schiet: 1 – 4. 

Daarna is het weer Robbie Kerremans die de bal kreeg aangespeeld op het middenveld, hij had meer dan genoeg ruimte om te schieten en plaatste de bal van 35 meter laag in de korte hoek: 1 – 5. Even later was het weer VCW dat een aanval creëerde door middel van een uittrap van Giovanni Marijnissen, die de bal bij Joris van Duijnhoven weglegde. 

Joris van Duijnhoven liep door naar de keeper, maar wist de bal niet af te werken. VCW wist ook nog de 1 – 6 te maken. Invaller Stef Simons schiet de bal vanuit een voorzet hard binnen. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door de spits van PCP, na een lichte overtreding in de zestien kreeg PCP een penalty: 2 – 6. VCW kan drie punten bijschrijven en heeft dus een belangrijke stap gezet en kan weer wat meer naar boven kijken.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Waspik op het programma. Aanvang: 14.30 uur !!!

VCW 1 -  Blauw Wit '81 1 0 - 5

VCW lijdt ruime thuisnederlaag tegen Blauw Wit ‘81

Op zondag 27- oktober- 2019 stond voor VCW de lastige thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ‘’81 op het programma. Na de nederlaag van vorige week tegen RWB wilde VCW in eigen huis orde op zaken stellen. Helaas zorgde het strijdplan niet voor het gewenste resultaat.

Vanaf het eerste fluitsignaal had Blauw Wit ‘81 het meeste balbezit wat resulteerde tot een veldoverwicht. De eerste kans van de bezoekers werd gekeerd door keeper Hans Gelens. Na 20 minuten was daar alsnog de openingstreffer. Een steekbal vanuit het middenveld werd in de lange hoek binnen geschoten door de opgekomen rechter vleugelverdediger van Blauw Wit ’81: 0 – 1. Daarna kregen beide ploegen kansen op doelpunten, deze werden aan beide kanten niet benut. Zo was daar na een klein half uur een grote kans voor Joris van Duijnhoven die op aangeven van Riley Dudok de bal ongelukkig over de ballenvanger schoot. 10 minuten later was daar opnieuw Joris van Duijnhoven die met een kopbal de keeper probeerde te verschalken, helaas miste de inzet enige kracht. Zo'n 5 minuten voor rust raakte keeper Hans Gelens geblesseerd, hij werd vervangen door reservekeeper Giovanni Marijnissen. 

In de slotminuut van de eerste helft kreeg Joris van Duijnhoven nog een grote kopkans op de gelijkmaker, deze werd helaas net over de deklat gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft viel de 0 – 2, na een discutabele scheidsrechtersbal. Blauw Wit ‘81 kreeg de bal in de schoot geworpen, waarna een voorzet binnen gegleden werd door Rik van Strien.

In de tweede helft betrad VCW het veld met een nieuw strijdplan om de achterstand ongedaan te maken. Dit resulteerde in verschillende mogelijkheden. Zo kreeg Joris van Duijnhoven 5 minuten na rust de kans, deze werd onschadelijk gemaakt door de keeper van Blauw Wit ‘81. Met nog een klein half uur op de klok was daar de uitgelezen mogelijkheid voor VCW om de 1 - 2 te maken. Een afvallende bal kwam in de '16- meter' terecht bij Robbie Kerremans, maar hij raakte het leer niet voluit, waardoor de keeper redding kon brengen. 20 minuten voor tijd was daar de genadeklap voor VCW: 0 – 3. Even later volgde ook de 0 – 4. Blauw Wit ‘81 maakte hun kansen wel goed af, iets waar het bij VCW vandaag aan schortte. VCW probeerde nog wel de eretreffer op het scorebord te krijgen, maar liep nog verder in het mes door 5 minuten voor tijd nog de 0 – 5 om de oren te krijgen.

 

Al met al een zeer teleurstellende middag voor het vlaggenschip van Wagenberg, met makkelijke tegentreffers en waar zelf het vizier niet op scherp stond. Nu wacht volgend weekend de uitwedstrijd tegen PCP, waar een goed resultaat gehaald zal moeten worden om de onderste regionen achter zich te laten. Aanvang: 14.30 uur !!!

RWB 1 - VCW 1 3 - 0

VCW verliest bij koploper RWB

Op zondag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen RWB uit Waalwijk op het programma. VCW ging met een goed gevoel richting de koploper, omdat VCW vorige week met 4-0 thuis van Berkdijk won.

In het eerste kwartier had VCW het lastig, VCW was slordig in de passing en had moeite met de lopende mensen van RWB. Dit resulteerde in de 9e minuut in een corner voor RWB waaruit ze gevaarlijk werden, maar deze werd net naast gekopt.

Maar een paar minuten later was het toch raak, een lange bal van RWB viel met een beetje mazzel voor de voeten van een RWB speler, deze kon de bal met een wippertje over de VCW- doelman binnenwerken: 1 – 0. 

Na dit doelpunt kreeg VCW wat meer grip op de wedstrijd en had het de wedstrijd steeds vaker onder controle. VCW kreeg in de 21e minuut de eerste echte kans via een actie van Robbie Kerremans, kreeg Kelvin Koppelaar de bal, alleen zijn inzet ging naast via een verdediger. In de eerste helft heeft VCW verder weinig weggegeven. 

In de 42e minuut krijgt RWB nog een grote kans, maar deze inzet werd goed gepakt door Hans Gelens.

In de 2e helft moest VCW een tandje bij zetten om er nog een goed resultaat uit te kunnen slepen. VCW kwam goed uit de kleedkamer. In de 53e minuut kreeg VCW een grote kans na een actie van Robbie Kerremans kreeg Riley Dudok de bal op de zestien, maar zijn inzet ging over het doel. 

VCW was in deze fase beter alleen was het vaak slordig in de aannames en ontbrak het aan de eindpass. 

In de 72e minuut kwam RWB eruit met een counter, de speler van RWB kreeg de bal een beetje met geluk mee, waardoor hij de bal af kon leggen op een medespeler en zo was daar de 2 – 0. Na de 2 – 0 moest VCW wat proberen te forceren en hierdoor kreeg het uiteindelijk in de 83e minuut nog een doelpunt tegen: 3 – 0. Dit was ook de einduitslag.

 

VCW zal zich moeten gaan herpakken. Komend weekend speelt het thuis tegen Blauw – wit ‘’81, Hier zal VCW weer moeten strijden voor de drie punten. Aanvang: 14.30 uur !!!

 

VCW 1 - Berkdijk 1 4 - 0 (13-10-2019)

VCW boekt eerste overwinning van het seizoen !

Aangezien VCW na twee wedstrijden nog op 0 punten stond, was het voor VCW van belang om vandaag een goed resultaat te behalen tegen Berkdijk. Met een fitte selectie trad VCW aan tegen Berkdijk op een zonnige zondagmiddag.

In de beginfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar wat af, waardoor er weinig kansen gecreëerd werden.

Na 26 minuten werd Riley Dudok goed in de diepte weggestuurd, waarna hij vervolgens de 1 – 0 beheerst binnenschoot. Gedurende de eerste helft kreeg VCW nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden, echter werden deze niet verzilverd. 

Berkdijk heeft in de eerste helft één schot op doel kunnen lossen, maar deze ging naast. Voor de rest kwam er weinig gevaar van de uitploeg.

VCW begon de tweede helft goed wat resulteerde in een doelpunt van Joris van Duijnhoven, echter werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Na meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden voor VCW was het pas in de 73e minuut raak. Riley Dudok maakte de bevrijdende 2 - 0. 

Drie minuten later maakte Riley Dudok zijn hattrick compleet, door na een goede pass van Robbie Kerremans zijn derde doelpunt te maken: 3 – 0. Niet veel later, in de 78e minuut, wist Robbie Kerremans zelf ook het net te vinden, met een schot vanaf de zestien: 4 – 0. De wedstrijd werd verder uitgespeeld zonder grote kansen voor beide partijen. Eindstand: 4 – 0.

VCW heeft de eerste drie punten binnen in dit seizoen. 

Volgende week treft de ploeg uit Wagenberg de huidige koploper: RWB. VCW hoopt de winning- moot voort te kunnen zetten in Waalwijk. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur !!!

RFC 1 - VCW 1 4 - 2 (29-09-2019)

VCW 1 verliest ook eerste uitwedstrijd van dit seizoen van RFC 1

Op de tweede wedstrijddag van het seizoen moest VCW op bezoek bij RFC in Raamsdonksveer. 

VCW had wat recht te zetten na de nederlaag van vorig weekend en na de uitslag van vorig jaar en dat was duidelijk te merken. VCW begon erg sterk aan het duel.

Na 4 minuten spelen kwam het eerste gevaar van de kant van VCW, uit een weggewerkte vrije tap kwam de bal voor de voeten van Riley Dudok, die in een keer schoot, maar de bal ging over het doel. Niet veel later kwam er een voorzet van Ard Baaij op Robbie Kerremans die afwerkte in buitenspel positie. Verder ging het duel gelijk op zonder dat er hele grote kansen waren. In de 40e minuut was het Ard Baaij die diep gestuurd werd en de bal van ver over de keeper stiften. VCW kreeg daarmee wat ze verdiende: een 0 – 1 voorsprong.

Net voor rust kreeg RFC een vrije trap die er in ging. Hierdoor gingen we rusten met 1 – 1 tussenstand. In de 2e helft ging het verder zoals het ook in de 1e helft verliep. Niet echt grote kansen, totdat in de 77e minuut een snel genomen vrije trap uiteindelijk via Rik van Strien in het eigen doel belande. Zo doende kwam RFC op een 2 – 1 voorspring.

VCW ging vol in de aanval om er toch nog iets uit te halen en dat leverde resultaat op. Ard Baaij kon een op een met de keeper en bleef rustig, hij omspeelde de keeper en schoot raak: 2 - 2. Die tussenstand was meer dan verdient geweest om de wedstrijd mee te eindigen. Net voor tijd scoorde RFC uit een goed uitgespeelde aanval. Daarna ging VCW nog een keer vol op de aanval en zo kwam RFC er nog voor een laatste keer uit. Na een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen werd er een overtreding gemaakt. Uit die vrije trap werd de 4 – 2 gemaakt. Daarna was de wedstrijd gelijk afgelopen. VCW won niet maar speelde een goede wedstrijd. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen Raamsdonk. Aanvang: 14.30 uur !

VCW 1 - Right'Oh 1 1 - 2 (22-09-2019)

VCW 1 begint competitie met een nederlaag tegen Right- Oh 1

Op, voorlopig, de laatste heerlijke zonnige zondag van september ging de competitie voor het vlaggenschip van VCW van start. Net als afgelopen jaar zou er afgetrapt worden tegen Right –Oh. Naar deze wedstrijd was vanaf het begin van de voorbereiding toe geleefd. Hier moest het gaan gebeuren.

 

VCW begon redelijk aan de wedstrijd. Voetballend kwamen de mannen van Arjan Kwaaitaal tot een aantal kleine kansjes. Joris van Duijnhoven was twee keer gevaarlijk, maar hij kreeg de bal niet in het net. Right-Oh kreeg aan de andere kant ook een grote kans, maar deze werd naast geschoten. VCW begon het laatste kwartier van de eerste helft steeds minder te voetballen en meer gebruik te maken van de lange bal en Right-Oh werd juist steeds sterker. Dit resulteerde al snel in de 0-1. Een geblokt schot viel voor de voeten van de aanvaller en deze krulde de bal in de verre hoek binnen. Door een fout achterin bij VCW werd het ook vlak voor rust nog 0-2. De aanvaller kreeg de bal cadeau voor zijn voeten en faalde niet. Meteen hierna opnieuw een fout achterin, maar doelman Hans Gelens wist erger te voorkomen door de bal van de voeten van de aanvaller te plukken. Ruststand 0-2.

In de rust werd een dubbele wissel doorgevoerd bij VCW, dit resulteerde vrijwel meteen in meer druk vooruit en door druk te zetten op de verdeding van Right-oh stond al snel de 1-2 op het scorebord. De keeper ging de fout in en Joris van Duijnhoven kon de bal afpakken en scoren. VCW bleef gedurende de tweede helft zoeken naar de gelijkmaker, maar echt een vuist maken lukte niet. Er waren nog een paar momenten voor de goal van Right-Oh, maar de bal ging er niet in. De beste kans was nog voor Right-Oh twee minuten voor tijd. Een lage voorzet komt bij de aanvaller terecht die vrij voor doelman Hans Gelens af kon ronden, maar deze werpt zich met al zijn hebben en houden ervoor en weet de bal daarmee te blokken. Zo bleef VCW toch nog in de wedstrijd, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Al met al een matige start van het seizoen wat beter had gemoeten.

Komende week de uitwedstrijd bij RFC in Raamsdonksveer. Aanvang: 14.00 uur !!!

Zullen de mannen van Arjan Kwaaitaal daar voor een stuntje kunnen zorgen ?

Terheijden 1 – VCW 1 0-2 (26-05-2019)

Vandaag, zondag 26 mei stond de derby Terheijden-VCW op het programma. Het was voor beide ploegen de laatste wedstrijd van het seizoen, beide ploegen konden verder niets meer halen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor VCW, Ruud speelde de bal naar Joris maar de keeper van Terheijden stond een goal in de weg. Beide ploegen creëerde niet veel kansen. Terheijden kreeg 1 goede kans schot van buiten de 16 Hans redde goed, en de rebound werd door de spits van Terheijden overgeschoten. Daarna werd VCW nog een paar keer gevaarlijk maar kon geen doel treffen.

In de 2e helft gebeurde er ook niet zo veel, de verdediging van VCW stond goed en gaven niet veel weg, maar VCW kon zelf ook niet echt gevaarlijk worden. De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren aangebroken. Terheijden bracht een extra spits waardoor er ruimtes kwamen te liggen voor VCW. Een goede actie van Kelvin Koppelaar die vervolgens Ard bediende, Ard schoot de bal in de goal 0-1. Terheijden ging vervolgens alles of niets spelen om nog de gelijkmaker te kunnen maken, maar ze kwamen niet verder dan een bal op de lat. Terheijden kreeg in de laatste minuut nog een hoekschop, de keeper van Terheijden was mee naar voren gekomen. Hans stompte de bal weg, Ard Baaij kreeg de bal in zijn voeten en kon zo op een leeg doel aflopen. 0-2 dat was tevens ook de uitslag.

VCW 1 – Raamsdonk 1 4-2 (19-05-2019)

Op zondag 19 mei stond de wedstijd VCW 1 - Raamsdonk 1 op het programma. Bij winst zou VCW de 10de plaats veilig stellen door een gat van 7 punten te slaan op Raamsdonk, mocht VCW verliezen zou Raamsdonk op een punt komen met nog een wedstrijd te gaan.

De meeste supporters waren nog niet op sportpark Heesterbosch of de 1-0 stond al op het scorebord, een voorzet van Ruud Baaij waaide in de 1ste minuut de kruising in.

