Wedstrijdverslag VCW – PCP

Beeldmateriaal door Riny van Groesen

Vijfde competitiewedstrijd

Door Rint Vermunt

Zondag 24 oktober. Na een korte bespreking waarbij voor het eerst dit seizoen de pupil van de week werd geïntroduceerd waren de mannen van VCW gebrand om wederom 3 punten te pakken. De tegenstander van die zondag was PCP. PCP staat bekend als een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteit. Echter heeft de ploeg tot nu toe nog niet veel punten weten te pakken. Door de wat mindere verdediging is de ploeg uit Breda met name in de omschakeling kwetsbaar.

Na een slome warming-up begon VCW slecht aan de wedstrijd, duels werden over het gehele veld verloren wat leidde tot een aantal ongevaarlijke schoten van afstand. Het eerste gevaar van de kant van VCW kwam van Glenn die een voorzet van Robbie rakelings over kopte.

Enkele minuten later werd Tim gevaarlijk bij een corner. Tim die bij de 2de paal opdook zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van PCP. Toch was PCP de betere ploeg ondanks dat zij de eindpass steeds maar niet goed konden afleveren. Net voor de rust werd de stand 0 – 1 door een sterke actie van de spits van PCP die zichzelf op rand van de 16-meter goed vrij draaide en daarna snel binnenschoot. Zelfs de goed keepende Hans kon de bal niet uit de rechterbovenhoek halen.

VCW ging de rust in met een 0 – 1 achterstand.

Kwaaitaal motiveert

Na wat goede woorden van de trainer kwam VCW veel gemotiveerder de rust uit. Defensief stond het elftal goed opgesteld waardoor de middenvelder en aanvallers van PCP fouten maakten bij de opbouw.

Door goede acties van Glenn en Robbie kwamen de mannen uit Wagenberg een paar keer gevaarlijk dicht bij de goal van de tegenstander. Steeds vaker had de verdediging van PCP geen antwoord op de vlugge hazen voorin. Er moest ingegrepen worden, dit leidde tot vrije trappen rond de 16-meter. Natuurlijk werden deze kansen opgenomen door Tim die 2x kon toeslaan met zijn goede trap.

De stand was nu 2 – 1 met nog 10 minuten te spelen. De sfeer in het veld werd grimmiger mede door toedoen van de scheids die niet in durfde te grijpen. Na mooi uitgevoerd theater van een speler van PCP kreeg de ploeg uit breda nog een vrije trap in de extra tijd. Deze werd benut en de eindstand was 2 – 2. Al met al een verdiende uitslag voor beide teams.