Jubilarissen

Door Peter Reniers

Jubilarissen

Afgelopen zondag was het niet alleen tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar ook voor de nodige huldigingen. Deze waren in verband met corona al meerdere malen uitgesteld. Vorig seizoen waren er namelijk twee spelers in de selectie die respectievelijk hun 300e en 200e wedstrijd in het eerste van VCW hebben gespeeld. 

Over Hans Gelens

Op 4 oktober 2020, de eerste wedstrijd in de clubhistorie zonder publiek, heeft Hans zijn 300e wedstrijd voor VCW1 gespeeld. Tegenstander DIA (1 – 4). Hans heeft op 23 april 2006 zijn debuut gemaakt tegen ZBC’97 (1 – 1).

Hans heeft in de jeugd eerst gevoetbald, maar is op latere leeftijd in de B-jeugd omgeschoold tot keeper. Dit was voor iedereen het beste en heeft ontzettend goed uitgepakt. Zijn vader en moeder volgen iedere thuiswedstrijd. Dit gebeurt regelmatig vanuit de kantine, waar zij al vele jaren met veel plezier achter de bar staan.

Vanaf de C-jeugd is hij jeugdscheidsrechter geworden en daar fluit hij soms nog zijn wedstrijdjes. Daarnaast heeft Hans ook vele keeperstrainingen verzorgd.

Afgelopen week was ik in Kaltenbach (Oostenrijk) in de plaatselijk kroeg genaamd “Postalm”. Daar zag ik een bartafel van 1.40m hoog staan en ik vroeg aan de eigenaar waarom heeft u zo’n lage tafel. Hij vertelde mij dat die speciaal voor Hans Gelens was gemaakt. En daarnaast zei hij dat op Hans zijn verzoek altijd Kleine Jongen van André Hazes werd gedraaid. Tevens vernam ik dat de eerste ontmoeting met de sneeuw niet zo gelukkig was. Arie Stevens, Ivo Mareel en Tim van Dongen waren al gevorderde skiërs en vanuit de lift gingen zij gelijk naar beneden, maar Hans ging direct tweemaal op zijn gezicht. Dankzij Laura is hij via de rode piste zeer langzaam naar beneden begeleid. Momenteel is Hans een vervente en goede skiër.

Over Tim van Dongen

Tim speelde op 17 september 2021 zijn 200e wedstrijd voor VCW 1. Dit was de bekerwedstrijd tegen aartsrivaal Terheijden (1 – 2). Tim maakte zijn debuut op 5 april 2009 tegen GCS (1 – 1).

Hij is bij de kabouters begonnen met voetballen. Vader Corné was zijn leider/trainer en dat is een lange tijd zo gebleven. De aanwijzingen en de liefde voor het voetbal heeft hij van zijn vader, beide opa’s en niet te vergeten van Neil Helle. Tim heeft ook in de grote steden bij NAC en Willem II trainingen gevolgd. Helaas werd daar geen vervolg  aan gegeven. Hij heeft jarenlang als jeugdtrainer gefungeerd en de jongens de kleine keepjes van het voetbal bijgebracht.

Twee trainers bij VCW heeft hij goede herinneringen aan, te weten: de technische trainer Alkan en de peopletrainer Johan Raesen.

Tim heeft een uitstapje gedaan naar zustervereniging Irene’58 uit Den Hout en daar in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 gevoetbald.

Onderscheidingen

Hans Gelens en Tim van Dongen ontvingen afgelopen zondag dan eindelijk de felicitaties en bijbehorende onderscheidingen. Namens VCW willen wij deze jongens bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren en wensen hen dit jaar en de komende jaren nog vele plezierige en succesvolle wedstrijden toe!

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Kaartavond

1 maart @ 20:00 - 23:30

Kaartavond

22 maart @ 20:00 - 23:30

Paasactiviteit

28 maart @ 18:00 - 20:00

Kaartavond

12 april @ 20:00 - 23:30

Kaartavond

3 mei @ 20:00 - 23:30

Afsluitdag, -toernooi

1 juni @ 12:00 - 21:00

2021-10-21T12:39:46+02:00
Ga naar de bovenkant