Wedstrijdverslag VCW – DIA

Negende competitiewedstrijd

Door Robin van der Sanden

Zondag 28 november. Na twee moeizame uitwedstrijden voor VCW, mocht VCW het deze zondag op eigen sportpark opnemen tegen DIA uit Teteringen. Tijdens de wedstrijdbespreking maakte de trainer zijn spelers duidelijk, dat het zomaar eens de laatste wedstrijd voor de winterstop kon zijn. Dit had alles te maken met aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor de spelers van Arjan Kwaaitaal een extra reden om een mindere periode van het seizoen te vervolgen met een overwinning.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar echte kansen bleven uit. Na een aantal dreigende acties van VCW was het DIA, dat tot de eerste echte kans van de wedstrijd kwam. Een schot binnen het strafschopgebied werd op uitstekende wijze gekeerd door reservekeeper Giovanni Marijnissen.

Na deze waarschuwing bleef VCW de aanval zoeken. Met een aantal voorzetten kwam VCW steeds dichter bij het doel van de tegenstander. In minuut 25 was het Robbie Kerremans die na actie over de vleugel tot een voorzet kon komen op Max van der Sanden. Een treffer bleef helaas uit omdat het schot op de verdediger van DIA belanddde.

Even later was het DIA, dat met een scherpe voorzet de goal van VCW zocht. Door een kopbal die met een boog over de keeper heen ging, moest VCW tegen een 0-1 achterstand aankijken. Vervolgens was het VCW, dat met een paar schoten van afstand de gelijkmaker zocht. Net voor rust had VCW een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De prima voorzet van Tim van Dongen werd helaas niet benut, het schot belandde net naast het doel.

Ruststand 0-1

Herhaling van zetten

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Echte kansen en doelpunten bleven uit. In minuut 60 was het Ruud Baaij die met een goede crosspass het spel opende naar de linkerkant van het veld, waardoor Glenn Sergeant tot een goede mogelijkheid kwam om op gelijke hoogte te komen. De keeper uit Teteringen stond hem helaas in de weg. Enkele minuten later volgden er twee wissels bij VCW om iets te forceren.

In minuut 70 was het een opstuitende hoge bal in het strafgeschopgebied van VCW, die op weergaloze wijze werd afgerond door DIA. Door een hakbal vanuit de lucht keek VCW tegen een 0-2 achterstand aan. Na deze goal kwam VCW niet meer lekker in zijn spel. Enkel wat schoten van afstand konden voor de aansluitingstreffer zorgen, maar deze werden niet benut.

Na wederom een goede redding van Giovanni Marijnissen mocht DIA een corner nemen. Er werd niet goed verdedigd, waardoor de aanvoerder van DIA voor een 0-3 achterstand zorgde. Een paar minuten later was het een bal over de linkse kant van het veld met een goede afronding, wat zorgde voor de 0-4.

Uiteindelijk was het DIA dat effectief omging met de kansen, terwijl VCW de kansen onbenut liet. Gelukkig was het spel aan de bal wel een stuk beter dan de vorige wedstrijden.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is uit tegen Noordhoek op 5 december om 14.00 uur. We hopen dat de goedheilig man een mooi cadeau voor VCW meebrengt.

VCW 1

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Sponsors
Kalender

BBQ Selectie

16 september @ 17:00 - 22:30

Clubavond

8 oktober @ 20:00 - 9 oktober @ 01:00

ALV

28 oktober @ 20:30 - 23:30

Vacatures
Verjaardagen
Twitter
2021-11-29T20:41:33+01:00
Ga naar de bovenkant