Niet snel hierna was de spits van Raamsdonk al snel dichtbij de gelijkmaker maar hij kon net niet goed bij de bal komen. Zijn tweede poging trof wel doel mede doordat de organisatie niet op orde was in de VCW verdediging 1-1. Vervolgens nam VCW weer het indicatief door de bal goed rond te spelen. Mede hierdoor kon Ard Baaij in de 13de minuut raak schieten door het goed afleggen van Kelvin Koppelaar 2-1. Na de 2-1 ging VCW  steeds meer de lange bal spelen waardoor Raamdonk beter in de wedstrijd kwam. Maar vlak voor rust werd Martijn Jochems de diepte ingestuurd door Rob van Gageldonk die de bal strak voorgaf, de goed spelende Ard Baaij kwam goed voor de Raamsdonkse verdediging en  schoot goed binnen 3-1.

Na de thee waren er aan beide kanten geen grote kansen tot Jim de Laat in de 61ste  minuut na een strakke voorzet van de inmiddels ingekomen Joris van Duijnhoven de 4-1 kon binnenschieten. Hierna was het geloof bij Raamsdonk weg en ging VCW het ook iets rustiger aan doen. In de 80ste minuut zat de laatste thuiswedstrijd er op voor Pim van Oers die na dit seizoen stopt met voetballen, onder luid applaus van het massaal toegestroomde VCW publiek verliet Pim voor de laatste keer het veld. Dat was aan de kant van VCW ook het laatste hoogtepunt van de wedstrijd. Want hierna ging Raamsdonk toch nog wat meer aandringen wat in de 89ste minuut resulteerde in de 4-2.

Uiteindelijk een goede en verdiende overwinning voor VCW waar de focus nu na de laatste wedstrijd van het seizoen kan gaan. A.s. zondag staat de kraker Terheijden 1 – VCW 1 op het programma.

VCW 1 - Dussense Boys 1 1-4 (28-04-2019)

Na de nederlaag van vorige week was VCW, gebrand om vandaag de punten in Wagenberg te houden. Dit maal de wedstrijd tegen Dussense boys.

VCW begon slap aan de wedstrijd, toch resulteerde dit in de 7de minuut, in een kans voor VCW. Rik gaf de bal voor op Joris die de bal op de kruising kopte. Niet veel daarna kreeg Dussen een corner, die ongelukkig binnen viel. 0-1

De wedstrijd was slordig, de 2e bal viel vaak voor Dussen waardoor VCW niet er echt aan de pas kwam, VCW kon er zo af en toe uit komen, dit resulteerde in een kansje voor Joris die de bal net naast het doel legde. In de 26e minuut kreeg VCW weer een kans dit maal Ruud die de bal kreeg van Joris, maar Ruud plaatste de bal net naast de paal.

VCW gaf weinig weg, toch kwam er een uitbraak van Dussen die de 0-2 binnenschoten.

VCW moest een tandje bij zetten om de achterstand om te buigen. Na iets meer dan 35 minuten, een corner voor VCW, Toin die de bal voorbij de keep kopte maar deze inzet werd van de lijn gehaald. VCW  kreeg net voor rust nog een goeie kans met Martijn die de bal op de vuisten van de keeper schoot.

In de tweede helft was er een feller Dussen. VCW kwam slecht de rust uit en dit resulteerde in een grote kans voor Dussen, maar de inzet werd goed gepakt door Hans. Naar een kwartier spelen kreeg ook VCW de eerste kans. Na een goeie actie van Ard, werd de bal gepakt door de keeper van Dussen. Waar VCW de kansen niet afmaakt deed Dussen dat wel, dit resulteerde in een uitbraak waar de 0-3 uitviel. VCW moest proberen het beste er van te maken, en opzoek gaan naar de aansluiting goal. De goed ingevallen Riley gaf de bal voor op Ruud die de bal niet goed raakte, de inzet ging voorlangs. VCW kreeg meer kansen dan Dussen, alleen vergeet het de doelpunten te maken. Kort na de kans van Ruud. Een voorzet van Ard op Joris, die de bal in de korte hoek schoot maar daar lag de keeper van Dussen weer. Waar VCW niet scherp was viel er opeens de 0-4. VCW kreeg nog kleine kansjes met Rint en Kelvin, maar die vonden geen doel. VCW bleef opzoek naar de aansluitingstreffer, in de 78e minuut passeerde Ard zijn tegenstander en werd daarna gevloerd. Waardoor Pim de penalty mocht nemen, en deze benutten. Daarna was Riley nog een keer dichtbij maar trof geen doel. De wedstrijd eindigt in 1-4.

VCW heeft kansen gehad maar Dussen was een stuk efficiënter en maakten de kansen wel af. VCW mag zich over 2 weken herstellen, dan volgt er een uitwedstrijd tegen RFC.

VCW – Blauw Wit ’81 0-2 (22-04-2019)

Op een zeer warme Tweede Paasdag stond de wedstrijd VCW – Blauw Wit ’81 op het programma. Nadat de uitwedstrijd voor VCW met 7-1 verloren ging, hadden de mannen uit Wagenberg wat recht te zetten tegen Blauw Wit.

In de beginfase van de wedstrijd moesten beide ploegen wat aftasten en werden er geen hele grote kansen gecreëerd aan beide kanten. Na een kwartier voetballen was het Blauw Wit welke met een voorzet vanaf de zijkant in de 16 van VCW door kon dringen.

De doorgelopen middenvelder van Blauw Wit draaide weg van zijn directie tegenstander en schoot in de korte hoek hoog raak, 0-1. In de eerste helft, welke nog onderbroken werd voor een drinkpauze, gebeurde er relatief weinig. VCW wist in de 40e minuut nog gevaarlijk te worden door een vrije trap van Martijn Jochems. Echter werd deze kopbal over het doel gekopt door Pim van Oers. Ruststand 0-1.

Gelijk na rust wist Rob van Gageldonk een schot te lossen richting het doel van Blauw Wit. Zijn schot was helaas te hoog en vloog over. Na 55 minuten was het Blauw Wit wat gevaarlijk werd. De aanvaller van de uitploeg wist de goalie van VCW met een hard schot in de korte hoek te kloppen, 0-2. In de 63e minuut was het Joris van Duijnhoven welke zijn directe verdediger handig uitkapte. Zijn schot werd helaas gestopt. VCW drong aan om nog de aansluitingstreffer te maken. Zo was het Toin van Oers met een kopbal uit een corner dichtbij een doelpunt. In de 83e minuut kreeg VCW nog een goede mogelijkheid met een vrije trap vanaf de 16-meter. Deze vrije trap belandde in de muur. Einduitslag 0-2.

VCW speelt aankomende zondag de inhaalwedstrijd tegen Dussense Boys op sportpark Heesterbosch. Na de 0-3 overwinning voor VCW uit tegen Dussen, liggen hier goede kansen op een mooi resultaat.  

Be Ready 1 – VCW 1 4-1 (14-04-2019)

Op zondag 14 april stond voor VCW de lastige uitwedstrijd tegen koploper Be Ready op het programma. VCW ging de wedstrijd in met een strijdplan om voor een stunt te zorgen.

Be Ready begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en veldoverwicht, VCW probeerde dit te stoppen door compact te verdedigen. Helaas lukte dit maar een dikke 15 minuten.

Vanuit de 2e lijn werd een schot half geblokt en viel ietwat gelukkig voor de aanvaller van Be Ready, 1-0. Vlak daarna was er weer een goede aanval van Be Ready, deze werd mooi door de aanvaller van Be Ready in het doel ‘gesmasht’. De scheids zag het en gaf de aanvaller dan ook een gele kaart. Daarna kwam VCW beter in de wedstrijd. Een diepe crosspass van Martijn Jochems, belandde bij rechtsbuiten Ruud Baaij. Ruud ging zijn man voorbij en probeerde de keeper in de korte hoek te verrassen. Hierop volgde een goede redding. Al 1 minuut later volgde de gelijkmaker. Martijn ging via twee uitstekende sleepbewegingen langs twee verdedigers, waarbij de laatste een overtreding maakte en de bal op 11 meter gelegd werd. Dit was een zekerheidje voor specialist Pim van Oers. Het balbezit was daarna veelal voor Be Ready maar VCW had een aantal gevaarlijke uitbraken. Zo had Pim uit een corner nog een goede kans op zijn tweede goal van de middag, de keeper redde uitstekend.

In de tweede helft waren er een stuk minder kansen. 10 minuten na rust kreeg VCW de kans om op voorsprong te komen tegen de koploper. Een goede steekbal van Joris van Duijnhoven bereikte Kelvin Koppelaar. Kelvin schoot de bal ineens op goal, waarop de keeper een antwoord had en hij wellicht nog dichter naar het doel had moeten lopen. Halverwege de tweede helft was er een kantelpunt in de wedstrijd. Be Ready kreeg ook een strafschop, deze werd gegeven na ‘lichtelijk lichamelijk contact’. VCW protesteerde maar de scheids bleef bij zijn besluit. Ook deze strafschop werd overtuigend binnen geschoten, 2-1. Hierna ging VCW aanvallender spelen, waardoor er voor Be Ready dan ook meer ruimte ontstond. Hiervan maakten zij goed gebruikt waarna ze in de slotfase dan ook nog uitliepen naar 4-1. Met de 4-1 als einduitslag is de stand wellicht ietwat geflatteerd te noemen.

Toch was er voor VCW een enigszins positief gevoel over deze wedstrijd doordat ze het de koploper zo lang lastig gemaakt hebben. Op paasmaandag staat voor VCW de thuiswedstrijd tegen Blauw-wit op het programma. Hierin heeft VCW zeker nog iets goed te maken vanuit de heenwedstrijd en gaat er dan ook alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten

VCW 1 - Chaam 1 3-1 (07-04-2019)

VCW 1 boekt knappe zege op Chaam 1

VCW nam het zaterdagavond op tegen het hoger geklasseerde Chaam. VCW had nog wat goed te maken na de 1e ontmoeting met Chaam. VCW begon redelijk aan de wedstrijd, echte kansen waren er alleen nog niet, totdat Joris van Duijnhoven op het kwartier werd neergehaald rond het 16- meter gebied.

Rob van Gageldonk ging achter de bal staan en schoot raak: 1 – 0. Niet veel later was daar dan ook de 1e kans voor Chaam, maar de poging ging over het doel. En zo kregen in deze fase van de wedstrijd beide teams wat kleine kansjes. Na een weggekopte voorzet van Ruud Baaij was het Martijn Jochems die de keeper van Chaam weer eens testte. De ruststand was uiteindelijk 1 – 0.

VCW begon goed aan de 2e helft en bleef scherp. Na 57 minuten was het toch Chaam dat voor het gevaarlijk werd in de 2e helft, maar keeper Hans Gelens had een goed antwoord op de poging.

5 minuten later was het toch VCW dat op een 2 – 0 voorsprong kwam. Na een paar goede combinaties werd Ruud Baaij gezocht, de aanval leek over maar Ruud nam de bal knap mee en schoot de bal overtuigend langs de keeper. Na de 2 – 0 kwamen er meer ruimte achterin bij Chaam omdat ze hoger gingen spelen. Dat pakte in eerste instantie voor Chaam goed uit, want niet veel later was het 2 – 1. Een voorzet werd goed binnengekopt en de keeper van VCW was kansloos. Daarna ging Chaam vol op de aanval om de gelijkmaker te forceren en kon VCW er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Met als gevolg de beslissing in de 79e minuut, via een aantal goede combinaties op het middenveld was het Martijn Jochems die er links voorin doorheen kwam en met een lage voorzet Riley Dudok wist te bereiken. Hij scoorde de 3 - 1 en daarmee zijn 1e goal voor VCW 1. Met de 3 – 1 eindstand op de scorebord heeft VCW 1 de nederlaag van eerder dit seizoen goed weten te maken. Volgende week zal het elftal van Arjan Kwaaitaal het opnemen tegen kampioenskandidaat Be Ready uit Hank. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur !

VCW 1 - Dia 1 1-1 (31-03-2019)

VCW 1 speelt thuis gelijk tegen DIA 1

Met de nodige personele problemen moest het vlaggenschip van VCW wederom aantreden tegen DIA. Er waren twee schorsingen en ook nog een aantal blessures. VCW begon niet goed aan de wedstrijd en stond binnen 3 minuten al met 0-1 achter. Een vrije trap werd door DIA hard tegen de touwen geschoten.

2 minuten later wederom een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar deze kon wel gekeerd worden door doelman Hans Gelens. Hierna leek VCW wakker en begon het steeds beter te voetballen. De eerste helft kon er eigenlijk niet echt een vuist gemaakt worden richting het doel van DIA. Een corner van Martijn Jochems voor rust werd gevaarlijk, maar Jim kon net niet afronden. Ruststand: 0 - 1.

In de rust werd er ingegrepen door trainer Arjan Kwaaitaal. Pim van Oers kwam binnen de lijnen voor Rint Vermunt. VCW moest de druk op gaan voeren en nog meer druk naar voren gaan zetten. De gebroeders Ard- en Ruud Baaij kwamen er steeds vaker doorheen alleen in de eindpass was VCW veelal ongelukkig. De verdedigers van DIA kregen steeds meer moeite met het spel van VCW en moesten de aanvallers steeds vaker met overtredingen stoppen. In de 60e minuut gaat Pim van Oers achter de bal staan op de rand van het strafschopgebied. Met een bekeken vrije trap onder de muur door verrast hij de keeper van DIA: 1 - 1.

VCW wilde uiteraard meer en probeerde ook naar voren te blijven voetballen. Het was echter opletten geblazen in de omschakeling van DIA. Deze uitvallen werden onschadelijk gemaakt door de verdediging van VCW, die veelal goed stond. In de 72e minuut kreeg VCW nog een kans, maar Martijn Jochems zag zijn schot belanden op de vuisten van de keeper. Het duel leek als een nachtkaars uit te gaan, maar in de laatste minuut kreeg DIA nog een cadeautje van de leidsman na een ongelukkige botsing tussen Pim van Oers en een speler van DIA. De vrije trap werd wederom onschadelijk gemaakt door Hans Gelens en zo eindigde het duel in 1 - 1.

Komend weekend wordt er niet gespeeld op zondag, maar op zaterdagavond tegen Chaam. Dit is vanwege de oude weidenloop, die plaatsvind in Wagenberg. VCW trapt af om 19:00 uur. Joris van Duijnhoven zal zijn 200e wedstrijd gaan spelen en DJ Ray zal de avond voorzien van muziek. Wij hopen op jullie support.

DIA 1 – VCW 1 3-2 (24-03-2019)

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen DIA uit Teteringen op het programma voor VCW 1. Na de nederlaag van een week eerder tegen WDS’19, waren de mannen van trainer Arjan Kwaaitaal gebrand om een goed resultaat mee terug te nemen naar Wagenberg om aansluiting richting de middenmoot te krijgen.

