VCW jouw voetbalclub!

Wedstrijdverslag VCW 4

HZ’75 2 – VCW 4 6 - 2 (11-03-2018)

Na weken van vorst, regen, harde velden en andere atmosferische perikelen kon het sterrenensemble van VCW weer de groene zoden betreden. Al om half 11 werden we verwacht voor aanvang van de wedstrijd. Het uitslapen is dus het enige nadeel aan de doorgang van de wedstrijden in de kelderklasse. Toch stond VCW al netjes om 10:10 op het hoofdveld van sportpark Het Moerbos. Na al die tijd bleken de ballen toch wat aan lucht verloren te hebben dus deze werden netjes door Loos opnieuw van lucht voorzien.

 

Exact om half 11 klonk het fluitsignaal van de arbiter. VCW speelde lekker over en wist al enkele keren die 16 van HZ binnen te dringen. Het eerste kwartier domineerde VCW het spel. De spelers wisten elkaar goed te vinden en benutten ook de ruimten die ze kregen. Al snel kon Lennart een assist geven op Edje, die op sublieme wijze wist af te ronden. De tegenstander begon al geïrriteerd te raken en de eerste scheldwoorden vlogen van Zwaluwer naar Zwaluwer. VCW bleef netjes het eigen spelletje spelen. Na een minuut of 20 in de eerste helft kon Pons zijn borertje, Lennart diep sturen. Deze liep met de bal aan zijn voet het 16-metergebied binnen. Al snel stuitte hij op een verdediger van HZ. Lennart wist een mooie actie uit zijn voeten te toveren. Echter de verdediger zette zijn laatste redmiddel in en schoffelde Lennart neer. Hier reageerde de spelleider zeer attent op en wees met zijn  wijsvinger richting de 11-meter stip. Hierop mocht Edje aanleggen. Zeer beheerst schoot hij tegendraads de penalty binnen. Met een 0-2 op het scoreboard waande VCW zich al redelijk veilig. Toch bleef het team aanzetten en zo kreeg Edje ook nog kans op de 3-0. Daarnaast kreeg ook Lennart nog enkele kansen. Helaas mochten deze geen doel vinden. HZ ging meer druk zetten op het rode leger. Hierdoor moest Giovanni nog enkele keren ingrijpen. Net voor het einde van de eerste helft kreeg HZ nog een corner. Niemand weet precies hoe, maar deze matig genomen corner werd zomaar ineens een doelpunt. Hierdoor ging VCW, met 1-2 op het scoreboard, thee drinken.

Al in het begin van de tweede helft werd VCW flink onder druk gezet. Hierdoor werd Wouter gedwongen terug richting Gert-Jan te spelen. Deze kon de bal niet goed verwerken waardoor de aanvallers van HZ ingrepen. Hieruit volgde de 2-2. Daarna ging het snel bergafwaarts met de Wagenbergse brigade. De doelpunten volgden elkaar snel op. Het team had ook steeds meer moeite rustig te blijven voetballen en de vrije spelers aan te spelen. Hierdoor kwam VCW ook heel lastig van de eigen speelhelft. Uiteindelijk moest het team lijdzaam toezien hoe vlak voor het einde van de tweede helft de 6-2 werd binnen getikt.

Komend weekeinde staat de wedstrijd tegen Right’Oh 4 op het programma. Tegen dit team heeft VCW nog iets recht te zetten. Een overwinning had er in Geertruidenberg behaald kunnen worden. Ware het niet dat de scheidsrechter niet aan buitenspelval voor de thuisspelende ploeg deed. Overtredingen leken ook alleen wanneer VCW ze maakte, bestraft te worden. Op Wagenbergse bodem zullen we deze mannen dus eens laten zien hoe het ook kan

 

ST TPO/VOV 2 - VCW 4 4 – 1 (03-12-2017)

De rode brigade verzamelde om kwart over 10 op sportpark De Klaverheide. Zoals werd verwacht waren Stan, Wouter en Jack niet op tijd. Altijd fijn dat deze jongens zich opofferen hoofdsponsor te zijn van de boetepot. Deze zal namelijk aan het eind van het seizoen geleegd worden waardoor het vloeibare goud weer rijkelijk kan stromen.

Loos was hier al op vooruit gelopen. Hij had al teveel van dit vloeibare goud door zijn lichaam laten stromen tijdens het vrijgezellenfeest van de heer Petrelli. Dit leverde hem een welverdiende deelname aan het spel van die dag. De vlag werd hem aangereikt en daarmee mocht hij langs de lijn paraderen. 

VCW begon sterk aan de eerste helft. Het kon goed op tegen de potige jongens van TPO. De Wagenbergse matadors tekenden zelfs voor het eerste doelpunt. Uit de kluts en 5 schoten verder schoot Tom van Roermund eindelijk binnen. Echter richting de naderende rust stond het team slap te verdedigen waardoor TPO op gelijke hoogte kon komen. Het overige deel van de eerste helft drong VCW aan op de 1-2. Hiervoor stuurde aanvoerder Wessel Norbart, Brammetje diep. Deze trok aan maar de rest van het team zag hoe hij zijn hamstring blesseerde. Toch wilde hij doorrennen. Helaas zat zijn wedstrijd erop. Niet snel daarna volgde het fluitsignaal voor de thee.

Een aantal leden van het team wilden niet zo slap als normaal aan de tweede helft beginnen. Hierdoor werd het team op scherp gezet. Dit mocht echter niet baten. De 2-1 verscheen na een kwartiertje in de tweede helft op het scoreboard. De aanvoerder wilde niet verliezen waardoor hij fysiek harder ging spelen. In een verdedigende actie wilde hij dan ook stevig op een speler van TPO inbeuken. Doordat de bal tussen hem en dr speler zat kneusde hij zijn ribben. Een redelijk ellende blessure kan ik zeggen. Toch bleef VCW onrustig spelen waardoor het zichzelf benadeelde. De 3-1 volgde. Hierna sloeg de vermoeidheid toe en ging VCW alleen met lange ballen spelen wat een catch 22 verhaal als gevolg heeft. De aanvoerder maande nog enkele keren tot rust maar dit mocht niet baten. In een volgende aanval van TPO drongen ze vrij makkelijk het 16 metergebied van VCW binnen. De bal raakte in de kluts en belandde zo op de 16. Wessel probeerde nog met zijn overige kracht in te grijpen maar kon niet tijdig een verdedigende actie inzetten. Gert-Jan kon de bal nog wel raken maar schoot half onder de bal door ofzo... normaal zou dit een kratje bier zijn want het leek verdacht veel op een eigen doelpunt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in een 4-1 eindstand.

 
Terheijden 6 – VCW 4 7 - 2 (26-11-2017)
Graag had ik geschreven dat DE derby in een mooi herfstzonnetje werd gespeeld echter de harde waarheid leert ons dat coach Norbart door de regen op zijn fiets richting Terheijden snelde. Een deel van het team volgde een eindje achter de coach. Het luie deel van de ploeg arriveerde per auto bij sportpark Ruitersvaart.De coach kwam hier al snel oog in oog te staan met zijn rivaal en familielid Dennis Hoogveldt. Die vertelde storingsdienst te hebben. Hoe makkelijk had het geweest om naar Hoogveldt installatietechniek te bellen met een storing. Al voor de wedstrijd zou het eerste struikelblok wegvallen. Zo sportief als we zijn deden we dit uiteraard niet en verscheen er aan de kant van VCW precies 11 man op het veld. 
Al vroeg in de eerste helft kwam het reserve vlaggenschip erachter dat Terheijden 6, dat meedraait voor het kampioenschap, een maatje te groot was. Zelfs voor Gert-Jan. De zwart-witte tegenstander speelde het snel voornamelijk op de helft van VCW. Al snel volgde hieruit een schot op doel. Redelijk knullig ging deze onder Lennart door en zette Terheijden op voorsprong.  In een volgende aanval van werd een speler van de tegenstander onze linkse hoek in gestuurd. Deze kon een voorzet geven waar Gert-Jan alert op reageerde. Een mooi schot volgde en de bal krulde zo het doel in. Zo tekende Gert-Jan voor de 2-0 voor Terheijden. Het rode leger leed veel zinloos balverlies. Als collectief liet het weinig beleving zien waardoor ook de 3 en 4-0 snel volgden. Teneergeslagen en met een 5-0 achterstand ging het team thee drinken. 
Tijdens de rust had de tegenstander enkele wijzigingen in de opstelling doorgevoerd wat in het voordeel van VCW bleek te werken. Ze kwamen meer aan voetballen toe en kwamen ook geregeld over de middellijn.  Via Edje werden veel ballen de diepte ingestuurd. Vooral Remco werd met regelmaat weggestuurd. Zo kwam VCW steeds dichter bij het doel van VCW. Remco was de tweede die een doelpunt namens VCW scoorde deze wedstrijd. Maar wel de eerste die scoorde in het voordeel van VCW. Het spel vervolgde zich over beide helften van het veld. Toch kon Terheijden nog twee keer tot scoren komen. Hierna bleef VCW aandringen. De kansen leken steeds groter te worden. Met mooi tikkie takkie voetbal werd de bal vanuit achter richting Edwin gestpeeld. Die slalomde zich een weg naar voren en speelde daarna breed op aanvoerder Wessel Norbart. Deze haalde uit ruchting de goal en scoorde zo onderkantje lat. Terheijden leek bang te worden en liet de scheidsrechter snel affluiten. De derde helft werd eerst in Terheijden ingezet. Al snel gingen er twee bakken jupiler en een schaal fruits de frituur doorheen. Hierna moest snel de pinautomaat aangesproken worden door enkele spelers. Omdat VCW 1 die dag ook tegen Terheijden 1 speelde ging vrijwel iedereen door op het fietsje naar VCW. Hier ontketende zich een groot feest. Na een gezellige avond en een gewonnen derde helft stapte iedereen weer in beschonken toestand op zijn fiets. Coach Wessel Norbart moest echter nog vernemen dat zijn jas niet meer op de plaats hing waar hij hem had neergehangen. Hij ploegde zich een weg door stapels jassen maar kon hem niet meer vinden. Gelukkig bleek Tien Mureau hem voor de coach in bewaring te hebben genomen en is alles toch weer goed gekomen. 
 

