Wedstrijdverslag VCW 3

Baronie 9 – VCW 3 1 - 3 (13-10-2019)

Stoomtrein dendert voort

Na de overwinningen op Unitas en Raamsdonk had iedereen bij VCW 3 de smaak weer te pakken. Ook de wedstrijd tegen het Bredase Baronie wilde VCW er met de drie punten vandoor gaan. Toch was niet iedereen gerust op dat een overwinning behalen makkelijk zou gaan.

Baronie had namelijk met 2-6 bij Unitas weten te winnen. VCW 3 wist tegen Unitas maar een 3-1 uitslag op het scoreboard te krijgen. Natuurlijk geven uitslagen ook maar een vertekend beeld. Zo incasseert VCW 3, mede dankzij onze geweldige sluitpost Gerben Dudok, maar weinig tegendoelpunten. Veel scoren we zelf ook niet altijd. Maar we weten wel een geweldige pot antivoetbal te spelen. Maar zoals een wijs man ooit sprak: “Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.” Met deze instelling vertrok het elftal richting Sportpark de Blauwe Kei. 

Van een hele fanatieke warming up was geen sprake. Er liepen ook redelijk wat spelers rond met nog wat restantjes ethanol in het lichaam. Maar vanaf het moment dat de scheidsrechter het veld op kwam, greep de enige echte en tevens ultieme aanvoerder, Wessel Norbart zijn team bij de arm en zorgde dat er zo scherp mogelijk begonnen werd. Toch was het voornamelijk Baronie dat vanaf het begin van de wedstrijd druk ging zetten. Al na een minuutje of 10 voetballen wist VCWQ goed uit te breken en zette een aanval op. Hierbij werd Nick Marijnissen diep de linker hoek ingestuurd. Daar legde hij de bal strak op Jeremy die vanaf de penalty stip aan kwam rennen en schoof de bal netjes in de linker hoek. Verder gebeurde er niet veel spannends de eerste helft. Tot Gerben in de 35e minuut de bal uittrapte. Doordat Wessel een enorme kater had van de Krijnen neven- en nichtendag, ging hij het kopduel uit de weg. Hierop counterde Baronie echter snel en met een verassend hard schot maakte Baronie er 1-1 van. Met deze stand ging VCW dan ook thee leuten.

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang en van beiden kanten werd er niet bepaald mooi voetbal gespeeld. Toch heeft onze nieuwe aanwinst Dirk Flipsen kunnen laten zien dat hij een waardige toevoegen aan dit sterrenensemble is. Zo kon Dirk bij een aanval van Baronie zichzelf nog ternauwernood tussen de aanvallen en de bal werpen. Hierbij werd hij meedogenloos omver gelopen. De scheidsrechter kon ook niet anders dan Dirk een vrije trap mee te geven. Ari was de tweede helft zeer goed ingevallen als laatste man. Op een aantal incidentjes na was Baronie eigenlijk niet meer in het 16-metergebied van VCW gekomen. Andersom was VCW aanvallend gezien de tweede helft ook niet erg angstaanjagend. Tegen het eind van de wedstrijd wilde VCW toch nog iets brengen en Dylan werd vrij aangespeeld. Die kon makkelijk open draaien richting de goal. Zo schoot hij vanaf links randje 16 zo in de rechter kruising. Werkelijk waar een prachtige goal. Er kwam veel ontlading los bij het team. Hierop ging Baronie meer druk zetten en achterin 1 op 1 voetballen. De verdedigende linie van VCW stond zo goed dat dit Baronie verder niets opleverde. Via een snelle counter kon Ivo, Edwin diep sturen. Met een enorme snelheid rende hij richting de goal en rondde rustig maar ook zeer netjes af. Die 1-3 op het scoreboard gaf het team extra rust. Zo waren ze in staat de wedstrijd rustig uit te spele

VCW 3 - Raamsdonk 5 2 - 0 (06-10-2019)

Trein al goed op stoom aan het begin van nieuwe seizoen!

Na een wel verdiende zomer vakantie heeft VCW 3 het nieuwe seizoen al reeds een aantal weken hervat. In het beker toernooi werden 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. één potje tegen HZ hebben de mannen van VCW 3 de teugels laten vieren, zodat er in oktober van een welverdiende rust dag genoten kon worden. Ook in de competitie is er vorige week gestart met een 3-1 overwinning op Unitas. 2 doelpunten van topscoorder van vorig seizoen Nick Marijnissen en 1 van nieuwe aanwinst Jeremy v Helmond.

Toch is er iets aan de hand bij VCW 3. Onze aanvoerder, motivator, en aanjager Wessel Norbart laat nu al een aantal keer verstek gaan. Zo vond hij het de 1ste beker wedstrijd belangrijker om te gaan tennissen, vond hij het gisteren belangrijker om te gaan hardlopen, zie ik geen verslagen meer voorbij komen en tot slot gaat hij niet mee op het jaarlijkse VCW 3 uitje in Leverkussen. Zoals onze topscoorder zou zeggen, `keuzes maken`! Wie brengt Wessel weer op het spoor? :P 

Gisteren moest er aangetreden worden tegen Raamsdonk 5. Op een kletsnat sportpark Heesterbosch werd er in de kantine verzameld. Door veldhoofd Bert – Jan werd verzocht om het doelgebied te sparen. Hierdoor waren de mannen van VCW 3 genoodzaakt om de warming – up in te korten.  Na 4 keer gezamenlijk op en neer te hebben gelopen riep Rudy de manschappen het kleedlokaal in. Hij toverde daar een verrassende 3-4-3 uit de hoge hoed. Laatste man Stijn Verschuren werd op het middenveld gepositioneerd. Later komen we hier nog op terug…..

VCW was duidelijk de baas in de 1ste helft wat resulteerde in vele kansen. Zo was Frank Meeuwissen er 2 keer dichtbij met 2 vrije trappen. De 1ste vloog net langs de kruising en de 2de belande op de lat. Ook Dylan v Dijk was een aantal keer gevaarlijk in het zestien metergebied. Maaaaar Stijn Verschuren had vandaag een dubbele hattrick kunnen maken. Laten we het erop houden dat hij beter als laatste man uit de voeten kan! Met de brilstand zochten de manschappen van VCW 3 de kleedlokaal op. In de rust werd er overigens wel gescoord door onze spits Dylan v Dijk, later in het verslag blijkt dat dit hem goed heeft gedaan!

In de rust was het Rudy Peeters die Bart Lint adhv een aantal bierflessen nog even de buitenspel val uitlegde. Bart was namelijk een jaartje niet geweest, dus was een kleine herhaling van de spelregels wel noodzakelijk. 

2de helft zelfde spelbeeld als de 1ste. VCW in de aanval maar de boerse muur van Raamsdonk kon moeilijk doorbroken worden. Totdat onze onvoorspelbare Edwin Aarts de `trekker` overhaalde. Van randje zestien schot bij de bal in de winkelhaak 1-0. Vervolgens drong VCW aan om de wedstrijd definitief over de streep te trekken. Stan de Meijer bediende Dylan v Dijk, die netjes wegdraaide en voor de `2de`keer gescoorde deze ochtend! 

Eindstand 2-0 en de 3 punten konden worden toegevoegd. Na de wedstrijd was het de opgeleefde Lars van Dongen die voor de muziek zorgde. Onder het genot van een goud gele rakker werd de wedstrijd nog even geanalyseerd en kan de voorbereiding starten voor de wedstrijd van volgende week tegen Baronie 9. VCW start als nummer 2 de 3de speelronden!

VCW 3 – Madese Boys 5 4-2 (01-09-2019)

Na een zomerstop die wederom veel te lang leek te duren mochten de mannen van VCW 3 eindelijk weer de groene zoden betreden. De eerste wedstrijd voor de beker bleek direct de derby der derby’s te zijn. Madese Boys kwam namelijk op bezoek in Wagenberg. Zo’n wedstrijd mag dan ook nooit verloren gaan. Nog niet iedereen was terug van vakantie maar toch stond er al een mooi elftal klaar om ten strijde te trekken.

Alvorens de wedstrijd startte moesten er nog een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Zo werd er meteen gelapt voor het teamuitje. Werden de regels nog eens doorgenomen voor de boetepot. Daarnaast diende natuurlijk nog de aanvoerder voor seizoen 2019-2020 bekend gemaakt te worden. Wederom werd Wessel Norbart unaniem tot aanvoerder gekozen. Gehuld in het VCW-tenue met nieuwe regenboog aanvoerdersband begaf hij zich richting veld B. 

VCW mocht de aftrap nemen en meteen vanaf het eerste fluitsignaal gingen het reserve vlaggenschip er vol tegenaan. Als een stel jonge honden jaagden ze achter iedere bal aan en zochten ze de aanval op. Echt gevaarlijk kon VCW nog niet worden maar ze hadden duidelijk de overhand. Toen Wessel op links in balbezit kwam rende hij meteen richting het 16-metergebied van de tegenstander. Net daarbuiten kapte hij zijn tegenstander uit maar werd daarna bruut neergehaald. Terecht volgde dan ook een vrije trap. Frank nam deze op zich. Het was niet de beste voorzet die volgde maar toch wist Stan de bal uiteindelijk op te pikken. Met een strak schot van afstand tekende hij voor de 1-0. Wessel had zijn taak uitgevoerd en wisselde voor Ivo. Deze was eveneens strijdlustig pakte zijn tegenstanders dan ook stevig aan. Na de openingsgoal was VCW erop gebrand de score uit te breiden. Er volgden meer aanvallen. Bij een van deze aanvallen raakte de bal in de kluts. Lars van Dongen kreeg de bal voor z’n voeten en haalde uit. Hierdoor was de 2-0 een feit. Niet snel daarna klonk het fluitsignaal voor de rust. Wessel moest nog een finale tennissen (die hij overigens ruim gewonnen had) . Hierdoor moest onze reporter uitgaan van verhalen van derden. In de tweede helft zette VCW de goede lijn door. Al snel kwam Martijn in balbezit. Die gaf een strakke bal voor alsof hij heel de zomer met een voetbal bezig was geweest. Jeremy reageerde goed op deze voorzet en rondde netjes af. Met 3-0 op het scoreboard leek de wedstrijd binnen te zijn. Toch wist Made er met vlagen ook uit te komen. Ze wisten zelfs de eigen 16 binnen te dringen. Door iets te enthousiast verdedigen van Thomas kreeg Made en penalty. Deze benutten ze netjes. VCW kon dit natuurlijk niet tolereren. Het team pakte de draad weer op en ging weer aanvallen. Hierbij wist Ari in balbezit te komen en een soloactie aan te gaan. Hiermee kwam hij zo ver dat hij op doel kon schieten. Met een rake knal tekende hij voor de 4-1. Wederom leek de wedstrijd gespeeld. Toch ging ook Made de aanval vaker opzoeken. Onze vlagger, Lars van Dongen, held van de eerste helft stond ff niet op te letten. Hierdoor miste hij buitenspelval. Made rondde netjes af en maakte er 4-2 van.

VV Raamsdonk 6 – VCW 3  6-0 (19-05-2019)

Kolenwagon leeg, vuur gedoofd, trein ontspoord…

In Raamsdonk tegen de plaatselijke VV verliest VCW 3 kansloos met 6-0. Hiermee pakten de blauwen voor het tweede jaar oprij in dezelfde klasse het kampioenschap. Erg knap en namens VCW gefeliciteerd.

JEKA 14 – VCW 3 3-6 (12-05-2019)

VCW 3-Stoomtrein komt weer (tevergeefs) op gang…

Na een zeer spannende Madese Wielerronde stond de wedstrijd tegen de jongens van de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Jeugdige Enthousiasme Kan Alles.

