Wedstrijdverslag VCW – WDS’19

Foto’s door Riny van Groesen

Tiende competitiewedstrijd

Door Riny van Groesen

Afgelopen zondag 13 februari hervatte VCW de competitie met een thuiswedstrijd tegen WDS’19. Dit was meteen een wedstrijd die gewonnen moest wonnen om in de komende wedstrijden niet al teveel naar onderen te moeten kijken.

Om 14.33 floot scheidsrechter Apostolovski voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin nam VCW op het hobbelige veld het initiatief en kwam bijna tot wat kansen . In de 26e minuut kwam dan ook de verdiende voorsprong. Robbie zag dat de WDS’19-keeper niet goed opgesteld stond en schoot de, voor hem perfect opstuitende, bal van afstand mooi binnen. VCW zette door en een paar minuten later kopte Max al vallend de 2-0 binnen.

Hierna raakte WDS’19 wat geïrriteerd en na een opstootje bij de cornervlag kreeg een speler van WDS’19 een gele kaart en VCW geen vrije trap, maar WDS’19 een corner. Deze corner werd in eerste instantie afgeslagen maar de afvallende bal werd door Abdul Avci van WDS’19 knap binnen geschoten. VCW was hierna meer met de tegenstander bezig dan met het spelletje en kroop vlak voor rust door het oog van de naald toen de bal uit de kluts op de paal naast Giovanni viel. Scheidsrechter Apostolovski floot precies op tijd voor de rust en gaf Arjan de kans zijn mannen weer op de rails te krijgen.

VCW toont karakter

Na rust gleed de wedstrijd af naar een bedenkelijk niveau maar lieten onze jongens zich niet meeslepen in het op irritatie gebaseerde spel van WDS’19. Eindelijk stond er weer een ploeg met mannen en geen ventjes die bij wat lichamelijk en verbaal weerwerk door het ijs zakten. VCW vergat echter de verlossende derde goal te maken en bleef het tot het einde spannend. WDS’19 raakte nog een keer de lat maar Giovanni stond in de goal zijn mannetje en hield knap zijn doel schoon.

VCW boekte dus zijn derde overwinning deze competitie en gaat aanstaande zondag uit bij VV Noordhoek op voor zege nummer vier.

Overigens was er deze wedstrijd een heuse jubilaris bij VCW. Toin van Oers speelde zijn 100e wedstrijd. Een andere bijzonderheid was dat Max van der Sanden met de 2-0 het 2.725e competitiedoelpunt van VCW maakte.