Interview Michel van de Korput

Michel van de Korput: ‘Rinus Israël schopte mij dwars doormidden’

Oude Glorie: Michel van de Korput

Hij speelde 23 interlands voor het Nederlands elftal en kwam in zijn actieve voetbalcarrière twee periodes uit voor Feyenoord, waar hij in 1974 debuteerde in het eerste elftal drie dagen voor zijn achttiende verjaardag.

Hij speelde ook drie jaar bij FC Torino in Italië, twee seizoenen bij FC Köln in Duitsland en aan het einde van zijn voetballoopbaan ook nog voor Germinal Ekeren en Cappellen in België.

In het kader van Oude Glorie bezochten we de inmiddels 65-jarige Michel van de Korput en vroegen hem terug te kijken op zijn jaren bij Feyenoord en op zijn avonturen die hij in het buitenland beleefde en daar wilde hij graag aan meewerken.

Laten we bij het begin beginnen: hoe kwam je bij Feyenoord terecht?

Michel: ‘Ik speelde in de jeugd bij VCW in Wagenberg, een dorpje net boven Breda. Destijds was dat een eersteklasser, dat was toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Daar maakte ik op mijn 15-jarige leeftijd mijn debuut in het eerste elftal. Freek van der Gijp was toen trainer van VCW. Dat was een oom van René van der Gijp.

Ik voetbalde ook in het Brabants jeugdelftal en het Nederlands jeugdteam en daar werd ik gescout door Fred Blankemeijer, die voor Feyenoord de velden afstroopte op zoek naar talenten. Hij nam contact op met…

Wil je dit interview verder lezen?

Het artikel is geschreven door Jan Schoonen en is gepubliceerd op VoetbalRotterdam.nl. Gebruik onderstaande knop om de rest van dit bijzonder leuke interview te lezen.

Disclaimer:
Fragment en foto zijn gepubliceerd met toestemming van VoetbalRotterdam.nl – © Copyright VoetbalRotterdam.nl

Kaartavond

3 mei @ 20:00 - 23:30

Kaart Marathon

17 mei @ 20:00 - 23:30

BINGO bij VCW!!

31 mei @ 19:30 - 23:00

Afsluitdag, -toernooi

1 juni @ 12:00 - 21:00

2021-10-21T12:54:40+02:00
Ga naar de bovenkant