En zoals een echt reserve vlaggenschip betaamt mocht het derde tegen het 14e elftal van JEKA. Nick, die ook even in Made bij de wielerronde was gaan kijken had enige moeite de motivatie te vinden zichzelf naar sportpark Heesterbosch te begeven. Later die dag zou echter uitpakken dat zijn keuze om uit bed te komen goed voor hem uit zou gaan pakken. De perschef moet ook wel bekennen dat op zondag om 09:30 in Breda voetballen wel echt bizar vroeg is. Toch stond netjes iedereen op tijd in de kantine. Frank dacht nog een boete uit te kunnen delen aan Lars maar die bleek eveneens netjes op tijd te zijn.

Net voor aanvang betrad VCW dan ook de plastieken grassprieten. Op voorhand was het dus allemaal niet ideaal voor het kenmerkende VCW 3 voetbal. Semi uitslapen en pollen uit het veld trappen zaten er dus beiden niet in. Toch begon VCW redelijk aan de eerste helft. Het liet JEKA wel de kans om ook enkele aanvallen op te zetten maar voor echt gevaar konden ze niet zorgen. Het eerste gevaar van de kant van VCW was een voorzet op Stan. Deze stootte de bal met zijn hoofd ver over de ballenvanger. Het is niet zeker of die bal inmiddels teruggevonden is. Niet lang daarna kwam Wessel snel op vanaf links. Die werd goed de diepte ingestuurd door Nick en kon de bal mooi meenemen. Maar zoals kon worden verwacht schoot Wessel de bal veel te hard veel te ver naast de goal. Hierna zou VCW de goals aan elkaar gaan rijgen. Eerst kon Stan een corner precies bij de tweede paal plaatsen. Hier stond Nick goed opgesteld en kon hard binnen koppen. De volgende was Ivo die over het hele veld op kwam stomen en uiteindelijk de bal mooi in het linkerhoekje kon praten. Met nog een bescheiden 0-2 voorsprong ging VCW rusten.

Na rust wilde VCW over JEKA heen walsen. Dit leek ook goed te gaan lukken. Frank was in de ploeg gekomen en liet meteen zien waarvoor hij uit bed gekomen was. Stan kwam wederom met een goede voorzet die Frank netjes verwerkte tot een doelpunt. Lars die eveneens in de ploeg was gekomen werd niet lang daarna aan het werk gezet. Hij rende over de flank en kon een voorzet op Nick geven. Deze schoot hard in de kruising. Zo werd getekend voor de 0-4. Dit viel in JEKA niet in goede aarde en ze begonnen meer aan te vallen. Mede door het knullige verdedigen van VCW konden ze de stand naar 2-4. Dit liet VCW natuurlijk ook weer niet over zijn kant gaan en dwong ook meer aan. Bij een van de aanvallen liep een speler van JEKA een pijntje op in duel. Hierop speelde JEKA de bal over de zijlijn. VCW vond echter dat het balbezit hen toekwam en gooide naar een eigen medespeler. Thijs, de opper-sorry-boy (aanvoerder) van JEKA, vond dit niet sportief en eiste de bal terug. Hij kreeg hem dus ook netjes weer terug. VCW ging ook meteen de verovering weer terug inzetten en zonder al te veel moeite lukte dit ook. Edje kon dan ook snel een bal op Nick spelen die hard achter de keeper schoot. Tussendoor wist JEKA nog even, door miscommunicatie bij VCW een doelpuntje mee te pikken. Hierna bleef JEKA even in de aanval. Gerben wist deze aanval te verijdelen en legde een diepe bal op Nick. Met een ongelofelijke rotgang ging Nick erachteraan en tikte de bal mooi in het zijnetje. Met een stand van 3-6 floot de scheids dan ook maar snel af.

VCW 3 – Be Ready 5 3-0 (05-05-2019)

De aanvoerder was blij dat de wedstrijd pas om 13:00 uur begon. Hij had namelijk een feestje gehad dat enigszins uit de hand was gelopen. Hierdoor lag hij om 07:00 in bed. Na een uurtje of 4 in alcoholcoma ontwaakte hij dan ook nog dronken. Snel haastte hij zich richting de VCW-kantine waar al een ruime delegatie van het sterrenensemble had verzameld.

De rest leek ogenschijnlijk fris. Na de nederlaag van de week ervoor was het reserve vlaggenschip er nu op gebrand de 3 punten op Wagenberg te houden. Dit leek een extra moeilijke opgave doordat er maar 12 man beschikbaar waren en het blessureleed op onze leeftijd nogal een probleem is. Toch begon VCW aan een, voor onze begrippen, felle warming up. Coach Ronald had eveneens zijn voetbalschoenen meegenomen en startte zowaar in de basis.

De rode brigade begon sterk aan de wedstrijd en was voornamelijk aanvallend aan de wedstrijd begonnen. Door goed positiespel werden vrije jongens snel gevonden. Toch kon Be Ready met vlagen ook een aanvalletje opzetten maar deze stuitten meestal op de verdedigende linie van VCW. Daarachter was voor de echte noodsituatie ook nog Gerben opgesteld maar die had over het algemeen een makkelijke middag. Na ongeveer een half uurtje spelen kwam Martijn een balbezit. Die plaatste een geniaal balletje tussen twee verdedigers van Be Ready door. Bram had dit in de gaten en nam de bal mooi mee en schoof netjes de 1-0 binnen. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft.

Tijdens de rust werden enkele wissels toegepast. Aanvoerder Wessel mocht blijven staan. Wat altijd een goede keuze is aangezien de laatste twee keer dat Wessel vroegtijdig het veld verliet, werd verloren.

VCW begon eveneens sterk aan de tweede helft. Het team hield de concentratie goed vast en kon de aanval blijven opzoeken. Be Ready probeerde wel wat maar Ivo bleek te scherp en te sterk om voorbij te komen. Na een kwartiertje in de tweede helft kon Bram dan ook een voorzet geven. Lars, die door Wessel diep werd gestuurd, stond goed opgesteld bij de tweede paal en rondde netjes af. Zo kwam de 2-0 op het scoreboard. Frank had inmiddels al enkele kansen gehad maar die schoot telkens niet hard genoeg. Het leek eigenlijk net of hij hun keeper in stond te schieten. Een minuutje of tien voor tijd kreeg Woutertje de bal. Die ging ermee op avontuur richting de 16 van Be Ready en kon de bal daar mooi bij Jeremy inleveren. Met een goeie actie draaide hij weg bij zijn tegenstander en kon de bal binnen schieten. Hiermee was de eindscore dan ook bepaald en niet veel later kon VCW de overwinning gaan vieren.

Dussense Boys 3 – VCW 3 2-1 (28-04-2019)

VCW-3 Stoomtrein volledig ontspoord…

Na de euforie van de van de tijdens pasen gespeelde wedstrijd tegen Groen-Wit. De wedstrijd die ondanks Paaspop Den Hout, waar het wedstrijdverslag verloren is gegaan, werd die wedstrijd wel gewonnen. Nu stond er echter een serieuze kandidaat tegenover de rode manschappen.

De Wagenbergse elite diende namelijk af te reizen richting Dussen. De laatste keer dat we daar geweest waren was om te kijken hoe onze vriend, Nick Marijnissen, in het huwelijksbootje stapte met zijn droommeid Sylvia. Om 10 uur werden de spelers in de kantine verwacht. Niet heel ruim van tevoren kwamen de meeste spelers binnen druppelen. Duidelijk nog kleine oogjes door het vieren van de verjaardag van onze monarch.

Toch begon VCW voor de verandering sterk aan de wedstrijd. Meteen vanaf het begin werden er kansen gecreëerd. De ruimtes werden goed benut en er kwamen veel voorzetten op spitsenduo Stevens-Marijnissen. Onder andere linksback Lars wist vaak op te komen. Verder kregen onder andere Frank, Ari en Wessel schot kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Na ongeveer een half uur spelen kon Lars weer mooi opkomen en gaf een voorzet/schot die via hun keeper op de lat belandde. Ari zat hier goed bij en wist de 0-1 voor VCW te maken.

Tijdens de rust liet Rudi ten Hag blijken nog niet nuchter te zijn en wisselde zijn sterk spelende aanvoerder. Daarnaast wilde Nick graag een moment rust om daarna Dussen de genadeklap toe te kunnen dienen.

Al snel bleek in de tweede helft dat het spel van VCW er in de nieuwe opstelling niet sterker op was geworden. Dussen liet zich meer en meer gelden. Ze zochten de aanval op en wisten elkaar goed te vinden. Er volgden enkele voorzetten maar VCW wist zich goed te handhaven. Toen er echter niet veel later wederom een voorzet volgde wist Ivo deze te verwerken tot een mooi krul balletje dat zo sluitpost gerben voorbij rolde.

Vervolgens wilde Rudi wat gaan forceren door Edwin in te brengen. Ook hij leek in eerste instantie nog wat last van Koningsdag te hebben maar wist nog wat leuks uit zijn trukendoos te toveren. De aanval werd weer wat meer opgezocht en VCW speelde zichzelf meerdere keren vrij voor de goal. Doordat de schoten niet goed geplaatst werden veranderde de score niet. Dussen brak nog vlak voor het einde uit en wist hun linksbuiten vrij te spelen. Deze rondde koeltjes af wat de score op 2-1 bracht. Het kampioenschap is nu wel redelijk uit beeld. Wel kan het team nu gewoon voor de gezelligheid een potje gaan voetballen in de 6e reserve klasse. Want eigenlijk was het allemaal al niet zo belangrijk maar wel leuk zo lang het duurde.

SC Emma 5 – VCW 3 2-1 (14-04-2019)

VCW 3-Stoomtrein wordt gesaboteerd….

Op zondag 14 april moest VCW 3 boven de sloot voetballen. Nou gaat de rode brigade al niet graag de moerdijkbrug over maar nu moesten ze ook nog eens tegen de ploeg die derde stond op de ranglijst. Zoals gewoonlijk werd er in de kantine verzameld. Iedereen zag er fris uit om ook vandaag de drie punten weer veilig te stellen. Het team arriveerde dan ook ruim op tijd in Dordrecht om zich goed voor te kunnen bereiden op de wedstrijd.

Aanvoerder Wessel won wederom de toss. Echter waren de omstandigheden er niet naar dat dit een voordeel opleverde. Emma trapte dan ook snel af en zo ging de wedstrijd van start. VCW kwam direct onder druk te staan. Het spel speelde zich in de eerste tien minuten af op de speelhelft van de rode brigade. Langzaamaan kreeg VCW wel meer grip op de wedstrijd en begon het team de aanval ook op te zoeken. Er volgden wat voorzetten van zowel links als rechts. VCW kreeg ook nog een aantal corners maar verzuimde te scoren. Emma was eveneens fel aan het aanvallen. Ze konden een voorzet geven vanaf rechts. Deze viel bij de directe tegenstander van Ivo op zijn bolleke. De curve die de bal had verraste Ari enigszins. Ari strekte zijn lichaam zo ver mogelijk maar kon uiteindelijk niet verhinderen dat de thuisspelende ploeg de score opende. Dit triggerde VCW om meer de aanval op te gaan zoeken. Wessel en Lars wisselden van positie en er werd vanuit het gehele team meer druk naar voren gezet. Toch kreeg VCW het de eerste helft niet voor elkaar de score gelijk te trekken. Wessel was net voor het einde van de eerste helft geblesseerd geraakt aan de kuitspier waardoor Stan zijn positie overnam. Thomas werd gewisseld voor Lars. Wessel zou vandaag niet meer in actie komen en zocht de douches op. Toen onze razende reporter buiten kwam bleek VCW de score wel gelijk te hebben getrokken. Van coach Evert kreeg hij te horen dat Stan de Meijer een wereldgoal had gescoord. Het team straalde hierna meer vertrouwen uit en begon elkaar steeds beter te vinden en nog vaker de aanval op te zoeken. Emma raakte enigszins gefrustreerd en niet veel later werd er een misselijke overtreding op Stijn gemaakt. Hierdoor ging Evert terecht uit zijn stekker. Zowel de arbitrage als de coach van de thuisspelende ploeg maakte zowel de misselijke overtreding als de uitbarsting van Evert weinig indruk. VCW kreeg alleen een vrije trap. Belachelijke keuze van de fluitsman maar dit was ergens te verwachten. Bij een corner voor Emma kreeg Stan het niet voor elkaar zijn mening over de scheidsrechter voor zich te houden en werd voor 10 minuten van het veld gestuurd. Nou heb ik Stan nog nooit horen liegen en zat er dus ook een kern van waarheid in zijn mening. Toch deelde de scheidsrechter deze reflectie over zijn persoon niet. VCW moest dus tien minuten met 10 man zien te overleven. Het team werd stevig onder druk gezet maar wist zich goed te weren. Stijn had de verdedigende linie goed uitgezet. Toch speelde Emma de bal diep op de man van de misselijke overtreding. Deze stond zeker 2 meter buitenspel. Hierop stak coach Ronald dan ook terecht zijn vlag in de lucht. De scheidsrechter merkte dit op en bracht de fluit naar zijn mond. Er volgde echter geen fluitsignaal. Toen de aanvaller binnenschoot volgde deze wel wees de hand naar de middenstip. Een geheel onterechte 2-1 verscheen op het scoreboard. Niet veel later mocht Stan er weer in om de laatste 5  minuten nog de gelijkmaker proberen af te dwingen. Stan had echter nog geen tien stappen op het veld gezet toen de scheids ineens al affloot. De scheidsrechter heeft dus eigenhandig het kampioenschap voor VCW 3 in gevaar gebracht en het team is nu afhankelijk van de resultaten van Raamsdonk.

