Nieuws

Jubileumbier en –boek 75 jaar VCW zien licht op Algemene Ledenvergadering

‘VCW-Bier moet nog rijpen tot eind oktober’

WAGENBERG – “Een jubileumbier maken vraagt tijd, zeker als het bourgondische VCW-fans betreft. Supporters, leden en sponsors van de jubilerende Voetbal Club Wagenberg hebben 75 jaar op dit moment gewacht en dan moet het ook goed zijn,” lacht jubileumvoorzitter Peter Reniers. “Onze dorstige kelen smachtten met het afgelopen warme zomerweer al wat eerder naar het blonde bier van hoge goesting, maar we moeten nog wat geduld betrachtten zoals de Vlaamse brouwer van het jubileumbier ons mededeelde.”

Door Michiel Peeters

Lees meer...

Coronavirus houdt VCW in jubileumgijzeling

“Draaiboek ligt klaar, maar Wagenberg viert voorlopig geen 75 jaar VCW”

WAGENBERG – “Het draaiboek ligt klaar, het jubileum 75 jaar VCW staat in de steigers, maar een minuscuul en gevaarlijk virusje gooit roet in het voetbalfeestje, helaas.” Peter Reniers en Frans Lodewikus zeggen het bijna met een snik in hun stem. De twee zijn respectievelijk voorzitter (Peter)  en penningmeester van de jubileumcommissie. “We worden helaas gegijzeld en kunnen nog geen bevrijdingsfeestje vieren.”

Door Michiel Peeters

Het zag er zo mooi uit op papier, een feest-tiendaagse voor de voetbaltrots van Wagenberg, VCW. Vrijdag 14 augustus zou de aftrap plaatsvinden met ‘Prime’ en zondag 23 augustus een lekkere nazit met cabaret ‘Bietje Kwats’. Tussendoor tal van sportieve activiteiten en muzieksessies in een grote feesttent.

“Zaterdag 15 augustus zou oud-Feyenoord een wedstrijd komen spelen tegen de voormalige top-amateurclub VCW.  Onze voetbaltrots bereikte in het seizoen 1969-1970 het hoogste niveau van het amateurvoetbal, destijds de eerste klasse. Een topprestatie voor dit clubje. Verder zou die zaterdag een groot jeugdtoernooi de dag vullen,“ laten de twee weten.

Een Hollandse Middag wordt Wagenberg ook door de neus geboord. Artiesten als: Django Wagner, Joeri Plaizier, Arjon Oostrom, Ferry de Lits en Nelis Leeman zouden het jubileumfeest opluisteren. Op de feestrol stonden verder nog een voetbalquiz, een dance-festival - met ondermeer Mental Theo, The Viper, Ransom, Mc Tellem en Outsiders - een Wagenbergse avond en een Ladies Day. Kortom een gevuld programma voor tien dagen feest in Wagenberg.

Sponsors en Spitske

“De Wagenbergse voetbalclub vierde al haar jubilea groots en dat was alleen maar mogelijk door sponsors. We hebben al die ondersteuners ingelicht dat het feest uitgesteld wordt naar 2021. Waarschijnlijk ergens begin juni, maar dit is al een drukke festivaltijd. Daar moeten we nog een plaatsje vinden en geen andere activiteiten in de weg zitten. Het zal een compact feest worden en zeker geen tiendaagse.”

Het  jubileum, 75 jaar VCW gaat dit jaar toch niet ongemerkt voorbij. Ergens dit najaar zullen alle sponsors en Vrienden van VCW op een speciale avond in het zonnetje gezet worden. Op wat voor manier, daar denkt de vereniging nog over na, maar het zal niet ongemerkt voorbij gaan. “We zijn blij dat de sponsors begrip hebben voor dit uitstel.”

De twee voorgangers van de feestcommissie zullen op die dag ook het jubileumboek 75 jaar VCW presenteren. Verder schuimt er naast Kornuit ook jubileumbier op die avond. Spitske wordt ten doop gehouden en de sponsors en Vrienden van VCW zullen ‘ut scheel’ eraf drinken.  

Het jubileumspandoek waarop de sponsors van 75 jaar VCW staan blijft het hele jaar op sportpark Heesterbosch hangen. Wagenberg is trots op de ondernemers die het voetbal mogelijk maken.

jubileum peter reniers

Het jubileumbier: bedenk een naam

11-10-2019

poster biernaamwedstrijd2

Proost! Weer bijna weekend en vanuit ons de vraag; Verzin jij de naam voor het jubileumbier? Stuur ons een mail met de door jou bedachte naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb jij de leukste naam, dan win jij een fles van dit lekke

Aankondiging openingsfeest

11-09-2019

Vrijdag 14 augustus 2020 Openingsfeest met Prime!

poster opening1

Agenda

Geen evenementen

Sponsors

Volg VCW