Wedstrijdverslag VCW – Terheijden

Vijfentwintigste competitiewedstrijd

Door Sem Prinse

Op zondag 29 mei stond de derby tegen Terheijden op het programma. Met een overvol Sportpark Heesterbosch was het voor VCW noodzakelijk om te winnen om nog in de race te blijven om de nacompetitie te voorkomen.

VCW startte wat tam aan de wedstrijd en was het Terheijden dat al snel aandrong voor het doel van VCW. Wat later kwam ook VCW langzaam op gang en kreeg ook zo hun kansen, na een goede opgezette aanval was het uiteindelijk Tim van Dongen die de bal net over schoot. In de 24e minuut was het raak voor Terheijden, na een goede voorzet werd de kans benut door Ferry Kools (0-1).

Na de 0-1 van Terheijden hielden de elf van VCW de koppies niet hangen, VCW kwam meer aan voetballen toe en was het Tim van Dongen die de bal net naast kopte. Nog geen minuut later was Robbie langs de verdediging en werd hij op de grond gelegd door een verdediger, penalty voor VCW. Robbie ging zelf achter de bal staan maar schoof de bal net naast. Met een 0-1 achterstand voor VCW gingen we de kleedkamer in.

Alles of niets!

VCW begon gebrand aan de 2e helft en was ook de bovenliggende partij, we kregen zo een aantal kleine kansen. Jens Moerbeek kreeg de kans om vanaf de 16 meter om de bal tegen de netten te schieten, er zat alleen net een been tussen.

In de 56e minuut kreeg Robin de bal vanaf het middenveld aangespeeld aan de rechterkant en had een goede voorzet in huis, Robbie Kerremans knikte de bal over de keeper in het doel (1-1). Tien minuten lang ging de bal heen en weer maar uiteindelijk kreeg VCW een goede kans. Robin gaf weer een goede voorzet die over de verdediging heen viel, Tim van Dongen roste het leer richting het doel maar er zat weer een been tussen.

Af en toe kwam Terheijden er nog uit met een counter, echter benutten de aanvallers deze kansen niet en stond Hans zijn mannetje in het doel. Tim en Robbie hebben nog de kansen gehad, met een omhaal van Tim uit een corner en een schot van Robbie dat over vloog naderde het einde van de wedstrijd.

Het zat niet mee voor Kelvin Koppelaar, die zijn 200e wedstrijd speelde in VCW 1. Hij kwam er in de 65e minuut in voor Sem Prinse, maar na een kwartier voetballen voor de behendige spits was het al einde verhaal door een liesblessure.

Terheijden kwam eruit in een counter en scoorde ook, dit doelpunt ging echter niet door want de vlag ging omhoog voor buitenspel. In de 92e minuut was het Ard Baaij die er nog een keer door de verdediging wist te komen. Hij kwam oog in oog met de keeper en had de 2-1 op zijn voet liggen, het mocht niet baten en de spits schoof de bal kruislinks naast.

Volgende week maandag 6 juni staat de uitwedstrijd tegen DIOZ op het programma, waar we gaan spelen om 14:30 en alles op alles moeten zetten om de drie punten mee naar huis te nemen. We moeten met ruime cijfers winnen om te handhaven en Noordhoek moet verliezen, maar we gaan met hoop en vol goede moed richting maandag.

VCW 1

Deel dit verhaal, kies zelf je platform!

Sponsors
Kalender

Clubavond

8 oktober @ 20:00 - 9 oktober @ 01:00

ALV

28 oktober @ 20:30 - 23:30

Vacatures
Verjaardagen
Twitter
2022-05-31T08:53:25+02:00
Ga naar de bovenkant