RFC 4 – VCW 3 1-4 (25-03-2019)

De VCW-Stoomtrein komt de eerste helft maar stroefjes vooruit…

Nog steeds is het derde elftal bezig met een proces. Het proces om zo lang mogelijk mee te blijven doen om het kampioenschap. Tot op heden is er geen wedstrijd verloren gegaan en dat maakt ook elke volgende wedstrijd belangrijker. Kunnen de Wagenbergse manschappen van het eliteteam de druk aan tot het einde van het seizoen? Zal de stoomtrein doordenderen tot het einde van het traject of zal de reis eerder gestaakt moeten worden?

Al vroeg moesten de mannen uit de veren om aan te treden. Om 10 uur moest het 3e de groene zoden in Hendrik-Ido-Ambacht betreden.

Het team begon  goed aan de eerste helft. Er werd veel druk gezet en het team probeerde de ruimtes klein te houden. Zo konden er snel en veel aanvallen worden opgezet. Toch bleven redelijk wat aanvallen steken op de eindpass. Deze was vaak net niet goed genoeg waardoor spitsenduo Marijnissen-Stevens niet snel in positie werden gebracht om te scoren. Toch volgden er wel enkele voorzetten die onder andere door Ari konden worden gekopt. Na een tijdje liet IFC zich ook gelden. Over rechts kon een speler van hun vrij opkomen wat bij de eerste keer voor een enorm gevaar zorgde. Sluitpost Gerben maakte een wereldredding om voorkwam zo een tegendoelpunt. Toch bleef ook VCW de aanval opzoeken. Zo liep Stan de 16 van de tegenstander in en kreeg hier ook de bal goed voor. Stan kon echter niet meteen uithalen waardoor de bal in de kluts raakte. Toch kon hij nog net z’n voetje tegen de bal krijgen en met een leep schot viel de bal binnenkant paal in de goal. Zo tekende Stan voor de 1-0. IFC kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit maar dit werd goed opgelost door Gerben. Vlak voor het einde van de eerste helft moest Nick, die meerdere malen stevig was aangepakt, door een bloedneus het veld verlaten. Zo kwam Jari voor de tweede keer dit seizoen de eerste helft in actie.

De tweede helft leek alles voor VCW onder controle. Er werd goed rondgespeeld en het team had overwegend meer balbezit. De aanvallen die opgezet werden zorgden voor redelijk gevaar maar toch werd telkens geen doel gevonden. IFC begon wel sterker te worden gedurende de tweede helft. Ze gingen feller aanvallen en probeerden VCW ook kort te verdedigen. Dit had als resultaat dat ze een aantal keer hun aanvallende linie diep konden sturen. Hierop werd echter door VCW goed geanticipeerd en hun aanvallen werden snel onschadelijk gemaakt. Tot het moment dat aanvoerder Wessel op 2 man moest verdedigen. Hij deed zijn uiterste best om de aanval te verijdelen. Toch konden ze een voorzet geven die rond de penalty stip werd binnen getikt. Hier had VCW vrijwel direct een antwoord op. Bij een goede aanval kwam Beste Brabants worstenbrood finalist Lars van Dongen in balbezit en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Met een schot werkte Lars de bal mooi in de rechterhoek.  Hierdoor zakte de paniek bij het team weg en ging het de stoomketel extra opvoeren. De ene na de andere aanval werd opgezet en IFC kon alleen maar reageren met een overtreding. Hierdoor kreeg VCW een vrije trap. Deze werd door Ari kei hard de verre hoek in gejaagd. Naar verluid weet de keeper van IFC nog steeds niet wat hem is overkomen. VCW vond dit echter nog niet genoeg. Via Stijn werd nog snel een aanval opgezet waardoor Frank Meeuwissen in positie tot scoren werd gebracht. Frank rondde netjes af en zo werden de drie punten weer veiliggesteld.

 

VCW 3 – Gesta 3 4-0 (17-03-2019)

VCW 3-Stoomtrein eerste helft op volle toeren

Op zaterdag was er nog enige paniek dat de wedstrijd wellicht afgelast zou worden. Reserve captain Frank heeft er bij het bestuur van VCW op aangedrongen het reserve vlaggenschip gewoon te laten voetballen. Dat de wedstrijden van VCW doorgang vinden heeft namelijk niet alleen nut voor de spelers zelf.

Het spel dat VCW 3 toont heeft namelijk ook een publiek belang. Het is aangenaam om te aanschouwen en het doet goed aan het eergevoel VCW-supporter te zijn. Ter voorbereiding ging de captain samen met de reserve aanvoerder en coach Hop inspiratie opdoen in het Rat Verlegh stadion. Pas na de wedstrijd zou blijken dat de mannen de juiste inspiratie op hadden gedaan. De rood-witten wisten namelijk tegen NAC 4 doelpunten te maken en de tegenstander op 0 te houden.

Vroeg en enthousiast kwam de captain uit zijn bed. Al om kwart over 10 stond hij voor het raam te turen en te wachten tot hij opgepikt zou worden door coach Rudi ten Hag. Pas 20 minuten later zou hij op komen dagen en ze kwamen zo te laat de kantine binnenstappen. Hierdoor kreeg de ECHTE captain een disciplinaire wissel van de coach die wessel op had gehaald (!).

VCW begon goed aan de eerste helft. Het team liet zien overtuigend beter te zijn dan de manschappen die GESTA naar Wagenberg had gestuurd. Voornamelijk Nick Marijnissen liet zijn waarde zien door zowel in de spits als in de verdediging actief te zijn. Toch lijkt Nick niet helemaal in normale doen. Al enkele wedstrijden staat Nick droog als spits. De zorgen beginnen te groeien. Gelukkig kon Stevens wel doordringen tot aan het 16-metergebied van de tegenstander. Een harde knal volgde. De keeper kon de bal nog wel pareren maar stootte de bal voor Dylan zijn voeten die koeltjes de bal binnen schoof. VCW bleef aanvallend spel vertonen en zo werd er kort daaropvolgend weer een mooie aanval opgezet. Wouter de Laat kwam met een prachtige voorzet van links die precies bij Frank op z’n bolleke viel. Een krachtige kopstoot volgde. Die bal was zo hard dat de keeper niet snel genoeg z’n handen achter de bal kreeg. Zo tekende Frank voor de 2-0. Hierna kwam Nick op gang en nam de bal in de loop mee. Hij maakte nog een persoonlijke actie in de 16 van GESTA en zag vervolgens Dylan zichzelf goed vrij opstellen. Nick legde goed af op Dylan die met een knal in het dak van de goal schoot. Alsof dit nog niet voldoende zou zijn bleef VCW doorstoten. Mijnheer Stevens  kreeg het ook weer op zijn heupen en ging ook in zijn eentje richting de goal. Door een aantal acties verschafte hij zichzelf de mogelijkheid op de goal te schieten. Wederom wist de keeper de bal naar de zijkant te stoten. Ari hield de bal binnen en krulde de bal om de keeper bij de tweede paal. Met 4-0 op het scoreboard ging VCW rusten.

De tweede helft gebeurde er eigenlijk weinig zinnigs. Er werden wel wat aanvalletjes opgezet maar niets heel dreigends. Wel wist Nick nog iemand door de beentjes te spelen.  Laat in de tweede helft kwam er toch nog een voorzet vanaf rechts. Met een snoekduik kon Frank de bal nog net weten te bereiken met het bolleke. Echter, al zwevend door de lucht voelde hij een plotselinge samentrekking van de spiervezels in beide kuiten. Dylan probeerde de kramp er nog uit te rekken bij Frank maar dit mocht niet meer baten. Frank moest het veld verlaten en deed de aanvoerdersband over aan Dylan, waar overigens het laatste woord nog niet over gezegd is! Met een matige 2e helft wist VCW wederom een overwinning over de streep te trekken. Het team kan zich gaan opmaken voor het aankomende duel in Hendrik-Ido-Ambacht tegen Ido’s Football Club 4.

VCW 3 – SV ADVENDO 4 10-3 (17-02-2019)

VCW 3-Stroomtrein walst over SV ADVENDO

Op de eerste warme zondag van het jaar diende de Wagenbergse elite aan te treden tegen ADVENDO 4. Voor deze wedstrijd hadden coaches Rudi, Evert en Ronald weer een heel blik met talent opengetrokken. Dat VCW vanaf minuut 1 meedogenloos toe zou slaan had nog niemand verwacht. Dat Lars van Groesen de bepalende factor van deze wedstrijd zou worden evenmin.

Toch stond Lars al vanaf minuut 1 zijn mannetje. Zijn directe tegenstander kwam in balbezit. Zoals een echte verdediger betaamt wilde hij laten zien dat de tegenstander een lastige dag zou krijgen. Dat kreeg zijn tegenstander inderdaad, want in minuut 2 hing deze man met een bloedneus voorovergebogen over het hek. Vanaf dit moment pakte VCW de leiding over de wedstrijd. ER werden mooie aanvallen gecreëerd en al snel kreeg VCW een corner. Vanuit deze corner die ook al redelijk goed werd genomen volgde nu een corner vanaf de andere kant. Deze nam aanvoerder Wessel voor zijn rekening. Een mooie bal plaatste hij met een geweldige traptechniek net voorbij de penaltystip. Hier stond Stijn goed opgesteld om met een krachtige stoot de bal binnen te koppen. Vanaf dit moment werd het lastig voor onze razende reporter om de stand in chronologische volgorde bij te houden dus aan het einde van dit verslag volgt een samenvatting van doelpuntenmakers. Met een royale voorsprong van 3-0 ging VCW rusten. Tijdens de rust kregen de aanvoerder én reserve-aanvoerder Frank gewisseld werden. Wie moest nu het voor onder de denderende stoomtrein aan houden? Na lang beraad werd ervoor gekozen Nick met deze zwaar belaste maar toch eervolle taak op te zadelen.

