Wedstrijdverslag VCW – DIOZ

Beeldmateriaal door Riny van Groesen

Zesde competitiewedstrijd

Door Hans Gelens

Op deze laatste dag van oktober trad VCW aan tegen het onbekende DIOZ uit Zegge. Het was donker en regenachtig weer dus een prima dag voor de mannen van Arjan Kwaaital om er een goede wedstrijd van te maken. Gezien de stand op voorhand kon VCW bij een driepunter echt de aansluiting maken met de bovenste plaatsen op de ranglijst. Deze competitie zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd en zo bleek ook deze week.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en beide ploegen kwamen niet echt tot kansen. VCW kwam via een aantal voorzetten van Robbie niet verder dan een enkele kopbal van Tim van Dongen die recht in de handen van de keeper belandde.

Halverwege de eerste helft kwam er wat meer lijn in het spel van VCW en kwamen de buitenspelers wat vaker opzetten langs de zijkanten. Hieruit volgende een aantal schoten op doel, van Max en Robbie, maar deze waren niet scherp genoeg. Net voor rust kwam de grootste kans voor VCW, Robbie zette kelvin vrij voor de keeper, maar het schot van Kelvin ging recht op de sluitpost af. DIOZ was inmiddels een keer gevaarlijk geweest, maar het schot belandde ver naast.

Ruststand 0 – 0.

Opnieuw een rommelig begin

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, het was wat rommelig. De eerste kans diende zich aan na 50 minuten en was voor DIOZ. Een goede aanval eindigde in een vrije schietkans op de zestienmeter, maar doelman Hans Gelens wist de bal met een fraaie save nog net over te tikken.

Drie minuten later was het wel raak. De verdediging van VCW stond niet goed en uit een afgeslagen voorzet kon de bal opnieuw worden voorgeven en werd deze in de verre hoek gekopt 0 – 1

VCW kwam niet meer lekker in zijn spel en creëerde in deze fase zeer weinig. DIOZ kon er soms gevaarlijk uit komen en zo kwam een aanvaller een-op-een bij Hans, maar hij kon de bal nog keren. Al zat er een luchtje van buitenspel aan. Er werden steeds meer risico’s genomen en zo kwam Rik van Strien in het veld, om voor meer dreiging te zorgen vanaf het middenveld. VCW kon zodoende wat meer drukken en DIOZ kwam eigenlijk niet meer van hun eigen helft af. In de 75ste minuut kwam Rik met een goede solo een heel eind in de zestien, maar zijn schot miste kracht. Vijf minuten later kwam daar dan de grootste kans voor VCW, Tim van Dongen maakte zich knap vrij en schoof de bal langs de keeper. Via de binnenkant van de paal ging de bal er helaas niet in.

Het werd de laatste tien minuten alle ballen erin pompen, maar deze vielen vaak niet goed. Eindstand 0 – 1. VCW miste de werkelijke wil en daadkracht om de wedstrijd te keren naar een positief resultaat.

Volgende wedstrijd

Nu volgen twee uitwedstrijden tegen twee ploegen die momenteel bovenin mee doen. Geen man over boord voor het vlaggenschip van Wagenberg, bij twee goede resultaten wordt de positie bovenin de middenmoot zeker weer verstevigd.

VCW 1

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Sponsors
Kalender

BBQ Selectie

16 september @ 17:00 - 22:30

Clubavond

8 oktober @ 20:00 - 9 oktober @ 01:00

ALV

28 oktober @ 20:30 - 23:30

Vacatures
Verjaardagen
Twitter
2021-11-29T20:41:46+01:00
Ga naar de bovenkant