Wedstrijdverslag VCW – RFC

Dertiende competitiewedstrijd

Door Jordy van Haperen

Na de derby tegen Terheijden moest VCW het in eigen huis opnemen tegen de nummer 1 van de competitie: RFC.  Tijdens de wedstrijdbespreking gaf de trainer aan dat er altijd een resultaat te behalen is, zelfs tegen de koploper.

Meteen na de aftrap kwam RFC naar voren, wat na een goede steekpass door de verdediging resulteerde in een 1 tegen 1 situatie tegen Giovanni. Giovanni pakte de bal uitstekend, maar kwam helaas niet ongeschonden uit de strijd. Na het toch geprobeerd te hebben, kon hij niet verder.

Na deze eerste waarschuwing probeerde VCW via de snelheid van Sem en Robbie een paar keer de aanval te zoeken, die op stevige wijze onderbroken werd door RFC. In minuut 20 kreeg RFC een vrijetrap op 25 meter van het goal. Deze voorzet werd scherp bij de tweede paal neergelegd, waar die alleen nog maar binnen getikt hoefde te worden, dit resulteerde in de 0-1 achterstand voor VCW.

In het verdere verloop van de eerste helft waren VCW en RFC gelijkwaardig aan elkaar, maar de echt grote kansen bleven uit. Bij een aanval van RFC werd er door VCW niet goed uitverdedigd, waardoor die op randje 16 voor de voeten van een RFC speler belande. Deze legde de bal breed op zijn medespeler die de bal zo in de hoek kon werken. VCW ging de rust in met een 0-2 achterstand.

VCW zet aan in tweede helft

De mannen van VCW begonnen scherp aan de tweede helft. Na een korte terugspeel bal op de keeper, was Robbie er goed bij en pakte zo de bal van de keeper af. Daarna kon hij de bal rustig afwerken. Nu het 1-2 stond was het weer een wedstrijd en kon het nog alle kanten op.

Om de 2-2 te forceren werd er een middenvelder gewisseld voor een aanvaller. Omdat we opzoek gingen naar de 2-2, werden de ruimtes achterin groter. Hiervan probeerde RFC met zijn snelheid te profiteren, wat leidde tot een aantal grote kansen, maar geen doelpunten. Na een verkeerde inschatting van Rik op een lange bal van RFC, kwam VCW op een 1-3 achterstand te staan. Dit was tevens de einduitslag.

Op 20 maart trappen we op Sportpark Den Uilendonck om 14.30 uur af in en tegen Raamsdonk, die twee punten en plaatsen onder ons staan.

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Kaartavond

15 december @ 20:00 - 23:30

Kersttoernooi

6 januari 2024 @ 09:00 - 15:00

Bingo

26 januari 2024 @ 17:00 - 22:00

Paasactiviteit

28 maart 2024 @ 18:00 - 20:00

Afsluitdag, -toernooi

1 juni 2024 @ 12:00 - 21:00

2022-03-16T11:10:49+01:00
Ga naar de bovenkant