In de tweede helft kwam Bart Lint na geruime tijd afwezigheid terug in het veld. Voor iemand die een winterstop van een maand of 5 heeft gehouden viel zijn invalbeurt nog niet tegen. Lars van Groesen wist in ieder geval in de tweede helft nog een voorzet binnen te koppen. Hierna hield hij het echter snel voor gezien. Geheel uit zichzelf vroeg hij een wissel aan waarbij hij bij de coaches aangaf: “Ik blijf mezelf niet langer voor lul zetten in het veld.” Naar eigen zeggen wist hij zijn draai niet te vinden op de linkshalf positie. VCW bleef de score makkelijk uitbreiden maar kreeg ook enkele tegendoelpuntjes te verduren. Hierop werd Stijn naar de kant gehaald en werd Wessel op de laatste man positie geplaatst. De nummer 99 van ADVENDO begon een solo actie op rond het 16-metergebied van VCW. Een uithaal volgde en zo kon de beste man van de tegenstanders voor het derde tegendoelpunt tekenen. Wessel moest dus duidelijk nog even warm draaien op deze positie maar wist hierna alles goed dicht te houden. VCW breidde op zijn beurt de score van de wedstrijd nog verder uit. De eindscore was dan ook 10-3 in het voordeel van VCW. Doelpuntenmakers aan Wagenbergse kant waren Nick Marijnissen (5x), Lars van Groesen (1x), Stijn Verschuren (1x), Bart Lint (1x, 1x tegen z’n rug geschoten en viel vervolgens binnen). Volgens de officiële telling is er nog een onbekende doelpunten maker  die zichzelf niet gemeld heeft. Het doelpunt kan in ieder geval niet aan Frank Meeuwissen toegekend worden. Die had namelijk wel 12 kansen maar daarvan 0 keer gescoord.

Op zondag 24 februari treedt het reserve vlaggenschip aan in een tegen Moerdijk. Dat team begon tegen de winterstop ineens punten te pakken en kan dus niet onderschat worden. Zou de stoomtrein dan ook zonder problemen zijn traject kunnen vervolgen?

Gesta 3 – VCW 3 0-7  (03-02-2019)

“Hoe kan dat zootje ongeregeld nou bovenaan staan!?”

Op een goed frisse zondagmorgen stond de uitwedstrijd tegen GESTA op het programma. Het was de eerste wedstrijd na de winterstop voor VCW 3. Altijd spannend of de aannames nog goed zullen gaan. Daarnaast zal de conditie bij de mannen ook wel minder zijn geworden in de lange rustperiode.

Al om kwart voor 10 stond VCW 3 op de groene Galderse zoden zichzelf klaar te stomen voor de wedstrijd. Gekleed in nieuwe truien en trainingsbroeken, gesponsord door Zwaluwe Bouw & Projectontwikkeling en mede mogelijk gemaakt door onze grote leider Evert Hop. Een deel van het team stond rustig de bal rond te tikken terwijl een ander deel van het team wat over het veld hobbelde voor iets dat door moest gaan als warming-up. Dit leverde tevens commentaar op van de tegenstander. “Hoe kan dat zootje ongeregeld nou bovenaan staan!?” kreeg VCW 3 als commentaar te horen. Nou vriendelijke vriend, dat gaan we jou dus in de komende 90 minuten even duidelijk maken.

Zoals verwacht gingen in het begin van de wedsrijd niet alle aannames even soepel en was het inspelen ook nog niet bepaald zuiver. Hier hadden overigens beide teams last van. In de beginfase van de wedstrijd speelde de strijd vooral ter hoogte van de middellijn. Toch kwam GESTA er een aantal keer gevaarlijk uit waardoor VCW toch scherper moest gaan spelen. Zelfs Nickkwam een aantal keer terug uit spitspositie om mee te verdedigen. Al snel kon GESTA toch een gervaarlijke aanval opzetten. Doordat Ari niet volledig met zijn man meeliep kon deze vrij de 16 van VCW inlopen. Een scherpe voorzet van GESTA kwam dan ook bij de vrije man terecht. Doordat deze recht op sluitpost Gerben was gericht kwam VCW met de schrik vrij. Hierna nam VCW het initiatief over en zette een aantal goede aanvallen op. Zo werd Ari diep gestuurd op links en kon vanuit daar Bram vrij voor de goal zetten. Die werkte de 0-1 binnen. VCW kreeg de smaak te pakken en bleef aanvallend sterker dan GESTA. Ari werd op links weer diep gestuurd en met een persoonlijke actie kon hij de verdedigende linie voorbij dribbelen en de 0-2 binnen schuiven. Vanuit GESTA kon eigenlijk alleen de aanvoerder voor enig gevaar zorgen. Veel verder dan de rand van het 16 metergebied van VCW kwamen ze echter niet. VCW kon al snel weer een corner afdwingen die afzwaaide en zo bij Bram terecht kwam. Deze bleef rustig en schoof de 0-3 ook netjes binnen.

Tijdens de rust moest coach Rudi ten Hag via FaceTime worden geraadpleegd over het strijdplan van de 2e helft. Pas toen VCW weer het veld op moest was bekend wie welke positie in zou nemen.

De tweede helft werd het voetbal er niet echt mooier op. Er ontstond een soort flipperkast voetbal. Toch kon VCW wel makkelijk de aanval opzoeken. Al snel kon het team een kans creëren vanaf links. Een voorzet volgde maar het keepertje van GESTA liet de bal los. Deze rolde in het doel. Hierna kon Dylan zichzelf nog twee keer in scoringspositie brengen door zeer goede inzet van Martijn. Vanaf dat moment ging VCW wat rustiger aan spelen. Dit kan mede veroorzaakt zijn door het gebrek aan conditie. De spierpijn kwam bij sommige spelers al tijdens de wedstrijd opzetten. Toch kon VCW het scoreboard toch ook nog op 0-7 zetten. Zo kan dat zootje ongeregeld dus bovenaan staan, GESTA! Gewoon een goed team dat als een geoliede stoomtrein door deze competitie heen dendert. Elk obstakel platwalsend over het traject! Zo dus!

VCW 3 – SC Emma 5 2-0 (09-12-2018)

Op een regenachtige zondagochtend kwam het Dordtse SC Emma op bezoek op sportpark Heesterbosch. Eigenlijk ideale omstandigheden voor de Wagenbergse horde. Dit weer is namelijk typerend voor het spel van VCW. Daarnaast wilde de Stoomtrein niet net voor de winterstop ontsporen en ging ook vol voor de drie punten deze wedstrijd. Nu liep het de laatste wedstrijden niet geheel zonder hobbels. Elke wedstrijd waren er wat opstartproblemen. Wellicht was het team te naarstig op zoek naar de openingstreffer. Beter kon het team rustig blijven spelen en elkaar gewoon in de voetjes aanspelen. Deze wedstrijd zou het team gaan proberen dit te bewerkstelligen.

Zo begon VCW sterk aan de eerste helft. Het was vaker op de helft van SC Emma te vinden dan andersom. Toch was ook nu telkens de eind pass onzuiver waardoor VCW zichzelf telkens in de problemen bracht. Verdedigend was het balbezit telkens zo terug veroverd maar toch kon VCW door eigen toedoen niet echt het gehoopte gevaar leveren. Toch bleef VCW de aanval opzoeken en er volgden enkele corners voor de Wagenbergse brigade. Zo werd er toch voor gevaar gezorgd maar VCW wist nog niet te scoren. Tot het derde weer een corner kreeg. Ivo nam deze voor zijn rekening. Hij plaatste de bal mooi over de keeper bij de tweede paal. Hier stond Martijn goed opgesteld om met een harde inzet binnen te koppen. Zo kwam VCW via een schitterende aanval op een 1-0 voorsprong.  De rest van de eerste helft verzaakte VCW deze score uit te breiden en ging dus met een nipte voorsprong rusten.

SC Emma werd sterker in de tweede helft en zocht ook meer de aanval op. Ook bij hun was de eind pass telkens een problematisch punt waardoor ze ook niet echt voor gevaar zorgden. VCW kun dus redelijk gemakkelijk vanuit de omschakeling weer rustig op gaan bouwen. Dit tot frustratie van de Dordtse ploeg die wat overtredingen begonnen te maken. Hierdoor kreeg VCW een vrije trap van een metertje of 20 van het doel. Martijn was vastbesloten deze te nemen. Wellicht had hij inspiratie opgedaan van de sublieme vrije trap van Messi. Tijdens de aanloop was er wel iets van deze souplesse terug te zien. Echter bij het raken van de bal ging dit mis. Hij schoot namelijk zowat, a la Boussaboun, de cornervlag omver. Hierna speelde het spel zich enige tijd rond de middencirkel af. Toch wilde Nick nog wat uit de hoge hoed toveren. Toen hij net over de middellijn in balbezit kwam draaide hij goed weg bij zijn tegenstander. Op snelheid rende Nick met de bal richting het doel. Zowaar was hij ook nog echt sneller dan zijn tegenstander. Deze moest dus aan de noodrem trekken en haalde Nick onderuit in het 16-metergebied. Hard ging hij naar de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Zoals een goed scheidsrechter betaamd werd direct opgetreden. VCW kreeg een penalty. Nick zijn blessure bleek zo ernstig dat hij zelfs de penalty niet zelf nam. Zo kon Frank aanleggen. Deze schoot netjes binnenkant paal de 2-0 binnen. Nick moest gewisseld worden. Eenmaal op de bank bleek het allemaal wel mee te vallen en leek het zelfs een milde vorm van PHPD te betreffen. Zo kon de VCW 3-Stoomtrein ook met deze volledige 3 punten zijn reis voortzetten naar het volgende station. Deze is gelegen in Galder, waar Galder En Strijbeek Ten Aanval zullen trekken.

Groen Wit 4  - VCW 3 0-2  (02-12-2018)

De mannen van VCW 3 konden deze zondag goed uitgerust aan de wedstrijd beginnen. Pas om half 1 ving de wedstrijd aan op Sportpark Haags. Dit leverde voor menig teamlid een probleem op gezien de familiaire verplichtingen in deze periode van het jaar. Verder moest Nick met zijn trouwe en lieve viervoeter nog wat werkzaamheden verrichten. Hiertoe werden de reservetroepen opgeroepen om de stoomtrein gaande te houden.

Zo kwamen Coen en Jeroen mee helpen de punten naar Wagenberg te slepen. Al snel werd duidelijk dat het duel zich zou gaan afspelen op plastic sprieten. Iets wat door vrijwel elke speler van VCW 3 verafschuwd wordt. Deze mannen schoppen namelijk maar al te graag een polletje uit het veld. Wat later dan weer handig is om de schuld te geven bij een mislukte pass. Nee, het excuus “Sorry maar er lag een polletje” kon deze middag niet ingezet worden.

VCW begon dan ook wat onwennig aan de eerste helft. Er was bij menig speler toch wat moeite om de bal in een keer goed aan te nemen. Hierdoor werd regelmatig onnodig balverlies geleden. Daarnaast kwam Groen Wit ook nog eens sterker voor de dag dan verwacht. VCW leek hierdoor redelijk snel in de problemen te komen maar het team wist zich goed staande te houden. Toch wist VCW ook regelmatig de aanval op te zoeken. Er volgden enkele voorzetten van Martijn en Wessel. Hieruit kon echter niet worden gescoord. Tot Nick diep de rechter hoek in werd gestuurd. Hij nam de bal aan en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Daarna legde hij de bal laag op Dylan die meteen binnen kon tikken. De keeper van Groen Wit raakte met zijn vingertoppen nog de bal maar kon te weinig uitrichten om het doelpunt te voorkomen. Hierdoor werd VCW wat zelfverzekerder en begon beter te spelen. Toch lukte het niet de score voor rust nog verder uit te breiden.