VCW 4 – Hardinxveld 2 4 – 0 (19-11-2017)

Veel van de spelers van VCW 4 gingen dit weekend op weekendje weg. Dit bracht Coach Norbart in een lastige situatie. Hoe zou hij dit keer het sterrenensemble aan gaan vullen met minimaal net zo veel talent als in de reguliere opstelling. De voorbereidingen begonnen al vroeg. Pierre werd ingeschakeld om te scouten bij het 2e en 3e. Dit bleek echter weinig resultaat op te leveren.

De CR7 van VCW 3 had zichzelf al aangeboden om mee te spelen. Bakker is dit seizoen nog niet tot scoren gekomen maar wist toch de aanvoerdersband te claimen. Tot overmaat van ramp was ook nog Bart van der Sanden aanwezig om het reserve vlaggenschip  te vereeuwigen op een foto. Wederom had dus aanvoerder Wessel Norbart zijn band niet om op de foto (dit is sinds de samenstelling van het team het geval).

Doordat Jari op zondagochtend nog afmeldde moest VCW met 10 man aan de wedstrijd beginnen. De gemiddelde leeftijd lag bij Hardinxveld een stuk hoger dan bij VCW waardoor de rode brigade op loopvermogen bij kon blijven. Daarnaast stond de verdediging met Lars, Kurányi en Wouter, onder leiding van Wessel Norbart, als de Chinese muur. De aanvallen van Hardinxveld kwamen niet eens bij Lennart in de buurt. Sporadisch moest hij een te diep gegeven bal oprapen maar voor de rest zat VCW er goed tussen. Na zo’n twintig minuten voetballen kreeg VCW halverwege de helft van Hardinxveld een ingooi. Deze werd door Tom op fenomenale wijze naar Remco gegooid. Deze draaide open en wist Wessel te bereiken. Die nam de bal mee tot enkele meters voor het 16-metergebied. Een ongelofelijk verwoestend schot volgde net onder de lat. Die keeper wist niet wat hem overkwam. Zo kon Wessel de 1-0 op zijn naam schrijven. Hierna speelde VCW zakelijk de eerste helft uit.

Tijdens de rust arriveerde keepertje Gio. Hierdoor kon Lennart in de spits naast Bakker gaan voetballen en ontstond er een volwaardig team. Zo startte de Wagenbergse horde aan de tweede helft. VCW ging verder aandringen richting het doel van de tegenstander. Zo kwam Bakker enkele keren tot een goede schotkans. Het team begon te merken dat Bakker hopeloos op zoek was naar een doelpuntje om zijn inmiddels 7 wedstrijdlange droogte te doorbreken. Toen Remco een paar aanvallen later in balbezit kwam en een schot op doel loste liet hij Bakker nog maar even zien hoe het nou moest. De 2-0 was een feit. Hierna viel goed op te merken dat de pijp bij beiden teams leeg raakte. De ruimtes werden groter waardoor ook Hardinxveld dieper kon gaan aanvallen en Gio toch nog een vies pak kreeg. Maar VCW herpakte zich snel en begon weer aan een aanval. Lennart kwam op puntje 16 in balbezit en krulde de bal ongelofelijk mooi in de haak. Hij liet nog maar eens zien dat keepers een geweldige traptechniek kunnen hebben. Deze actie maakte hem tevens Man of the Match. In een wedstrijd waar veel wilde lukken en eindelijk een keer meezat voor VCW 4 wilde het team zijn dominantie verduidelijken. Remco werd nog een keer met de bal weggestuurd en werd hierdoor wederom trefzeker. Zo kwam de wedstrijd aan zijn einde. Bakker heeft nu 8 wedstrijden niet gescoord en gaat hopelijk op zoek naar de vorm die hij in de C-Jeugd had. Destijds floreerde hij op de Wagenbergse velden en maakte hij zomaar ruim 100 doelpunten in een seizoen.

Om de overwinning te vieren haalde Wessel een kratje bier. Dit deed hij tevens omdat hij die maandag 28 kaarsjes op de verjaardagstaart uit mocht blazen. Komende zondag staat de derby tegen Terheijden 6 op het programma. Toen Wessel gisteren met zijn vriendin Kay naar huis fietsen langs sportpark Ruitersvaart het angstzweet al ruiken.  

 

Beek Vooruit 9 – VCW 4 (12-11-2017)

VCW 4 maakt een lastige seizoensstart door. De conditie van enkele spelers is nog niet op orde en dan heeft het team nog te kampen met enkele blessures. Toch is de opkomst dit seizoen niet geheel teleurstellend. Zo kon VCW 4 ook op deze regenachtige zondag met een volledig team op het veld verschijnen. Deze wedstrijd waren het wel precies 11 spelers. Dit is altijd genoeg mits er iemand een blessure bij krijgt.

Toch begon VCW vol goede moed aan de wedstrijd. De rode brigade probeerde het Beek Vooruit zo lastig mogelijk te maken. Echter bleek al snel dat Beek Vooruit het ons veel lastiger kon maken dan wij hen. Al snel na de aftrap kwam VCW namelijk op achterstand. Het is niet zo dat het team hier niet aan gewend was maar bij iedereen leek het begin van carnaval (11/11) wel mee te spelen. In ieder geval was dit zo bij aanvoerder Wessel Norbart die verschillende ballen niet aannam en andere onder zijn voet door liet glippen. Hier ontstond zelfs de 3-0 uit. Hoe de 2-0 was ontstaan durf ik eigenlijk niet meer te zeggen. Niet veel later werd ook de 4-0 handig binnen getikt door Beek Vooruit. Toch wilde VCW niet zonder slag of stoot thee gaan drinken en begon aan te dringen richting het doel van Beek Vooruit. Uit de kluts kwam de bal uiteindelijk op de achterlijn bij Tom terecht. Op dit moment besloot het grootste gedeelte van de spelers zichzelf alvast op te stellen voor een doeltrap voor Beek Vooruit. We weten nog steeds niet zeker of Tom deze bal gewoon verkeerd raakte of hier echt een bedoeling achter zat, toch maakte hij zowaar een doelpunt. VCW dacht rustig aan de thee te kunnen beginnen. Al ware het niet dat net voor het fluitsignaal Thijs nog een snoeiharde bal richting zijn edele delen zag vliegen. De aanvoerder zag het gezicht van Thijs vertrekken. Een doffe klap volgde en niet snel hierna lag Thijs in foetushouding op het veld. Iedereen kon de pijn in zijn eigen edele delen voelen. Enkele spelers hielpen hem omhoog en het kleedlokaal in.

Als een echte man begon ook Thijs aan de tweede helft. Toch moest hij zijn strijd tijdelijk staken doordat de misselijkheid opspeelde. Hierdoor kwam VCW onder enorme druk te staan en had het team eigenlijk weinig meer te vertellen. Met vlagen braken de mannen door de aanvallende en middenlinie van Beek Vooruit. Echter liepen zowel Tom als Remco zich meerdere malen vast. Verder speelde het probleem dat Glenn last had van zijn enkel en Bram van zijn lies (zelfs toen hij doorhad dat er helemaal geen vrouwelijke verzorgster was). Er vielen nog twee doelpunten in het doel van VCW. Er kon weinig meer teruggedaan worden en zo werd de wedstrijd uitgespeeld.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld 2 op het programma. Dit team heeft 0 punten uit 6 wedstrijden en staan hiermee dus helemaal onderaan. Aangezien VCW 4 hetzelfde aantal punten uit 4 wedstrijden wist te halen zijn de papieren voorlopig in het voordeel van VCW. Komende zondag zal dus de beslissing vallen wie voorlopig de allerslechtsten uit de competitie zijn.

VCW 4 – HZ’75 2 0 - 7(05-11-2017)
Na een aantal verzette en afgelaste wedstrijden, mocht het sterrenensemble van VCW weer een keer aantreden voor een derby, tegen de mannen van HZ’75. Ruim op tijd was de thuisploeg aanwezig, om wederom een debutant kennis te laten maken met het Wagenbergse Spel: Bram van Gessel. Ondanks de regen, was het gehele team op tijd, om met veel passie het veld te betreden voor de warming up.Het enthousiasme werd nog groter, op het moment dat de scheidsrechter het veld op kwam gelopen.Hoge Zwaluwe mocht aftrappen en probeerde scherp aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig waren de mannen van VCW ook goed begonnen en konden de eerste paar aanvallen pareren. De opbouw van achteruit was van beide kanten verzorgd, echter waren er nog weinig kansen uit voort gekomen. Halverwege de eerste helft begon de diesel van HZ echter te lopen, wat leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van VCW. Lennart wist het doel echter goed te verdedigen, waarna uit een tegenstoot Bram van Gessel een schot op doel kon proberen. Dit schot miste echter kracht en richting. Vlak daarna kwam HZ in een 2 tegen 2 situatie, waarbij de vrije man nipt gevonden kon worden. Vanaf 2 meter was het raak. De mannen van VCW waren hierdoor even van slag, wat een paar minuten later resulteerde in een soortgelijke kans voor HZ, vanaf 2 meter werd ditmaal over geschoten. Kort daarna floot de scheids voor het einde van de eerste helft, met een tussenstand van 0-1.

