Wedstrijdverslag VCW – Right’Oh

Derde competitiewedstrijd

Door Max van der Sanden

Zondag 10 oktober stond de derde competitiewedstrijd op het programma voor VCW, dat het thuis moest opnemen tegen Right ‘Oh uit Geertruidenberg. VCW wilde na de goede competitiestart de lijn doortrekken.

Het weer op sportpark Heesterbosch was goed en de toeschouwers maakten zich klaar voor een spannende wedstrijd tegen Right ‘Oh, dat net als VCW vooraf aan de wedstrijd op 4 punten stond.

Helaas kwam VCW al in de 5e minuut op achterstand nadat Right ‘Oh er via een snelle counter uit kwam. De aanvaller van de club uit Geertruidenberg dribbelde gemakkelijk langs de verdediging van VCW en schoot de bal in de kruising.

Na wat kleine kansjes kreeg VCW in de 22e minuut zijn eerste grote kans. Na een actie over rechts kreeg Ruud de bal en schoot deze helaas recht op de keeper. VCW probeerde langzaam de overhand te nemen in de wedstrijd maar tot echt grote kansen kwam het niet.

In de 29e minuut maakte Robbie een mooie actie en schoot van afstand. De bal werd net overgeschoten, VCW leek steeds sterker te worden. Maar een aantal minuten later was het toch Right ‘Oh dat opnieuw toesloeg.

Na knullig balverlies van VCW, gaf Right ‘Oh een steekbal naar de spits en die faalde 1 op 1 met Hans niet. Right ‘Oh kwam op 0-2 en dat was een zware klap voor VCW, omdat ze nu minimaal twee keer moesten scoren om een resultaat in Wagenberg te houden.

In het restant van de eerste helft gebeurde weinig en probeerde VCW terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte echter niet direct waardoor VCW moest gaan rusten met een 0-2 achterstand.

Na de thee…

VCW kwam met één doel uit de kleedkamer voor de tweede helft en dat was minimaal twee doelpunten maken zodat er op z’n minst een gelijkspel behaald werd. Kelvin bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Max. VCW begon scherp aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een groot moment.

In de 51e minuut kreeg Max de bal en schoot deze tegen de hand van een verdediger van Right ‘Oh aan. De scheids aarzelde niet en legde de bal op de stip. Robbie ging achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde kant op: 1-2.

Beeldmateriaal door Riny van Groesen

VCW bleef aanzetten omdat het voelde dat Right ‘Oh minder in de wedstrijd zat en VCW juist groeide. In de 56e minuut maakte Ard een mooie actie over de linkerkant en kwam tot een voorzet, die helaas niemand bereikte. Twee minuten later, in de 58e minuut kwam er opnieuw een voorzet, ditmaal vanaf rechts. De voorzet bereikte Robbie, die probeerde met een halve omhaal te scoren, maar de bal belandde naast het doel.

VCW begon Right ‘Oh steeds meer onder druk te zetten en ging aanvallender voetballen waardoor er ruimtes achter de verdediging van VCW kwamen te liggen. In de 63e minuut had Right ‘Oh een counter die uiteindelijk door goed verdedigen van Toin tot corner werd verwezen.

In de 68e minuut kreeg Right ‘Oh opnieuw een kans na balverlies van Rik. Gelukkig voor VCW schoot de aanvaller van Right ‘Oh de bal net langs het doel.

De wedstrijd werd wat grimmiger en harder omdat er voor elke bal gevochten moest worden. Hierdoor pakte Toin in de 74e minuut een gele kaart. Niet veel later pakte ook Robbie een gele kaart omdat hij de bal wegschoot nadat de scheids al had gefloten.

De eindfase van de wedstrijd was aangebroken en hierin was VCW hard op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans was voor Robbie in de 84e minuut. Nadat Robbie de bal voor zijn voeten kreeg zocht hij de rechter bovenhoek, maar een verdediger van Right ‘Oh die op de lijn stond kopte de bal op wonderbaarlijke wijze van de lijn waardoor de bal via de buitenkant van de paal naast het doel belandde.

Ook in de allerlaatste minuut was het nog spannend. De blessuretijd was al ingegaan toen VCW via een voorzet gevaarlijk werd. Ard probeerde bij de bal te komen, maar de keeper zat ertussen waardoor de bal bij Ruud belandde die hard uithaalde. Het doelgebied stond echter vol met verdedigers waardoor de bal het net niet wist te raken. De bal bleef in het strafschopgebied liggen en zo ontstond er een ware scrimmage waarna de bal uiteindelijk werd weggewerkt door Right ‘Oh.

VCW kreeg vlak voor het eindsignaal nog een kleine kans toen Robbie de bal net naast kopte uit een voorzet. Direct hierna blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit waarna VCW de wedstrijd met 1-2 verloor. Een slecht resultaat maar de tweede helft had zeker wat positieve punten waaruit VCW hoop kan putten.

Volgende wedstrijd

Op zondag 17 oktober speelt VCW uit tegen SV SAB in Breda.

Aftrap om 14:30.

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Kaartavond

15 december @ 20:00 - 23:30

Kersttoernooi

6 januari 2024 @ 09:00 - 15:00

Bingo

26 januari 2024 @ 17:00 - 22:00

Paasactiviteit

28 maart 2024 @ 18:00 - 20:00

Afsluitdag, -toernooi

1 juni 2024 @ 12:00 - 21:00

2021-11-29T20:42:59+01:00
Ga naar de bovenkant