door: Pierre van der Korput

 

Na de degradatie vorig seizoen moest ons vlaggenschip dit seizoen in de 5e klasse uitkomen wat uiteraard ook invloed heeft op het aantal wedstrijden, gelukkig was er nog wel de nacompetitie al bleef dat beperkt tot 1 wedstrijd en een “extra” penalty serie.

Hierbij de statistieken van VCW 1 in het seizoen 2023/2024.

 

Afgelopen seizoen was Tijs van Bragt onze hoofdtrainer en in zijn 2e seizoen heeft hij 32 spelers voor VCW 1 nodig geacht. In totaal zijn er 25 wedstrijden gespeeld, 3 waren voor de beker,  20 competitiewedstrijden en omdat VCW de 1e periode gehaald heeft is er een nacompetitiewedstrijd gespeelt tegen Vivoo. Deze is in een gelijkspel geëindigd en daarna moesten we uiteindelijk dus nog penalty’s nemen (de 10 spelers die op het wedstrijdformulier stonden heb ik hierin meegenomen)

 

Dit seizoen hebben 5 spelers hun debuut gemaakt in VCW 1. Op 3 september 2023 was het Bob den Dolle die de spits afbeet gevolgd door Max de Hoop op 10 september 2023, vervolgens kwam Wouter van Iersel op 12 November 2023 aan de beurt, en richting het einde van de competitie mocht ook Aaron Razenberg op 7 april 2024 zijn debuut nog maken en als laatste wachtte Jaimy van Gils nog een bijzonder debuut tegen HZ’75 omdat zijn vader op dat moment als leider van de tegenstander op het veld aanwezig was, Max en Aaron hebben van deze groep beide met 3 wedstrijden de meeste gespeeld.

 

In het overzicht van meest gespeelde wedstrijden zien we dat er 2 spelers zijn die alle wedstrijden heeft meegedaan namelijk Martijn Jochems en Mark Behr (25) op de 3e plaats staat Rob van Gageldonk met 24 wedstrijden Hans Gelens en Coen Diepstraten maken deze tot 5 met 23 wedstrijden compleet.

 

De 32 spelers die dit seizoen hebben meegedaan hebben samen in totaal  2.395 wedstrijden gespeeld, en dat is gemiddeld een kleine 75 wedstrijden ervaring per speler. Vorig jaar was dit gemiddelde nog 80 wedstrijden!

Als we kijken naar “de basis” van het huidige eerste elftal en we nemen de eerste 11 spelers van dit seizoen dan komen zij gezamenlijk aan 1.425 wedstrijden, dit is gemiddeld ruim 129 wedstrijden. Dit is een stuk hoger dan vorig jaar (100)

 

Jubilarissen hadden we er het afgelopen ook en wel bij het belangrijkste klassement namelijk de meest gespeelde wedstrijden is Hans Gelens de nieuwe koploper geworden met 367 wedstrijden, hij lost daarmee Ivo Marreel af die in 2018 tot 360 wedstrijden was gekomen. Ook Rob van Gageldonk speelde (uiteindelijk in de nacompetitie) zijn 250e wedstrijd. en er waren ook nog  2 eervolle vermeldingen voor de 100e wedstrijd van Martijn Jochems en Ard Baaij.

 

In het totaal klassement heeft koploper Hans Gelens er weer 23 wedstrijden mogen bijschrijven en hij komt op het mooie totaal van 367 wedstrijden. Op de 2e plaats staat Rob van Gageldonk met 251 wedstrijden, dit seizoen heeft hij er 24 wedstrijden mogen bijschrijven. Beide spelers hebben overigens aangekondigd om komend seizoen een stapje terug te gaan zetten. Maar op de 3e plaats staat Tim van Dongen die dit seizoen 1 wedstrijd meespeelde en hij bracht zijn totaal op 248 wedstrijden, grote vraag is dus wordt dit klassement volgend seizoen opgeschud of komen er nog verrassingen? Op de 4e plaats staat Kelvin Koppelaar, hij speelde 19 wedstrijden en bracht zijn totaal op 237. Op de 5e plaats staat Toin van Oers met 154 wedstrijden (dit Jaar 17)

 

Dan het klassement met de gele en rode kaarten in totaal zijn 15 verschillende spelers in VCW 1 tegen een of meerdere gele kaarten aangelopen vorig seizoen waren dat er 17. Het totaal aantal gele kaarten is dit seizoen weer een stuk gedaald 42 (vorig seizoen 54) waarvan 5 in de beker (vorig seizoen 6) en 1 in de nacompetitie (vorig seizoen 3).

Bij de rode kaarten is dit hetzelfde gebleven 1 speler kreeg dit seizoen een direct  rode kaart in de nacompetitie (vorig seizoen ook 1) en 2 spelers ontvingen 2 gele kaarten en dus rood in dezelfde wedstrijd (2) 3 wedstrijden zijn we dus niet met de gebruikelijke 11 spelers van het veld gelopen (3) Uiteindelijk hebben deze kaarten in totaal 5 wedstrijden schorsing opgeleverd (5) 1 speler moet in het begin van komend seizoen nog 2 wedstrijden toekijken en 2 spelers moesten 1 wedstrijd toekijken, waarvan 1 in de beker.

 

Hieronder een overzicht van de spelers die het afgelopen seizoen voor VCW 1 zijn uitgekomen.