Wedstrijdverslag VCW – Raamsdonk

Felicitaties voor jubilarissen Hans Gelens en Tim van Dongen

Eerste competitiewedstrijd

Door Rik van Strien

Zondag 26 september stond voor VCW de eerste competitiewedstrijd op het programma na een matige bekercompetitie moest VCW vol aan de bak tegen Raamsdonk.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, het was voor beide ploegen even zoeken waar de ruimte lag en welke ploeg het meeste het voortouw ging nemen. Raamsdonk stichtte het eerste gevaar, uit een corner waardoor ze op de goal konden koppen, maar het leverde niets op.

In de 13e minuut kwam VCW er met een steekbal van Ruud op Glenn er gevaarlijk uit. Dit resulteerde niet in een grote kans. Een paar minuten later kreeg VCW een corner. Deze werd afgeslagen en daar leidde VCW-balverlies waardoor Raamsdonk met 5 man eruit kwam tegen 3 van VCW. Gelukkig voor VCW verspeelde Raamsdonk knullig de bal en werd het niet heel gevaarlijk.

Even later leidde VCW weer knullig balverlies waardoor jubilaris Hans (Gelens) moest redden. Vanaf dat moment werd VCW ook wat sterker en begon het ook kansen te krijgen. Kelvin speelde de bal op Tim die rakelings naast schoot, even later kreeg Kelvin nog een kans, maar deze inzet belandde net naast.

In de 42e minuut lag het bij Raamsdonk helemaal open en Ard bediende met een steekbal Glenn, die 1 op 1 ging met de keeper maar dit niet wist te benutten. Kort daarna kreeg VCW nog een kans, na een steekbal van Rik op Tim, die hard op doel schoot maar het net niet wist te vinden. Dat was ook de laatste kans van de eerste helft waardoor we met 0-0 gingen rusten.

Een dramatisch vervolg

De tweede helft begon voor VCW dramatisch. In de 47e minuut ging de bal op de stip voor Raamsdonk na een domme overtreding. Raamsdonk benutte de penalty en de stand op het scorebord was 0-1. Vier minuten later lanceerde Raamsdonk een afstandsschot, maar deze werd overgetikt door Hans. Vanaf dat moment werd VCW weer wakker en begon het weer te voetballen.

In de 56e minuut scoorde onze andere jubilaris Tim (van Dongen) de 1-1, die uiteindelijk werd afgefloten voor buitenspel. Dat werd in twijfel werd getrokken, maar de scheidsrechter keurde de goal even goed af. Even later verliet Glenn het veld voor Max, die na drie minuten in het veld te hebben gestaan de 1-1 kon binnenschieten.

Raamsdonk werd in de 67e minuut nog gevaarlijk met een schot, dat rakelings naast ging. In de 68e minuut kwam VCW eruit met een steekbal op Ruud, die zijn tegenstander voorbij speelde en daarna de bal klaar legde voor Bram, die de 2-1 binnenschoot. Even later kreeg Kelvin nog een kans, maar zijn inzet belandde net over.

Daarna werd VCW nog gevaarlijk met Robin, die een geplaatste bal van buiten de 16 trapte. Zijn inzet verliet de goal via de binnenkant van de paal. In de laatste minuut speelde Ard drie man van Raamsdonk uit, alleen wist hij daarna niet het doel te vinden. En zo eindigde VCW – Raamsdonk in een 2-1 overwinning.

Volgende wedstrijd

Op 3 oktober zal VCW het op gaan nemen tegen DEVO om 14:00 in Bosschenhoofd.

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Kaartavond

1 maart @ 20:00 - 23:30

Kaartavond

22 maart @ 20:00 - 23:30

Paasactiviteit

28 maart @ 18:00 - 20:00

Kaartavond

12 april @ 20:00 - 23:30

Kaartavond

3 mei @ 20:00 - 23:30

Afsluitdag, -toernooi

1 juni @ 12:00 - 21:00

2021-11-29T20:43:14+01:00
Ga naar de bovenkant