Met de thee al klaar in de kantine kon na vijf minuten de bespreking starten. Iedereen was het wel eens, hier zouden punten gehaald kunnen worden! VCW begon de tweede helft vlijmscherp, met een kans binnen 60 seconden. Weer was het Bram die een schot kon lossen, de keeper stond echter goed opgesteld en wist met de vingertoppen het schot tot een hoekschop te verwerken. Net na de hoekschop kwam de bal bij Loos, die de bal verkeerd raakte maar daardoor een lob uitvoerde waar Dennis Bergkamp jaloers op zou zijn geweest. Doelman kansloos. Jammer dat de doelman Lennart Pons was, 0-2. VCW raakte hierna vermoeid en kon helaas geen aansluitingstreffer meer forceren. De eindstand werd in de allerlaatste minuut bepaald, 0-7.
Volgende week zal de voorbereiding op zaterdag al weer beginnen, met een wedstrijd tegen de fles. Op zondag wordt de wedstrijd voortgezet tegen de mannen van Prinsenbeek. Beek Vooruit en Carnaval, die combinatie was al eerder het scenario voor een legendarische wedstrijd. Zal VCW 4 ditmaal wel met de winst naar huis gaan? We weten het, na 13:15.

SSW 4 – VCW 4 4 - 1(08-10-2017)
Het vorige wedstrijd verslag miste de vermelding van de wedstrijd die in het Dordtse gespeeld diende te worden. Dit zal veroorzaakt zijn door het feit dat onze razende reporter Wessel Norbart eveneens druk was met spelers ronselen, aanvoerder zijn en een plan voor de komende wedstrijd klaarleggen. Daarnaast is de honden- en kattenvoerindustrie een continue business die ook minimaal een uurtje of 40 per week opslokt.Maar dan toch… hier wederom het wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen Voetbal Vereniging Steeds Sterker Worden en Voetbal Club Wagenberg. Voor beiden clubs kwam dus het 4e elftal uit. 
Om 11 uur ving de wedstrijd aan dus al om half 10 stapten de mannen in de auto. Het was weer eens zo ver… Het gemoedelijke en  altijd gezellige Brabant werd verlaten. De sloot diende weer eens overgestoken te worden en dat alleen voor een potje voetbal. Voor de wedstrijd werden de afspraken voor de boetepot nog eens doorgenomen. Pons kwam met de opmerking dat een gemiste kans voor open doel zeker een kostenpost moet zijn. Namelijk €5 voor het missen van een open kans. Hierop herinnerde Wessel, Wouter nog eens aan de wedstrijd ADVENDO – VCW die hem in dat geval een Eurootje  of 50 had gekost. 
Enthousiast begon de brigade aan de warming up. Toen Gert de bal kwijt schoot besloot VCW maar alvast klaar te gaan staan om direct aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Vanaf het begin stond VCW onder redelijke druk. De verdediging stond als de Chinese muur en SSW had dan ook geen kans hier doorheen te breken. Echter na een 20 minuutjes voetballen kon Marc de bal niet effectief weg werken waardoor uit de kluts de 1-0 binnen werd getikt. VCW kon met regelmaat iets terug doen. Zo miste Pons een open kans (€5). Andere kansen werden eveneens niet benut waardoor VCW tegen een achterstand aan bleef kijken. Niet veel later scoorde SSW nogmaals. Hierbij stond een spits van de zebra’s echter buitenspel. Grensrechter Wessel Norbart vlagde hier dan ook terecht voor. Echter kreeg hij van de scheidsrechter te horen dat van buitenspel zeker geen sprake was. Hierdoor ontstond een fittie tussen Wessel en de arbiter. “Dus jij wil zeggen dat je het vanuit de middencirkel beter kan zien dan ik hier op een rechte lijn met de 5 meter scheids!?” riep Wessel. Dit mocht echter niet baten en de 2-0 werd goedgekeurd. Met deze stand werd de wedstrijd stilgelegd voor een bakje thee. 
VCW trapte de tweede helft af. Wessel norbart begon niet scherp aan de tweede helft waardoor al snel de 3-0 op het scoreboard verscheen. Hij liet zich namelijk te makkelijk van de bal af zetten waardoor SSW alle ruimte had om een aanval op te zetten en deze ook daadwerkelijk af te ronden. Hierna ging SSW steeds gemener spelen. Max van der Sanden moest aardig wat schoppen incasseren. Dat werd waarschijnlijk veroorzaakt doordat Max een enorm sterke indruk maakte op het veld. Toen VCW dit in de gaten kreeg ging het team ook wat steviger spelen. Hierdoor wisten ze ook een aantal aanvallen op te zetten die toch redelijk gevaarlijk uitpakten. Tegen het eind van de wedstrijd zakte de conditie een beetje weg bij VCW waardoor SSW wat meer ging aanvallen. Bij een van de aanvallen was de aanvoerder van SSW aan de bal. Hij liep met de bal over randje 16. Toen Hij de bal net iets te ver voor zich uit speelde greep Wessel in. Hij positioneerde zich goed tussen de speler en de bal. Hierdoor viel de speler van SSW door zijn eigen schuld. Hij begon meteen te kermen van de pijn wat hem dus ook weer zeer onterecht een vrije trap opleverde. Deze kreeg Lennart niet klem waardoor deze alsnog werd binnengetikt door SSW. Na de 4-0 schoof VCW voorstopper Marc wat verder naar voren. Deze werd door Gertje goed in balbezit gedraaid. Marc draaide meteen door en speelde diep op Edwin. Hij rende met de bal aan zijn voet de 16 in en rondde netjes af. Zo tekende VCW nog op de valreep voor de 4-1. De wedstrijd ging nog heel even door. Hierdoor raakte SSW gefrustreerd waardoor onder andere Max en Remco nog een aantal zinloze schoppen kregen. 
Na het eindsignaal begon VCW aan een kortstondige derde helft bij SSW. De gezelligheid was echter ver te zoeken bij deze vereniging waardoor het team besloot naar O’Mearas Irish Pub in Breda te gaan. Hier heerste een enorme gezelligheid en onder het genot van een Murphy’s Irish Red werd ook nog een kaartje gelegd.
Raamsdonk 3 – VCW 4 10 - 3(24-09-2017)
Het elitekorps van VCW diende ten strijde te trekken tegen het 3e elftal van Raamsdonk. Doordat coach Wessel Norbart sinds dit seizoen zijn spelers via een nieuw gelanceerde app door de KNVB moest opgeven, ging er natuurlijk het een en het ander mis. Zo ontbrak er op het formulier een assistent scheidsrechter en 3 spelers.
Dit werd mede veroorzaakt door het feit dat hij het belangrijk vond om vast te stellen dat de aanvoerder Wessel Norbart werd. Bij aankomst bleek de scheidsrechter ook nog niet heel veel kaas van de nieuwe app te hebben gegeten waardoor hij een oogje toekneep. 
Zo kon VCW 4 met een volwaardig team aan de wedstrijd beginnen. Al snel kreeg de rode brigade verschillende doelpunten om de oren. De conditie en het balgevoel bleken bij veel van de spelers tijdens de zomerstop ver te zijn weg geëbd. Passes en acties mislukten waardoor vaak simpel balverlies werd geleden. Toch werden er met vlagen mooie aanvallen opgezet die hoopvol waren voor het verdere verloop van het seizoen. Coach Wessel Norbart zei hier nog over: “Het is een moeizame start van het seizoen. Toch waren enkele elementen van het spel van VCW hoopvol voor de aankomende wedstrijden”. 
In de rust stond VCW tegen een aanzienlijke achterstand aan te kijken. Hierop besloot Thijs van Hinthum, die door de tussenstand een beetje op zijn teentjes getrapt leek, zich om te kleden. Dat hij zojuist was teruggekeerd uit Suriname maakte hem niets uit. De coach bedacht samen met sterspeler Wouter Pons een tactiek voor de tweede helft. 
Tijdens de tweede helft leek VCW wat meer weerstand te kunnen bieden. Dit was echter van korte duur. De conditie van de spelers zakte nog verder weg waardoor meer doelpunten geïncasseerd werden. Toch kon VCW enkele keren wat terug doen. Zo werd Guido Loos goed vrijgespeeld. De bal die hij recht in zijn voetjes ontving kon hij direct voorleggen. Echter wat Loos in zijn hoofd bedenkt en wat zijn voeten uiteindelijk voortbrengen is een wereld van verschil. Hierop vroeg Loos dan ook maar een wissel aan. Wat hem overigens geen windeieren heeft gelegd. Voor zijn actie ontving hij namelijk een goudgele rakker van de tegenstander. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 10-3 verloren voor VCW. 
Hierdoor werd ervoor gekozen snel over te stappen naar de derde helft. Net als VCW hielden de mannen van Raamsdonk wel van gezelligheid. In een heerlijk zonnetje werd dan ook genoten van het vloeiende goud. Daarnaast lieten de mannen uit Raamsdonk verschillende keren een plateau de fruits de frituur langs komen. Dit wisten de Wagenbergse mannen zeer goed te waarderen. Hierdoor duurde de derde helft uiteindelijk net zo lang als de eerste twee.
Doordat aankomende week het Wagenberse spektakel van start gaat, namelijk de Wagenbergse kermis, staat er geen wedstrijd gepland. De eerstvolgende wedstrijd is de derby tegen de Mayeners die op 15 oktober of 22 oktober plaats zal vinden.
ADVENDO 4 – VCW 4  2 – 4(05-02-2017)
In de aanloop naar de winterstop begonnen de resultaten tegen te vallen voor VCW 4. Blessurenleed teisterde de Wagenbergse horde. Zo had Beuker toch te veel last van zijn enkel, Bal heeft z’n lies verkloot, Loos heeft iets, Thijs had een teen en Wessel had een spastische kuit. De resultaten vielen op een gegeven moment zo tegen dat niemand meer zin had om er een verslag over te schrijven. Maar zoals altijd komt na regen zonneschijn.De eerste wedstrijd na de winterstop werd tegen Prinsenbeek werd met een 3-5 overwinning over de eindstreep getrokken. De rode gladiatoren wisten uit hun negatieve spiraal te klimmen. Die lijn wilden ze in de weken erna doorzetten. Het volgende obstakel was de club die een van de grondleggers vormde voor de parel van het zuiden. Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning  was namelijk de tegenstander.  
In de aanloop naar de wedstrijd leken nieuwe kwetsuren leken VCW parten te gaan spelen. Zaterdag was de spelersselectie pas compleet en kon coach Wessel Norbart met een gerust hart gaan slapen. Op zondagochtend maakte de aanvoerder/coach nog een krachtontbijt om alles te kunnen geven op de groene zoden. Er kwam een heerlijk worstenbroodje uit de oven. Dit worstenbroodje was zoals altijd afkomstig van BAKKERIJ LEON VAN DONGEN uit WAGENBERG. Daarnaast had hij een heerlijk pistoletje dat belegd werd met een spiegeleitje ham-kaas. Vervolgens pakte hij zijn fiets en reisde af naar sportpark Het Kadijkje. Al snel was hier de voltallige selectie aanwezig. Behalve Tim want die was nog dronken (dat was hij overigens na de wedstrijd nog steeds). Doordat Tim te laat was moest hij vlaggen. 
Aan het begin van de wedstrijd maakte VCW een afwachtende indruk waardoor ze ook veel onder druk leken te staan. De verdedigende linie onder leiding van Gertje bleek echter te functioneren als de Chinese muur. Door snelle omschakelingen kon VCW zich toch telkens vrij spelen en counteren. De mannen van ADVENDO lekken toch iets te veel aanvallend ingesteld te zijn. Hun verdediging leek net een zeef. Pons verzaakte echter een keer of 10 te scoren waardoor de openingstreffer enige tijd uitbleef. De tegenstander wist ook een aantal keer onze opgeworpen muur te doorbreken. Gelukkig had VCW 4 de beschikking over Giovanni Marijnissen die een fenomenale wedstrijd stond te keepen. Eigenlijk verkeerde heel VCW in een goed ritme. Door mooi combinatiespel konden de aanvallende linie verschillende keren in scoringspositie gebracht. Na een kwartiertje voetballen opende Wouter Pons de score. Door keurig combinatiespel van achteruit via het middenveld kon Wouter worden vrijgespeeld. Dit lukte niet lang daarna nog een keer waardoor Pons ook de 2-0 voor zijn rekening nam. Hierna volgde echter al snel een reactie van ADVENDO. Ze speelden de bal diep op een aanvallig die zich in buitenspel positie bevond. Onze vlagger had dit echter niet in de gaten waardoor een tegendoelpunt volgde. VCW kon echter niet gebroken worden en zette verschillende tegenaanvallen in. Lennart werd aangespeeld en met een individuele actie plaatste hij de 1-3 mooi tegen de touwtjes. 
De tweede helft kwam VCW sterk uit de startblokken. Er werd goed rondgespeeld en iedereen werd bij het spel betrokken. Jari van Oers werd met grote regelmaat diep gestuurd. Op hoge snelheid raasde hij achter de bal aan en kon zichzelf in scoringspositie brengen maar ook terugleggen op de 16 waar VCW eveneens stevig vertegenwoordigd was. Zowel Wouter, Wessel als Stan wisten de bal echter niet tegen de touwen aan te krijgen. Uiteindelijk lukte het Wouter toch nog om de score naar 4-1 te krijgen. In de slotfase van de wedstrijd kwam VCW meer onder druk te staan. Lennart moest nog stevig ingrijpen waardoor VCW een vrije trap tegen kreeg. De handige spits van ADVENDO jaagde binnenkant paal achter Gio. Verder veelde er niet gigantisch bijzondere dingen. ADVENDO kreeg nog enkele vrije trappen. VCW schoot nog een aantal keer mis en Gertje viel nog uit toen hij een bal wilde wegschieten. Dit laatste leverde nog een komisch gezicht op.  Zo werd de overwinning met 2-4 veilig gesteld en kon VCW zich gaan richten op het Klunen in Breda.
VCW 4 - HZ’75 1 0 – 13(30-10-2016)
Na wederom een enerverende week, stond er dit weekend veel op het programma. Zoals welbekend onder vele ploeggenoten, is er de laatste vrijdag van de maand een vrimibo. Daar deze altijd druk bezocht is, loopt hij steevast uit de hand. Helaas kon de schrijver van dit verhaal niet aanwezig zijn, maar uit ervaring durf ik te concluderen dat het ook deze maand een geslaagde middag en avond is geweest. De reden dat ondergetekende niet aanwezig kon zijn, is dat hij bezig was met het organiseren van een leuke activiteit op zaterdagavond.De voorbereidingen hiervoor waren al weken aan de gang, maar de laatste zaken moesten nog afgemaakt worden. Zaterdagmiddag werd besteed aan het doen van de boodschappen, omdat ook versnaperingen niet konden ontbreken. Hij werd hierbij geholpen door Remko en, ondertussen ook, vaste supporter Serena. De zaterdagavondactiviteit was uiteindelijk een doe-het-zelf-housewarming. Hier werden weer eens voldoende goudgele rakkers verdeeld, kon er genoten worden van een heerlijke rode wijn en is er helaas ook goed genoten van de rosé. Bijzonder spijtend, want nu is de rosé op en kan ik er zelf niet meer van genieten. De doe-het-zelver kon zijn geluk ook niet op, er waren namelijk geen statafels aanwezig. Het voortouw werd genomen door Gijs, die van pallets en kratten leeggoed een prachtige tafel wist te bouwen, waar menigeen heel de avond van kon genieten. Dit feest ging door tot in de vroege ochtend. Zo vroeg zelfs, dat de eerste al weer wakker was, voor de laatste naar bed ging. En dat was te merken.
Zondagmiddag 12:15 waren alleen aanvoerder Wessel, Thijs  en Marc op tijd aanwezig. De rest had veel moeite om alle spullen in één keer mee te nemen of om op tijd uit bed te komen.  De boetepot is dus weer enorm gespekt deze week. Toen de tegenstander al op het veld stond, was het reserve vlaggenschip van VCW eindelijk voorzien van genoeg spelers om te beginnen aan de tweede Drimmelse Derby van het seizoen. Al snel was duidelijk dat iedereen in enorm goede vorm verkeerde, om ook deze derby te winnen. Kansen waren er over en weer, echter vooral over de goal van, en weer in de handen van gelegenheidskeeper Giovanni. Hierbij viel, helaas voor VCW, ook een enkele bal wel goed. De grootste kans in de eerste helft vanuit VCW kwam uit een vrije trap. Van een meter of 30 schoot Gert-Jan hard op de kruising. Helaas niet voldoende om de achterstand te verkleinen. Verder had er voor de mannen uit Wagenberg zeker meer ingezeten, maar mocht het helaas net niet zo zijn. Eindstand: 0-13
 