Martijn gaf in de rust aan geblesseerd te zijn. Hierdoor bracht tacticus Rudi, Ivo in op de rechtshalf positie. Deze begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Hij was zelfs zo fanatiek dat hij het al na anderhalve minuut aan de stok had met de arbiter. Toch mooi om zulke gemotiveerde jongens in de kelders van het amateurvoetbal aan het werk te zien. Zo nam Ivo ook meteen de corner die VCW kreeg voor zijn rekening. Snel legde hij deze laag op Dylan die vergelijkbaar met zijn eerste doelpunt binnen kon tikken. Een speler van Groen Wit was het niet helemaal eens met het scoreverloop en de beslissingen van de scheidsrechter. Zo trok hij zijn mond open tegen de scheidsrechter. Deze liet hem een gele kaart zien. Na nog wat commentaar volgde een rode. Hierdoor kwam VCW tegen tien man te staan. Dit zorgde ervoor dat VCW makkelijk kon uitverdedigen en eigenlijk continu de aanval kon opzoeken. Bakker en Jeroen werden regelmatig diep gestuurd maar konden deze aanvallen niet verzilveren. Tijdens de tweede helft vond er nog iets unieks plaats. Iets dat we dit seizoen waarschijnlijk niet veel meer gaan zien. Ronald Woolschot, onze grote leider en voorbeeld (die man heeft voor de KNVB gespeeld), pakte de rol van grensrechter op. Hier hield hij het niet bij. Hij bleek ook nog eens fantastisch mee te coachen vanaf de zijlijn. Als het aan de aanvoerder ligt mag Ronald deze rol veel vaker vervullen gezien zijn weergaloze optreden. VCW kon de voorsprong niet verder uitbreiden en de wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 overwinning. Aankomende zondag komt het Dordtse SC Emma op bezoek. Om 12:00 staat de VCW 3 stoomtrein klaar om ook over dit team heen te denderen.

VCW 3 – IFC 4 5-1 (25-11-2018)

Na een weekje vrijaf kwam Ido’s Football Club op bezoek in Wagenberg. Zou ook deze week de denderende stoomtrein ongehinderd zijn route af kunnen werken? De mannen van coaches Evert, Ronald en Rudi waren er in ieder geval allemaal klaar voor om dat te laten zien. Wederom veel te vroeg begon het derde aan de warming up. Toen de manschappen uit Hendrik-Ido-Ambacht op het veld verschenen diende het eerste probleem zich al aan. Zij spelen eveneens in het rood dus moest VCW de clubkleuren verdedigen in het blauw.

Aanvankelijk dacht het team aan een redelijk makkelijke eerste helft te beginnen. Toch werd als snel duidelijk dat IFC niet geïntimideerd was door het bravoure van VCW. Sterker nog, met vlagen dicteerde IFC de wedstrijd. De mannen uit Wagenberg konden elkaar moeilijk vinden en er werd slordig met het balbezit omgegaan. Daarnaast won IFC veel duels en bij het uitverdedigen raakte VCW al snel het balbezit kwijt. Dit alles leidde ertoe dat VCW na een minuutje of 20 tegen een 0-1 achterstand aan keek. Zou de stoomtrein dan eindelijk ontsporen? VCW begon meer druk te zetten maar deed dit niet altijd overtuigend. Toch kreeg VCW een aantal vrije trappen rond de 16. Nick schoot de eerste ruim over. Hierna volgden er nog wat die de keeper makkelijk kon pakken. Het team raakte wat zenuwachtig en gefrustreerd. Voor Nick leek dit echter een reden om zijn capaciteiten nog maar eens te tonen. Moeiteloos speelde hij zijn tegenstander door de beentjes. De volgende tegenstander die dacht de bal dan maar wel gewoon van Nick af te pakken werd eveneens op een panna getrakteerd. Ook de hieropvolgende zag de bal tussen zijn beentjes door glippen maar Nick was niet in staat om vervolgens balbezit te houden. Tijdens de rust werd het team nog eens op scherp gezet door Rudi ten Hag. Mede hierdoor kwam VCW ontzettend sterk terug op het veld. Het team wist elkaar stukken beter te vinden dan de eerste helft. Stijn was er de tweede helft ingekomen en liet zich al snel gelden. Hij gaf een voorzet vanaf rechts. Bram kon deze mooi binnenkoppen en zette VCW op gelijke hoogte. Verdedigend werd er ook steviger aangepakt en bij het uitverdedigen bleef VCW ook vaker in balbezit. Zo kwam Wessel na een duel in balbezit en kon Nick diep sturen. Die rende de 16 in en haalde hier nog enkele acties uit voordat hij scoorde. Vanaf dat moment begon VCW de doelpunten aaneen te rijgen. Martijn gaf een magnifieke voorzet op Stevens die zo de score uitbreidde. Frank liet zich ook deze wedstrijd weer gelden en scoorde uit een afstandsschot. Vrij laat in de wedstrijd maakte Ivo zijn herintrede in het veld en was meteen belangrijk. Ivo maakte kans om zelf te scoren maar liet het toch aan Frank over. Hierdoor is Frank nu topscorer van VCW 3 maar heeft Nick nog steeds in zijn kielzog. Met het intreden van de herfst leek ook de VCW 3-trein last te hebben van wat blad op het spoor. Zo kwam het team in de eerste helft moeizaam opgang. Toen het eenmaal op snelheid was denderde het weer gemakkelijk over de tegenstander heen. Lars van Dongen, sfeermaker in het kleedlokaal en derde helft, had speciaal voor de gelegenheid een taart gebakken. Opdruk van Thomas de trein erbij samen met alle teamleden. Zo ontstond er weer een mooi feestje in de kantine. Het volgende station is bij Groen-Wit in Breda. De aankomende week heeft het team dus nog de tijd om de olie te verversen zodat alles weer soepeltjes gaat verlopen.

VCW 3 – Dussense Boys 3 1-0 (11-11-2018)

VCW 3-trein stoomt door.

Het was de dag na het Blerefestival in Wagenberg. De opening van het carnavalsseizoen in Erpelrooiersland. Menig speler van het Wagenbergse eliteteam waren toch even een kijkje gaan nemen bij dit feest. Zo ook coach Ronald. Die op zijn zachtst gezegd zijn spelers niet matigde in de alcoholconsumptie.

Sterker nog hij was zo onderhand aanvoerder van de avond. Uiteindelijk was Woolschotje dan ook goed van het (fiets)padje. Toch stonden de spelers van VCW 3 de volgende ochtend als ware gladiatoren in de kantine. Niet omdat ze vergeten waren om ’s nachts hun carnavalspak uit te trekken. Nee, ze stonden strijdlustig en klaar om het strijdtoneel te betreden. De stoomtrein door laten denderen was het motief. De tegenstander was Dussense Boys 3. Een sterke tegenstander die op dat moment de derde plek op de ranglijst innam. Met 13 punten stonden zij net onder VCW 3, dat met 16 punten tweede stond.

Met een sterke basis 11 begon VCW aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap pakte VCW de wedstrijd goed op. Toch bleek Dussen direct een geduchte tegenstander. Zo had de tegenstander de beschikking over een sterke as. Stijn leek een lastige wedstrijd te krijgen. Zijn directe tegenstanders was ruim 2 meter lang en oersterk. Daarbij droeg de man ook nog eens een aanvoerdersband wat als snel indrukwekkend is. Toch had Stijn zijn tegenstander direct onder controle. Hij gaf geen meter waardoor de spits weinig ruimte kreeg. VCW nam vaak het initiatief voor de aanval. Zo werden de middenvelders vaak diep de hoek ingestuurd van waaruit enkele goede voorzetten gegeven konden worden. Frank kon na een kwartiertje voetballen vanaf de 16 uithalen op de goal. Hierbij raakte Frank de lat. Goed schot maar hij kon deze helaas niet verzilveren. Niet veel later kon Brammetje, Nick bereiken die goed stond opgesteld in de 16 van de tegenstander. Nick schoot op doel maar de keeper blokkeerde. Ivo, die heel scherp was, kon de bal in de rebound alsnog binnentikken. In een volgende aanval werd Nick aangespeeld, die kon de bal diep op Wessel leggen die goed doorliep. In de loop pikte hij de bal goed op maar verloor vervolgens het overzicht. Hij haalde uit op de goal maar de keeper kon de bal vrij gemakkelijk pakken. VCW had de overhand op het veld en bleef goed de aanval opzoeken. Al snel werd ook Dylan diep gestuurd. Tijdens deze aanval schoot het echter in zijn hamstring. Martijn kwam tien minuten voor rust Dylan aflossen.

Tijdens de tweede helft waren er wat wijzigingen doorgevoerd. Zo kwam Ari in de spits te voetballen wat voor extra gevaar moest zorgen. Volgens plan begon Ari dan ook sterk aan de wedstrijd. Toch begon Dussen sterk aan de tweede helft. Ze zorgden voor meer gevaar. Zo kregen ze na een minuutje of 20 voetballen een corner. Deze werd door de aanvallende linie van Dussen binnengekopt. Echter had de arbiter terecht een overtreding op onze goallie, Gerben geconstateerd. Zo kreeg VCW een vrije trap en bleef de stand 1-0. Vlak voor tijd kreeg Ari ook nog een kop kans voor doel. Met een harde knik belandde de bal dan ook onderkant lat achter de doellijn. De fluitsman vond het echter niet nodig de middencirkel te verlaten. Zonder verrekijker had hij dan ook geen doelpunt geconstateerd. Hierdoor bleef de score steken op 1-0. Zo kwam het reserve vlaggenschip weer 3 punten dichter bij het ultieme doel. De stoomtrein zit nog steeds op het juiste traject. Komende week krijgt het elitecorps rust. Op zondag 25 november zal IFC 4 proberen de trein te laten ontsporen. VCW 3 zal er op hun beurt alles aan doen om wederom de 3 punten in Wagenberg te houden.

 

VCW 3 – JEKA 14 5-0 (04-11-2018)

Wie stopt de VCW 3-trein… Tsjoeketsjoek…

#goevert #gorudi #goronald #goproces

In het eerste seizoen met de huidige samenstelling van VCW 3 functioneert het team als een stoomtrein. Als machinisten hebben we Rudi ten Hag, Evert en Ronald. Zij zorgen ervoor dat de trein op de rails blijft en het juiste traject blijft volgen.

Het brandend vuur onder de stoomketel is aanvoerder Wessel. Hij jaagt zijn team op en laat het team het beste in zichzelf naar boven halen. De spelers zijn de mechaniek van de trein. Alles moet kloppen zodat de trein zich zo soepel mogelijk voort kan bewegen. Elke wedstrijd is een station. De spelers van de tegenpartij de passagiers. Ze mogen een ritje mee maken in de VCW trein. Ver mogen ze echter niet meerijden. Ze worden al bij het volgende station afgezet. Flink betalen moeten ze ook voor dit ritje. Niet in euro’s maar in punten. Tot nu toe heeft alleen Raamsdonk 6 niet de volle mep betaald. Bij het volgende ritje zal de VCW trein er echter alles aan doen om ze dat keer wel de volle 3 punten te laten betalen.

Vandaag kwam de VCW-trein aan bij station VCW 3 – JEKA 14. Het kampte met een luxeprobleem. Er waren 17 spelers beschikbaar. Op het wedstrijdformulier kunnen maar 16 spelers ingevuld worden. Helaas voor Jari kon hij uiteindelijk toch niet meedoen door wat lichamelijke ongemakken. VCW startte goed aan de wedstrijd maar het duurde even voor de score geopend werd. Ongeveer na een minuutje of 20 haalde Frank uit op doel. Dit op goed aanleggen van Nick. Frank plaatste de bal mooi in de rechterhoek. Niet veel later kwam Frank opnieuw in de gelegenheid op doel te schieten. Ook deze keer faalde hij niet en zette het team op 2-0 voorsprong. Zo ging VCW met een prima voorsprong de rust in.