Na een aftastend begin kwamen beide ploegen tot een aantal mogelijkheden. Het eerste schot van de wedstrijd kwam op naam van Stef Simons. Echter jaagde hij de bal wat wild over het doel van DIA. In de 20e minuut werd DIA gevaarlijk. VCW doelman Hans Gelens stond zijn mannetje en pakte de bal klemvast. Niet veel later kreeg Martijn Jochems de gelegenheid om een vrije trap op 20 meter van het doel te mogen nemen. De keeper van DIA keerde het schot in twee keer. In minuut 29 kreeg Jim de Laat een uitgelezen mogelijkheid vanuit een hoekschop om de score te openen door middel van een kopbal. Deze kopbal ging rakelings over het doel. Daarna lukte het DIA wel om een doelpunt te maken. Na een aantal goede combinaties rondom in het zestienmetergebied van VCW, drukte een aanvaller genadeloos af, 1-0. Vier minuten later werd de score verdubbeld. Een indraaiende vrije trap dwarrelde plotsklaps in de verre kruising, keeper Gelens had geen antwoord, 2-0. VCW probeerde de rug te rechten in de resterende tijd voor het rustsignaal. Rob van Gageldonk werd vrijgespeeld op het middenveld en zijn doelpoging belandde in de handen van de doelman van DIA. Twee minuten voor rust werd het 2-1. Kelvin Koppelaar draaide goed weg en speelde Simons aan. Simons aarzelde niet en vanaf randje zestien plaatste hij de bal in de verre hoek.

In het begin van de tweede helft kreeg DIA direct een grote kans. Doelman Gelens moest redden en deed dat ook. In de 54e minuut stuurde Simons met een goede steekpass de ingevallen Wessel Verschuren het strafschopgebied in. Verschuren passeerde zijn directe tegenstander die hem daarna onreglementair vloerde, de arbiter twijfelde niet en legde de bal op de penaltystip. Pim van Oers schoot de penalty prima binnen, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken 2-2.  In de 58e minuut werd DIA gevaarlijk. Vanaf de rechterflank werd een voorzet afgeleverd op het hoofd van de spits van DIA. Gelens moest met een katachtige redding de bal over het doel tikken. In de loop van de tweede helft werd het spel slordiger en slordiger. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken en tot het komen van kansen. Uiteindelijk trok de ploeg uit Teteringen aan het langste eind. In de 83e minuut viel een van richting veranderd schot binnen bij de tweede paal, 3-2. VCW probeerde in de resterende tijd nog het een en ander te forceren, maar werd nooit echt gevaarlijk. Met als gevolg dat er geen resultaat mee terug zou worden genomen naar Wagenberg.

Aanstaande zondag kan VCW revanche nemen op DIA, want dan ontvangt het DIA in Wagenberg aanvang 14.30 uur.  

Wedstrijdverslag WDS ’19 1 – VCW 1 4-1 (17-03-2019)

Vandaag de wedstrijd tegen WDS ’19 1. De club uit Breda staat er voorafgaand aan de wedstrijd beter voor dan VCW 1. WDS ‘19 heeft 27 punten en VCW 1 16. In de 1ste helft begon WDS ’19 sterk en creëerde snel 2 kansen. VCW wat zich hierna snel herpakte liet de rest van de eerste helft zien dat zij goed met WDS mee konden. Ruud Baaij kreeg voor rust namens VCW een grote kans. Helaas miste hij doel.

Een aantal minuten later ging de VCW verdediging in de fout waar de spitsen van WDS wel raad mee wisten. 0-1 bij rust. VCW startte niet scherp na rust. Hierdoor kon WDS snel op 2-0 komen door een mooie hakbal van de spits. VCW bracht de spanning terug in de wedstrijd toen Hans Gelens met een verre uittrap Joris van Duijnhoven bediende. Joris die netjes de bal over die keeper kopte scoorde hiermee 2-1. Snel na de 2-1 werd de spits van WDS gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf een strafschop aan de wat makkelijk vallende spits van WDS. De strafschop werd benut en zo kwam WDS op een 3-1 voorsprong. Toen was de wedstrijd wel gespeeld omdat VCW hier te weinig tegenover kon zetten. Van de goede eerst helft was weinig meer te zien. WDS maakte uit een corner ook nog 4-1. Wat daarmee ook de eindstand was. Helaas is VCW hiermee de ongeslagen status in 2019 kwijt. Het vizier moet nu gericht worden op de 2 wedstrijden tegen DIA uit Teteringen. Een directe concurrent voor VCW. Volgende week wacht eerst de uitwedstrijd in Teteringen.

VCW 1 - Boeimeer 1 1-1 (24-02-2019)

VCW 1 speelt thuis gelijk tegen Boeimeer 1

Onder de stralende zon speelde VCW 1afgelopen zondag tegen Boeimeer 1. VCW begon slordig aan de wedstrijd wat resulteerde in veel balverlies, toch kwam VCW in deze beginfase door een goede combinatie aan de linkerkant van het veld tot een scoringskans, ,maar de bal werd uiteindelijk door Ruud Baaij voorlangs geschoten.

VCW bleef slordig en kwam moeilijk tot goede aanvallen, maar Boeimeer creëerde gelukkig ook weinig. Na zo’n 25 minuten onderschept Rik van Strien de bal vlak voor het 16 meter gebied, maar ook de kans die hieruit volgde werd niet benut, mede door een goede redding van de keeper.

Even later kwam er nog een voorzet vanaf de rechter flank, de bal was net te hoog, waardoor Kelvin Koppelaar de bal net niet met de kop binnen kon knikken.

Hierna volgde er nog een goede actie vanaf links waarbij Joris van Duijnhoven één man passeert en daarna de bal teruglegde op Rob van Gagledonk, die de bal van dichtbij kon inschieten, maar opnieuw was het de keeper van Boeimeer die redding bracht. Dit zorgde voor een ruststand van 0 – 0.

Net na de rust kreeg Boeimeer hun eerste kans. Een schot vanaf de rechterkant dat maar net voorlangs ging. Tien minuten later kreeg Boeimeer opnieuw een kans. Ditmaal een schot van afstand, maar Hans Gelens redde uitstekend.

Hoewel VCW nog steeds geen grip kreeg op de wedstrijd scoorde ze naar 60 minuten wel de 1 - 0, de net ingevallen Stef Simons schoot hard op de handen van de keeper, de keeper kreeg de bal niet onder controle waarna Kelvin Koppelaar alert reageerde en binnen kon koppen. Enkele minuten later komt Ruud Baaij door over de rechterkant van het veld en legde de bal terug op Kelvin Koppelaar. Kelvin besluit te schieten, maar de keeper pareerde de bal uitstekend. VCW kreeg even later nog een kans, de centrale verdediger van Boeimeer speelde de bal te ver voor zich uit, waarna Ruud Baaij kon onderscheppen, hij speelde de bal breed op Joris van Duijnhoven, Joris besloot de bal terug te spelen op Ruud, maar de bal was niet goed op maat en rolde over de achterlijn.

VCW wist uiteindelijk geen stand te houden en kreeg na 74 minuten vanuit een corner de 1 - 1 tegen.

Hierna probeerde VCW nog een doelpunt te forceren, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde zo in 1 – 1 gelijkspel. Voor beide ploegen een punt, maar voor VCW overheerste de teleurstelling.

 

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in verband met carnaval.

Het weekend erop op zondag 10-03-2019 wordt de competitie weer hervat en speelt VCW opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Dussense Boys 1, aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen weer op vele toeschouwers die ons komen ondersteunen !

VCW 1 – RIGHT’OH 1 2 - 0  (10-02-2019)

VCW wint eerste thuiswedstrijd na de winterstop van RIGHT’OH 1!

Op zondag 10 februari stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. Na de overwinning van vorige week wilde VCW op deze regenachtige dag de reeks voortzetten.

VCW begon slap aan de wedstrijd hierdoor kreeg Right’ Oh in de 2de minuut een grote kans om de score te openen, maar de kopbal werd over gekopt. Drie minuten later melden VCW zich ook voor de eerste voor het doel van Right’ Oh, alleen werd de inzet van Kelvin naast geschoten. Kort daarna volgde er een groot misverstand aan de kant van VCW waardoor Right’ Oh een grote kans opgelegd kreeg. De aanvaller miste doel.

 Na het eerste kwartier kreeg VCW wat meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in een grote kans. Na een steekpass van Rik kwam Joris in de 16 meter om de bal achter de keeper te plaatsen: 1-0.

Het was deze middag zeker niet makkelijk voetballen door de slechte weersomstandigheden, hierdoor was het spel niet altijd even goed was. Al snel na het doelpunt van VCW kreeg Right’ Oh een kans door middel van een afstandsschot. Dit schot belandde niet tussen de palen. Even later was het VCW weer dat zich melde in de 16, Joris nam de bal knap aan en schoot net over. VCW ging met een 1-0 stand de rust in en het was vastberaden de voorsprong vast te houden.

In de 2de helft kwam VCW wederom slap uit de kleedkamer, maar al snel wisten ze dat er een tandje bij moest. Dit resulteerde in de 57ste minuut in een steekpass van Rik op Ruud die de bal gelijk door speelde op Kelvin waardoor Kelvin de 2-0 binnenschoot. Een verdiende voorsprong na een goede aanval. Na de 2-0 was het zaak om de voorsprong nog een half uur vol te houden. VCW kwam niet meer in de problemen. Right’ Oh kreeg nog een kop kans en een grote kans in de 81ste minuut maar beide kansen werden niet verzilverd. VCW heeft 3 belangrijke en verdiende punten gepakt.

 

VCW is op stoom na de winterstop. Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij Hoge Vught waar VCW moet zorgen dat deze reeks voort gezet wordt. De aftrap in om 14:30

Berkdijk 1 - VCW 1 0-2  (03-02-2019)

VCW 1 wint eerste competitiewedstrijd na de winterstop van Berkdijk 1 !

Zondag 4 februari kon er eindelijk weer gevoetbald worden na een langere winterstop door de slechte weersomstandigheden. Zowel Berkdijk als VCW waren daardoor extra gemotiveerd en begonnen beide fel aan de wedstrijd.

 

De eerste helft domineerde VCW en was het de betere partij. In de 14e minuut was het daarom ook VCW dat de eerste kans kreeg. De bal werd vanuit het middenveld de hoek in gespeeld waarna Rik van Strien de bal terug kon leggen op Stef Simons die goed aangesloten was. Die gaf op zijn beurt de bal goed voor op Joris van Duijnhoven, die vanuit de draai op doel kon schieten, maar de bal belandde net naast het doel.

Kort daarna, in de 20e minuut, was het wederom VCW dat met goed voetbal aan de rechterflank doorkwam, waarbij er een uiteindelijk een overtreding werd gemaakt door Berkdijk.

Op hetzelfde moment zag de scheids ook nog een overtreding rond het 16- meter gebied, waar dus terecht voor gefloten werd. Martijn Jochems ging overtuigend achter de bal staan en schoot de bal prachtig in de rechter bovenhoek: 0 – 1.

Niet veel later kwam de ploeg uit Wagenberg opnieuw bij het doel van de tegenstander en was het Joris van Duijnhoven die een vrije trap versierde. Deze keer mocht Rob van Gageldonk het proberen, maar zijn inzet ging net over. Ruststand 0-1.

Net voor de rust was het VCW zelf dat deze keer aan de verkeerde kant van het veld voor gevaar zorgde. Een slechte pass op de centrale verdediger bracht Berkdijk voor het eerst in de wedstrijd oog in oog met Hans Gelens, onze keeper. 1 op 1 was het Hans die op overtuigende wijze redde en er zo voor zorgde dat VCW met een 0 – 1 voorsprong kon gaan rusten.

De 2e helft begon VCW weer goed en in de 55e minuut werd Ard Baaij diep gestuurd en gaf de bal voor op Joris van Duijnhoven, het schot werd helaas geblokt.

10 minuten later kreeg VCW een vrije trap rond de middellijn. Stef Simons schoot de bal naar voren door de lucht die uiteindelijk bij Joris van Duijnhoven terecht kwam in het strafschopgebied. Na een goede aanname en actie werd er een overtreding gemaakt, wat leidde tot een terechte penalty.

Rob van Gageldonk schoot de bal iets uit het midden van de goal, doordat de keeper al vroeg een hoek koos: 0 – 2.

Door deze beslissing van de scheidsrechter ontstond er bij de ploeg uit Kaatsheuvel wat irritatie, waardoor uiteindelijk de grensrechter weggestuurd werd voor het herhaaldelijk praten tegen de scheidsrechter. Door dit voorval vond de scheidsrechter het nodig om een afkoelingsperiode in te lassen. Na deze korte onderbreking waren er nog 20 minuten te spelen. Wessel Verschuren werd ingebracht en wist binnen 5 minuten een schot op goal te krijgen, maar de bal kwam via het aluminium terug het veld in. Kort daarna kreeg VCW een corner die op goal werd gekopt door Stef Simons, helaas stond de keeper goed opgesteld.

De blessuretijd brak aan, Berkdijk gaf de moed op. In de laatste minuten kreeg Wessel Verschuren nog een onterechte directe rode kaart. Hiermee sloot de scheids de wedstrijd af. Een terechte en belangrijke overwinning voor VCW dat de 3 punten mee naar Wagenberg nam.

 

Komende zondag speelt VCW de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen Right ‘Oh uit Geertruidenberg. De uitwedstrijd werd verloren, dus VCW is er op gebrand om dit keer wel een goed resultaat te behalen. Aanvang: 14.30 uur !!!

Chaam 1 - VCW 1 5 - 0 (16-12-2018)

VCW verliest laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met ruime cijfers van Chaam


Op een koude zondagmiddag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma tussen Chaam 1 en VCW 1.
De organisatie bij VCW stond goed tot aan de 30e minuut, toen Chaam uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam.

VCW probeerde zelf ook te voetballen maar kon niet echt gevaarlijk worden. Het was niet zorgvuldig genoeg in de eindpass en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Ook Chaam kreeg nog wat kansjes die goed gepareerd werden door keeper Hans Gelens. Hierdoor stond er een

1 – 0 ruststand op het scorebord.

In het begin van de 2de helft ging VCW op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Chaam nam het heft in handen en drong aan. Zij wilde graag de voorsprong verdubbelen. In de 70e minuut kreeg Chaam een onterechte vrije trap. Een perfect uitgevoerde sliding waarbij Rint Vermunt duidelijk de bal speelde, werd door de scheidrechter anders beoordeeld. Deze vrije trap werd benut en het zo stond de 2 - 0 op het scorebord.
Na de 2 - 0 probeerde VCW nog een aansluitingstreffer te maken maar ook dat lukte niet. VCW nam steeds meer risico’s door 1 op 1 te gaan spelen. Hierdoor kreeg Chaam meer ruimte voor de counter. VCW wist dat Chaam goed was in het counteren, maar bleef proberen om zelf wat te forceren. Na deze omzetting werd het snel 3 - 0, 4 - 0 en uiteindelijk ook nog 5 - 0. Dit was tevens ook de einduitslag.