VCW 4 – Beek Vooruit 10 1 - 8 (23-10-2016)
Na een weekendje niet gevoetbald te hebben als gevolg van een spelerstekort maakte het vierde elftal zijn rentree op de velden van sportpark Heesterbosch. Deze week was wederom een hoop gepuzzel om weer een complete selectie met wisselspelers te verwerven. Door goede scouting en inzicht in het spel kreeg de coach 11 talenten bij elkaar om de 3 te verdienen punten in Wagenberg te houden. De nestor van het elftal, Beuker, verscheen als eerste in de kantine. Hierna volgde Wouter de Laat.

Deze laatste maakte een nog half slapende indruk. Vervolgens druppelden de overige spelers binnen. Aan Stan de Jong was duidelijk te zien dat hij zaterdagavond een zeer goede training had uitgevoerd op de komende derde helft. Zeer verdiend hulden we hem in het normaliter voor Lennart bestemde geel. De bijpassende handschoenen kreeg hij eveneens. Wouter Pons koos ervoor de eerste helft als assistent scheidsrechter op te treden. Het grote voordeel hiervan is dat Wouter de spelregels heel goed kent. Deze probeert hij namelijk wekelijks aan de scheidsrechter over te brengen.

De rode vedettes stonden meteen vanaf het begin van de wedstrijd onder druk. De coach en de assistent-scheidsrechter waren het er snel over eens dat het een zware dag voor de mannen van VCW 4 zou worden. Toch lieten verschillende spelers met vlagen leuke acties zien. De keerzijde hiervan was dat niet elke bal even goed werd aangenomen of afgespeeld waardoor het team zichzelf onnodig in de problemen bracht. Hierdoor kwam VCW dan ook snel op achterstand. Nadat ook een tweede tegendoelpunt vrij snel viel hoopte de coach dat de blamage beperkt zou blijven. Het team verraste echter met een leuke counter waar Beek Vooruit totaal niet op gerekend had. Vanuit de Beekse Bende waren dan ook kreten als “NOODREM” en “PAK AAN” te horen. Logischerwijs volgde er dan ook een vrije trap. Beuker ontfermde zichzelf over de bal. Hij nam een aanloop en een knal volgde. Deze bal ging er zo hard in dat de keeper niet eens aan duiken toe kwam. Waarschijnlijk zijn ze hem kwijt op zijn werk omdat hij nog steeds niet doorheeft dat de vrije trap al genomen was en er nog steeds op staat te wachten.  Dit glorieuze moment werd echter al redelijk snel weer verstoord door een tegendoelpunt. Ergens in de slotfase van de eerste helft liep Beuker langs de lijn van het veld dat hij iemand door de benen had gespeeld en dat dat vermeld moest worden. Bij deze dus… Hierna volgde overigens ook nog een tegendoelpunt wat de score op 1-4 bracht. Hierna zag de coach achter zich Bart van der Sanden met thee naar het kleedlokaal lopen. De arbiter floot dan ook snel af zodat de spelers Bart zijn thee niet koud hoefden te drinken.