Na rust kwam Dylan in de spits te voetballen in plaats van Nick. Die werd al snel in de tweede helft diep gestuurd en haalde snoeihard uit met zijn linkerbeen. De keeper heeft de bal alleen langs zijn hoofd horen suizen en niet eens gezien. Dat hij de capaciteiten had om doelpunten te maken heeft hij in voorgaande seizoenen bij VCW 2 wel laten zien. Maar zo’n knal uit zo’n hoek leek ook voor hemzelf een openbaring. In de volgende fase van de wedstrijd werd JEKA iets sterker en begon meer aan te vallen. Ze werden hierbij niet echt gevaarlijk. Doelman Gerben moest wel enkele ballen pareren en deed dit dan ook op uitmuntende wijze. Niet veel later kwam Nick aan balbezit in een counteraanval. Hij legde af op Wessel die op zijn beurt Dylan weg kon sturen. Dylan wachtte goed af en vertrok zo vrij van eigen helft. Een rush richting het doel leverde VCW de 4-0 op. Jeka kon hierna weinig meer uitrichten en VCW ging de aanval meer opzoeken. Hierbij werden de vrije mannen goed gevonden. Deze aanval bracht Ivo in balbezit en kon zo doorlopen tot de 16 van JEKA. Zoals goed voorbeeld doet volgen, uit de eerste helft bij de goals van Frank, schoot Ivo maar eens op doel. Zeer beheerst schoot hij de bal in de linkerhoek. Zo stapte VCW met een klinkende overwinning van het veld. Komende week dendert de trein verder. Zou het Dussense Boys lukken om hem af te stoppen of zelfs te ontsporen? Op zondag 11 november zal VCW 3 er klaar voor staan.

Be Ready 5 – VCW 3 2-3  (28-10-2018)

Het sterrenensemble van VCW moest vandaag het 5e competitieduel uit gaan vechten op Hankse bodem. Aanvoerder Wessel Norbart had grote zin om zijn team naar een nieuwe overwinning te loodsen. Al om 10 uur stapte hij op de fiets richting Wagenberg. Onderweg sloot Ronald ook aan op het fietsje.

Zo gemotiveerd als dat Wessel voor deze wedstrijd was bleek ook de rest van het team te zijn. Iedereen was tijdig aanwezig. Het proces dat VCW 3 doormaakt werd hier dus in ieder geval niet door verstoord. Tevens beschikte het team vandaag over een reservebank waarop een luxe 3 man kon plaatsnemen. Bart Lint had zijn voetbalspullen ook weer gevonden en daarbij de route naar sportpark Heesterbosch. Wat voor voetbalspullen had Bart trouwens ook gevonden. Hij toverde gewoon een wit voetbalbroekje met zakken uit zijn tas!

VCW begon sterk aan de wedstrijd en domineerde in het balbezit. Het team kon Be Ready makkelijk van de bal afzetten en het eigen spel maken. Zo kon VCW vaak de aanval opzoeken. Echter ging het rond de 16 telkens mis. De eindpass liet telkens te wensen over en moest VCW snel in de omschakeling. Dit ging een tijdje goed tot VCW in verdedigend opzicht te slap begon te handelen. Hierdoor kon Be Ready makkelijk door de verdediging van VCW glippen en werd Gerben Dudok verrast. Door het slappe optreden moest VCW hand in eigen boezem steken en wist het dat het een achterstand weg moest werken. Hierdoor werd de aanval meer opgezocht en kwamen er ook meer ballen voor het doel van Be ready. Het duurde even voor VCW echt gevaarlijk werd maar de kansen begonnen te komen. Zo kwam Frank in balbezit en draaide goed open op links. Hier werd Martijn de hoek ingestuurd. Iedereen dacht dat hij een voorzet ging geven. Verrassend genoeg krulde hij de bal mooi bij de 2e paal binnen. Echt een weergaloos schot van, van Kampen. Het team dacht de wedstrijd nu onder controle te hebben. Dit bleek echter al snel tegen te vallen. Wouter de Laat kwam in balbezit en kon niet veel anders dan terug spelen naar onze goallie, Dudok. Wat er bij Gerben in zijn koppie omging weet nog steeds niemand. Mogelijkheid is dat hij na de 1-0 iemand terug wilde pakken door hem in de luren te leggen. Zo probeerde Gerben een aanvaller uit te spelen. Die had de actie van Gerben goed door en zette hem van de bal af. Redelijk onnodig stond VCW dus weer tegen een achterstand aan te kijken.

In de rust had Rudi ten Hag weer een tactisch plan klaarliggen. Enkele wissels werden toegepast. Zo moest ook aanvoerder Wessel Norbart (die overigens een zeer degelijke eerste helft had gevoetbald) het veld ruimen. Jari van Oers was gebrand op de minuten die hij kon maken en ging er dan ook vol voor. Hij speelde zelfs nog een tegenstander door de benen. Het was duidelijk dat VCW de tweede helft beter speelde dan de eerste. Zo konden Ari en Nick elkaar goed vinden. Zo kon Nick, Ari aanspelen in het 16 metergebied van Be Ready en kon de bal binnenglijden. Vervolgens kon VCW de aanval op blijven zoeken. De perssjef van VCW 3 zag niet goed wat er gebeurde en dit ging sowieso heel erg snel. Nick en Ari waren samen namelijk in een aanval verwikkeld. Er gebeurde iets waardoor VCW een vrije trap in de 16 kreeg. Deze werd snel door Ari opgepakt en op Nick afgelegd. Nog voordat Be Ready doorhad wat er gebeurde stonden ze ineens tegen een achterstand aan te kijken. Dit vond Jari van Oers wel genoeg en stapte na 461 seconden gespeeld te hebben weer van het veld. De rest van de wedstrijd heeft VCW stabiel uitgespeeld. Het proces is vandaag enkele keren in gevaar gekomen maar duurt toch voort!

 

VCW 3 – ST TPO/VOV 3 6-1  (21-10-2018)

Op de zondag dat Gerben net terug kwam van zijn huwelijksreis. Nog helemaal in de wolken verscheen hij in de kantine. Vandaag staat de wedstrijd op het programma tegen de vereniging die Tussen Puinhopen werd Opgericht. Doordat VCW in de bovenste regionen van de competitie meedraaide was het team gemotiveerd om ook deze zondag de puntjes weer in Wagenberg te houden.

Toch blijft het in het eerste competitiejaar van een nieuw team lastig inschatten wat de kansen zijn tegen elke tegenstander. Coaches Evert en Ronald drongen er dan ook op aan om vanaf minuut 1 te vlammen. Het in de regio bekende “NOAD” moest er vandaag ook op Heesterbosch vanaf spatten.
Vanaf het eerste fluitsignaal werden de coaches op hun wenken bediend. VCW trok de wedstrijd meteen naar zich toe en zocht de aanval op. Bram kon een balletje diep steken op Nick. Met volle snelheid en zeer elegante loopstijl kon Nick achter de bal aan. Tomas kwam aanrennen tot op de 16 waarop Marijnissen de bal terug op Thomas kon leggen. Met een ferme uithaal tekende hij voor de 1-0. Hierna gaf VCW nog steeds niet weg. Door goed ingrijpen van Wouter veroverde VCW weer de bal. Na een goede combinatie met Frank kon Wouter het hoekje in rennen. Hier gaf hij een schitterende voorzet de 16 in. Bij de tweede paal stond Tomas klaar om de bal in de korte hoek te koppen. Zo tekende Thomas ook voor de 2-0. VCW raakte erg gemotiveerd om door te blijven stoten. Het team kon ook lekker rond tikken. Hierdoor werd iedereen bij het spel betrokken. Door de ruimte die VCW kreeg ontstonden er zelfs heuse driehoekjes. Dit werd volgehouden tot Ivo Marreel werd aangespeeld. Die nam de bal aan zijn voetje mee en dribbelde zo langs 4 spelers van Moerdijk. Zo stonden er genoeg spelers op het verkeerde been waardoor Nick vrij aangespeeld kon worden. Met een mooie actie speelde hij de laatste man van TPO door zijn benen en kon zo vrij op het doel aflopen. De keeper van Moerdijk kwam nog uit maar werd ook al snel in de luren gelegd door Nick. Zo vescheen de 3-0 op het scoreboard. Alles verliep lekker voor het team van Ronald en Evert. Door deze positieve flow kreeg ook Edwin het op zijn heupen en gooide er een Zidanetje en liep zo door richting het doel. Zijn directe tegenstander kon de grijns die op Edje zijn gezicht verscheen niet echt waarderen en haalde hem neer in het 16-metergebied. De arbiter kon niets anders dan naar de stip wijzen. Vreemd genoeg volgde er geen gele kaart. Wie anders dan Nick zou de penalty nemen… Hij legde aan en schoot keihard onderkant lat in de kruising. Een zeer lovenswaardige penalty. Zo ging VCW met een 4-0 voorsprong rusten.
De tweede helft leek VCW het allemaal wel prima te vinden en deed het team het wat rustig aan. Het begon zelfs een beetje op onderschatting te lijken waardoor TPO zich gevaarlijker op ging stellen. Al snel kon TPO een afstandsschot plaatsen. Echter bracht onze sluitpost redding en kon Edje meteen diep gestuurd worden. Die rende zijn directe tegenstander er gewoon uit en kon vrij inschieten waardoor de stand 5-0 werd. TPO ging wederom meer aanzetten en VCW leek het even kwijt te zijn. Er ontstond verwarring bij de Wagenbergse verdediging waardoor een speler van TPO in de 16 vrij stond. Dylan blokkeerde de bal nog maar deze viel vervolgens in de kluts en rolde uiteindelijk achter Gerben het doel in. Dit pepte VCW nog een keer op om toch te laten zien wat het waard was. Jari werd diep gestuurd. Deze leek even lucht tekort te komen maar kon de bal toch halen. Hij speelde de bal netjes terug op Frank. De bal ging rond de 16 over van VCW-speler naar VCW-speler. Tot de bal breed gelegd werd op Ivo. Die haalde meteen uit en trof doel in de verre hoek. Een doelpunt uit het boekje kon je zeggen. Met een 6-1 overwinning stapte VCW van het veld om over te stappen naar de derde helft.

 

RCD 7 - VCW 3 1-3 (14-10-2018)

Vandaag hadden we 2 talenten van Vcw 2 tot onze beschikking! Bror Huijbrechts en Stijn Nulden mochten met het reserve vlaggenschip op snuffel stage! We waren vooraf heel benieuwd hoe Frans de mannen op vrijdag avond klaar stoomt! Van horen zeggen heeft Frans de nadruk gelegd op het penetreren vanaf de flanken, kort dekken, voorzetten vanaf de zijkant en het voetballen in de Kleine ruimte!

Frans heeft deze facetten er goed ingepeperd, want al Zn aandachtspunten komen later terug in het verslag!

Om 10.00 uur was er afgesproken in het clubhuis om af te reizen naar Dordrecht op tegen de plaatselijke Racing Club Dordrecht te spelen!

Onze gastspeler Bror Huijbrechts was helaas niet tijdig aanwezig! Zn goeie vriend Lars v Groesen klom direct in de telefoon om Bror te bellen! Bror had even geen tijd om op te nemen, hij was namelijk al bezig met de welbekende doelstellingen van Vcw 2 trainer Frans. In de vroege ochtend werdt namelijk voor de wedstrijd al gepenetreerd over de flanken en van horen zeggen is er ook kort gedekt! Normaal staat er een boete van 5 euro op te laat komen, maar voor deze gelegenheid werdt een uitzondering gemaakt door onze coach!

Tijdens het omkleden was duidelijk waarom er wordt gesproken over “hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt”. Topscoorder Nick Marijnissen zorgde ervoor dat we ons in Dordt waande! Een natte scheet was geproduceerd, het witte broekje wat gekleurd en de kleedkamer vergeven!

Nadat trainer Rudy Peeters en Ronald Woolschot de manschappen op scherp hadden gezet kon het veld worden betreden! Nadat er door een speler van RCD een scheidsrechter onder de eigen stafleden was aangewezen kon er worden afgetrapt!