VCW gaat na deze wedstrijd als 11e de winterstop in.
De competitie wordt op zondag 20- januari- 2019 hervat met een thuiswedstrijd tegen Dia 1.

Wij hopen ook dan weer op vele toeschouwers om ons te ondersteunen !

Wij als selectie wensen iedereen Prettige Feestdagen en een Gelukkig, Gezond en Sportief 201

VCW 1 – Be Ready 1 0-1  (9-12-2018)

VCW 1 verliest in laatste thuiswedstrijd dit jaar van Be Ready 1

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Be- Ready uit Hank op het programma.
De lijst met geblesseerde spelers van VCW wordt alleen maar groter en is inmiddels zo groot dat je er een volledig elftal van kan maken.
Na de flink verloren wedstrijd vorige week tegen Blauw Wit ‘81 had VCW wat recht te zetten. 

In het begin van de wedstrijd probeerde Be- Ready gelijk druk te zetten op de VCW- verdediging om zo snel mogelijk op voorsprong te komen.
In het begin was het voor de VCW- spelers wat zoeken wie welke tegenstander moest oppakken, maar toen dat duidelijk was stond het goed.
Be- Ready kreeg daardoor in het begin een paar kleine kansjes die niet verzilverd werden.
In de 10e minuut een afstandsschot van Be- Ready op de paal waarna de bal in de handen van doelman Hans Gelens verdween.
Na ongeveer een kwartier spelen kreeg VCW de eerste kans van de wedstrijd.
Een vrije trap van de zijkant wordt voor het doel gebracht en uiteindelijk door Ard Baaij binnen getikt.
Jammer genoeg had de scheidsrechter al gefloten voor schijnbaar een overtreding van een andere VCW- speler.
De rest van de eerste helft was aardig in evenwicht.
Be-ready met het meeste balbezit en VCW hardwerkend en loerend op de counter, dit leidde niet tot echte kansen voor beide teams.
In de rust kwam het besef bij de spelers van VCW dat er vandaag iets te halen was tegen de ploeg uit Hank.
Afgesproken werd dat ze met dezelfde instelling het veld in moesten gaan en dat ze moesten wachten op de kansen die zouden komen.
Het begin van de 2e helft had hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft.
Be- Ready had het meeste balbezit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd.
Na een kwartier spelen word er door Be- Ready een voorzet gegeven vanaf rechts.
Deze werd niet goed weggewerkt door de VCW- verdediging en kwam in de voeten van de spits van Be- Ready en die werkte de bal goed binnen: 0-1 voor Be- Ready.
Jammer voor VCW, omdat er tot die tijd eigenlijk weinig aan de hand was.
Een kwartier voor tijd kreeg VCW een goede kans op de gelijkmaker.
Stef Simons kreeg een steekpass van Martijn Jochems in de 16 meter.
Net op het moment dat hij uit wilde halen, zat er een verdediger tussen van de Be- Ready.
De laatste 10 minuten probeerde VCW meer druk te gaan zetten door achterin 1 op 1 te gaan spelen.
Dit leidde nog wel tot een paar kleine kansjes met een schot op doel van Ard Baaij wat net over ging en een scherpe voorzet voorlangs waar net niemand bij kon komen.
Zo eindigde de wedstijd in een 0-1 overwinning voor Be- Ready,
De complimenten voor VCW, omdat ze als team gepresteerd hebben en het Be- Ready behoorlijk lastig hebben gemaakt.
Zo gaat VCW met vertrouwen komende zondag naar Chaam en hopen ze met een goed resultaat de eerste seizoenshelft af te sluiten.
Na de winterstop is het belangrijk dat iedereen weer fit wordt en dat VCW met een complete selectie het seizoen kan afmaken.

Blauw Wit ’81 1 – VCW 1 7-1 (2-12-2018)

VCW 1 leidt ruime nederlaag tegen Blauw Wit ‘81

Op de regenachtige zondag 2 december moest VCW aantreden tegen Blauw Wit ‘81 uit De Moer. De selectie van Arjan Kwaaitaal heeft inmiddels meer dan een elftal vol met geblesseerde, waardoor het voor de trainer een grote puzzel is geworden. Met een zeer jong elftal begon VCW goed aan de wedstrijd, het eerste schot op doel kwam van de B-speler: Ard Baaij

. De organisatie bij VCW stond goed tot aan de 19e minuut, Blauw-Wit ‘81 maakte toen de 1-0. VCW raakte hierna behoorlijk van slag en ging de rust in met een 4-0 achterstand. De wedstrijd was gespeeld en Blauw-Wit ‘81 liep na de rust uit naar 7-0 voorsprong. In de 78e minuut was het Ard die nog een penalty creëerde na een goede individuele actie. Rob van Gageldonk mocht vanaf 11 meter aanleggen voor de ere treffer, eindstand 7-1. Een gevoelige nederlaag voor VCW die zich deze week gaan focussen op de thuiswedstrijd tegen mede koploper Be- Ready.

VCW 1 – RFC 1 0-2 (25-11-2018)

VCW 1 verliest opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal met 0 – 2 van RFC 1


rob van gageldonk 200 wedstrijdenOp een koude zondagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde RFC op het programma voor VCW. Na het verlies van vorige week tegen Berkdijk ging VCW de strijd aan om op eigen terrein resultaat te behalen.
VCW begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste minuut meteen gevaarlijk door een schot van Stef Simons, waarbij de bal net over het doel vloog.

Drie minuten later was het RFC dat met een scherpe voorzet dichtbij de openingstreffer was, echter was er niemand om de voorzet binnen te tikken.

Op een geweldige ‘panna’ van Rint Vermunt na verliep het eerste half uur zonder echte hoogtepunten. Halverwege de eerste helft debuteerde Ard Baaij in VCW 1. Hij kon na een goede actie vanaf de rechterkant voorgeven, alleen was er niemand om de bal tegen de touwen te schieten. Ruststand 0-0.
Direct na rust liep VCW tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat de bal terug het veld in kwam vanaf de paal kon de rechtsbuiten van RFC de bal eenvoudig achter doelman Hans Gelens schieten. Na tien minuten in de tweede helft was VCW gevaarlijk. De gebroeders Baaij stichtten gevaar, waar het schot van Ard Baaij net aan de verkeerde kant van de eerste paal belandde. In de 59e minuut werkte de linksback van VCW op een ongelukkige wijze de bal uit een voorzet achter zijn eigen doelman: 0-2. In de tweede helft debuteerde een tweede speler voor VCW 1, namelijk Ian Sergeant. Op enkele afstandsschoten na werden er door beide partijen weinig grote kansen meer gecreëerd gedurende de tweede helft, waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan.
Na de wedstrijd werd Rob van Gageldonk nog gehuldigd voor zijn 200e wedstrijd in VCW 1. Volgende week zal VCW het opnemen tegen Blauw Wit ’81 1 tijdens de uitwedstrijd in De Moer.

 

VCW 1 – Berkdijk 1 2-3  (18-11-2018)

VCW 1 verliest thuis van Berkdijk 1

Op zondag 18 november stond de wedstrijd VCW 1 – Berkdijk 1 op het programma.
Bij winst kon VCW goede zaken doen, en tevens een gat van 6 punten slaan ten opzichte van Berkdijk. Bij verlies zou Berkdijk op gelijke hoogte komen met VCW.

VCW begon slap en onzorgvuldig aan de wedstrijd, waardoor Berkdijk een aantal kleine kansen kreeg. Na vijftien minuten begon VCW wat beter in de wedstrijd te komen wat resulteerde in de eerste kansen. Na een goede vrije trap van Rob verzuimde Martijn de rebound erin te schieten. Hierna volgde nog wat aardige doelpogingen van VCW. Een goede actie van Rik en twee schoten van Kelvin leverde echter geen doelpunten op. Waar VCW de kansen niet maakte deed Berkdijk dat wel. Vlak voor rust schoot de spits van Berkdijk in de korte hoek binnen 0 - 1.

In de tweede helft ging VCW op zoek naar de gelijkmaker zonder dat dit echt grote kansen opleverde. Waar het scoren bij VCW niet wilde lukken ging Berkdijk dit beter af. In de 57e minuut werd het 0-2 door een rake kopbal. VCW bleek zich niet bij de nederlaag neer te willen leggen en maakte vrij snel hierna de aansluitingstreffer, na een goede actie van Joris kon Ruud van dichtbij inschieten. Toen in de 70e minuut een speler van Berkdijk zijn tweede gele kaart kreeg (wegens commentaar op de scheidsrechter), kreeg VCW nog meer geloof in een goed eindresultaat. Echter viel de goal in de 75e minuut weer in het VCW doel. Ondanks een schot van Ruud (onvoldoende kracht) en een grote kans voor Pim hield Berkdijk goed stand. Ook na de benutte penalty van Pim in de 90e minuut kwam Berkdijk niet meer in de problemen waardoor de eindstand op 2-3 bleef staan.

Volgende week staat het thuisduel tegen RFC op het programma.

 

VCW 1 – SC Hoge Vucht 1 0-0 (11-11-2018)

VCW behaalt een zwaarbevochten punt in de thuiswedstrijd tegen Hoge Vucht!

 

Zondag 11- november- 2018 stond het eerste inhaalweekend van het seizoen op de planning. Doordat Hoge Vucht een aantal weken niet speelgerechtigd was, stond de wedstrijd VCW – Hoge Vucht op het programma. VCW had een sterke reeks neergezet, terwijl Hoge Vucht nog puntloos was. Een belangrijk duel dus voor de Bredase club. 

 

De wedstrijd begon vervelend voor VCW. Al na 6 minuten viel doelman Hans Gelens uit met een hoofdblessure. Hij werd vervangen door reservedoelman Gerben Dudok. De eerste schotkans was na 15 minuten, het eerste gevaar van Wagenbergse kant. Stef Simons loste een schot van buiten het 16-metergebied, maar deze trof geen doel. Hoge Vucht had daarna het betere van het spel en creëerde veel doelpogingen. Gerben redde een aantal keer uitstekend en hield VCW daarmee op de been waardoor er gerust werd met een 0-0 stand.

 

In de tweede helft startte VCW een stuk sterker. Dit leidde tot twee enorme kansen voor VCW. Joris van Duijnhoven was het eindstation van een goede aanval, helaas belandde zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later kreeg Kelvin Koppelaar de ultieme kans op de treffer. Waar het de laatste weken raak was, stuitte hij nu op de snel uitgekomen doelman van Hoge Vucht in de één- op- één situatie. Na de gemiste kansen had Hoge Vucht weer meer veldoverwicht, wat uitte tot een aantal afstandsschoten van buiten het 16- metergebied. Hierop had Gerben telkens een uitstekend antwoord. VCW had in de laatste 10 minuten nog een afstandsschot van de ingevallen Rik van Strien, de keeper hield de bal goed uit de linker onderhoek. In de blessuretijd kreeg Hoge Vucht hun laatste kans, maar het was doelman Gerben Dudok die vandaag VCW op de been hield en zorgde dat er een punt gepakt werd.

 

Hiermee pakte Hoge Vucht hun eerste punt van het seizoen en hield VCW hun aantal nederlagen op 1. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op de planning, ditmaal tegen Berkdijk uit Kaatsheuvel.

 

Boeimeer 1 - VCW 1 0-1 (4-11-2018)

 

VCW 1 pakt zijn 2e 3 punter tegen concurrent Boeimeer 1 !!!

 

Zondag 4 november stond de uitwedstrijd tegen Boeimeer op het programma. 

VCW begon slecht aan de wedstrijd en kreeg na 1 minuut spelen al bijna de 1-0 tegen, maar de bal belandde via het hoofd van Jim de Laat op de paal. 

Daarna kwam VCW beter op gang. Via de rechterflank kwam VCW er een paar keer goed doorheen, maar de voorzetten konden niet worden afgewerkt. Het 1e doelgevaar van VCW kwam na een klein half uur spelen. Een schot van Stan de Meijer, waar de keeper van Boeimeer uiteindelijk geen moeite mee had. Vlak daarna kwam Boeimeer er doorheen en was het de spits van Boeimeer 1 op 1 met keeper Hans Gelens. De bal ging naast. 

Na een combinatie aan de rechterkant werd VCW gevaarlijk, uit een voorzet was het bijna Joris van Duijnhoven die scoorde, maar zijn poging werd geblokt. Boeimeer kreeg uit de tegenaanval een vrije trap, dat zorgde uiteindelijk niet voor gevaar, omdat de bal werd tegengehouden door de muur . Net voor rust gaf Stan de Meijer de bal voor en vond zo het hoofd van Kelvin Koppelaar die vervolgens in de handen van de keeper kopte. 

VCW kwam niet scherp uit de kleedkamer, na rust kreeg Boeimeer een grote kans maar keeper Hans Gelens had opnieuw een goede redding op het schot. In de 52e minuut werd een doeltrap doorgekopt door Stef Simons, die daarmee Kelvin Koppelaar wegstuurde, hij kwam 1 op 1 met de keeper en bleef rustig: 0 - 1. 

VCW ging na de goal niet makkelijker voetballen en zo was het weer Boeimeer dat gevaarlijk werd, maar daar was wederom Hans Gelens. Na een actie van Lars Verschuren werd de bal slecht uitverdedigd door Boeimeer en stuiterde de bal op de rand van de 16 meter, Stan de Meijer nam de bal ineens, maar zijn poging belandde naast de goal. Hierna kreeg VCW nog een echt grote kans, na goed werk van Joris van Duijnhoven die de bal vast hield en wachten op aansluiting gaf hij de bal mee met Lars Verschuren maar zijn schot trof de paal. In de slotfase werd Boeimeer nog een paar keer gevaarlijk, maar Hans Gelens had uitstekende reacties en zo won VCW uit bij Boeimeer met 0 - 1.

 

Aanstaande zondag 11-11-2018 staat de inhaalwedstrijd thuis tegen SC Hoge Vucht 1 op het programma. Bij winst doet VCW hele goede zaken door weg te lopen van de onderstaande plaatsen en aansluiting te houden met de middenmoot.

 

VCW 1 – WDS’19 1 2-2  (28-10-2018)

Opnieuw heeft VCW 1 een punt overgehouden aan een thuiswedstrijd, ditmaal speelde het gelijk tegen titelkandidaat WDS ’19.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen titelkandidaat WDS’19 op het programma. Deze ploeg had voorafgaand aan het duel een punt meer dan VCW op de ranglijst. VCW begon sterk aan de wedstrijd. Het resultaat hiervan was dat VCW al in de 9e minuut op een 1 – 0 voorsprong kwam.