De tweede helft begon vrijwel hetzelfde als de eerste helft. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van VCW. In de beginfase van de tweede helft wist Beek Vooruit weer tot scoren te komen. Opeens werd er goed uitverdedigd door VCW en kon via het middenveld Beuker aangespeeld worden. Een schitterende actie volgde waardoor beuker zichzelf vrij speelde bij de achterlijn. Een voorzet over de grond volgde en Wouter Pons hoefde alleen zijn voet tegen deze bal te zetten om tot scoren te komen. Hij verzaakte echter waardoor de bal bij Remco kwam. Deze kreeg zijn voet wel tegen de bal maar wist van een meter afstand tot het doel volledig te missen. Er wordt natuurlijk ook altijd wel makkelijk gedacht over het afronden van zulke balletjes maar de coach begreep de druk waaronder zijn spelers moeten zien te presteren. Het niveau waar het reserve vlaggenschip van VCW op speelt is ongekend. Hierna volgde nog wat tegendoelpunten en moest nog een keer van Beuker opgetekend worden dat hij iemand door de benen speelde. Gert-Jan nam nog wat vrije trappen waar niet uit gescoord werd en Wouter de Laat heeft nog wat kilootjes lucht weggeschopt. Verder leek Beek Vooruit wel zo hard te schieten dat de ballen er gloeiend heet van werden. Stan kon ze namelijk niet vast houden als keeper zijnde. Toch wist VCW in de slotfase nog een aanval op te zetten. Geloof het of niet maar het was weer Beuker die zijn directe tegenstander uitspeelde door hem eerst buitenlangs te passeren en vervolgens snel naar binnen te trekken. De weg lag open om op de goal af te stevenen. Tegen ieders verwachting in hield hij even in en speelde zijn directe tegenstander door de benen. Hierna raakte hij de bal kwijt en de aanval over. Hierna moest de coach wat pijntjes bij verschillende spelers verzorgen en viel er misschien nog een tegendoelpuntje. De wedstrijd eindigde in ieder geval in 1-8 en VCW ging zich opmaken voor de derde helft.  Dat zou een van de spannendste ooit worden doordat deze gelijk viel met DE KLASSIEKER. Binnen het team ontstond dan ook een Feyenoord en een Ajax kamp. Het beste scenario voltrok zich. Iedereen kon gezellig verder feesten doordat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Volgende week staat de derby tegen Hooge Zwaluwe op het programma. Een wedstrijd die absoluut niet verloren mag worden door de Wagenbergse horde. Hierop zal ook Wessel Norbart zijn rentree binnen lijnen maken. HZ’75 zij gewaarschuwd!

 
VCW 4 – ST TPO/VOV 2 1 - 2 (09-10-2016)
Afgelopen zondag stond er weer een mooie thuiswedstrijd op de planning voor de mannen van VCW 4, tegen het 2de elftal van v.v. T.P.O. uit Moerdijk. Zoals ondergetekende wel vaker verkondigd heeft, heeft hij nog nooit verloren van v.v. T.P.O. en het was dan ook het plan om dit zo te houden. Maar in de voorbereiding werd de planning allemaal alweer krap gemaakt doordat we een uurtje eerder mochten aantreden dan waar ik oorspronkelijk vanuit was gegaan.Maar goed onze coach, aanvoerder en medespeler Wessel had weer een voldoende spelers geregeld waardoor ik mocht beginnen op de bank. Het blijft altijd verbazend hoe jaloers de veldspelers naar je zitten te kijken als je rustig achterover geleund op de bank zit en zij zich in het zweet staan te werken. Dat brengt toch 1 zekerheidje met zich mee, er zijn er in de rust altijd voldoende spelers die willen wisselen. Dit blijft toch iets heel verbazingwekkends. Voordat de wedstrijd begon kwamen de eerste vragen al boven drijven over de leeftijd van onze tegenstander, mochten deze mannen of beter gezegd jongens al bier drinken? En waarom hebben zij een fanatieke warming up gedaan die wij alleen nog maar kennen uit onze jeugdtijd toen er nog een fanatieke trainer achter ons aan zat. 
VCW begon goed aan de eerste helft. Er werd gevoetbald en het middenveld werd goed bij het spel betrokken. Al snel bleek dat de mannen uit Moerdijk niet veel voor ons onderdeden, fanatiek dat zij waren boden ze behoorlijk weerstand en ook fysiek moesten wij zo nu en dan toch onderdoen voor deze kleinere jongens. Het eerste kwartier moest er dus gezocht worden hoe hiermee om te gaan. Dat lukte steeds beter en hierdoor ontstond de nodige frustratie bij de tegenstander. Dit leidde nog niet direct tot grote of goed uitgespeelde kansen. Maar zelf kwam VCW ook niet in problemen en dus kon er rustig door gebouwd worden aan een doelpunt. Sjoerd kon zo nu en dan mee opschuiven naar voren zodat er een mannetje extra was om aan te vallen. Dit bracht wel de nodige verwarring bij de tegenstander maar nog niet voldoende. Stan kon hierdoor strak aan de buitenkant blijven om zo nu en dan de achterlijn op te zoeken, het vervelende voor Stan was alleen dat hij zo nu en dan de bal vergat en dus een hoop onnodige meters maakte. Dit brak hem zo op dat hij maar besloot te wisselen. Lennart kwam in het veld om zo ongeveer het zelfde te doen als Stan, onze geblesseerde keeper kan ook aardig lopen. 
Beuker die vandaag bezig was aan een goede pot en sterk aan de bal was, ontving na een +/- een half uur spelen op een meter of 30 van de goal de bal en draaide open richting de goal. Hij zag Edwin lopen. Er volgde een splijtende pass en reeg zo heel de verdediging van T.P.O. open waardoor Edwin alleen nog maar tegen de bal aan moest lopen om deze te kunnen afronden. Dit ging al glijdend bijzonder goed en de voorsprong van VCW was geboren. De eerst helft ging rustig door terwijl er door een aantal spelers her en wat commentaar op de scheidsrechter kwam. Deze stond naar mijn mening gewoon goed te fluiten en dus werd er maar weinig aandacht aan besteed.
Zo kwamen de mannen van VCW dus met een krappe 1-0 voorsprong de rust in. Hierin werd er zoals als er eerder al aangeven zonder problemen een paar mensen gewisseld. Verder werd er afgesproken om de tweede helft iets feller te beginnen want dat was onze tegenstander ook van plan. Tot deze wijsheid was VCW gekomen toen in de rust de thee op een tactische wijze werd bezorgd.
De tweede helft begon redelijk goed, al begon er her en der al snel wat vermoeidheid zichtbaar te worden en werd het veld heel groot. VCW ging hier aanvankelijk redelijk mee om en stond verdedigend goed georganiseerd. Er kwamen alleen her en der wel wat kansen voor T.P.O. Zo ook ongeveer halverwege de tweede helft, Gert-Jan kon de bal niet voor de stuit weg werken en deze stuiterde voor VCW op zich de goede kant op, van het doel af, jammer genoeg stond daar ook iemand van T.P.O en deze kon vrij uithalen wat de 1-1 betekende. Dit mag op zich niet uitmaken maar ondertussen liepen de frustraties aan onze kant al steeds wat verder op. Waardoor het er niet altijd gezelliger op werd in het veld. VCW begon dit een beetje bij beetje op de scheids van deze middag af te reageren deze floot hier dan ook een aantal keer heel terecht voor. Oerstom natuurlijk en totaal onnodig om hiermee de bal te verliezen. Zo ontstond ook het tweede doelpunt deze middag van T.P.O. Wouter ging onderuit op de middenlijn, heel VCW dacht aan een vrije trap, maar de scheids liet doorspelen. Of dit nou terecht of onterecht is doet er niet toe, de rest moet dan gewoon blijven voetballen maar dat werd even vergeten. Een speler van T.P.O kon vrij doorlopen, hij speelde de linksbuien aan en deze hoefde de bal alleen nog maar droog in de linkerhoek te schieten. 1-2. Dit was het teken voor VCW om wat om te gooien, achterin 1 op 1 te gaan spelen en er een heus slotoffensief uit te persen. Dit leidde tot een vrije trap een meter of 20 van de goal, Gert-Jan die wel zin had aan dit buitenkansje stapte naar voren en iedereen liet zowaar de bal aan hem. Naast hem stond Rick overgekomen van uit de A’s omdat wij weer wat krap in de spelers zaten. Hij vroeg om de dal door hem een klein zetje naar rechts te geven. hij deed dit omdat Rick een puike pot speelde, maar hij wist niet of Rick links of rechtsbenig was en dus was de bal veel te zacht, iets waar bij VCW nog een wel een beetje aan gewerkt kan worden. Iedere week wordt er in een andere samenstelling gespeeld en dus worden ook dit soort fouten gemaakt.  
Al met al een lelijk verlies, en de mannen leken zowaar toch wel een beetje teleurgesteld. Gijs onze trouwe supporter had voor een goed maker gezorgd! Er stond weer een lekker koud bakkie Hertog-Jan te wachten op de helden van VCW 4. En dus werd de derde helft ingeluid onder het genot van een koude H-J. Door het zeer goede weer op deze 9-oktober werd er naar een klein uurtje nog maar een bakkie gehaald uit de kantine. Zo kwam alles deze middag toch nog goed en werd er uiteindelijk zelfs met een BBQ afgesloten door de verschillende spelers van VCW. Een goede voetnoot op dit verhaal is dat de derde helft glorieus gewonnen werd al bleven de spelers van T.P.O. lang hangen om de voorraad Aquarius op te maken.
 
