Foto’s door Riny van Groesen

Tweede competitiewedstrijd

Door Toin van Oers

Zondag 3 oktober stond de eerste uitwedstrijd van de competitie op het programma voor VCW, dat het mocht opnemen tegen DEVO uit Bosschenhoofd. Na een goede start van de competitie -vorige week- wilde VCW daar graag een vervolg aan geven.

Op een regenachtige dag begon VCW goed aan de wedstrijd en liet het DEVO aan de bal, dat vervolgens niet echt gevaarlijk werd. VCW was de ploeg die het eerste gevaar stichtte. In de 13e minuut stuurde Tim Ruud weg, die daarbij in kansrijke positie kwam maar helaas niet tot scoren wist te komen.

In de 15e minuut werd een speler van DEVO gevloerd op de rand van het zestienmetergebied. De speler van DEVO wist de bal over de muur te krullen, maar deze bal werd uitstekend gepakt door Gio (Marijnissen -red.). VCW verloor vanaf dat moment steeds vaker de 2e bal, waardoor het niet meer echt aan voetballen toe kwam.

In de 25e minuut kwam VCW er goed uit door een steekbal van Tim op Ruud, waardoor er weer een kans ontstond. Helaas werd ook deze kans niet verzilverd. Er kwam meer zelfvertrouwen in de ploeg en na dat moment begon VCW meer kansen te creëren. In de 36e minuut werd VCW opnieuw gevaarlijk door een actie van Max die de bal aan Ruud gaf, die hem vervolgens weer klaar legde voor Ard. Laatstgenoemde kon uithalen, alleen zag hij zijn inzet niet tegen de touwen vliegen.

Even later kreeg Kelvin na goed opendraaien een grote kans, maar deze inzet werd van de 5 meter gehaald. Een paar minuten later was het weer Kelvin die gevaarlijk kon worden, alleen redde de keeper van DEVO deze inzet. Net voor de rust kon DEVO er via een steekbal nog uitkomen, maar de aanval werd gestuit, waardoor de ruststand 0-0 was.

Het tweede bedrijf

VCW had geleerd van vorige week en kwam scherp uit te kleedkamer. Het eerste kwartier in de tweede helft liet VCW DEVO vooral aan de bal. Alleen een corner in de 53e minuut die voorlangs schoot, zorgde voor enig gevaar.

In de 56e minuut ging Max 1 op 1 met de keeper. Hij schoot de bal voorbij de keeper en werd aangetikt door de keeper, alleen zag VCW de bal niet op de stip belanden.

Een paar minuten later ging het dan toch mis voor VCW. DEVO werd gevaarlijk over de rechterkant. Via een voorzet die goed werd binnengekopt belandde de 1-0 op het scorebord. De eerste grote kans voor DEVO was gelijk raak en nu moest VCW -net als vorige week- in de achtervolging. VCW was op dat moment ook de ploeg die de betere kansen kreeg alleen gebeurde er weinig.

In de 66e minuut kreeg VCW een grote kans via Ard die zijn tegenstander voorbij speelde en de bal net over het doel schoot. VCW bleef aanzetten en kreeg via de ingevallen Robbie een grote kans alleen zag ook hij zijn kans over het doel belanden. Een paar minuten later wist Robbie de bal goed voor het doel te geven, maar Glenn kon er niet bij om deze inzet in het doel te koppen.

In de 80e minuut werd VCW weer gevaarlijk. Ditmaal via Tim, die zijn inzet ook niet tegen de touwen zag belanden. Drie minuten later in de 83e minuut werd het harde werken van VCW dan eindelijk beloond. Robbie maakte een actie over de zijkant en gaf de bal keurig voor aan Tim die de 1-1 binnen kon koppen.

Helaas kon VCW het na de gelijkmaker niet meer afmaken waardoor deze wedstrijd in 1-1 eindigde. Ondanks dat VCW in beide wedstrijden eerst op achterstand kwam, gaf het de moed niet op en toonde veerkracht. Er kan gesproken worden van een prima seizoenstart met 4 punten uit twee wedstrijden.