 

Joris van Duijnhoven stuurde met een uitstekende steekpass Stan de Meijer weg. Stan gaf op zijn beurt een perfecte voorzet die door Kelvin koppelaar feilloos binnen geschoten werd. VCW liet zich na het doelpunt verder terugzakken en liet WDS ’19 aan de bal. Deze ploeg kwam er een aantal keren goed uit. In de 30e minuut was het de spits van WDS ’19 die had moeten scoren maar Hans Gelens redde goed op zijn inzet. Hierna kreeg WDS ’19 nog een paar uitgespeelde kansen maar de bal wilde er maar niet in. Tot de 38e minuut. De Bonkige spits van WDS ’19 draaide goed weg bij de verdediger van VCW in het 16 - metergebied en schoot de bal goed binnen. Hans was dit keer kansloos.
VCW probeerde de schade te beperken in de 1e helft en kwam uiteindelijk goed weg met een 1-1 ruststand.

In de 2e helft was het een feller en beter voetballend VCW en daardoor waren zij vaker op de helft van WDS’19 te vinden. Dit resulteerde in meerdere kansen. In de 60e minuut was het de goed ingevallen Rick van Strien met een afstandsschot op de handen van de keeper. Hierna was het dezelfde Rick met een goede voorzet op Joris die de bal voor het inkoppen had maar de keeper bracht redding. Hierna was het VCW dat nog een keer de paal raakte. Hetzelfde gebeurde aan de andere kant waar WDS ‘19 ook net niet met scherp schoot. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan maar toen was het Joris van Duijnhoven in de 89e minuut die 2 man passeerde op de achterlijn en met een goede voorzet was het weer Kelvin Koppelaar die met zijn 5e doelpunt van dit seizoen de 2-1 binnen schoot. In de 92e minuut was het Pim van Oers met een late tackle op de aanvaller van WDS ’19. De leidsman kon niet anders dan naar de stip wijzen. De penalty werd goed binnengeschoten: 2-2. Kort hierna floot de scheidsrechter af. Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Boeimeer. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om weg van de degradatieplekken te blijven.

Dussense Boys 1 – VCW 1 0-3 (21-10-2018)

VCW boekt eerste overwinning van het seizoen uit bij Dussense Boys !

Op de laatste, mooie nazomerdag van het jaar moest VCW een uitwedstrijd spelen tegen Dussense Boys. Tijdens de warming- up bleek dat Lars Verschuren niet fit genoeg was om te spelen en moest Rob Vrolijk de positie van rechtsbuiten gaan invullen.
In de eerste 25 minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen, het spel speelde zich vooral af op het middenveld.VCW was zoekende, was te slordig in de passing en niet scherp genoeg in de duels, Ook Dussen was niet bij machten iets te creëren. Op een aantal voorzetten na kwam VCW niet in de problemen. In de 28e minuut begon VCW een aanval van achteruit, deze eindige uiteindelijk bij Joris van Duijnhoven. Joris schoot de bal recht op de keeper, maar die had er op zijn beurt zoveel moeite mee dat hij hem los liet. Kelvin Koppelaar was alert meegelopen en kon de bal simpel binnen tikken: 0 - 1.

VCW ging door en kreeg meerdere kansen: een kopbal van Stef Simons miste kracht en een afstandschot van Joris verdween net naast. Aan de andere kant werden ook een aantal kansen gecreëerd. Dussen loste een aantal schoten van afstand en een vrije trap richting het doel van VCW. Deze kansen werden door doelman Hans Gelens gepareerd. Vlak voor rust stuurde VCW een lange bal naar voren die in de voeten van Joris terecht kwam. Die speelde Rob Vrolijk aan in de as van het veld, die met een directe pass Kelvin wegstuurde. Kelvin ging om de keeper heen en schoof vanuit een bijna onmogelijke hoek knap de 0 - 2 binnen. Ruststand: 0 – 2.

In de tweede helft wilde Dussen het initiatief naar zich toe trekken en druk vooruit zetten om nog iets van de wedstrijd te maken. Ze hadden veelal de bal alleen wisten zij niet goed wat ze ermee moesten doen. Het leverde wel een aantal scrimmages op voor het doel van VCW, maar veel verder kwam het niet in het eerste kwartier na rust. In de 65e minuut draaide de handige nummer 7 (aanvoerder) van Dussen zich vrij in het 16- meter gebied van VCW, zijn stiftje belande echter op de lat en ook de rebound was niet aan Dussen besteed. 1 minuut later kreeg VCW een vrije trap op de eigen 16. Joris werd weer gezocht en in de diepte weggestuurd. Hij hield het overzicht en vond de volledig vrijstaande Kelvin voor het doel van Dussen, die zo zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen kon tikken. 0 - 3.

Dussense Boys probeerde het nog wel in het laatste kwartier, maar VCW stond goed en verdedigde als een team. In de 93e minuut nog één grote kans voor Dussense boys, maar ook deze werd om zeep geholpen door de Dussense aanvaller. Het was een fantastische redding van doelman Gelens van VCW. VCW hield zo de 0 en nam de drie punten mee naar Wagenberg.

Volgende week mag VCW zich opmaken voor het thuisduel tegen WDS ’19.
VCW 1 – Terheijden 1 1-1(14-10-2018)
VCW en buurman Terheijden in evenwicht
Afgelopen zondag 14 oktober stond de derby van de gemeente Drimmelen op het programma. Op het gezellig volgepakte sportpark Heesterbosch ontving VCW buurman en tevens koploper Terheijden.
Het goed voorbereide VCW mocht aftrappen en zo was de derby begonnen. Na vijf minuten kwam de eerste speldenprik van VCW. Ruud Baaij legde buiten het strafschopgebied aan voor een schot dat naast ging. VCW probeerde het spel van Terheijden zoveel mogelijk te ontregelen en waar het kon eruit te komen via de flanken, waar met name Lars Verschuren een plaag vormde voor de verdediging van de zwart-witten. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat Lars Verschuren na een kwartier voetballen de 1-0 op het scorebord zette.Na een combinatie op het middenveld gaf Martijn Jochems een steekpass op maat aan de snelle Lars Verschuren. Hij trok naar binnen en aarzelde niet, oog in oog met de doelman van Terheijden. Het vertrouwen groeide aan de zijde van VCW en het ging op jacht naar de 2-0. Vanuit een standaardsituatie werd Jim de Laat in stelling gebracht bij de tweede paal. Van dichtbij had hij de bal voor het inkoppen. De keeper van Terheijden had een uitstekende reactie op de kopbal waardoor het 1-0 bleef. Na een half uur en wat tactische omzettingen bij Terheijden kregen de gasten ook mogelijkheden om een goal te maken. Zo ging er een bal rakelings voorlangs en moest VCW-doelman Hans Gelens even later een redding brengen op een schot. In de 42e minuut maakte Terheijden 1-1. Na een overtreding aan de zijlijn werd de bal in het strafschopgebied gepompt. De mee opgekomen Terheijden-verdediger Dennis van Beek, kopte de voorzet binnen. Beide teams konden met een 1-1 ruststand het kleedlokaal opzoeken. 
Direct na rust kreeg Terheijden een kans door middel van een kopbal, keeper Gelens bracht redding. Er ontstond gaandeweg de tweede helft een ander beeld op het veld. VCW werd teruggedrongen en kwam er moeizaam uit. Dit werd gecompenseerd door een flinke dosis werklust en onverzettelijkheid. Terheijden was sterker aan de bal, maar had de grootste moeite om tot kansen te komen. Verder dan wat afstandsschoten en standaardsituaties kwamen de gasten niet. VCW loerde op de counter. De snelle Ruud Baaij creëerde vanaf rechts een kans, zijn schot werd echter gekeerd door de doelman van Terheijden. De laatste minuten van de wedstrijd ging Terheijden alles of niets spelen met een extra spits. De VCW-verdediging bleef solide overeind en zo eindigde de Drimmelen derby in 1-1. 
Zoals het vaak gaat in derby’s was het niet de mooiste wedstrijd ooit, maar de spanning en strijd maakte veel goed. VCW-trainer Arjan Kwaaitaal gaf zijn spelers na afloop een compliment voor de getoonde inzet en hij had een hecht team gezien. De dag werd afgesloten in het clubhuis, alwaar gebroederlijk werd nagepraat over de wedstrijd. Aanstaande zondag speelt VCW de uitwedstrijd tegen Dussense Boys. 

Raamsdonk 1 - VCW 1 2-2 (7-10-2018)

VCW pakt een dik verdiend punt in de uitwedstrijd tegen Raamsdonk

VCW begint overtuigend aan de uitwedstrijd tegen Raamsdonk. De eerste 25 minuten had VCW het meeste balbezit en creëerde het enkele kleine kansen. Toch is het Raamsdonk dat in de 25e minuut op een 1 – 0 voorsprong kwam. Een goed schot van buiten het strafschopgebied kwam terug van de VCW- keeper en de Raamsdonk aanvaller reageerde sneller dan de VCW spelers, waardoor hij eenvoudig raak kon schieten.
Na dit doelpunt was VCW enige tijd van slag. Het ging meer lange ballen spelen, uit de organisatie lopen en was slordiger in de passing. De laatste minuten voor de rust werd het allemaal weer wat beter. Na goed doorgaan van Robin van Loon aan de rechterkant van het veld, kon zijn voorzet net niet goed ingekopt worden door de VCW- spits.
Dit zorgde ervoor dat er een 1 – 0 ruststand op het scorebord stond.
In de 61e minuut is het Raamsdonk dat met een goed schot bijna op een 2 – 0 voorsprong kwam, maar keeper Hans Gelens kon dit voorkomen met een uitstekende redding.
Een minuut later is het VCW dat verdiend op gelijke hoogte kwam. Invaller Stan de Meijer dribbelde naar binnen en schoot van buiten het strafschopgebied richting de rechterhoek van het Raamsdonk doel, waar de keeper nog wel aan de bal zat, maar uiteindelijk niet kon voorkomen dat de bal tegen de touwen ging: 1 – 1.
Na 89 minuten besliste de scheidrechter dat de VCW- verdediger opzettelijk hands maakte binnen het strafschopgebied en legde hij de bal op de stip. Deze strafschop werd benut door Raamsdonk- spits Marvin Blom. Met nog 1 minuut officiële speeltijd en enkele minuten blessuretijd leek het erop dat VCW opnieuw geen punten zou gaan overhouden aan deze uitwedstrijd.
VCW probeerde nog meer druk uit te voeren op de defensie van Raamsdonk. Een goede uittrap in de 92e minuut van Hans Gelens werd goed doorgekopt door centrale verdediger Pim van Oers, die mee naar voren was gegaan. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Ruud Baaij. Die schoot in eerste instantie recht op de keeper, maar in tweede instantie was de keeper van Raamsdonk kansloos: 2-2. Dit was gelijk ook de eindstand in deze wedstrijd.
Al met al een wedstrijd waarin VCW goede dingen heeft laten zien en het eerste punt van dit seizoen binnen haalde.
Aankomende zondag staat de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. En wat voor één !
VCW speelt dan de derby tegen Terheijden. Aanvang: 14.30 uur.
Wij hopen vele toeschouwers te mogen verwelkomen om ons te komen ondersteunen !
GSC/ODS 1 - VCW 1 1-2(10-6-2018)

VCW moest druk gaan zitten tegen GSC/ ODS Dordrecht nadat het thuisduel met 1-3 werd verloren. VCW startte scherp en zette veel druk op GSC echter waren het toch de spitsen van GSC die een aantal schoten op de doel wisten te lossen. Deze schoten werden goed geweerd door de doelman van VCW.

VCW kreeg een grote kans door een steekbal van Toine van Oers op Jens Verschuren, Verschuren liep richting de goal maar wist het net niet te vinden, hij schoot naast. VCW nam de wedstrijd over en creëerde meer kansen door de bal vaker de 16 meter in te pompen. GSC onderschept de bal op de middenveld en in een ijzersterke counter waar beide spitsen bij betrokken waren werd er goed afgerond en schoot GSC de 1-0 binnen, tevens de ruststand. De tweede helft was VCW de bovenliggende partij. Al na 5 minuten spelen viel een afdraaiende voorzet van Toine van Oers bij de keeper van GSC in de handen maar de keeper liet de bal door zijn handen glijden: 1-1. In de 66e minuut was het na druk zetten van VCW een actie van Tim van Dongen met een puik schot in de verre hoek wat de stand op 1-2 zette. GSC speelde verdedigend en probeerde vooral te counteren. De spitsen van GSC loste nog een aantal afstandsschoten waarvan er 1 onderkant lat terug in het veld belandde. Het laatste kwartier was dan weer voor VCW. Er werden veel ballen de 16 meter in gepompt en hieruit ontstonden gevaarlijke scrimmages. De verdediging van GSC wist in combinatie met de doelman toch telkens te blokken of te keren en na 90 minuut spelen was het dan toch afgelopen. VCW degradeert naar de 5e klasse.

VCW 1 - GSC/ODS 1 1-3 (3-6-2018)

Zondagmiddag 4 juni stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van VCW. Zij Spelen deze middag tegen GSC/ODS uit Dordrecht voor lijfsbehoud in de 4de klasse.

De wedstrijd begon wat rommelig voor VCW, maar ondanks dat kreeg Ruud in de 2de minuut al een kans, maar deze werd geblokt door de verdediger van GSC/ODS. Na ongeveer 20 minuten moet Lars het veld al verlaten met een hemstring blessure, wat natuurlijk erg jammer was voor hem, maar ook voor VCW, want daarmee verlies je ook veel snelheid voorin.

Toch lijkt VCW het veldoverwicht te nemen en gaat wat beter combineren, waardoor er toch wat kansen ontstaan. In de 36ste minuut rukt Jens op vanaf middenveld en met een schot van buiten de zestien schiet hij net naast. Kort daarna wordt Ruud de diepte ingestuurd door Jens, Ruud legt de bal goed terug op Stef en deze heeft een goed geplaatst schot op het doel, maar de keeper weet hem te pakken., GSC/ODS breekt wel een paar keer door, maar met een aantal schoten over het doel zijn ze niet echt gevaarlijk.Net voor rust krijgt VCW nog een kans, maar deze wordt over geschoten.
Ruststand 0-0
VCW komt na rust goed uit de startblokken. Na een goede voorbereiding van Stef werkt Jens de bal binnen en staat VCW na 1 minuut in de tweede helft voor met 1-0. VCW weet druk te blijven zetten en dat resulteert 10 minuten later in weer een grote kans. Jens zet voor vanaf de achterlijn, via Stef komt de bal bij Kelvin, deze weet de bal van dichtbij niet goed te raken en de keeper weet alsnog te redden. Zoals het vaak gaat in het voetbal gaat het nu ook, als je zelf de kansen niet maakt doet de tegenstander dat wel. En dat is ook wat er gebeurt, nadat de bal wat rommelig wordt weg gewerkt weet GSC/ODS de bal achter Hans te werken. 1-1. Nu gaat VCW met nog wat meer druk naar voren voetballen, met als gevolg dat er ook ruimte komt voor de tegenstander. Na een snelle omschakeling van GSC/ODS bij balverlies van VCW weten zij dit goed uit te spelen en maken in de 72ste minuut de 1-2. Als de tegenstander dan in de 81ste minuut een vrije trap krijgt net buiten de zestien en deze heel goed ingeschoten wordt staat het 1-3.Dit is ook de eindstand. Volgende week staat de return op het programma uit bij GSC/ODS. Het zal een moeilijke klus worden voor VCW om deze achterstand om te buigen, maar zolang de bal rolt zijn er kansen.