Rijen 8 - VCW 4 7 - 2 (2-10-2016)
Na de winst tegen de Madese boys van vorige week, ging VCW met goede moed naar Rijen. De coach was echter, vooral bezig met puzzelen. Doordat hijzelf lichtgeblesseerd was, Marc zwaar geblesseerd werd door een extreem debiele actie en iedere week eenzelfde aantal spelers afmelden, kon hij gaan puzzelen. Na oeverloos wikken en wegen, besloot de coach van het vlaggenschip van VCW dat het misschien wel een verstandig idee was, om een aantal talenten door te schuiven naar de reserve bank, om hen alvast te kunnen laten wennen aan het seniorenvoetbal.Omdat een aantal spelers conditioneel toch nog wat achterlopen, zou er waarschijnlijk wel een paar speelminuten voor deze talenten zijn.  Nu kon de coach nog heel de week over de opstelling nadenken, zonder rekening te hoeven houden met een spelerstekort. Al snel bleek dit onverstandig. Nu hij ineens te maken kreeg met een luxe probleem,  begon het geweten ineens op te spelen. De vaste spelers die zich nog niet hadden afgemeld, kon hij natuurlijk niet op de bank laten beginnen. Radeloos was Wessel hierdoor. Zo radeloos, dat hij op zaterdag zichzelf maar afmeldde, met als excuus, dat hij iets van zijn vriendin moest aanmoedigen. Dat bleek niet in goede aarde te vallen bij de rest van de spelers. Zoals Gert-Jan zei: “Ik sla de vrouwen ook altijd af op zaterdag, omdat ik zondag moet voetballen!” . Doordat aanvoerder en coach zich niet tijdig hadden afgemeld, en doordat de coach niet voor een keeperstenue had gezorgd, kan hij wel de boetepot met € 15,- aanvullen. De spelers bleven verder rotsvast vertrouwen te houden, zeker omdat reserve-coach Beuker, met een ongeslagen status, het nu kon overnemen. Verder had de coach zich natuurlijk ook weer een keer misrekend, waardoor uiteindelijk, na het regelen van nog een speler, 12 spelers bij Rijen aankwamen. Van de 12, hadden een aantal spelers ook nog niet zo heel goed geslapen. De tegenpartij kwam daar vrijwel meteen achter, door aan ondergetekende te vragen: “Jullie zijn zeker naar X-Qlusive Holland geweest?”. Hoe de tegenstander dit gelijk door had, zal voor altijd een mysterie blijven. De goede moed bleef er echter in bij VCW 4. Na ongeveer een kwartier spelen werd dit duidelijk door een mooie aanval, ingeluid door Jeffrey en Remko. Na een tiki-taka aanval door deze spelers, werd de gehele verdediging van Rijen zoek gespeeld.  Hierdoor kwam Wouter Pons volledig vrij te staan voor de goal. Hij kon aangespeeld worden en tikte vrij gemakkelijk de 0-1 binnen. De tegenstander leek even van slag, maar herpakte zich. Een paar minuten later werd een aanval opgezet, door middel van oeverloos gebrei. Omdat Rijen er niet doorheen kwam, eiste de aanvoerder de bal op en uit pure frustratie loste hij een schot, om zijn mannen op te jutten. Uit puur toeval, belandde de bal per ongeluk in de rechterhoek van het doel, 1-1. Dit leidde niet meteen tot paniek bij VCW, echter, maakte dit het team ook nog niet helemaal wakker. Na slap balverlies, kon de Babangida van Rijen een sprint opzetten, waar eerst Jarie en daarna de helpende Jack Snel compleet voorbij gelopen werden. Een politieagent had een bekeuring gegeven voor brommer rijden zonder helm, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Uit deze sprint werd een schot gelost, recht op Lennart af. Deze schatte hem echter verkeerd in en had daardoor de bal niet klemvast. Uit de rebound werd de 2-1 gescoord. VCW werd daardoor wat wakkerder en ging weer goed voetballen. Na pakweg een halfuur, kreeg VCW een corner mee. Hieruit werden verschillende spelers goed vrijgespeeld, maar bleek Rint uiteindelijk koel genoeg om de trekker over te halen. Met een vlammend schot in de kruising, werd het 2-2. Misschien was het toch beter om hiermee te wachten tot na de rust, want meteen schoot de vermoeidheid er weer in. Rijen zette met een lange bal een aanval over rechts op, welke Thijs nog maar net kon onderscheppen. Dit moest echter met een terugspeelbal op de keeper, maar die niet hard en zuiver genoeg was, om Lennart goed onder de druk van Rijen uit te kunnen laten spelen. De lange bal naar voren was het enige alternatief. Echter, had Lennart veel meer zin om een paar kilo’s lucht te verplaatsen, dan om de bal te raken, waardoor de bal tergend langzaam de goal in rolde.Na nog een kansloos zondagsschot van  de aanvoerder van Rijen, ging VCW rusten met 4-2. In de rust werd duidelijk gemaakt, dat VCW er goed aan zou doen, om de bal iets zuiverder rond zou moeten spelen . Dit zou uiteindelijk DE oplossing zijn tot de winst. Met dit tactische meesterplan in gedachte, moest het helemaal goedkomen. En daar leek het ook nog op uit te draaien. VCW begon scherp aan de wedstrijd, waardoor de moed er weer goed in kwam. Het leek er zelfs op, dat aanvoerder Wessel totaal niet werd gemist. Hij had bijna de rest van het seizoen thuis kunnen blijven, omdat de rest altijd net wat beter speelt, als hij er niet is. Na het snelle uitvallen van Jack in de tweede helft, kwam het team er toch achter, dat het handig is als hij er wel bij is. Zonder reservespelers spelen is voor de meeste toch nog te zwaar. Helaas sloeg VCW er niet in om de score nog om te buigen, maar kon de schade wel beperkt blijven. Eindstand: 7-2
 
VCW 4 – Madese Boys 5 3 - 0 (25-09-2016)
Tijdens het weekend van de Madese kermis stond eveneens de Drimmelense derby van Wagenberg tegen made gepland. Na een avondje NAC, waarin de thuisploeg won tegen degradant De Graafschap, besloot de coach potentiele tegenstanders te gaan spotten op de kermis in de “May”. Met een vertroebelde blik aanschouwde hij half lege cafe’s en straten.Het is toch allemaal net wat minder dan in Wagenberg waar onder andere Bij Bas 4 dagen volledig vol met activiteiten zijn georganiseerd in het weekend van 1 oktober. De zaterdag werd voor de meeste spelers van het vierde elftal wat rustiger afgesloten omdat de coach duidelijk had gemaakt hoe belangrijk deze wedstrijd voor hem was. Zelf was hij de zaterdag na een zeer gezellig feest van zijn vriendin en haar tweelingzus met de bus van 4 terug naar Made gegaan. Rob van Gageldonk is op datzelfde feest overigens weer enkele keren verliefd geworden. Derby dag zelf begon met het feliciteren van Marc van der Meer die op 25 augustus zijn 25e verjaardag vierde. Hij mocht €5 aan de boetepot doneren en eveneens als grensrechter fungeren omdat hij zijn voetbalspullen vergeten was mee te nemen voor deze clash. 
Met een sterke basisopstelling en een ruim aantal mogelijke invallers begon de wedstrijd. Made kreeg de keuze van arbiter Pieter van Gageldonk. De May wilde aftrappen (mogelijk omdat ze ook een keer balbezit wilden hebben) en initieerden zo de wedstrijd. Al snel bleek dat Made moeite hat met het opzetten van hun aanvallen waardoor ze regelmatig op onze tank, Gert-Jan stuitten. Robert Coopmans die startte als voorstopper verraste als stabiele centrale verdediger. Vanuit de verdediging werd het middenveld snel aangespeeld en konden er snel aanvallen opgezet worden. Zo werd Wouter aangespeeld. Deze kon een individuele actie opzetten en het 16-metergebied van de tegenstander in rennen. Rustig en toch zeer krachtig rondde hij af waardoor VCW op voorsprong kwam. Hierna kwam het team lekker op stoom. De bal werd bij iedere aanval van Made weer snel heroverd door de blauwe strijders (VCW 4 speelde in uitshirts). Zo probeerde Madese Boys een aanval op te zetten. Hierbij stuitten ze bij de punt van de 16 op Wouter Pons, die vanuit de spits mee terug gerend was. Een correcte sliding op de bal volgde. Door arbiter van Gageldonk werd deze echter als incorrect beoordeeld waardoor made een vrije trap kreeg. Deze belandde uiteindelijk netjes bij goalie Lennart in zijn handen. Hij zag Beuker vrij staan een gooide hem snel aan. Beuker draaide mooi weg en briesde richting het doel van Made. Op de 16 zag hij in zijn ooghoek Wouter. Een breedtepass over lijntje 16 volgde waardoor Wouter netjes kon afronden en de 2-0 op het scoreboard bracht. VCW liet sterk voetbal zien. Thijs van Hinthum kanpte voor de verdediging ook de nodige problemen op en kon Wessel Norbart, die goed vrijliep, aanspelen. Deze draaide met de bal en zag een tegenstander aankomen en tikte de bal netjes door zijn beentjes. Hierna kon hij Beuker diep sturen. Echter niet elke aanval leidde tot een doelpunt. Beuker had 3 of vier kansen nodig om uiteindelijk door aangeven van Wouter tot scoren te komen. Na een half uur spelen gaf Wessel zijn aavoerdersband aan Wouter. Zijn kuitblessure speelde weer op waardoor hij teleurgesteld het veld moest verlaten. Na nog wat aanvallen aan beide kanten floot de scheids voor het einde van de eerste helft. 
Tijdens de rust maakte coach Norbart duidelijk dat er rustiger gespeeld moest worden omdat het middenveld te vaak overgeslagen werd. Daarnaast zou de jarige Marc het veld betreden. Lennart gaf aan niet verder te kunnen doordat hij in de eerste helft had gevoeld dat zijn schouder uit de kom was geraakt. Hierdoor nam Wessel Norbart zijn keepersshirt en handschoenen over. 
Zo begon VCW aan de tweede helft. Vanaf het begin kon VCW de aanval wederom opzoeken. Tot scoren kwam het team echter niet zo makkelijk meer. Hierdoor kon Made ook sneller hun aanvallen op gaan zetten. Marc van der Meer liet zien dat hij scherp inviel en won dan ook ieder duel waar hij in verzeild raakte. Na een minuut of vijf spelen werd tijdens een duel Thijs van Hinthum keihard in zijn rug gelopen door een speler van Madese Boys. Thijs gaf aan niet verder te kunnen en werd vervangen. In het vervolg van de wedstrijd kon VCW nog enkele aanvallen opzetten. Made probeerde dit eveneens maar bleef stuiten op de Wagenbergse verdediging. Hun afstandsschoten eindigden naast het doel of in de handen van doelverdediger Wessel Norbart. Na een klein kwartiertje spelen begon Madese Boys aan een nieuwe aanval. Hierbij werd de speler die Thijs uit de wedstrijd haalde diep gestuurd. Marc rende er achteraan en na een stevig duel wist hij de bal te veroveren. Hij draaide weg en begon aan de opmars richting de middellijn. De speler die nooit meer de bal kon halen zette toch een sliding in. Hierbij haakte hij het achterste been van Marc waardoor deze uit balans raakte en viel. Wessel en Loos zagen duidelijk Marc zijn enkel en voet dubbel klappen. Er volgde een schreeuw van Marc. Wessel snelde erop af. Hij zag hoe Marc zijn voet beet pakte en recht onder zijn onderbeen trok. Er volgde nog een schreeuw. Iedereen stond verbijsterd te kijken. Snel werd de alarmcentrale gebeld en er zou een ziekenwagen aankomen. Beuker stond deze bij de poort op te wachten. Toen de hulpdiensten arriveerden kreeg Marc enkele vragen waar hij bewust op kon reageren. Nadat ze hem een verdovend middel hadden toegediend volgden de woorden: “Wooooowww dit is goeie shit! Waar kun je dit kopen?” Nadat hij op de brancard was geladen ging zijn arm en zijn duim omhoog. Zo zag het team hem in de ambulance verdwijnen en richting het ziekenhuis afgevoerd worden. Het zal niet zijn leukste maar wel meest memorabele verjaardag zijn die hij ooit heeft meegemaakt. Namens VCW 4 alsnog gefeliciteerd Marc en een spoedig herstel toegewenst!
 
