Wedstrijdverslag VCW – Noordhoek

Eenentwintigste competitiewedstrijd

Door Kelvin Koppelaar

Op een zonnige 8 mei stond de degradatiekraker tegen Noordhoek op het programma. VCW was zeer gebrand om een goed resultaat te behalen in de strijd tegen het spelen van nacompetitie, zeker met in het achterhoofd de weggegeven voorsprong in het heenduel tegen Noordhoek in de laatste minuten.

VCW begon dan ook sterk aan het duel met meerdere afstandsschoten van Tim van Dongen en een speldenprik van Toin van Oers, die mee naar voren was met een corner.

Na een sterk offensief was er een aantal minuten minder spektakel te zien op het veld, met hier en daar overtredingen die er voor zorgden dat de leidsman van dienst genoodzaakt was zijn gele prent meermaals te tonen. VCW kon niet meer brengen dan een schot van Bram Schouwenaars en Robbie Kerremans, welke beiden naast de goal belandden.

Daartegenover creëerde Noordhoek ook weinig kansen en een 0-0 ruststand leek een feit. Totdat gelegenheidsrechtsback Ruud Baaij mee naar voren trok en op rechtsbuiten belandde. Hij kapte zijn man uit en vond Robbie op de rand van 16 die de keeper verraste met een schot in de korte hoek, 1-0 en daarmee ruststand.

Volle kracht vooruit!

VCW trok de lijn na rust door wat meteen zorgde voor de 2-0. Een voorzet belandde bij Kelvin Koppelaar, die nadat hij wat ruzie had met de bal, de bal bij Bram kreeg en die maakte een keurige goal binnenkant paal. 10 minuten later kreeg Kelvin een grote kans op 3-0, maar hij kon het leer niet genoeg drukken en zijn schot ging net over.

Daarna ging Noordhoek steeds optimistischer spelen wat voor problemen leidde voor de Wagenbergse verdediging. Vanuit een hoekschop troffen zij dan ook doel, de doelpuntenmaker kon bij de tweede paal vrij in koppen en Noordhoek was terug in de wedstrijd. VCW werd verder teruggedrongen waardoor Noordhoek gevaarlijk kon worden met voorzetten en lange ballen, gelukkig resulteerde dit niet in de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd was daar een uitval van VCW met een schot van Ard Baaij. De goalie van Noordhoek had er grootse moeite mee en opeens was daar Ruud die de rebound voor zijn rekening nam en na zijn assist ook een goal meepakte in deze wedstrijd.

In de 84e minuut deed Noordhoek weer iets terug. De linksbuiten had het op zijn heupen en stuurde het leer diagonaal in de verre hoek, 3-2.

In de slotfase hield keeper Giovanni Marijnissen VCW op de been met een aantal goede ingrepen, zo was daar een uitstekende reflex op een kiezelharde vrijetrap van Noordhoek die hij tegen de deklat kon tikken. Noordhoek zette alles op alles wat zorgde voor veel ruimte voor VCW. Zo kreeg Kelvin een goede kopkans, maar deze ging niet richting vijandelijk doel.

Noordhoek kreeg geen uitgespeelde kansen meer en de broodnodige overwinning werd door VCW over de streep getrokken.

Donderdagavond 12 mei wacht alweer de volgende wedstrijd in de strijd tegen lijfsbehoud tegen concurrent WDS’19. Er wachten nog 5 finales waarin alles uit de kast getrokken moet worden om directe handhaving veilig te stellen.