WDS’19 1 – VCW 1 1-3 (27-5-2018)

Zondagmiddag stond de wedstrijd WDS’19 1 tegen VCW 1 op het programma, een wedstrijd die weinig betekenis had voor beiden. VCW had zichzelf vorige week veilig gespeeld voor de nacompetitie door te winnen van OMC waardoor zij direct zijn gedegradeerd. WDS’19 was al een aantal weken veilig voor nog een seizoen in de 4e klasse. 14:30u begon de wedstrijd die wat rustig begon. In de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig.

Toch was VCW de bovenliggende partij en creëerde wat kleine kansjes. De 23e minuut brak aan en Lars kwam met een voorzet op maat die Nick net niet op goal wist te krijgen. Niet kort daarna kwam Tim opstomen vanuit het middenveld en haalde uit vanuit 30 meter. De bal werd licht getoucheerd waardoor de keeper van WDS’19 in de problemen kwam maar net op tijd de bal kon schrammen waardoor de bal over het goal vloog. Uit de corner was het wederom Tim met een goede trap die op het hoofd van Nick viel die op de lat belandde. Na deze kans was het voor het eerst deze wedstrijd dat WDS’19 echt gevaarlijk werd. Toch werd het de 1-0 voor de thuisploeg. Na een staking van een kwartier vanwege onweer ging het spel verder waar verder niets in gebeurde tot aan de rust. De 2e helft was begonnen en het weer was wat rustiger geworden. In de 55e minuut kreeg VCW een vrije trap die goed voor werd gegeven en op de wreef van Ruud belandde die de bal niet op goal wist te krijgen. Een kwartier daarna was het weer Ruud die vanuit een corner de bal kreeg en rakelings naast het goal kopte. Een minuut daarna was het wel raak voor Ruud. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde bij Ruud die de bal strak in de korte hoek schoot. In de 80e minuut kwam Guus goed tussen 2 man in en de slechte terugspeelbal naar de keeper wist af te pakken en kon zo met links schieten en de bal belandde in het zijnet. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de net ingevallen Stijn de bal panklaar en kon vanaf de 5 meterlijn een niet te missen bal binnen prikken. Eindstand 1-3 winst voor een beter spelende VCW.

VCW 1 – OMC 1 3-2 (21-5-2018)

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen OMC op het programma. In de strijd tegen degradatie was het voor VCW zaak om de volle buit te pakken tegen OMC, dat bivakkeert op de laatste plaats.

Dat leek tegen dovemansoren, want VCW begon absoluut niet goed aan de wedstrijd. Al na 1 minuut spelen namen de bezoekers brutaal een 0-1 voorsprong. Hierna herpakte VCW zich en kwam de eerste grote kans, uit een vrije trap van Tim van Dongen, die de keeper goed pakte.

In het vervolg van de eerste helft was VCW duidelijk de betere ploeg, met bij tijd en wijlen goed spel en aardige kansen. Eerst uit een hoekschop kopbal van Stef Simons en even later via Pim van Oers die vervolgens maar net over schoot. Een paar minuten later kreeg Jens Verschuren via een strakke voorzet vanaf de rechterzijde een kans op de gelijkmaker, maar resultaat bleef uit.

Lange tijd gebeurde niet veel, totdat Wessel Verschuren in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter was resoluut in zijn oordeel en wees direct naar de penaltystip. Dat bleek een koud kunstje voor Pim van Oers, die gedecideerd de 1-1 tegen de touwen knalde.

Ondanks dat VCW in de 2e helft wat scherper begon, dan de afgelopen weken steeds het geval was, ontstond de eerste kans voor OMC. Een goede redding van jubilaris Hans Gelens stond een tweede doelpunt voor de bezoekers echter in de weg.

Vrijwel direct na dit spannende moment kreeg VCW een vrije trap toegewezen. Met Tim van Dongen achter de bal brengt dat vaak mogelijkheden. Een goede voorzet op Toin van Oers, die hem goed naar de 2e paal kopte en zodoende Joris van Duijnhoven bediende, leverde de verdiende 2-1 op. De vreugde bleek jammer genoeg van korte duur; met de voorsprong vers in het geheugen scoorde OMC tegen verwachting in de 2-2.

OMC rook bloed en bleef aandringen, maar werd nooit echt gevaarlijk en het leverde ook geen nieuwe kansen op. De spreekwoordelijke storm ging al snel weer liggen en dat leidde een nieuwe aanval van VCW in. Joris dook ineens voor de keeper op en de verdediger van OMC moest daardoor aan de handrem trekken: penalty VCW.

Pim van Oers durfde opnieuw aan te leggen voor de pingel en als een waar ijskonijn schoot hij de bal hard door het midden. De keeper was kansloos, wat de eindstand bepaalde op 3-2. Drie broodnodige punten in de strijd om nacompetitie veilig te stellen.

 

VCW 1 – WDS`19 1 0-3(10-5-2018)

Na de slechte wedstrijd tegen Emma moesten de mannen van trainer Daan Uithof zich revancheren tegen WDS`19 uit Breda. Punten om na-competitie veilig te stellen zijn namelijk nog hard nodig doordat OMC ook zijn puntjes bij elkaar blijft sprokkelen.

VCW begon zonder de geblesseerde Joris van Duijnhoven, Wessel Verschuren, Rudi Peeters, Rob van Gageldonk en de afwezige Lars Verschuren. Een half elftal afwezigen is voor een kleine club als VCW moeilijk op te vangen. Door de veel afwezige kon Rik van Strien vandaag verdienstelijk zijn basis debuut maken. Ook jeugd speler Ruud Baay stond aan de aftrap. De jeugd heeft namelijk toch de toekomst.

De 1ste 25 minuten gebeurde er weinig op het veld. WDS had het betere van het spel, maar tot grote kansen waren ze nog niet gekomen. Toch was het na 25 minuten raak. Onnauwkeurigheid aan de linkerflank van VCW, wat resulteerde in een gevaarlijke voorzet die door de aanvoerder van WDS werd binnen gewerkt achter VCW Goalie Hans Gelens. Na ruim een half uur spelen kreeg VCW de 1ste kansen van de wedstrijd. Het waren de jongelingen Ruud Baay en Rik van Strien met pogingen van afstand. Een doelpunt leverde het echter niet op. Ruststand 0-1.

Wederom slap uit de rust komen van VCW resulteerde direct in de 0-2 van WDS. Nu een voorzet vanaf de rechtsflank en opnieuw kon de WDS captain vrij inkoppen. VCW ging opportunistischer spelen om de aansluitingstreffer proberen te maken. Een schot van Tim van Dongen gaat over het doel, en een schot van Ruud welke de doelman kon pareren. Dom balverlies op de helft van WDS lijd een counter in. De aanvaller van WDS slalomt door de VCW defensie en schiet de 0-3 binnen. Kansen van Pim van Oers en Tim van Dongen (beide op het houtwerk) leverde geen doelpunt meer op. Net voor tijd moest de jonge Rik van Strien na een harde overtreding het veld met rood verlaten. Een iets wat zware straf aangezien de scheidsrechter net na rust de opgefokte en natrappende linkshalf van WDS geel in plaats van rood gaf.

VCW kan zich nu gaan richting op de derby tegen Terheijden. Aanstaande zondag gaan de mannen uit Wagenberg proberen om de punten mee naar huis te nemen.

Sc Emma 1 - VCW 1 3-0 (6-05-2018)
Op een zomerse zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Sc Emma op het programma voor VCW. Na de winst van vorige week tegen Right'Oh ging VCW met vertrouwen richting Dordrecht.
In de eerste fase van de wedstrijd wisten beiden ploegen weinig gevaar te creëren voor het doel van de tegenstander. Na 20 minuten moest Wessel Verschuren het veld verlaten vanwege een blessure. Voor hem kwam Kelvin Koppelaar binnen de lijnen. Even later leed VCW slordig balverlies op het middenveld waardoor Emma richting de goal van VCW kwam en de 1-0 binnen kon schieten.Het restant van de eerste helft verliep verder zonder grote kansen aan beide kanten.
Kort na rust brak de aanvaller van Emma door en probeerde de keeper van VCW de omspelen. Tijdens deze actie werd hij aangetikt waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Hans Gelens wist de penalty nog te toucheren, echter was dit niet genoeg om hem te stoppen, 2-0. Halverwege de tweede helft kon de aanvaller van Emma uithalen vanaf de zestien, zijn schot verdween in de rechterhoek, 3-0. VCW kreeg in de rest van de wedstrijd weinig mogelijkheden meer om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd waardoor het bij 3-0 bleef.
Aankomende week staan er twee wedstrijden voor VCW op het programma. Op Hemelvaartsdag zal de thuiswedstrijd tegen WDS gespeeld worden en zondag de derby uit tegen Terheijden. Hierin zal VCW punten moeten behalen om zich veilig te spelen voor de nacompetitie.

 

VCW 1 – Right ’Oh 1 2-1(29-04-2018)

Op een regenachtige zondagmiddag in Wagenberg kwam de tegenstander uit Geertruidenberg op bezoek. Voor VCW was het een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie, het team ging vol voor de 3 punten.

Het eerste gevaar kwam na 8 minuten. Een scherpe voorzet vanaf de rechterflank van Stef Simons werd door Lars Verschuren gemist bij de 1e paal, Tim van Dongen kwam bij de 2e paal ook niet aan afronden toe. Right ‘Oh was zeer sterk uit standaardsituaties. Zo hadden ze rond het halfuur een indraaiende vrije trap die vervolgens op de paal werd gekopt, met 5 minuten later een gevaarlijke hoekschop die door de spits net over gekopt werd. In de 38e minuut was daar de openingstreffer.

Toin van Oers stoomde over de rechterkant naar voren, waar hij een afgemeten voorzet had op Wessel Verschuren, die goed voor zijn directe tegenstander kwam en bij de 1e paal binnen wist te koppen. VCW ging met een prima gevoel de rust in.

Na de theepauze ging VCW door, wat resulteerde in een schietkans voor Wessel, helaas werd het schot goed gekraakt door de verdediger. Zo’n 10 minuten na de rust maakte Right ‘Oh de gelijkmaker. Deze kwam tot stand na onoplettendheid van de VCW defensie. De aanvaller van Right ‘Oh nam de bal op de pantoffel en de bal verdween onder in de hoek achter goalie Hans Gelens. Right ‘Oh kreeg daarna nog een goede kans op een voorsprong. Met nog zo’n 20 minuten te spelen kreeg Right ‘Oh een vrije trap op een mooie positie, maar keeper Gelens pareerde uitstekend en kon het leer net over de deklat tillen. Een kwartier voor tijd nam VCW weer de leiding in de wedstrijd. Een crosspass van Tim van Dongen werd heerlijk met de borst meegenomen door Lars Verschuren. Na de knappe aanname bleef de snelle aanvaller de verdedigers voor en kon hij richting het doel. De koelbloedige afmaker faalde niet en schoot de bal keurig diagonaal in het zijnet, 2-1. Na deze goal waren er verder weinig gevaarlijke kansen voor beide teams.

VCW trok de belangrijke 3 punten over de streep en vierde daarna de overwinning met een kleine versnapering.

VCW 1- RFC 1 1-3(22-04-2018)

Op een warme zondagmiddag op sportpark Heesterbosch moest VCW aantreden tegen RFC uit Raamsdonksveer. De missie was duidelijk vooraf, zoveel mogelijk punten halen richting het eind van de competitie om zo OMC onder VCW te houden.

Door de warmte lag in het begin bij beide ploegen het tempo erg laag de eerste kans was voor Wessel Verschuren na een goede voorzet van Jens zag hij zijn schot geblokt worden door Lars, die toevallig in de weg stond. RFC had wel de bal, maar kon in deze fase niet echt tot kansen komen. Na een half uur kwam een pass over de verdediging bij Wessel terecht, ondanks dat de vlag omhoog ging liet de scheidsrechter doorgaan.

Wessel miste het doel oog in oog met de RFC keeper, schot over. Door onoplettendheid in de mandekking bij een afgeslagen corner kwam VCW toch op achterstond vanaf vijf meter kon de spits van RFC vrij aanleggen 0-1. Vlak voor rust kreeg RFC nog een vrije trap, deze werd snel genomen en de aanvoerder vlamde de bal richting de bovenhoek, maar doelman Hans Gelens wist deze ter nauwer nood te pareren. Ruststand 0-1

Na de thee ging VCW op zoek naar de gelijkmaker, maar het was RFC die de kansen kreeg. De doorgeschoven verdediger kon op de rand 16 de bal vrij meenemen en kwam oog in oog met doelman Hans Gelens, deze had wederom een prachtredding in huis en hield zo VCW op de been. VCW probeerde wel druk te zetten en kansen te creëren, maar telkens viel de val net niet goed of miste de afwerking richting. Na driekwart wedstrijd schoot de linkshalf van RFC rand 16 meter richting de kruising, maar Hans wist de bal nog net over het doel te tikken. 1 minuut later was het wel raak, wederom stond een speler van RFC op 5 meter helemaal vrij en knalde bal verwoestend in de bovenhoek 0-2. VCW gaf niet op en bleef aanzetten, dit resulteerde in de 1-2 vijf minuten voor tijd door Stef Simons, die een afgeslagen bal hard in het doel knalde. Daarna was het alles of niets om nog een punt uit het vuur te slepen, maar het was RFC die de eindstand bepaalde op 1-3, een buitenspelgoal werd toch goedgekeurd, einde wedstrijd.

De missie van VCW blijft hetzelfde na deze nederlaag, zoveel mogelijk punten pakken om niet direct te degraderen.

Raamsdonk 1 – VCW 1 3-2 (15-04-2018)

Na de midweekse overwinning van VCW op concurrent OMC, stond de uitwedstrijd met Raamsdonk op het programma voor de mannen van trainer Daan Uithof. In de vierde minuut stoomde Toin van Oers op aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam terecht op het hoofd van Jens Verschuren. Hij kopte de bal rakelings over het doel. Er ontstond een wedstrijd waarin voornamelijk veel fouten werden gemaakt door beide ploegen, met af en toe een kans voor beide teams.

Na een kwartier voetballen mocht Jens Verschuren aanleggen voor een vrije trap net buiten het zestien meter gebied. De bal werd door de keeper van Raamsdonk goed gepareerd. Niet veel later moest Hans Gelens in actie komen op in laag schot van Raamsdonk. Na een half kwam Raamsdonk op voorsprong. Een aantal zwakke momenten achter elkaar werden VCW fataal, waardoor de linkshalf van Raamsdonk de bal binnen kon schieten. In de 41e minuut kreeg Raamsdonk wederom een grote kans. Deze werd echter net naast geschoten. Een paar minuten voor rust verdubbelde Raamsdonk de voorsprong. Een ingestudeerde variant op een vrije trap werd vlekkeloos uitgevoerd. Ruststand 2-0.

