Jubileumbier en –boek 75 jaar VCW zien licht op Algemene Ledenvergadering

‘VCW-Bier moet nog rijpen tot eind oktober’

WAGENBERG – “Een jubileumbier maken vraagt tijd, zeker als het bourgondische VCW-fans betreft. Supporters, leden en sponsors van de jubilerende Voetbal Club Wagenberg hebben 75 jaar op dit moment gewacht en dan moet het ook goed zijn,” lacht jubileumvoorzitter Peter Reniers. “Onze dorstige kelen smachtten met het afgelopen warme zomerweer al wat eerder naar het blonde bier van hoge goesting, maar we moeten nog wat geduld betrachtten zoals de Vlaamse brouwer van het jubileumbier ons mededeelde.”

Door Michiel Peeters

Volgens Peter Reniers moeten de leden van de jubilerende club nog even wachten op de cadeaus van de 75-jarige. Het boek met daarin een eeuw Wagenbergse voetbalhistorie en het fris doordrinkbare bier worden nu op de algemene ledenvergadering gepresenteerd. De voorzitter van de jubileumcommissie verwacht 6 november een hoge opkomst. Wellicht dat de sponsors de doop meemaken. Volgens Reniers kan dat misschien al eind oktober plaatsvinden.

Het hardcover jubileumboek verhaalt over tal van weetjes en feitjes uit het roerige Wagenbergse voetbalverleden. Zo maakt de lezer de opkomst naar de top van de vaderlandse amateurvoetbaltop mee. De ‘geboorte’ van de enige oranjeklant van VCW, Michel van de Korput, de VCW-voetbalvrouwen, bezoek van voetbalprofs op sportpark Heesterbosch, de platte kar van de ‘rode duivels’, het keiharde voetbal uit de jaren vijftig, de voorgangers van VCW en het bourgondische leven van de club. Het blonde jubileumbier van hoge goesting en een alcoholpercentage van 5,4% sluit daar perfect bij aan.

Spitske

’ Spitske’, de voetbalmascotte van VCW figureert op de cover van het jubileumboek en bieretiket.

 

Agenda

Geen evenementen

Sponsors

Volg VCW