 
Dongen 8 – VCW 4 6- 0 (18-09-2016)
 
In het weekend van de Wagenbergse jaarmarkt viel ook de kraker tegen de mannen van Dongen. Voor deze wedstrijd moesten weer alle zeilen bijgezet worden om het team compleet te krijgen. De vele afmeldingen zorgden voor een lastige situatie. Uiteindelijk wierp de zoektocht van de coach naar spelers zijn vruchten af. Net voor het weekend was zijn team compleet.Om dat te vieren ging de coach zich onderdompelen in de plaatselijke bierfesten.Het onderdompelen bleek achteraf goed gelukt te zijn.In redelijk beschonken toestand werd hij in lederhosen aangetroffen Bij Bas. De volgende ochtend was hij zeer op tijd wakker voor de wedstrijd.Namelijk om 06:00 al. Daarna moest hij helaas toch uit bed gebeld worden omdat hij terug in slaap was gevallen.
Het sterrenensemble zat vol enthousiasme klaar om naar Dongen af te reizen. Met veel vertrouwen werden de auto’s gestart en begon de weg naar de overwinning. Eenmaal aangekomen bij VV Dongen raakte Beuker in paniek. Hij zag dat er kunstgrasvelden lagen en hier weigert hij absoluut op te spelen. De coach gaf nog aan dat Beuker ff rustig moest doen omdat hij nog niet wist op welk veld we precies speelden. Al snel bleek het om een prachtige mat ging waar we de pollen van in het rond konden laten vliegen. Doordat aanvoerder Wessel Norbart net terugkwam van een blessure besloot hij de eerste helft de eervolle taak van grensrechter op zich te nemen. De toss werd gewonnen door reserve aanvoerder Beuker. Zo mocht VV Dongen aftrappen. VCW startte aan een stabiele eerste helft. Verdedigend stond het goed. Het vooruit voetballen kwam er niet volledig uit waardoor het van de zijkant leek of het team onder grote druk stond. Doordat de verdedigende linie als een ijzeren gordijn stond kon Dongen ook niet veel meer brengen dan de bal rond tikken. Toch hebben ze later in de eerste helft wel wat schoten op de Babos van VCW kunnen lossen. Maar deze rots in de branding wist elke inzet te pareren. Tot het moment dat ze de bal uit zijn handen tikten terwijl hij de bal eigenlijk al klem had (de grensrechter stond niet op te letten doordat hij zo nodig liters bier weg moest tikken de avond vantevoren). Dit leverde een 1-0 achterstand op. 
De tweede helft dacht aanvoerder Wessel Norbart het tij te gaan keren. De vlag werd overgedragen aan Guido Loos. De band werd van Beuker afgepakt. Vol trots in het rood gehuld met gele aanvoerdersband om de linkerarm betrad de baltechnicus het veld. VCW begon sterk aan de tweede helft. Er werd goed rond getikt en ook Nick Marijnissen kreeg er zin in. Hij kwam in balbezit en zetten het op een lopen. Over het veld galmde ineens “KOEKOEK”. Het was Nick die zijn tegenstander waarschuwde maar deze was al te laat. Lijdzaam moest de speler van Dongen toezien hoe de bal door zijn benen werd gespeeld. Nick liep verder met de bal maar moest uiteindelijk zijn actie afronden als de stervende zwaan. Daarna volgden enkele tegendoelpunten. Niemand weet meer hoe deze tot stand zijn gekomen. VCW zette vervolgens een tegenaanval op en Wessel werd aangespeeld. Deze rende over de lijn van de 16 en loste een schot. Hierbij kwam Dongen met de schrik vrij doordat het doel net gemist werd. In de omschakeling wist Dongen weer een keer te scoren. Helemaal geen mooi doelpunt overigens. VCW wilde niet zonder slag of stoot het veld verlaten en kwam met een tegenoffensief. Wessel Norbart kon een mooie dieptepass op Beuker geven. Wessel Liep die hoek in waardoor deze de bal weer kon ontvangen. Hij legde hem mooi af op Stan de Jong. Die hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen. Zeer ongelukkig miste hij de bal en kon Dongen counteren.  Hieruit kan ook weleens een tegendoelpunt zijn gevallen. Doordat VCW nog iets wilde laten zien kwam Nick vaker mee op. Samen met Stan werden er stevige duels opgezet. Hierdoor kreeg VCW een vrije trap enkele meters voorbij de middencirkel. Wessel was diep gaan staan om de bal te ontvangen. Doordat de tegenstander de kluts kwijt leek te zijn riep Nick naar Wessel dat hij moest gaan lopen. Er volgde een prachtig balletje over de Dongense verdediging en Wessel kon mooi op de bal af rennen. Hij zag in zijn ooghoek de keeper uit zijn goal komen. Hij tikte de bal met een mooi boogje over de doelverdediger heen… De bal stuiterde nog een keer net voor de doellijn… En ging onderkant lat terug het doel uit… Uit de counter kon Dongen deze keer sowieso scoren. Hierna was iedereen er wel ver klaar mee. De score eindigde zo op 6-0. De scheidsrechter vond in ieder geval dat VCW de morele winnaar was omdat het team zo sportief had gepresteerd en de scheidsrechter door de humor een leuke dag had bezorgd.
 
