LED-verlichting

Door BN De Stem

Led-verlichting voor voetbalvelden in gemeente Drimmelen

MADE – De verlichting van de velden van de voetbalclubs in de gemeente Drimmelen wordt verduurzaamd. Madese Boys, SV Terheijden, VV Zwaluwe, HZ’75 en VCW gaan alle gedeeltelijk of geheel over naar ledverlichting.

Dinsdag trappen de voorzitters van de verenigingen en wethouder Harry Bakker de overstap naar ledverlichting af bij S.V. Terheijden.

In totaal worden honderd armaturen vervangen door duurzame verlichting. Deze worden betaald door de gemeente en de verengingen zelf. Ook is er subsidie vanuit de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties.

Energieverbruik

Niet alleen zorgt de overstap voor betere belichting van de velden, ook het energieverbruik wordt aanzienlijk verminderd, laat de gemeente weten: ‘Led-technologie staat bekend om zijn energie-efficiëntie en lange levensduur. Dit betekent lagere kosten en een verminderende ecologische voetafdruk, wat bijdraagt aan het streven van de gemeente voor een milieubewuste toekomst’.

De verlichting wordt eerst in Terheijden vervangen, waarna achtereenvolgens Madese Boys, HZ’75, VV Zwaluwe en VCW aan de beurt zijn. De verwachting is dat het werk begin december klaar is.

Bericht BN De Stem van 19 oktober 2023

2023-10-22T20:27:53+02:00
Ga naar de bovenkant