Foto’s door Riny van Groesen

Vierde competitiewedstrijd

Door Bram Schouwenaars

Zondag 17 oktober. Na een duidelijke bespreking hoe VCW deze middag zijn taken moest gaan uitvoeren ging de reis naar het sportpark Ruiterboslaan, hier stond vanmiddag SAB 1 op het programma.

Na een scherpe warming-up was VCW er klaar voor om vandaag de punten mee terug te nemen naar Wagenberg. VCW begon overtuigend aan de wedstrijd en zo werd de 2e bal op het middenveld vaak veroverd. Hierdoor konden we al vroeg de aanval in zetten richting het doel van SAB.

Na een steekbal op Robbie kon hij op snelheid zijn actie gaan maken richting de achterlijn. Hier volgde een strakke voorzet over de grond waar Glenn vanuit de 2e paal precies op rekende en de bal hard in de linker bovenhoek prikte, SAB 0 – 1 VCW.

VCW maakte het spel de 1e helft en kreeg kans na kans maar helaas was de afronding niet zuiver genoeg om verder uit te kunnen lopen. Totdat Robbie wat ruimte kreeg om zijn actie in te zetten. Deze keer kwam hij vanaf de linkerflank naar binnen. Hij liep twee man voorbij en kreeg ruimte voor een schot op doel. Doordat deze van richting werd veranderd was de keeper kansloos  SAB 0 – 2 VCW.

VCW kwam de 1e helft niet echt in de problemen. Hierdoor stond Hans een beetje te slapen en werden we nog bijna voor rust verrast met een diepe bal die net achter de paal in het zijnet werd geschoten. Al met al een sterke goed uitgevoerde 1e helft en werd er gerust met een 0 – 2 voorsprong.

SAB anders uit de kleedkamer

De trainer van SAB had zijn strijdplan aangepast in de rust en kwam met een aantal wissels de kleedkamer uit. SAB was ineens een stuk sterker. VCW kreeg geen vat op het spel van SAB en na 20 min spelen viel de 1e goal voor de Bredanaars, SAB 1 – 2 VCW.

Door deze goal was het geloof helemaal terug bij SAB en gingen het op zoek naar de gelijkmaker. VCW gaf zich alleen niet zomaar gewonnen en er werd geknokt voor elke meter. Het voetbal dat VCW de 1e helft had laten zien, daar kwam het in de 2e helft niet meer aan toe.

De druk op de verdediging werd steeds groter omdat de trainer van SAB steeds meer spelers doorschoof richting de positie van spits. De speeltijd naderde al het einde. Na de 1-2 slaagde SAB er niet meer in om een echt goede aanval op te zetten en belandde de meeste aanvallen naast het doel van Hans.