VCW nam gelijk het initiatief in handen. Het balbezit was voor de ploeg uit wagenberg maar tot kansen kwam het in de beginfase niet! Na een 20 minuten voetballen was het topscoorder Nick Marijnissen met de eerste kans van de wedstrijd! Zn schot werd uit de bovenhoek gehaald door de keeper! De grootste kans van de eerste helft was voor Bart rullens! Op aangeven van Frank Meeuwissen kon Bart vrij richting de RCD keeper lopen. Zn mooie lob / schot belande helaas op de bovenkant van de dwarsligger! RCD kwam er 1 keer gevaarlijk uit, maar reserve Keeper Ari Stevens zorgde met het hoofd buiten de 16 voor redding! Ari verving de getrouwde Gerben Dudok! In het vervolg van de 1ste helft waren er nog mogelijkheden voor Frank Meeuwissen (naast) en Ivo marreel (onderschepping door keeper / verdediger). Hierdoor werd net als vorige week met de brilstand de rust gehaald.

Martijn v Kampen mocht Zn plaats in de rust afstaan aan Thomas Hopman! Thomas was door coach Rudy naar de bank gedirigeerd doordat hij de warming up op het Dordtse WC had doorgebracht! Uit alles blijkt dat we met een proces bezig zijn, zulke acties worden momenteel niet geaccepteerd!

Na een kwartier in de 2de helft nam Vcw de leiding. Het was Bram Schouwenaars die Edwin Aarts bediende! Edwin aarzelde niet en schoot de bal snoeihard op het aluminium! Nick Marijnissen was er als de kippen bij om Zn 4de van het seizoen te maken. Vcw ging door en opnieuw was het ons spitsen duo die voor een goal zorgde! Op aangeven van Nick was het nu Edwin die de bal in de verre hoek plaatste! RCD liet het hier niet bij zitten en kwam terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken!

Op dat moment was vcw het even kwijt en drong RCD wat aan! Ari Stevens zorgde voor een aantal mooie reddingen! Maar daar was onze andere vcw 2 speler! Stijn Nulden kreeg de bal aan de rechtkant van het veld en bedacht zich geen moment! Zoals van Frans geleerd slingerde hij de bal de 16 meter in! De bal belande echter direct in het goal wat de 1-3 betekende!

Met deze goal was de overwinning voor vcw binnen! Door de winst bekleed Vcw momenteel de 2de plaats achter koploper Raamsdonk met evenveel verliespunten! Volgende week wordt er thuis tegen Tussen Puinhoop Opgericht (TPO) aangetreden.

Direct na de wedstrijd stapte de mannen van vcw 3 in de auto om ons 1ste te gaan aanmoedigen! Met potentiële Vcw 3 speler Stijn Verschuren 90 minuten op de bank werd een punt gehaald! Jammer dat het talent van deze sympathieke Madenaar niet wordt gezien.

VCW 3 – Raamsdonk 6 1-1  (7-10-2018)
 
Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Raamsdonk 6 op het programma. Zo vroeg in het seizoen betekende dit toch al een ware `top (B)wedstrijd`. Het was namelijk de nummer 1 tegen de nummer 2 op de ranglijst. Raamsdonk 6 was vorig jaar kampioen geworden dus de messen konden geslepen worden.
Doordat onze gewaardeerde Captain Wessel Norbart ervoor heeft gekozen om in zijn geliefde Breda de Singelloop te verkiezen boven deze belangrijke wedstrijd, mocht Frank Meeuwissen deze zondag de honneurs waarnemen als Captain van het reserve vlaggenschip. Om het moment van schrijven is het overigens nog niet bekend of Wessel de finish heeft gehaald, er gaan geruchten dat hij niet verder is gekomen als het Stammeneke!
De voorbereiding verliep iets wat chaotisch. Ons hard van het elftal was namelijk niet aanwezig op de afgesproken tijd van 10.45 uur. Onze trainer (Ronald), keeper (Gerben) en spits (Bart) hadden de avond ervoor namelijk het vrijgezellenfeest van onze Goalie gevierd. Hierdoor was onze 2de trainer Evert genoodzaakt om een Ad-Hoc beslissing te nemen. Hij pakte direct door en selecteerde op het laatste moment onze  sponsor Michiel van Groesen. Deze keuze pakte direct goed uit. Michiel toverde namelijk in het kleedlokaal direct z`n hele stereotoren tevoorschijn. Onder het genot van wat Duitse en Nederlandstalige muziek werden de kicks onder gebonden en de voorbereidingen getroffen.
 
VCW begon de wedstrijd fel en agressief. Goed verzorgt positiespel leverde een aantal mooie aanvallen op. Helaas was de eind pass net niet goed waardoor er in het begin van de wedstrijd niet gescoord kon worden. Halverwege de 1ste helft waren het Ivo Marreel en Bram Schouwenaars die lekker combineerde op het middenveld. Spits Nick Marijnissen werd gevonden en na het dol draaien van zijn directe tegenstanders kon hij Edwin Aarts de diepte insturen en vrij voor de Raamsdonk goalie zetten. Edwin ging alleen op de keeper af maar helaas kon de keeper redding brengen. Het spel werd van beide kanten wat harder en af en toe werden er over en weer harde overtredingen gemaakt. Scheidsrechter Ad van Beers trede echter vakkundig op bij de verschillende situaties. Ook Raamsdonk kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar de Defensie onder leiding van Dylan v Dijk en Martijn van Kampen hielden stand. Ook Gerben hield ondanks zijn kater z`n doel schoon. Met een welbekende Brilstand zochten beide teams de kleedkamers op.
 
In de rust vond er een spitsen wisseling plaats. Onze topscoorder Nick moest namelijk Volk en Vaderland weer geen verdedigen tegen de boefjes. Maar ja wat heb je als trainers een luxe als je gewoon Bart Rullens nog op de bank hebt zitten. Het nieuwe spitsen duo na rust was Bart en Edwin.
 
De opdracht na rust was zo snel als mogelijk de voorsprong op het scorebord zetten.  Na ongeveer een kwartiertje spelen was het Edwin Aarts die in het strafschop gebied onderuit werd gekegeld. Bij Raamsdonk was men van mening dat de bal werd gespeeld, echter scheidsrechter ad was resoluut. Na het bekijken van de Video Beelden legde hij de bal op de stip. Aanvoerder Frank Meeuwissen nam zijn verantwoordelijkheid en plaatsje de bal buiten het bereik van de keeper in de goal (1-0).
Doordat Edwin geblesseerd het veld moest verlaten kon Jari van Oers zijn opwachting maken in de spitspositie. Raamsdonk toonde zich een slechte verliezer wat resulteerde in een aantal opstootjes en overtredingen. Doordat een aantal VCW`ers  hier ook niet vies van zijn ontstond er een onrustige 2de gedeelte van de wedstrijd.
 
VCW had op dat moment de 2-0 op het scorebord kunnen en misschien wel moeten zetten. Spits Bart vertrok van eigen helft, trok een sprint waarbij hij iedereen z`n hielen liet zien, ging op de keeper van Ramsdonk af, omspeelde diezelfde goalie maar helaas kan de keeper met een uiterste inspanning de bal toch nog pareren.  Ook de vandaag zeer sterk spelende Lars van Groesen had met 2 kopballen de 2-0 kunnen maken. Echter de ballen troffen geen doel. En dan komt de welbekende voetbalwet;  ondanks uitstekend verdedigen kon VCW  niet voorkomen dat Raamsdonk de 1-1 nog op het scorebord kon zetten. Al met al een verdiende uitslag en een knappe prestatie van het nieuwe VCW 3 elftal. 
Na de wedstrijd had Lars van Dongen voor een overheerlijke kip kerrie soep gezorgd. Onder het genot van de soep en een goud gele rakker werd de wedstrijd nog even besproken in het clubhuis.
 
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RCD 7 op het programma.
 
Advendo 4 – VCW 3 1-5 (30-09-2018)
 
De eerste competitiewedstrijd ving gisteren al om 10:00 aan. Hiervoor moest het team dus al om 09:00 verzamelen in de kantine van VCW. Hier had Jan Gelens weer voor een heerlijke bak koffie gezorgd. Deze konden veel spelers wel even gebruiken na een heftige zaterdagavond. Ruim op tijd werd de reis naar Breda gemaakt en ook het omkleden verliep vlotjes. Hierdoor stond het sterrenensemble dus wederom veel te vroeg op het veld. Na ruim 20 minuten de bal naar elkaar getikt te hebben kwam Rudi ten Hag met de opstelling. Hij leek een perfect strijdplan bedacht te hebben. Volgens deze opstelling begon VCW dan ook aan de wedstrijd. Wederom werd de toss gewonnen. 
VCW begon in verdedigend opzicht niet sterk aan de wedstrijd. Veel spelers liepen door elkaar en met vlagen was het niet duidelijk welke tegenstander opgepakt moest worden. Ons sluitstuk Gerben wist echter lange tijd te voorkomen dat VCW op achterstand zou komen. Toch na een minuutje of 20 voetballen kwam ADVENDO met een voorzet vanaf links. Doordat een van hun aanvallers erg veel ruimte kreeg kon deze vrij inkoppen. Martijn wilde nog voorkomen dat er daadwerkelijk gescoord werd maar kon de bal alleen van richting veranderen. Dit verraste Gerben waardoor deze de bal niet meer kon tegenhouden. Geheel tegen verwachting in stond VCW dus op een 1-0 achterstand. Hierna pakte de rode brigade de draad goed op. Het team zocht meer de aanval op en creëerde enkele kansen. Tijdens een van deze aanvallen werd Jeremy hard onderuit gehaald. Zo kreeg het reserve vlaggenschip een vrije trap net buiten de 16. Frank legde aan en schoot de bal beheerst de rechter kruising in. Met een 1-1 stand op het scoreboard ging VCW naar het kleedlokaal voor een bakje thee.
Tijdens de rust kwam Rudi ten Hag met een tactisch plan voor de tweede helft. Uit zijn verhaal bleek dat Wouter het hele veld zou gaan bestrijken. Door goed ingrijpen van Nick kreeg toch iedereen een vaste positie. 
De tweede helft begon al als een stevig contrast met de eerste helft. Iedereen kon elkaar makkelijk vinden. Hierdoor was VCW voornamelijk aan het aanvallen. Voornamelijk Nick was over het gehele veld te vinden. Hij leek er dan ook veel zin in te hebben en probeerde de wedstrijd om te vormen naar een one-man-show. Zo nam hij al snel 2 doelpunten voor zijn rekening en als klap op de vuurpijl speelde hij ook nog iemand door de beentjes. Zijn goede samenspel met aanvaller Jeremy verzekerde VCW al snel van een overwinning. In een volgende aanval wist VCW een corner af te dwingen. Deze landde bij de tweede paal. Wessel zag Frank vrijstaan op de 16 en speelde de bal direct door de lucht op hem. Frank nam die bal weer direct op de volley. Een zeer strak doelpunt en een mooie staaltje gallery play van deze twee technisch begaafde spelers. Niet snel hierna wist Nick nog met een mooie schijnbeweging langs de verdedigende linie van ADVENDO te komen. Alsof het niet op kon legde hij ook nog de keeper in de luren. Deze was hier niet van gediend en trok Nick aan zijn benen naar de grond. Hij ging natuurlijk als een baksteen neer en de arbiter wees naar de stip. Nick legde zelf aan en schoot de bal netjes binnen. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-5 overwinning voor VCW. Om zowel de geboorte van de dochter van Martijn, als de overwinning te vieren had deze gezorgd voor een krat pils. Het team had voor Martijn ook nog een presentje geregeld. Zo ontstond er een goede ambiance in het kleedlokaal. Aankomende week zal VCW 3 de strijd aangaan tegen Raamsdonk 6. Om 11:30 zal het derde op Sportpark Heesterbosch het veld betrede

 

VCW 3 – SV Terheijden 5 3-0 (16-09-2018)

Gisteren stond de laatste wedstrijd voor de beker op het programma. In de reeks derby’s die voorbij zijn gekomen stond nu Terheijden op het programma. Doordat een deel van het team de avond ervoor er een stevige avond stappen op had zitten waren er wat jongens met kleine oogjes. Tevens werd de boetepot weer lekker gespekt. Dit maakte niet uit voor de focus die je bij iedereen kon zien. Van Terheijden mag namelijk nooit verloren worden. Met goede zin betrok het rode leger de kleedkamer. Doordat Evert Hop al vanaf 10 uur ergens in de singels van Breda rond dreef werd de opstelling gemaakt door interim coach Rudi Peeters. Uit zijn opstelling bleek dat hij aanvallend voetbal wilde gaan spelen. Op de half posities had hij jongens neergezet die makkelijk opkomen en een voortreffelijke voorzet in huis hebben.