Na rust kwam VCW heel anders uit de startblokken. Na een snel genomen vrije trap ontsnapte Wessel Verschuren aan de rechterkant, hij sneed naar binnen en zijn schot werd getoucheerd door een verdediger van Raamsdonk, waardoor de bal in het doel verdween. 2-1. In de 56e minuut moest keeper Hans Gelens handelend optreden op een schot van Raamsdonk. Na een ruim uur voetballen tekende Wessel Verschuren voor een doelpunt. Stef Simons gaf de steekpass en Verschuren schoot de bal vol overtuiging binnen. De 2-2 verscheen op het scorebord. Even later werd een tweede gele kaart getoond aan een speler van VCW en Raamsdonk rook bloed. Niet veel later scoorde een aanvaller van Raamsdonk de 3-2. VCW probeerde nog aan te zetten, maar verder dan hard schot op de vuisten van de keeper kwam het niet.

Aanstaande zondag 22 april staat de thuiswedstrijd tegen RFC op het programma. In deze wedstrijd moet het de wonden likken en een resultaat zien te behalen.

OMC 1-VCW 1 0-5 (12-4-2018)

Op Donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen OMC op het programma. Het tijdstip van de wedstrijd kwam al niet helemaal lekker uit voor de werkende mens. Uiteindelijk had iedereen zijn weg gevonden naar het voetbal veld te Dordrecht en kon de wedstrijd om half 7 van start.

VCW begon sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een bal van Tim vanaf de linkerkant die sterk werd ingeschoten door Kelvin in de 10e minuut. Kort daarna had Kelvin er 0-2 van kunnen maken, echter liet hij de kans liggen.

Kort daarna was het Tim die door een goede steekbal 1 op 1 voor de keeper werd gezet. Hij schoot de bal met een boog over de keeper maar de grensrechter stak daar een stokje voor, buitenspel. Hetzelfde met een bal van Jens waar de grens alweer met zijn vlag stond te zwaaien. Door het goede optreden van beste man stond het met rust nog 0-1.

VCW kwam sterk de rust uit en ging door waar het mee bezig was, vol de druk erop. Wat resulteerde dat Wessel weggestuurd werd. De 12e man uit Dordrecht probeerde hier echter weer een stokje voor te steken, maar de goed fluitende scheidsrechter was er nu wel klaar mee en liet doorgaan, 0-2. VCW bleef voetballen wat resulteerde in een doelpunt van Jens,0-3. Kort daarna werd Wessel gevloerd in de 16,penalty! Pim mocht aanleggen voor de 0-4 en schoot de bal beheerst langs de keeper. Kort voor tijd was het de sterk spelende Stef die doorbrak over de rechterkant en de bal precies bij Rob op zijn hoofd legde. Rob knikte deze simpel binnen wat de eindstand op het scorebord zette van 0-5. VCW heeft de rode lantaarn in Dordrecht achter gelaten en kan zich op gaan maken voor alweer een belangrijke wedstrijd uit bij Raamsdonk. Bij winst zijn er nog kansen de nacompetitie te ontlopen en bij verlies wordt dat een lastig verhaal.

VCW 1-Boeimeer 1 2-2(8-4-2018)

Beide ploegen konden de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Dit was gedurende de wedstrijd ook goed te merken aan het spel van beide ploegen. Het was een wedstrijd met 2 gezichten op sportpark Heesterbosch. In de eerste helft won VCW veel van de persoonlijke duels en de 1-0 viel dan ook al na 5 minuten nadat Wessel Verschuren werd diep gestuurd. Na wat tegendruk van het uitspelende Boeimeer, pakte VCW richting het einde van de 2de helft het initiatief weer op. Dit resulteerde in een aantal kansen die niet verzilverd konden worden door de spitsen van VCW. Vlak voor de rest (minuut 39) werd Wessel Verschuren nogmaals diegestuurd uit een vrije trap, hij schoot vervolgens in de korte hoek de ruststand op het scorebord.

In de tweede helft kwam Boeimeer fel uit de kleedkamer, wat meteen resulteerde in de aansluitingstreffer. Een schitterend afstandsschot belandde vanaf 30 meter in de kruising. Boeimeer putte vertrouwen uit de aansluitingstreffer en begon meer persoonlijke duels te winnen. VCW begon door de tegentreffer en een 2-tal gele kaarten achteruit te lopen. In de 53e minuut raakte Boeimeer via een afstandsschot de binnenkant van de paal en ongeveer 10 minuten later had keeper Gerben Dudok een wereldredding nodig om een kopbal uit de hoek te frommelen. Nadat de druk van Boeimeer wat ging liggen viel de 2-2 alsnog in minuut 80. Na een lange bal en miscommunicatie in de verdediging bij VCW werd de bal over de keeper heen gekopt. Een slotoffensief van VCW met een serie schietkansen leverde geen doelpunt op. Eindstand VCW 1 – Boeimeer 1: 2-2.

VCW 1 – Hoge Vucht 1 1-5 (25-03-2018)

Op de eerste mooie lentedag van het jaar moest VCW aantreden tegen Hoge Vucht. Op papier een zware tegenstander voor de mannen van Daan Uithof. Omdat spelers hersteld waren van blessures en schorsingen uitgezeten, stonden we in een iets andere samenstelling aan de aftrap.

Al na 8 minuten kreeg VCW een opgelegde kans op de voorsprong. Een voorzet van Jens (Verschuren) kon vrij worden aangenomen door Kelvin (Koppelaar).

Hij schoot hard in, maar de bal werd op de lijn door een verdediger gekeerd. De rebound was voor Joris en hij schoot helaas tegen dezelfde verdediger. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Een diepe bal van achteruit werd door de spits aangenomen en zeer degelijk afgemaakt door middel van een wippertje in de kruising, achter doelman Hans Gelens. 0-1.

Lang kon Hoge Vucht niet genieten van de voorsprong, vrijwel direct daarna was het alweer gelijk. Geknoei achterin bij Hoge Vucht leverde via Tim van Dongen de 1-1 op; een slechte terugspeelbal werd -ondanks twee geblokkeerde pogingen- alsnog gepromoveerd tot een doelpunt. Hoge Vucht ging vervolgens weer op zoek naar een doelpunt en kwam bijna op voorsprong, maar het schot richting de bovenhoek werd door doelman Hans Gelens geweldig gepareerd en spatte uiteen op de kruising. Ruststand 1-1

Meteen na rust, kwam VCW niet goed uit de kleedkamer en stond het alweer snel achter. 1-2. VCW bleef de aanval zoeken -vaak met diepe ballen- maar telkens ging de vlag omhoog voor buitenspel. Een aantal van deze momenten was echter discutabel en daarop werd gereageerd op het veld en langs de kant. De scheidsrechter besloot daarom het spel kort stil te leggen om de gemoederen te laten bedaren. Na 5 minuten werd het spel hervat.

Alle inspanningen ten spijt viel kort daarna de 1-3 op te tekenen. Het laatste kwartier leverde twee penalty’s op voor Hoge Vucht en een rode kaart voor onze goalie. Ook de tegenstander eindigde de wedstrijd niet met 11 man. De eindstand werd bepaald op 1-5.

Al met al een treurige middag voor VCW. De komende periode wordt cruciaal voor het vlaggenschip van de vereniging met veel wedstrijden tegen directe concurrenten. Komende maandag speelt VCW in Dussen op tweede paasdag tegen Dussense boys.

