Wedstrijdverslag VCW – SAB

Zeventiende competitiewedstrijd

Door Ard Baaij

Zondag 10 april stond de wedstrijd tegen SAB, dat twee plekjes hoger staat op de ranglijst, op het programma. Het was een mooie en warme lentedag. Uitstekend voetbalweer.

De wedstrijd begon met een beter voetballend VCW. In minuut 11 kreeg VCW de eerste kans van de wedstrijd. Tim van Dongen schoot de bal vanuit een volley over de goal van SAB. Enkele minuten later gaf een VCW-aanvaller een voorzet vanaf de rechter flank, waaruit Ard Baaij de bal mis kopte.

Na 19 minuten kreeg de ploeg uit Breda haar eerste kans van de wedstrijd. Uit deze kans ontstond een corner voor SAB. Na een mislukte voorzet werd er nog een voorzet gegeven. Deze voorzet kon worden ingekopt zonder dat er een verdediger van VCW in de buurt was, 0-1.

In minuut 37 werd Tim van Dongen de linkerhoek ingestuurd en gaf hij de bal laag voor de goal. Ruud Baaij raakte de bal goed en maakte een knappe goal in de linker onderhoek. Vijf minuten later onderschepte Max van der Sanden de bal van een SAB verdediger en kon hij een-op-een op de keeper aflopen, echter wist de keeper de bal tegen te houden.

De ploegen uit Wagenberg en Breda leken met een 1-1 stand te gaan rusten, maar in de laatste minuut van de eerste helft wist SAB te scoren met een omhaal uit een corner.

Geen verandering spelbeeld

Met een 1-2 stand werd de wedstrijd hervat. Na een kwartier voetballen verdedigde VCW de bal matig uit, waaruit een aanvaller van SAB een kans kreeg om te schieten. De speler van SAB schoot de bal met een afstandsschot in de rechter kruising.

In de 71e minuut kopte Toin van Oers nog een corner op de lat en een minuut later schoot Ard Baaij de bal nog net naast. De wedstrijd eindigde met veel tijdrekken van de Bredanaars en er werd van beide kanten weinig meer gecreëerd. De wedstrijd eindigde in 1-3.

Op 18 april speelt VCW uit bij RFC. Aanvang 14.00uur.