Foto’s door Riny van Groesen

Vijftiende competitiewedstrijd

Door Tim van Dongen

Zondag 27 maart stond de wedstrijd tegen de onderste op het programma. Na het verlies van vorige week in en tegen Raamsdonk was het noodzaak vandaag wel de 3 punten te bemachtigen.

VCW begon sterk aan de wedstrijd en in de 3e minuut kreeg VCW een vrije trap op een behoorlijke afstand van de goal. De keeper besloot geen muur neer te zetten tot genoegen van Tim van Dongen, die de bal mooi de hoek in stuurde, 1-0.

VCW drukte door wat resulteerde in een kans voor Ruud Baaij en daarna voor Kelvin Koppelaar in de 22ste minuut en die wist het net wel te vinden, 2-0. DEVO was nog maar net van de schrik bekomen en VCW kreeg alweer een vrije trap rond de 16 meter. Tim mocht het nog een keer proberen en schoot nogmaals raak, 3-0 en dat al in de 24ste minuut.

Verder was het VCW wat domineerde, maar DEVO liet zich voor rust ook nog een aantal keer zien voor het VCW doel wat resulteerde in een goede kans die op de lat belandde. In de 40ste minuut brak VCW weer door en kon Ruud Baaij er 4-0 van maken. Met deze stand gingen beide teams richting de kleedkamer.

VCW laat teugels vieren in tweede helft

Na rust begon DEVO wat sterker dan VCW en dit resulteerde in een goede kop kans voor de bezoekers, en deze kans werd gepromoveerd tot doelpunt 4-1. Verder is er weinig meer gebeurd in de 2e helft. VCW hoefde niet meer en DEVO had de wilskracht niet meer om er een beter resultaat uit te halen.

Net voor tijd brak de ingevallen Jens Moerbeek door en ging alleen op de keeper af. Jens schoof de bal beheerst langs de keeper, maar helaas trof hij de paal. Dat bepaalde de eindstand in   4-1.

Komende week mag VCW het op gaan nemen uit bij PCP, waar VCW thuis nog tot een gelijke stand kwam. De club uit Breda is beduidend beter gaan draaien in de 2e periode en de mannen uit Wagenberg zullen dus aan de bak moeten om een resultaat te behalen in Breda.