 
VCW 4 – Irene ’58 4 1 - 2  (04-09-2016)
 Na de nipte nederlaag die geleden werd in teteringen (mede door eigen toedoen van Gert-Jan) stond de volgende bekerwedstrijd tegen het derde elftal van Irene ’58 op het programma. Het beloofde een lastige strijd te worden tegen de Den Houtse Horde. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door het weekend Dreamvillage dat het grootste deel van het elftal voor de boeg had. Om zijn manschappen nog enigszins onder controle te houden kocht coach/aanvoerder Wessel Norbart eveneens een kaart voor dit evenement.Het blessureleed dat hij in Texel had opgelopen gooide echter roet in het eten. Al op de vrijdagavond speelde, net als in het vorige bekerduel, zijn blessure weer op en moest hierdoor de rest van het festival missen. Hierdoor had de gezagvoerder van het vierde elftal wel tijd om zijn vriendin een hart onder de riem te steken bij de Tilburg Ten Miles. Doordat de arbiter voor de wedstrijd verhinderd was werd een oplossing gezocht. Wedstrijd coördinator Pierre van der Korput belde naar coach Wessel Norbart of hij een oplossing had. Deze nam de verantwoordelijkheid van de fluit en de kaarten op zich. Zo stond de Wagenbergse Makkelie netjes met een half slapend VCW 4 op het veld. 
Zoals een professioneel arbiter betaamd ging de wedstrijd exact om 1 uur van start. De wedstrijd begon met balbezit voor VCW. Er werd redelijk rondgetikt. Toch volgde hier en daar slordig balverlies. Daarnaast werd er nogal eens over de bal heen gemaaid en kwamen dieptepasses te kort of juist veel te ver. Den Hout liet zien het positiespel beter onder controle te hebben. Bij de afronding kwamen de mannen in oranje echter te kort. Veel van hun schoten misten het doel volledig. Dit zal zeer zeker te maken hebben met onze imposante doelman Lennart Pons. Na een minuut of 20 spelen kon Irene doordringen tot in het 16-metergebied van VCW. Met een onhandige verdedigende actie haalde Marc van der Meer een aanvaller naar de grond. Irene appelleerde voor een penalty. De standvastige scheidsrechter liet zich echter niet van zijn stuk brengen. De aanvaller stond namelijk weer snel op waardoor de scheids hier terecht voordeel in zag. Met dit voordeel werd verolgens weinig gedaan. Hierna bleef het spel over het gehele veld verdeeld. Tegen het einde van de eerste helft werd de bal goed op Stan de Jong gelegd. Met enkele mooie acties passeerde hij zijn directe tegenstander. Vervolgens zocht hij de achterlijn op en zag daar dat Jeffrey vrij opgesteld stond op  de 16-meter lijn. Hij legde de bal af op Jeffrey waardoor deze een schot kon lossen. Vlak langs de paal vloog de bal in de goal. Op prachtige wijze kwam VCW op een 1-0 voorsprong. Niet lang daarna floot de scheidsrechter, die tot dusver foutloos was, voor het einde van de eerste helft.
Tijdens de rust gaf Marc van der Meer aan zijn plaats met liefde en plezier aan Gert-Jan af te staan. Zonder protest werd deze wissel dan ook uitgevoerd. De beginfase van de tweede helft liet geen ander beeld van de wedstrijd zien dan het verloop van de eerste helft. Het spel werd eveneens goed verdeeld over het veld. Dit tot ergernis van de scheids die met zijn blessure over het veld waggelde. Na een kwartiertje voetballen kreeg Irene een schotkans. De gezichten van de verdedigende linie verschoten naar paniek. Dat was op dat moment nog nergens goed voor want dit schot belandde op de lat. Echter in de rebound kon Irene de bal binnen koppen. Enkele spelers appelleerden nog voor buiten spel. Dit was echter niet opgemerkt door de scheidsrechter en grensrechter Sebastiaan Bal leek niet eens van het bestaan van deze regel af te weten. Zodoende stond er 1-1 op het scoreboard en mocht VCW de aftrap gaan nemen. In de volgende fase van de wedstrijd werd aan beide kanten meer de aanval opgezocht maar beide teams kwamen niet tot afronding. Toch kwam Irene na ongeveer een half uur spelen met een verrassende aanval over rechts. De verdediging van VCW werd uitgespeeld waardoor een voorzet volgde op de centrale aanvaller van Den Hout. Deze stond volledig vrij en kon zo vrij de bal langst Lennart plaatsen. De opmerkelijk scherpe scheidsrechter zag hierin het buitenspelval en floot direct. Er volgde een hevig protest tegen deze terechte beslissing van de arbiter. Deze bleef echter standvastig en de score bleef 1-1. In het vervolg van de wedstrijd kwam VCW meer onder druk te staan. Sommige spelers hebben hun conditie tijdens het reces niet op peil gehouden. Zo had Loos een zware kluif aan zijn directe tegenstander. De rechtsbuiten van Irene liep hem er langst alle kanten uit. Zo ook tegen het einde van de wedstrijd. Loos zijn vent liep met de bal aan zijn voet de hoek in vanwaar hij een voorzet kon geven. Gert-Jan had hier zo te zien niet helemaal op gerekend want hij stond nog verkeerd opgesteld. De bal viel over hem heen waardoor de centrale aanvaller van Den Hout deze op de volley kon nemen. Via de stuit belandde deze achter Lennart in het doel. Hierdoor kwam de eindscore op 1-2. Nu kunnen de giganten van het vierde elftal zich gaan concentreren op de competitie. Deze zal voor VCW 4 op 18-09-2016 in en tegen Dongen om 10:00 van start gaan. Tijdens de derde helft werd er nog even gefeest omdat vaste supporter Gijs Suijkerbuijk jarig was. Deze had voor taart en een kratje HJ gezorgd. Gefeliciteerd nog namens VCW 4 Gijs!
 
Dia - VCW 4 3 - 2  (28-08-2016)
Omdat de mannen graag wat wedstrijdjes wilden voetballen voor de daadwerkelijke competitie begon heeft de coach VCW 4 ingeschreven voor het bekertoernooi. Toen de data bekend werden bleek echter al snel dat toch eigenlijk niemand rekening heeft gehouden met deze wedstrijden. Zo had Loos een uitje geregeld voor zijn ouders, anderen hadden geen zin en/of tijd. Daarnaast werd Sebastiaan Bal kort voor de wedstrijd geveld door een liesbreuk.Hierdoor moest de coach weer gaan improviseren om het team compleet te krijgen.Zo was Jari van Oers bereid gevonden om vanuit de A-jeugd het vierde te komen versterken. Daarnaast werd oud VCW-Selectiespeler  Nick Marijnissen eveneens aan de grootmacht toegevoegd. Hiermee leken de problemen opgelost. Met ruim voldoende spelers vertrok de Wagenbergse garde richting Teteringen. Onderweg voelde de coach ineens getril in zijn broekzak. Hij keek op zijn telefoon en zag dat Thijs van Hinthum belde. “Hallo Thijs. Hallo Wessel. Waarvoor bel je Thijs? Ja ik ben net wakker. Nou van jou huis naar Teteringen is 5 minuten rijden en nu opschieten. Ja maar ik word net in Geffen wakker. Heel hard doorrijden dan dan kun je de tweede helft nog meedoen. Oke tot zo. Tot zo!” 
Met elf man en grensrechter Arien Gabriels stonden de rode gladiatoren op het hoofdveld van DIA. Aanvoerder Wessel Norbart won de toss waardoor de eerste morele tik werd uitgedeeld tegen de tegenstander. Al snel bleek echter dat DIA 6 iets beter was voorbereid op de aankomende competitie dan VCW. Terwijl VCW nog zoekende was, mede door nieuwe medespelers, zocht DIA iets meer de aanval op. Toch lieten de nieuwelingen Jeffrey en Wouter mooie aanvallen zien wat zeker perspectief biedt voor de competitie. Daarnaast bleek onze nieuwe goalie Lennart een zeer betrouwbare doelverdediger te zijn. Al kreeg deze het zwaar te verduren door onze laatste man. Deze dacht een aanvaller van DIA in onze eigen 16 uit te kappen. Logischerwijs mislukte deze actie en werd lennart gedwongen in te grijpen. Deze gooide zijn goddelijke torso voor de bal. Hierbij werd hij echter eveneens geraakt door het been van de aanvaller. Nadat Lennart terug uitgedeukt was kon het spel hervat worden. Na ongeveer 35 minuten spelen kon een aanval opgezet worden door DIA. Deze werd door de verdediging afgewend maar moest hierbij een corner weggeven. Keihard werd deze bal binnen gekopt. Lennart was kansloos op een redding van dit doelpunt. Al snel ging VCW in de tegenaanval. Wessel Norbart legde een balletje breed op Nick Marijnissen. Hierdoor kon Nick opkomen met de bal en legde deze zeer goed diep op Wouter Pons. Wouter draaide met de bal onder zijn voet en kwam een op een met de keeper. Ik zou graag schrijven dat een geweldig schot in de haak Wouter onsterfelijk had gemaakt maar het was echt een hele matige bal die uiteindelijk nog de hoek van de goal in rolde. Met een 1-1 op het scoreboard ging VCW in de dug-out de welverdiende rust doorbrengen. 
VCW begon sterker dan de tegenstander aan de tweede helft. Het team kon meer de aanval opzoeken. Hierbij werd duidelijk te weinig gebruik gemaakt van de kwaliteiten van Wouter en werd er een aantal keer te snel voor het schot gekozen. Na ongeveer een kwartier voetballen kwam DIA met een tegenaanval. Een boogballetje viel net in het 16-metergebied van VCW. Hier stond Gert-Jan opgesteld om de bal weg te werken. Doordat Gert-Jan met zijn gezicht richting het doel van VCW stond moest hij een omhaal uitvoeren. Dit mislukte waardoor de bal met een boogje over Lennart heen ging. Deze probeerde nog redding te bieden maar de bal dook te mooi de kruising in. Hierdoor kwam de 2-1 op het scoreboard. Gert-Jan weet ineens zijn positie voor de thuiswedstrijd tegen Irene ’58. Dan zal Gert-Jan namelijk links buiten het veld te bewonderen zijn. Gelukkig liet VCW de koppies niet hangen en toonde het team zijn veerkracht. De in rood gehulde gladiatoren bleven de tegenaanval opzoeken tot ze bij het 16-metergebied van de tegenstander naar elkaar konden gaan tikken. Jeffrey schoot vanaf de punt van de 16 in de verre hoek. Werkelijk een prachtig doelpunt waar alleen over in dit verslag teruggelezen kan worden want er is afgesproken hier verder niet over te praten. Vervolgens bleef het spel bleef vervolgens beide kanten op gaan. Al leek VCW meer kansen te krijgen. Deze werden niet altijd op meest efficiente wijze benut. Toen VCW na zo’n 70 minuten voetballen wilden ze snel een aanval opzetten. Hiervoor sprintte Aanvoerder Wessel Norbart naar voren. Tijdens deze sprint kraakte zijn kuitspier waardoor zijn sprint direct werd afgebroken. Een ongelofelijke pijn schoot door zijn been maar deze rots in de branding gaf geen kik. Verder voetballen was echter geen optie waardoor de captain vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten. Nick Marijnissen haalde hem echter over om nog wat in de spits rond te strompelen maar zijn been werd steeds stijver. Na 80 minuten verliet hij daadwerkelijk het veld. Vanaf de kant moest coach/aanvoerder/trainer Wessel Norbart lijdzaam toezien hoe zijn team onder hogere druk kwam te staan. Het werd al snel duidelijk hoe snel hij gemist werd binnen de lijnen. Wouter zakte nog terug naar het middenveld. Uit de kluts kon DIA nog de 3-2 binnen schuiven. Uitgezonderd van het doelpunt van Gert-Jan was het verloop van de wedstrijd zeker geen schande voor de eerste wedstrijd van VCW 4. Met opgeheven hoofd begon het team aan de derde helft.