Wedstrijdverslag VCW – Dussense Boys

Drieëntwintigste competitiewedstrijd

Door Giovanni Marijnissen

Op deze zonnige zondag stond er voor VCW een belangrijke pot tegen Dussense Boys op het programma. Na het verlies in de laatste minuut tegen WDS’19 was het voor VCW zaak om het goede spel van de afgelopen weken weer op te pakken. Gezien de huidige stand op de ranglijst was het voor VCW noodzakelijk om met 3 punten van het veld te stappen.

De wedstrijd begon voor VCW bijzonder slecht. Een hard schot werd door Rik van richting veranderd waardoor het na 10 seconden voetballen al 0-1 stond voor Dussen. Vanaf dit moment wisten de mannen bij VCW dat er een tandje bij moest. Het spel van VCW was hierna gecontroleerd en goed georganiseerd.

Na verschillende kleine kansen voor VCW gebeurde er in de 25ste minuut iets wat we dit seizoen nog niet eerder hebben gezien op sportpark Heesterbosch (en daarbuiten). Ard kon na een goede actie aanleggen voor de 1-1. Zo heeft hij in speelronde 23 zijn eerste goal van het seizoen gemaakt.

Vanaf dit moment was het spel voor VCW. Robbie en Ard zorgde voor het nodige gevaar voor het doel van Dussen. Helaas voor VCW wilde de bal er voor de pauze niet meer in waardoor Dussen net voor rust een open kans kreeg. Rik veranderde op dat moment in een keeper. Met een mooie duik wist hij de bal via zijn hoofd uit het doel te houden.

VCW drukt door in het tweede bedrijf

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Het was vooral VCW wat de aanval zocht. In vergelijking met afgelopen donderdag bleef VCW goed combineren en zichzelf voetballend uit drukke situaties werken. Dussense Boys kreeg daarentegen ook de nodige kansen. De bal wilde er voor Dussen niet in met dank aan het houtwerk en een aantal goede reddingen van Giovanni.

Na een uur voetballen gaf Sem de bal over aan Ruud. Na een uitstekende actie naar het midden krulde Ruud de bal sierlijk om de keeper van Dussen. 2-1. Hierna werd VCW steeds sterker wat volgde in verschillende kansen. Net zoals voorgaande weken is VCW niet sterk genoeg in de afronding. Hierdoor blijft het onnodig lang haken op 2-1.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam er nog een goede aanval van VCW. De aanval bleek dusdanig goed te zijn dat een verdediger van Dussen besloot om hier vroegtijdig een einde aan de maken. De bal ging op de stip en werd koel binnengeschoten door Robbie. Dit bleek ook het laatste offensief te zijn waarna de uitstekend fluitende scheidsrechter affloot bij een eindstand van 3-1.

Op zondag 22 mei wacht er voor VCW de volgende ‘finale’. Op deze dag wordt er om 14:30 afgetrapt op sportpark De Gouwen tegen DIA. De missie voor VCW blijft hetzelfde. De komende wedstrijden zal er gewonnen moeten worden in de strijd tegen degradatie.