Irene’58 1 – VCW 1 3 – 0(18-03-2018)
Zondag 18 maart stond de uitwedstrijd tegen Irene’58 uit Den Hout op het programma. Een zware tegenstander, omdat Irene’58 nog meedoet om het kampioenschap en daarin de punten goed kan gebruiken, maar zoals iedereen wel weet heeft ook VCW de punten heel hard nodig om directe degradatie te voorkomen. Dus werden deze koude zondag de mouwen weer eens opgestroopt om de wedstrijd naar een goed eind te brengen.
De eerste 18 minuten was het een rommelige wedstrijd, de eerste 2 kansen waren voor Irene, maar Hans wist zijn goal schoon te houden. In de 25ste minuut kreeg VCW de eerste echte kans, door een goede combinatie van Jens en Wessel, kwam de bal bij Kelvin, maar deze kopte helaas in de handen van de keeper. In de 30ste minuut kreeg Wessel ook 2 kop kansen, maar deze miste kracht. Net voor rust kwam VCW nog goed weg, want een vrije trap van Irene’58 belandde op de lat. Met een 0-0 stand de rust in was niet slecht, dus dit gaf ook weer hoop voor de tweede helft. 
Na rust begon VCW  slecht aan de tweede helft, binnen 14 minuten wist Irene’58 de wedstrijd te beslissen door 3 maal te scoren. In de 65ste minuut kreeg Wessel nog een kans, maar schoot deze over het goal. Ook daarna kregen Wessel en Jens nog kansjes, maar wisten deze niet te verzilveren in doelpunten. Zo eindigt deze wedstrijd in een teleurstellende 3-0 nederlaag.
Volgende week is Hoge Vught de tegenstander, ook dit zal niet makkelijk worden, maar uit hebben we ook een puntje gepakt, dus mouwen omhoog en er weer volle bak  tegenaan.
DIA 1 – VCW 1 5 – 5(04-02-2018)
Op een koude zondagmiddag stond de wedstrijd DIA – VCW op het programma. Beide ploegen hadden de punten hard nodig. VCW is in de strijd om degradatie te ontlopen, DIA speelt mee voor de titel in 4C. Nadat trainer Daan Uithof zijn mannen op scherp had gezet werd er om half 3 gefloten voor het begin van de wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat VCW niet bang was voor DIA en gelijk de aanval zocht. Na 6 minuten was Rint Vermunt al dichtbij de 0-1, echter werd zijn schot geblokt.Een minuut later was het wel raak. De afvallende bal uit een corner werd goed binnen geschoten door Stef Simons, 0-1. Na 20 minuten kwam de thuisploeg gelijk door een benutte penalty, 1-1. Jens Verschuren gaf de bal na een half uur spelen voor in de 16 van DIA. Deze voorzet werd door een speler van DIA achter de eigen keeper gekopt, 1-2. DIA kreeg in de 36e minuut een vrije trap welke snel werd genomen. Doordat de verdediging van VCW hier te laat op reageerde kreeg DIA een goede kans op de gelijkmaker. Deze poging werd goed gepareerd door keeper Hans Gelens. In de 40e minuut wist de thuisploeg de stand wel weer gelijk te brengen. DIA wist de 2-2 te maken in een aanval welke een sterk luchtje van buitenspel had. In de laatste minuut voor rust wist DIA zelfs nog op voorsprong te komen. De bal werd vanaf de rechterkant voorgetrokken waarna de bal gemakkelijk tegen de netten getikt kon worden. Ruststand 3-2. 
De ploeg uit Wagenberg begon sterk aan de tweede helft en had het betere spel. Toch duurde het tot de 61e minuut voordat VCW weer op gelijke hoogte kon komen. Joris van Duijnhoven wist uit een voorzet van Rob van Gageldonk goed weg te draaien en de bal binnen te schieten, 3-3. In de 65e minuut was het Kelvin Koppelaar die met een perfect geplaatst schot de bal vanaf zijn linker in de verre bovenhoek liet vallen, 3-4. Nog geen 10 minuten later was het wederom Kelvin Koppelaar die binnenschoot. Na een steekpass van Jens Verschuren bleef de aanvaller van VCW rustig in de 1-tegen-1 met de keeper van DIA, 3-5. Met nog een kwartier te spelen leek de winst binnen voor de ploeg uit Wagenberg. In de 88e minuut wist DIA op 4-5 te komen door een afgeslagen voorzet binnen te schieten. Toen het scorebord al enige tijd de ‘90’ aangaf, was het wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Echter liet dit laatste fluitsignaal opmerkelijk lang op zich wachten. Hierdoor wist DIA diep in de blessuretijd nog op gelijke hoogte te komen door een schot dat van richting werd veranderd, 5-5. 
VCW verdiende de 3 punten, maar nam er maar 1 mee naar huis vanuit Teteringen, waar de club uit Wagenberg weinig mee opschiet. Over twee weken (volgende week vrij vanwege carnaval) zal de ploeg dan ook alles op alles moeten zeggen om de thuiswedstrijd tegen WDS tot een goed resultaat te brengen.
VCW 1 - Raamsdonk 1 1 - 2 (28-01-2018)
VCW verliest van Raamsdonk:
Om half 3 werd afgetrapt in Wagenberg voor een belangrijke wedstrijd van VCW.
VCW start goed en krijgt een aantal kansen op een vroege 1-0 voorsprong. Zo stuurde Tim v. Dongen in de 6de minuut Jens Verschuren de diepte in die op zijn beurt een mooie lob over de keeper zag verdwijnen in het zijnet. 3 minuten later kreeg de spits van Raamsdonk de bal voor zijn voeten die van grote afstand de bal in het net schoot. 0-1 was hierdoor een feit.VCW drong hierna extra aan om zo snel mogelijk een 1-1 te scoren. Rob kreeg de bal van Kelvin en schoot vervolgens nog over. Raamsdonk kreeg in de 15de minuut zijn tweede kans die voortkwam uit knullig verdedigen van VCW. Raamsdonk was wel effectief en schoot de 0-2 op het bord. Hierna was er een periode dat VCW wat minder voetbalde maar wel kansjes bleef creëren. In de 34ste minuut was Tim dicht bij de aansluitingstreffer maar die zag zijn bal op de paal belanden. Een minuut later zag Lars na aangeven van Rob de bal wel in het net belande. 1-2. VCW ging in de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker. Tim die met een hard schot op de lat schoot zou nog het dichtste bij komen. De tweede helft heeft voor beide teams weinig opgeleverd. De eindstand is op 1-2 blijven hangen waardoor VCW nu verder achter raakt op zijn concurrenten. VCW zal zijn rug moeten rechten en er volgende weken weer alles aan moeten doen de punten binnen te slepen.
RFC 1 – VCW 1 0 – 1(03-12-2017)
Zondagmiddag, een herfstachtige dag, stond het duel RFC 1 – VCW 1 op het programma. In het eerste kwartier is er weinig tot niets gebeurd. Na het eerste kwartier was het RFC dat de 1-0 had kunnen maken maar de grote kopkans eindigde naast het doel. Niet veel later was het Rudi die uitbrak en zo een schot kon lossen op de doelman van RFC.De keeper wist de bal naast het doel te tikken. Na de goede redding van de doelman werd de corner genomen waarbij Tim van Dongen uit de lucht de bal op de binnenkant van zijn voet nam. Helaas voor VCW vloog de bal hard over het doel. In de 25e minuut was het Rudi die 2 man weet te passeren op de middellijn. Rudi sprong op zijn brommer en vloog zo naar de achterlijn waar hij een goede voorzet gaf op Kelvin die alle ruimte had en zo beheerst de bal in het netje schoot. 0-1 VCW. De wedstrijd bleef heen en weer gaan waarbij weinig kansen werden gecreëerd. Toch was het RFC wat in de laatste minuut van de 1e helft  een 100% kans had. De kans vloog van dichtbij over en allebei de teams mochten de kleedkamer in. Na het opwarmen in de kleedkamer kwam VCW scherper de kleedkamer uit en binnen een minuut werd Rudi alweer diep gestuurd door een mooie steekbal van Wessel. Helaas schoot Rudi via de keeper de bal uit. In de 60e minuut was het weer Rudi die loskwam en de 0-2 erin schoot. De scheids dacht er anders over en keurde de 0-2 onterecht af wegens hands. Tot de 85e minuut gebeurde er weinig in de wedstrijd. In de 85e minuut kreeg RFC weer een 100% kans die van dichtbij en vanuit de kluts via de lat niet in het goal van Hans terecht kwam. Uit de counter stuurde de net ingevallen Ruud Jens goed diep die zich vrij kapt maar het schot ging via een verdediger over de achterlijn. In een van de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Ruud een grote kans die jammer genoeg naast het doel eindigde.  Na de kans floot de scheids voor het einde van de wedstrijd en zo kon VCW voor het eerst de 3 punten mee naar Wagenberg nemen.
VCW 1 - Terheijden 1 1 - 1(26-11-2017)
Afgelopen zondag stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de planning. VCW mocht buurman Terheijden ontvangen op het prachtige sportpark Heesterbosch. Terheijden had voor de wedstrijd 7 punten en VCW 3. Beide teams moesten winnen om mee aan te sluiten met de middenmoot. Inhouden kon dus ook echt niet.
Om half 3 begon de wedstrijd waarbij veel publiek aanwezig was om een zeer matige wedstrijd van beide kanten te aanschouwen. Zowel VCW als Terheijden verdedigde sterk en dus hadden beide keepers een rustige eerste helft en waren er niet veel kansen. De enige kans die werd gecreëerd was voor de rood witten. Joris op zijn nieuwe schoenen (zonder doos eromheen) draaide sterk weg bij zijn tegenstander en kon uithalen. Zijn schot miste precisie en zo kwam de bal nog langs Rudi. Rudi kon hier niet meer op reageren dus de bal schoot voorlangs. Beide teams gingen thee drinken met de brilstand op het scorebord.
Na de thee moesten beide teams een schepje bijzetten om de punten binnen te halen. VCW begon iets scherper aan de 2e helft. Wederom was het Joris die makkelijk kon weg draaien. Hij maakte een actie over de rechter flank en kon laag en strak voorgeven. Bij de 2e paal was het vervolgens Wessel die zijn 1e doelpunt kon meepikken. 1-0! Verder stond het achterin bij VCW als een huis met de ingevallen Rint (tijdens de rust ingevallen voor Robin), Pim, Toin en Dennis. Laatst genoemde speelde een geweldige wedstrijd en het schijnt dat de vleugelspeler van Terheijden nog in zijn broekzak zit.. VCW kon nog een paar keer aanvallen via Jens die goed de verdediging te kijk zette met een slimme beweging. Jens kon vervolgens over links door lopen op de keeper. Echter verdween zijn schot in het zij net. Vanaf minuut 65 toen de scheids zijn gele kaart vond in zijn binnenzak is de het de scheids die de wedstrijd bepaalde. 8 kaarten zou achteraf blijken. Dennis moest vervolgens vroegtijdig afhaken met een liesblessure. Stef Simons kwam hiervoor in de plaats. Hij mocht na 10 minuten spelen alweer inrukken toen hij zijn 2e geel pakte. Daarna kon Terheijden hiervan profiteren en het spel veranderde compleet met vele schoten richting het doel van Hans Gelens. Deze liet zich niet zomaar verschalken uiteraard. Toch was het in de 89e minuut Terheijden dat gelijk maakte met een kopbal. De wedstrijd had 8 minuten blessure tijd en voor VCW was dit vooral zorgen dat het geen doelpunt meer tegen zou krijgen. Dit gebeurde ook niet en dus eindigde dit beladen duel in een 1-1 stand.
Beide teams waren content met een gelijkspel en dus kon de 3e helft beginnen.
Volgende week spelen de rood witte matadors uit tegen het nieuwe RFC. VCW zal hier onder leiding van interim trainer Johan op jacht gaan voor de eerste 3 punter van het seizoen.
Be Ready 1 - VCW 1 3 - 2(05-11-2017)
Zondag stond de wedstrijd Be Ready 1 - VCW 1 op het programma.
Na de blamage van vorig weekend moest er gestreden worden om de eerste overwinning van het seizoen binnen te harken. Na een inspirerende toespraak in de kleedkamer voor aanvang door Wessel ging VCW met een alles of niets mentaliteit naar buiten!
Dit resulteerde in goed samenspel, sterk verdedigen en vele aanvallen voor VCW. Toch was het echter Be Ready dat in de 17 minuut een vrije kans kreeg om binnen te werken. Echter was de spits nog niet scherp genoeg en schoot deze uitgelegen kans via de lat over het doel. VCW was wakker geschut en zette door. Na goed verdedigend werk van Kelvin en Lars begon een snelle counter die via Wessel naar kelvin ging met een slim steekballetje. Kelvin die het nog steeds in zich heeft werkte de bal tegendraads in het hoekje binnen. 0-1! Vervolgens was het spelbeeld veelal het op en neer voetballen en hadden beide teams kansen. Toch was het Rudi die de beste kans kreeg in de 43e minuut. Een goede steekbal en een snelle actie van de aanvaller bracht hem 1 op 1 met de keeper van Be ready. Die ontweek hij slim en kon toen met rechts binnen schieten, maar koos ervoor om de bal terug te kappen en terug te leggen. Helaas zat toen de verdediging van Be Ready er alweer tussen. Door een botsing in de laatste minuut van de eerste helft koos de scheids ervoor om de laatste 2,5 minuut (incl. blessuretijd) voor de 2e helft te spelen. Dus na de thee begon VCW aan de 1e helft waarin het in de slotseconde nog de 1-1 tegen kreeg. Na de aftrap van de 2e helft was het spelbeeld anders dan in de 1e helft. VCW had meer moeite met de aanval anderzijds kwam Be Ready ook niet tot kansen. Totdat de meeste matige scheids van het seizoen besloot om de bal op de stip te leggen in het voordeel van Be Ready. Toine bescherm zijn borst tijdens een sliding met zijn armen en dit werd gezien als overtreding door de man van 1 meter 20 hoog. Hans zat er nog dicht bij maar helaas kon hij het schot niet keren 2-1 Be Ready. VCW rechtte zijn rug direct want door een snelle aanval kwam de bal 1 minuut na de 2-1 per ongelijk bij Rudi op zijn neus na een goede voorzet. 2-2! VCW zag de kansen en Be Ready ging fouten maken achterin. Helaas werd hier door de aanvallers van VCW niet zorgvuldig mee omgegaan. En als je ze zelf niet maakt vallen ze aan de andere kant… Be Ready maakte in de 88e minuut de 3-2 vanuit een vrije trap.
VCW speelde zijn beste wedstrijd tot dusver dit seizoen en dat zal ook perspectief bieden naar de komende wedstrijden! Komende week is VCW 1 vrij en die week daarop speelt het thuis tegen Dussense Boys. VCW in goede staat en veel publiek zou hier toch zijn eerste 3 punter moeten gaan pakken dus tot 19 november!
VCW 1 – Irene’58 1 0- 4(29-10-2017)
Zondag stond de wedstrijd VCW 1-Irene’58 1 op het programma.
Voor ieder uit de selectie van VCW 1 was het overduidelijk dat een goed resultaat een must was. Voorafgaand aan de wedstrijd stond VCW op 3 uit 5 en heeft daarmee de laatste positie op de ranglijst. Ondanks een reeks goede wedstrijden maar met 3 gelijke spelen was een 3-punter hard welkom, dit om een aansluiting te kunnen maken met de middenmoot.
Echter toen de wedstrijd begon ontbrak alle scherpte en gretigheid bij VCW. De duels en het balbezit was dan ook in de 1e helft voor Irene’58, en dit resulteerde in een 0-2 ruststand.
Na wat omzettingen in de rust kwam VCW de 2e helft beter in het spel maar kon de achterstand niet meer ombuigen. Na wat kansjes voor VCW was het wederom Irene’58  dat met een snelle counter toesloeg en de 0-3 op het scorebord zette. Nadat in de 82e minuut ook nog de 0-4 was gemaakt was de wedstrijd gespeeld.  
Conclusie, een collectief falen van de gehele ploeg. VCW zal zijn rug moeten rechten en het goede spel vanuit de voorbereiding op moeten pakken om uit de onderste zone van de ranglijst weg te komen.
SC Hoge Vucht 1 – VCW 1 2- 2(22-10-2017)
Op een onstuimige herfstzondag moest VCW aantreden tegen koploper sc Hoge Vucht, dat vorig weekend Terheijden met 5-1 nederlaag terug de brug over had gestuurd. Iedereen was dus gewaarschuwd voor de individuele klasse van sc Hoge Vucht.
Het eerste kwartier was duidelijk voor sc Hoge Vucht. VCW doelman Hans Gelens moest een aantal keer ingrijpen om de 1-0 voorsprong te voorkomen.VCW kwam wat beter in de wedstrijd en meer en meer duels werden gewonnen. In de 21e minuut mocht Jens Verschuren aanleggen voor een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. De bal werd om de muur gekruld en viel keurig binnen, 0-1. Acht minuten later creëerde VCW een volgende mogelijkheid. Rudi Peeters kwam tot een schot dat echter werd gekeerd door de doelman van sc Hoge Vucht. Vanuit de tegenaanval kwam de 1-1. De spits van sc Hoge Vucht schoot de bal diagonaal hard binnen. 1-1 was tevens de ruststand.
Na de rust stond VCW beter gepositioneerd in het veld. Desondanks leek het erop dat het in de 55e minuut 2-1 achter zou komen, ware het niet dat de arbiter het doelpunt later alsnog afkeurde vanwege een overtreding op de neus van voorstopper Toin van Oers. Daarna liepen de gemoederen aan de zijde van sc Hoge Vucht hoog op. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na een kwartier overleg werd de wedstrijd vervolgd. Na de afkoelperiode ontstond een zeer warrige wedstrijd. Sc Hoge Vucht kwam op een 2-1 voorsprong. Het slotakkoord was voor Rudi Peeters, die deze middag een gretige indruk maakte. Hij knalde de bal kiezelhard letterlijk op de winkelhaak van het doel. Eindstand 2-2. Conclusie: een lelijke voetbalmiddag met een terechte remise als resultaat. 
VCW heeft op dit moment met drie gelijke spelen en twee verlies partijen 3 punten verzameld. Volgende week zondag 29 oktober ontvangt VCW op sportpark Heesterbosch Irene ’58, dat momenteel op 7 punten staat.  
Right'Oh 1 - VCW 1 1 - 0(15-10-2017)
Een warme middag. VCW begint slecht en komt na 24 minuten op achterstand. De witte panter behoedt VCW van een grotere nederlaag dan 1-0. Samen met pietje zaag hielden ze het doel de rest van de wedstrijd schoon. VCW kreeg een paar kleine kansjes maar het spel werd vooral gedomineerd door Right Oh. Witte toon had nog een kans op de 1-1 maar verzaakte te scoren.Vervolgens werd er nog een goal afgekeurd door de grens van Right Oh die tijdens een aanval van Joris een wesp wilde verjagen met zijn vlag waardoor de gelijkmaker onterecht afgekeurd werd. Een ware deceptie voor VCW.
Boeimeer 1 - VCW 1 1 - 1(01-10-2017)
In de eerste 20 minuten van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. 
Na z’n 22 minuten spelen kreeg VCW de eerste kans van de wedstrijd.  Joris van Duijnhoven werd de diepte ingestuurd door Jens Verschuren, maar kon de bal niet voorbij de keeper spelen.
Na wat kleine kansjes voor Boeimeer, kregen ze in de 36 minuut pas de echte eerste kans van de wedstrijd.Maar die bal werd net naast geschoten.
Enkele minuten later kreeg Boeimeer op de rand van de 16 een vrije trap die op de paal belandde.
In de 2e helft kwam VCW niet goed uit de kleedkamer, maar naar z’n 47 minuten spelen kwam VCW toch op voorsprong door een doelpunt van Joep van Gageldonk. 0-1
5 minuten na de 0-1 kreeg Joris van Duijnhoven de grote kans op de 0-2, maar de keeper onderschepte de bal.
Voor de rest kreeg Boeimeer nog diverse kopkansen maar gingen er niet in.
Tot de 91 minuut toen scoorde Boeimeer de 1-1.
VCW 1- Dia 1 1 - 2 (24-09-2017)
De eerste competitie wedstrijd moest VCW het opnemen tegen Dia. Het was stralend weer op sportpark Heesterbosch. Het fluitsignaal werd gegeven en Dia ging gelijk op de aanval wat resulteerde in de eerste kans in de 1e minuut, maar onze keeper Hans hield VCW op de been.  Na een sterk eerste kwartier van Dia kwam Joris via de zijkant in de 16 en kon tot een schot komen.Het schot mistte echter kracht. Na 20 minuten spelen komt Dia op voorsprong, 0-1. In de 35e minuut was het Joris die mocht aanleggen na een goede voorzet van Wessel. Ook dit werd geen doelpunt. VCW kreeg steeds meer grip op Dia, maar nog zonder gelijkmaker voor de rust, 0-1. 
Na rust begon VCW sterk wat gelijk resulteerde in een kans voor Rudi. De keeper van Dia voorkwam de gelijkmaker. Na een afgekeurd doelpunt voor Dia kwam VCW er in de 66e minuut goed uit en rondde Jens beheerst af, 1-1. Lars moest helaas het veld geblesseerd verlaten en Stef kwam hiervoor in de plek. Kelvin werd gebracht voor Wessel. Een kwartier voor tijd kreeg VCW een corner welke afsloeg en Tim uit kon halen. Deze pegel belandde helaas op de lat. 5 minuten later kreeg VCW een goede kans, maar Wessel mistte. Het laatste kwartier was voor VCW met kansen voor Kelvin en Joris. Beide kwamen niet tot scoren door goed keeperswerk en de paal. Een paar minuten voor tijd werd een bal niet goed weggewerkt achterin en stond de Dia spits ineens voor Hans en rondde zeer bekwaam af, 1-2. Deze domper kwam VCW niet meer te boven en Dia nam de 3 punten mee naar Teteringen.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Boeimeer op het programma.