Wat coach Rudi had bedacht kwam in de eerste helft regelmatig tot uiting. Er werd veel diepte gezocht en VCW maakte voornamelijk het spel. Echter had het team moeite door de verdedigende linie van Terheijden heen te breken. VCW tikte goed rond en er werd veel voor elkaar gelopen. Ook in verdedigend opzicht droeg iedereen zijn steentje bij waardoor Terheijden geen gevaar kon vormen. Keeper Gerben Dudok hoefde zich dan ook de eerste helft niet heel druk te maken. Tussen het tikkie-takkie voetbal door was er ook ruimte voor persoonlijk technische hoogstandjes. Zo stuurden Frank Meeuwissen en Edwin Aarts hun directe tegenstander het bos in door ze door de beentjes te spelen. Het schijnt dat er nog steeds niets van ze vernomen is, zo diep werden ze het bos in gestuurd. Na een goede eerste helft gingen de teams met een 0-0 stand terug het kleedlokaal in.

Hier werden enkele zeer onbegrijpelijke wissels toegepast. Feit is wel dat iedereen een keer moet wisselen, maar dan toch…

In de tweede helft zocht de rode brigade meer de aanval op. Door goede combinaties kon VCW dan ook verschillende keren voor het doel van Terheijden komen. De zwart-witten raakten hier enigszins door geirriteerd. Door een overtreding van kreeg VCW een vrije trap. Hierop legde Frank Meeuwissen aan. De bal kwam goed voor Nick, die stevig in kon koppen en de 1-0 op het scoreboard zette. VCW had de smaak te pakken en wilde meer. Niet veel later zocht Edwin Aarts dan ook de aanval op en speelde enkele spelers van Terheijden uit. Hierna legde hij het balletje mooi breed op Nick. Deze hoefde alleen maar de bal binnen te schuiven maar verzaakte in eerste instantie. Hij kreeg de bal weer terug voor zijn voeten en schoof hem daarna wel netjes in het hoekje van de goal. Coach Ronald Woolschot gunde zijn topscorer een publiekswissel. Onder luid applaus van alle 3 de supporters stapte Nick van het veld. Voor hem kwam Wessel Norbart in de spits te spelen. Al snel werd Wessel vrijgespeeld oor Edwin en rende richting de goal. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en toen kwam de ingeving. Hij moest de bal over de keeper stiften. Want zoals Dion van Meel schreef in zijn ode aan ’t stiftje: “Ooit zal die stift namelijk lukken en het publiek op de banken staan. Voor jou. Valt –ie eindelijk binnen? Wees dan niet bang om heel die avond te juichen en te laten weten aan je teamgenoten wat een geniaal doelpunt dit was van jou.” Helaas ging Wessel zijn poging 5 meter naast…

Aan het einde van de wedstrijd wist VCW nog een corner te krijgen. Frank Meeuwissen ging ook voor deze bal klaar staan. Een goede trap stuurde de bal in de richting van de goal. Een verdediger van Terheijden wilde de bal wegkopen maar verlengde deze alleen maar waardoor de bal bij de tweede paal in de goal viel. Zo stapte VCW met een 3-0 overwinning op zak van het veld.

 

VCW 3 – HZ’75 1 1-6 (09-09-2018)

Na de terechte overwinning op de May vorige week stond ook gisteren iedereen weer opgewekt in de kantine. Een deel van het team was weer zo vriendelijk net te laat de kantine te betreden zodat ze de boetepot aan konden vullen. Daarnaast waren er enkele spelers aanwezig met nog verdacht kleine ogen. Toch kon VCW met een grote selectie aan de warming-up beginnen. Tevens was het zeer opvallend dat iedereen zijn haren netjes in het vet had gezet. Dit zal ermee te maken hebben gehad dat net voor aanvang van de wedstrijd, onze club paparazzi, Bart van der Sanden nog snel een teamfoto kwam maken.

VCW begon met hooggespannen verwachtingen aan de wedstrijd. Echter kwam het team er al snel achter dat het een zware pot zou worden. HZ zette veel druk en het spel vond voornamelijk plaats op de helft van VCW. Met het balbezit werd slordig omgegaan doordat simpele ballen bij de tegenstander ingeleverd werden. Hierdoor maakte VCW het zichzelf moeilijk. Al na een minuut of 10 voetballen viel dan ook de 0-1 binnen. Hierna wilde de rode brigade de stand weer gelijk trekken. Onder andere Ari Stevens wilde aanvallender gaan voetballen. Echter werd het voetballen hem vrijwel onmogelijk gemaakt door het natrappen van de tegenstander. Dit gebeurde dan ook 3 keer tot het hem dan een keer daadwerkelijk lukte de 16 van de tegenstander binnen te dringen. Hier stuitte Stevens weer op een verdediger die geen enkele intentie had de bal te spelen. Ari werd naar de grond getrapt. Hier reageerde de arbiter direct op en VCW kreeg een penalty. Martijn van Kampen legde de bal op 11 meter. Zijn schot was echter niet zuiver genoeg om het doel te raken. VCW kon verder weinig uitrichten en HZ leek de doelpunten aan elkaar te rijgen. Hierdoor ging VCW met een 0-3 achterstand richting het kleedlokaal.

Tijdens de rust werden er verschillende tactieken besproken om de tweede helft het HZ zo moeilijk mogelijk te maken. Daarnaast wilde de VCW de score weer gelijk gaan trekken. Hiervoor werden er enkele wissels toegepast.

Toch kon VCW in de tweede helft niet brengen wat het in de rust had besproken. Het team bleef ernstig onder druk staan. Het team als geheel kon niet voorkomen dat HZ hun marge verder uitbreidde. Zo stond het na een minuut of 60 spelen 0-5. Evert Hop vond het tijd de aanvallende linie te versterken met Bart Lint. Hierdoor moest aanvoerder Wessel Norbart ook deze wedstrijd overdragen. Dit keer niet aan Nick Marijnissen. Die stond namelijk met wat geringe pijntjes langs de kant de wedstrijd te aanschouwen. Frank Meeuwissen was dit keer degene die de band om zijn arm mocht doen. Niet snel na deze wissel werd Martijn van Kampen de rechter hoek ingestuurd. Die gaf een mooie voorzet waardoor Bart Lint hard kon inkoppen. Zo bleef VCW niet geheel roemloos en stond de 1-5 op het scoreboard. Hierna wist HZ echter nog een keer te scoren. Onduidelijk was of het aan de spierpijn geworven uit de wedstrijd ervoor had gelegen of dat er andere redenen waren. Het lukte vandaag gewoon allemaal net wat minder goed. Toch laat de trots van het Wagenbergse voetbal de koppies niet hangen en begint de voorbereiding op het duel tegen Terheijden 5 alweer. Op zondag 16 september verschijnt het reserve vlaggenschip wederom om 11:30 aan de aftrap op Sportpark Heesterbosch.

 
Madese Boys 4 – VCW 3  1-2 (2-9-1018)
 
De eerste wedstrijd stond weer op het programma. Met een geheel nieuwe spelersgroep stond de bekerwedstrijd tegen Madese Boys 4 op het programma. Voor andere teams zijn de bekerwedstrijden een mooi oefenprogramma. VCW 3 ziet dit echter als de kortste weg naar Europa. Om 10 uur diende iedereen al aanwezig te zijn in de kantine. Hier werd direct misplaatste zelfinschatting, doelstellingen die gedurende het seizoen nog meerdere keren bijgesteld moeten worden en de overige onzin over het voorbije weekend geuit. 
Iedereen was enthousiast om de groene zoden wederom te betreden. Hierdoor stond het team dus ook al veel te vroeg bij de warming up. Voordeel hiervan was wel dat de wedstrijd dan ook een kwartier eerder dan gepland kon beginnen. Aanvoerder Wessel Norbart deelde de eerste mentale tik uit door de toss te winnen. De rode brigade begon zeer sterk aan de eerste helft. Er werd prima rondgespeeld en de ruimtes werden goed benut. Doordringen tot in het 16 metergebied van de tegenstander bleek echter een lastige opgave te zijn. Toch creëerde VCW enkele kansen. Deze konden helaas niet verzilverd worden. Onze eigen keeper, Gerben Dudok, werd ook enkele keren getest maar hij wist de eerste helft zijn doel schoon te houden. Daarnaast zorgde Dudok voor een sublieme opbouw van achteruit. Na 40 minuten werd de aanvoerdersband overgedragen aan Nick Marijnissen doordat Wessel zijn strijd helaas moest staken. Voor hem werd Ivo Marreel in het veld gebracht.  De stand in de eerste helft eindigde zoals deze bij aanvang van de wedstrijd stond.
Gebrand om de 3 punten mee naar Wagenberg te nemen kwam VCW het kleedlokaal uit. Hiervoor hadden coaches Evert Hop en Ronald Woolschot enkele wijzigingen in het team doorgevoerd. Thomas Hopman werd uit de spits naast laatste man Hans Havermans opgesteld, waardoor Nick Marijnissen in de spits terecht kwam. Martijn van Kampen, waarbij het melkzuur zo onderhand uit z’n oren spoot, gaf zijn positie over aan Danny Damen. Het team begon ook zeer sterk aan de 2e helft. Ari Stevens wist zich enkele keren vrij te spelen. Hierdoor kwam hij enkele keren 1 op 1 met de keeper van Made. De score wist hij niet te veranderen. Na ongeveer een kwartier voetballen kreeg VCW een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Nick Marijnissen legde aan en met een fenomenale trap vloog de bal via binnenkant paal in de goal. Een mooiere openingstreffer van het seizoen zou je niet kunnen verzinnen. VCW leek deze stand goed vast te kunnen houden en hield het initiatief in aanvallend opzicht. Toch werd Made sterker. Uit een voorzet kon Made de 1-1 op het scoreboard neerzetten. Het rode leger herstelde zich snel van deze kleine tegenslag en begon de aanval weer op te zoeken. Onder andere Frank Meeuwissen speelde lekker rond. Een kwartiertje voor het einde van de wedstrijd werd Bram Schouwenaars diep het hoekje in gestuurd. Hier maakte hij een mooie actie en gaf een sublieme voorzet. Deze viel precies bij Ari Stevens op het bolleke die hard kopte. De keeper van Made had hier geen antwoord op en zo kwam de 2-1 op het scoreboard. De rest van de wedstrijd speelde VCW rustig uit en eiste zo de overwinning op. De voorbereiding op de tevens zo belangrijke 3e helft kon van start gaan. Al snel druppelden de spelers de kantine van Made binnen en met soepele acties kwamen de portefeuilles tevoorschijn. Zo werd er nog met het gehele team lekker een glaasje gerstenat genuttigd. Volgende week bekert VCW 3 weer door. Ronald, Evert en de manschappen ontvangen dan HZ’75 1. Om half 12 zal het reserve vlaggenschip aan de aftrap verschijnen.