Wedstrijdverslag DESO – VCW

Promotie-/ degradatie: de heenwedstrijd

Door Rik van Strien

Op 12 juni stond de eerste nacompetitiewedstrijd voor VCW op het programma VCW dat na goede periode de nacompetitie niet heeft kunnen ontlopen. VCW ging de nacompetitie in met 27 punten. En moest vandaag op bezoek bij het onbekende DESO in Oss.

De start van de wedstrijd was niet bepaald voor VCW, op het stroeve kunstgras kwam DESO een stuk feller uit te startblokken dan VCW, en toen wist VCW dat het aan de bak kon tegen het fysieke sterke DESO. Toch was daar na 5 minuten een crossbal van Martijn op Tim die zijn tegenstander slim aan de kant zetten en de 0-1 kon binnen schuiven.

Kort hierna moest Hans nog een keer redden om de 1-1 te voorkomen. Na 10 minuten werd het dan toch 1-1 nadat een kleine slimme handigheid van een speler van DESO op Robin niet werd gezien kon de spits uiteindelijk de 1-1 binnen koppen.

VCW speelde niet groots en werd ook bij tijden heel slordig aan de bal, wel zag het publiek VCW op een 1-2 voorsprong komen nadat de scheidsrechter voordeel gaf aan Jens en deze met een afdwalende voorzet de bal achter de keeper zag verschijnen. In deze fase werd VCW iets sterker en kwam het er ook wat vaker vanaf.

Dit resulteerde in een vrije trap op 25 meter van het doel. Hierbij legde Martijn slim het balletje over de verdediging waarbij Jens 1 op 1 met de keeper kwam en na passeren van de keeper de bal op open doel over schoot. Hierna begon DESO wat gefrustreerd te raken en dit resulteerde al snel in een paar gele kaarten voor DESO. VCW haalde zonder teveel kleerscheuren de rust met een 1-2 voorsprong.

Loon naar werken

Na de pauze begon VCW weer wat slap aan de tweede helft en werd DESO gelijk gevaarlijk waarbij Hans moest redden en dit ook deed. Na een minuut of 5 tot 10 kreeg VCW weer wat meer controle over de wedstrijd en werd DESO weer wat minder gevaarlijk. Dit resulteerde in een schot van Tim op de keeper die de bal los liet en waarbij Jens de rebound op open doel overschoot.

Na 20 minuten in de tweede helft kreeg een speler na een domme overtreding op Toin zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig met vakantie. VCW speelde vanaf dit moment tegen 10 man. DESO kreeg een open kans op de 2-2 deze werd uitstekend gepakt door Hans.

VCW was opzoek naar de 1-3 deze viel alleen nog niet en moest daarbij waken dat het niet de 2-2 tegen zou krijgen. Dit gebeurde gelukkig ook niet en in de laatste minuut kwam VCW er toch nog uit door een goed uitgespeeld aanval waarbij Robin de 1-3 binnenschoot en waarbij het feest met de meegereisde supporters gevierd kon worden. Kort daarna floot de scheidsrechter af en verdedigd VCW volle goed moet thuis de 1-3 overwinning die geboekt werd in Oss.

Volgende week 19 juni speelt VCW de return tegen Deso uit Oss. Hierbij kan VCW zich verzekeren van lijfsbehoud in de 4e klasse. Aftrap VCW – DESO om 14.30 uur.

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

2022-06-14T12:12:29+02:00
Ga naar de bovenkant